Perch Nasıl Yakalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Levrek yaygın bir tatlı su balığıdır ve balıkçılar arasında popülerdir. Dünya çapında farklı türleri vardır ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sarı ve beyaz çeşitleri bulunur. Levrek yemek için en popüler panfishlerden biridir ve çok tatlı ve lezzetlidir. Levrek normalde yaklaşık 7 ila 9 inç uzunluğundadır, 10 veya daha fazla inçe ulaşanlara 'jumbos' denir.

Adımlar

Doğru Ekipmanı Almak

  1. adım 1 uygun ekipmanı edinin.1Uygun ekipmanı edinin. Bu genellikle bir olta, makara ve biraz misina almak anlamına gelir. makara açık. Kamış sadece 6 ila 8 pound teste ihtiyaç duymalıdır. Levrek daha küçük bir balıktır ve karmaşık ya da pahalı ekipmanlar gerektirmez.
    • Ayrıca, özellikle birkaç tane yakalarsanız veya yakaladıktan sonra balık tutmaya devam etmek isterseniz, balıklarınızı tutmak için bir soğutucu veya ip de isteyebilirsiniz.
    • Yanınızda bir çift polaroid gözlük getirin - suyun içini görmenize ve etrafta gerçekten ne olduğunu anlamanıza yardımcı olurlar.
    • Bir şey olması ihtimaline karşı her zaman ikinci bir oltanız olsun.
  2. adım 2 doğru yemi bulun.2Doğru yemi bulun. Canlı yem en iyisidir ve levrek minnows ve böcek larvalarını tercih eder. Birçok olta balıkçısı kerevit etinin de levrekler arasında popüler olduğunu görmüştür.
    • Doğru yemleri alın. Canlı yem bulamıyorsanız, tapa, jig ve spinner gibi yapay yemler levrekleri çekmek için iyi bir yoldur. Sarı, beyaz ve sarı-beyaz tasarımlar en popülerleri gibi görünmektedir, ancak levreklerin diğer renkleri ve tasarımları tercih ettiği bilinmektedir.
    • Levrekler daha küçük balıklardır ve hızlı hareket ederler, bu nedenle daha az harekete tepki veren ve göz kulak olmanızın kolay olduğu bir yeme ihtiyacınız olacaktır.
  3. adım 3 bir balıkçılık lisansı alın.3Bir balıkçılık lisansı alın. Bazı eyaletler, nerede balık tuttuğunuza ve ne tür balıklar aradığınıza bağlı olarak bir balıkçılık lisansı gerektirir. Eyaletinizin yasalarını bildiğinizden ve lisansınızın güncel olduğundan emin olun.
    • Lisansın herhangi bir avlanma limiti ile birlikte gelip gelmediğini kontrol ettiğinizden emin olun. Çok fazla balık tuttuğunuz için başınızın derde girmesini istemezsiniz. Ayrıca, bu diğer olta balıkçıları için adil değildir.
    • Bölgenizin balıkçılık lisansı gerekliliklerinin neler olduğunu görmek için çevrimiçi kontrol edin.

