Pumano Nasıl Yakalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Pompano, pound başına sığır etinden daha yüksek bir fiyata satılabilen popüler bir gıda balığıdır. Balık yaklaşık 18 inç (45 cm) uzunluğundadır ve tamamen büyüdüğünde yaklaşık 2 ila 3 lb. (1 ila 1,4 kg) ağırlığındadır. Atlantik, Pasifik ve Meksika Körfezi kıyılarında ve Batı Hint Adaları'nda bulunur. Olta balıkçıları tercihlerine bağlı olarak iskelelerden, köprü altlarından veya sahilde pompano avlarlar.

Adımlar

Sahilden veya İskeleden Balık Tutun

  1. adım 1 dalga kırıklarının ve kum barlarının uzak tarafındaki pompano sürülerini bulun.1Dalga kırılmalarının ve kum barlarının uzak tarafındaki pompano sürülerini bulun. Balıklar, köstebek yengeç olarak da adlandırılan kum pirelerinin ve diğer küçük kabukluların sahilden yıkanıp dalga hareketiyle kendilerine taşınmasını bekler. Bu da onları sahilden ya da iskeleden balık tutmayı tercih eden olta balıkçılarının kolayca ulaşabileceği bir yere koyar.
  2. adım 2 bir spin kamışı, balık bulucu teçhizatı, 2/0 yuvarlak kancalar ve 12 lb (5,5 kg) monofilament misina kullanın.2Bir eğirme kamışı, balık bulucu teçhizatı, 2/0 daire kancalar ve 12 lb (5,5 kg) monofilament misina kullanın. Yemin dalgalarla birlikte kıyıya dönmesini engelleyecek kadar piramit ağırlık ekleyin. Sörf ağır olduğunda daha büyük bir kamışa ihtiyacınız olabilir.
  3. adım 3 yem olarak kullanmak için kum pireleri yakalayın.3Yem olarak kullanmak için kum pireleri yakalayın. Kum pireleri pompanoların en sevdiği yiyeceklerdir ve pompanoların bulunduğu bölgelerde kolayca bulunurlar.
    • Dalgalar sahilden yuvarlandığında v şeklindeki girdapları arayın. Bunlar kum pirelerinin kıyıya vurduğu ve kumu kazdığı yerlerdir. Kum pirelerini kuru bir kovada toplayın.
    • Eğer hiç kum piresi bulamazsanız, muhtemelen hiç pompano yakalayamayacaksınız. Kum pirelerinin bol olduğu bir yere gidin.
    • Pompano, karides gibi diğer kabukluları ve hatta bazen küçük yem balıklarını yiyecektir.
  4. adım 4 sörfün kırılma noktasına ve kum çubuklarının arka taraflarına doğru atın.4Doğrudan dalgaların arasına ve kum çubuklarının arka taraflarına atın.

Köprü Yakınındaki Bir Tekneden Balık Tutun

  1. adım 1 bir köprünün aşağı akıntı tarafında bir pompano okulu bulun.1Bir köprünün aşağı akıntı tarafında bir pompano sürüsü bulun. Küçük kabukluların akıntı tarafından köprü ayaklarından çekilmesini beklerler. Pompanolar, kendilerine doğru gelen yiyecek olduğu sürece bir yerde oyalanacaklardır, bu da onları bir tekneden balık tutmayı tercih eden olta balıkçıları tarafından yakalamayı kolaylaştırır.
  2. adım 2 daha büyük bir balık yakalarsanız diye 20 lb test misinası kullanın.2Daha büyük bir balık yakalarsanız diye 20 lb'lik test misinası kullanın. Bir yumurta platini, yaklaşık 12 inçlik bir lider ve 6 numara bir kanca takın.
  3. adım 3 yem olarak kullanmak için küçük kemancı yengeçleri toplayın.3Yem olarak kullanmak için küçük kemancı yengeçleri toplayın. Kancanızı yemlemeden önce büyük pençeyi kırın.
    • Bir kovaya birkaç bez parçası koyun ve yengeçlerin üzerini deniz suyuyla örtün. Kemancı yengeçler gölgeli bir yerde birkaç gün yaşayacaktır.
  4. adım 4 teknenizi demirleyin ya da akıntı kazıklarına bağlayın.4Teknenizi demirleyin ya da akıntı kazıklarına bağlayın. Oltanızı aşağı akıntı kazıklarının yakınına bırakın.
    • Pompano, gelgit geldiğinde köprünün bir tarafında ve gelgit gittiğinde diğer tarafında olacaktır, bu nedenle gelgit değişirse teknenizi hareket ettirmeniz gerekecektir.
  5. adım 5 her 15 dakikada bir yem atın.5Her 15 dakikada bir olta atın. Chumming, balıkları çekmek için kesilmiş yem veya balık parçalarını suya atma uygulamasıdır. Bir köprünün yakınında avlanırken, uzun saplı bir bahçe kazıyıcısı ile kazıklardan midye ve midyeleri kazıyın ve akıntının bunları pompanoya doğru taşımasına izin verin.
  6. adım 6 yeminizin dibe batmasına izin verin, hafifçe yukarı çekin ve tekrar dibe vurmasına izin verin.6Yeminizin dibe batmasına izin verin, hafifçe yukarı çekin ve tekrar dibe vurmasına izin verin. Yem dipteki kumu rahatsız edecek ve bu da balıkları çekecektir. Bunu başarmak için platininizin ağırlığını değiştirmeniz gerekebilir. Akıntı ipinizi aşağı akıntı kazıklarına doğru sürüklerken ipinizin oynamasına izin verin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Açık suda bir tekneden pompano arayın; pervane yıkamasında atlayan balıkları izleyerek bir sürü bulabilirsiniz.
  • Bir pompano yakalarsanız balık tutmaya devam edin. Pompano sürüler halinde hareket eder, bu nedenle 1 balık yakalamak yakınlarda bir sürü olduğunu gösterir.
  • Pompano avına çıkmadan önce canlı kum piresi yakalamak istemiyorsanız, kum piresi yemi kullanmayı deneyebilirsiniz.

Uyarılar

  • Kancayı takmaya çalışmaktan kaçının. Bazı balık türleri, kancanın dikenini balığın etine batırmak için bir ısırık hissettiğinizde misinayı sarsmanızı gerektirir. Ancak, bunu pompano ile yaparsanız, yemi balığın ağzından çıkarırsınız ve balık kaçar. Bunun yerine, balığın ısırdığını hissettiğinizde makarayı sarmaya başlayın.
  • Kemancı yengeçleri elinize aldığınızda sizi çimdikleyecektir. Eldiven giyin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Olta, makara, misina ve olta takımı
  • Köstebek yengeçleri, kemancı yengeçleri, canlı karides
  • Yem kovası
  • Tekne
  • Kazıyıcı