Levrek için Balıkçılık

  1. adım 1 günün doğru saatinde dışarı çıkın.1Günün doğru saatinde dışarı çıkın. Diğer balıklar gibi, levrek de en çok beslenirken aktiftir, bu nedenle bir tane yakalamak istiyorsanız, o zaman orada olmanız gerekir. Günün hangi saatinde beslendikleri balık tuttuğunuz mevsime bağlıdır. En iyi beslenme zamanları günden güne değişebileceğinden, bunlar bazı genel kurallardır.
    • İlkbaharın sonları ve yazın başlarında, sabahın erken saatleri ve akşamın erken saatleri en iyisidir.
    • Yaz sonunda, öğleden sonra ve akşam en iyisidir.
    • Sonbaharda en iyi zamanlar sabah ve öğleden sonra geç saatlerdir.
    • Kış boyunca, öğleden sonra-akşamın düşük ışığı iyidir.
  2. adım 2 derin suyu olan bir yer bulun.2Derin suyu olan bir yer bulun. Levrekler derin su ve güneş ışığını engelleyen ve onlara saklanacak yer sağlayan yapıların olduğu alanları severler.
    • Tekne balıkçılığı derin sulara girmek için iyi bir yoldur ve balık ısırmıyorsa veya sürü hareket ediyorsa hızlı hareket etmenizi sağlar.
    • Kıyı veya rıhtım balıkçılığı levrek yakalamak için iyi yerlerdir. İnsan yapımı nesnelerin barınaklarını severler ve genellikle sarkan ağaçların veya diğer örtülerin yakınında bulunabilirler. Kıyıya yakınsanız, derin suya dik bir inişin olduğu alanları arayın. Eyaletinizin Doğal Kaynaklar Bakanlığı bu noktaları bulmak için topografik haritalara sahip olabilir.
  3. adım 3 yeminizi atın.3Yeminizi atın. Levrekleri çekmek için kullanabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır. Levrek ve diğer balıklar yerden beslenmeyi severler, bu nedenle oltanızın suyun derinliklerine gidebildiğinden emin olmanız gerekir.
    • Yem atma. Oltanızı balıkların olabileceği bir alana atın. Bir süre bekletin, yeniden atma ihtiyacı hissederseniz sarın. Vurmak istediğiniz noktanın ötesini hedefleyin, çünkü oltanızı geri çekmek her zaman daha kolaydır.
    • Hareketsiz balıkçılık. Bu, oltanızı suya bırakıp bekletmeyi ve balığın size gelip gelmediğini görmeyi içerir. Bunu kıyıdan, bir rıhtımdan veya iskeleden ya da demirli bir tekneden yapabilirsiniz. Bu yöntem, oturup balığın ısırmasını beklemekten başka bir şey yapmayacağınız için en sabır gerektiren yöntemdir.
    • Trolleme. Oltanızı suya bırakın ve oltanızın suda sürüklenmesine izin vererek hareket edin. Bunu teknenizi suda yavaşça hareket ettirerek ya da bir kıyı şeridi veya iskele boyunca yavaşça yürüyerek yapabilirsiniz. Eğer bir teknedeyseniz, balıkları ürkütmemek için motoru hafifçe çalıştırmanız gerekecektir. Bazı eyaletler motorlu trollemeye izin vermez, bu nedenle denemeden önce yönetmelikleri bildiğinizden emin olun.
    • Buzda balık avı. Levrek kışın aktiftir, bu nedenle donmuş suda bile onları yakalayabilirsiniz. Kışın balıklar daha yavaş hareket eder, bu nedenle onları bulursanız muhtemelen fazla uzağa gitmeyeceklerdir. Kalın buzda, elektronik bir balık bulucuya sahip olmak, buzu kesmek için en iyi yeri bulmanıza yardımcı olabilir.
  4. adım 4 bir...4 Bir ısırık alın. Levrekler hafif balıklardır, bu nedenle bir ısırık aldığınızda fark etmek için hızlı olmanız gerekecektir. Misinanızın hareket ettiğini gördüğünüzde, oltanızı hızla yukarı çekerek kancanızı takın. Misinayı sararken oltanızı da yukarı doğru çekin. Çok sert çekmek istemezsiniz, çünkü kancanızı balıktan çekebilirsiniz.
    • Balığı sudan çıkardıktan sonra tutmak için bir kova veya küçük bir ağa sahip olmak yardımcı olabilir.
  5. adım 5 eğer bir tane yakalarsanız balık tutmaya devam edin.5Bir tane yakalarsanız balık tutmaya devam edin. Levrekler sürü balıklarıdır, bu nedenle bir tane bulursanız, çok daha fazlasını bulacaksınız. Bir sürü bulduğunuzda, mümkün olduğunca çok sayıda yakalamak için kancanızı yeniden yemlemeye devam edin. Sürüler hareket eder, bu yüzden avlarınız kurursa, hareket etmeniz gerekir.
    • Aynı şekilde, eğer hiç balık yakalayamıyorsanız, yer değiştirin. Levrek sürüler halinde kalır ve eğer bir yerde değillerse, başka bir yer arayın.
    • Bu noktada, levreğinizi fileto haline getirmek isteyebilirsiniz.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruGerçek bir acemi için yeterli bilgi yok. Yemin gerçekten dibe oturmasına izin veriyor musunuz? Bu kısım net değildi. Bu levreğin ne kadar aç olduğuna bağlıdır. Dibe bir solucan bırakmak kesinlikle levrek yakalayacaktır, ancak bu sadece bu teknikle sınırlı değildir. Bazen yeminizi dipten bir ayak uzakta tutmak da işe yarar. Bazen yavaş bir geri dönüşle küçük yumuşak plastikler (örneğin Mister Twisters) atmak da iyi sonuç verir.
  • SoruBir levreği tutmak için ne kadar büyük olması gerekir? Bu, eyaletinizin Oyun Balık ve Parklar yönetmeliklerine bağlıdır. Her yılın rehberinin bir kopyasını bir yem dükkanından veya spor malzemeleri mağazasından ücretsiz olarak alabilir veya eyaletin web sitesine başvurabilirsiniz.
  • SoruKancaya sandviçimden bir parça koyup levrek yakalamayı bekleyebilir miyim? Hayır, pek sayılmaz. Levrekler yırtıcıdır ve sandviçler onlar için en iyi yem değildir.

İpuçları

  • Levrekler azılı yem hırsızlarıdır, bu nedenle yemlerinize dikkat edin.
  • Kışın balık tutmaya giderseniz, özellikle herhangi bir noktada suya girmeyi planlıyorsanız, sıcak ve kuru kalabildiğinizden emin olun.
  • Eğer bir teknedeyseniz, can simidi gibi koruyucu giysiler giydiğinizden emin olun.