Bir Profesyonel Gibi Kırmızı Balık Nasıl Yakalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yakalayabildiğiniz kadar kırmızı balık yakalamaya hazır mısınız? 'Kırmızı rom' veya 'kırmızılar' olarak da bilinen kırmızı balıklar Teksas'tan Florida'ya kadar bulunabilir. Ayrıca, kıyı ve açık denizde hareket ederler, bu nedenle yıl boyunca balıkçılık noktaları için birçok seçeneğiniz vardır. Burada size kırmızı balıkları nerede arayacağınızı, onları nasıl cezbedeceğinizi ve nasıl yakalayacağınızı anlatacağız. Umut verici bir kırmızı balık avı için okumaya devam edin!

Bilmeniz Gerekenler

  • Kırmızı balıklar etrafta hareket eden kurtçuklara ilgi duyduğundan canlı yem stoklayın.
  • Büyük 'boğa' kırmızı balıkları yakalamak için ağır takımlar ve modifiye dişli kullanın.
  • Sığ sularda kırmızı balıkları görmek için balık avlayın veya derin sularda sonar teknolojisini kullanın.
  • Kırmızı balıkları doğal ortamlarında bulmak için Atlantik kıyısına veya Meksika Körfezi'ne gidin.

Adımlar

Kırmızı balıkları karides, yengeç ve yemlerle yemleyin.

  1. karides ve yengeç gibi canlı yemler kırmızı balıklar için en iyisidir, ancak yemler de işe yarar.
    Karides ve yengeç gibi canlı yemler kırmızı balıklar için en iyisidir, ancak yemler de işe yarar. Hem genç kırmızı balıklar hem de yaşlı kırmızı balıklar karides ve yengeçle beslenmeyi tercih ettiğinden, bu av balıklarını heyecanlandırmak için bol miktarda bu yemden getirdiğinizden emin olun. En sevdikleri yiyeceğin etrafta kıpırdadığını gördüklerinde, onu avlamak için koşacaklardır. Eğer yanınızda canlı yem yoksa, yapay yem benzeri yemleri deneyin:
    • Yavaş batan balık şekilli tıkaçlar
    • ½-¼ ons sığ altın, bakır veya gümüş kaşıklar
    • Otsuz bir kaşık (yoğun bitki örtüsü olan bölgelerde)
    • Plastik solucanlar (suyun en dibindeki kırmızı balıklar için)
    • Balıkçılık yemleri söz konusu olduğunda, yeşil veya turuncu gölgeli herhangi bir şey iyi çalışır - çoğu balık yemi bu iki sihirli renkten oluşur.

Kırmızı balıkları çekmek için plastik veya mantar jig kullanın.

  1. plastik ve mantar jigler kırmızı balıkları çekecek şekilde sallanır.'s
    Plastik ve mantar jigler kırmızı balıklara 'beslenme zamanı' olduğunu söyleyecek şekilde sallanır. Bir tür yapay yem olan plastik bir kurtçukla takılı ⅜ onsluk bir jig kafasının (balıkçılık makaranızda ağırlıklı bir kafaya sahip bir kanca) üzerine 3 fit (0,91 m) bir mantar bağlayın. Mantarı 1 saat boyunca balık tuttuğunuz her yere atın. Sonunda, verimli bir mevsimse birden fazla kırmızı balık yakalayacaksınız.

Daha büyük kırmızı balık yakalamak için güçlü takımları deneyin.

  1. güçlü takımlar büyük balıkları yakalamanızı sağlar. bull redfish without a hassle.
    Güçlü oltalar, büyük 'boğa' kırmızı balıkları sorunsuz bir şekilde yakalamanızı sağlar. Tam yetişkin kırmızı balıklar yumurtlama dönemlerinde en büyük hallerinde ve 25-45 pound (11-20 kg) civarında olduklarından, ağır bir olta kancası kullandığınızdan emin olun. Bu devasa kırmızı balıklar yeminizi görür görmez hızla yüzüp ona yapışacaklardır. Ağır bir olta kancası ile bu av balıklarından birini yakalayabilirsiniz.

Ağır kırmızı balıkları yakalamak için bir balık bulucu düzeneğini değiştirin.

  1. bir piramit ekleyin...
    Balık bulucu donanımına bir piramit platin ekleyin, böylece boğa kırmızı balıkları ona tutunabilir. Balık bulucu donanımınızı çıkarın ve 1-3 20-50 feet (6,1-15,2 m) unokarbon, 100-300 pound (45-136 kg) fıçı fırdöndü ve bir platin kızağı ekleyin. Yeminizi bir balık kancasına taktığınızda, platin kızağı, büyük ve agresif kırmızı balıkları çekmek için yeminizin ileri geri sürüklenmesini sağlayacaktır.

Kırmızı balıkları tespit etmek için sonar teknolojisini deneyin.

  1. kırmızı balıkları bulmak için 2d sonar balık bulucu kullanın't see above water.
    Su üstünde göremediğiniz kırmızı balıkları bulmak için 2D sonar balık bulucu kullanın. Teknenizi 12 feet'ten (3,7 m) daha derin olan herhangi bir su kütlesine getirin. Örneğin, bataklıklardaki kıvrımlara veya geçitlere gidin. Kırmızı balıkların genellikle en yoğun olduğu yerleri görmek için yüksek çözünürlüklü bir balıkçılık haritasını inceleyin. 2D sonar balık bulucuyu açın. Suyun üzerinde tutun ve sonar haritasında kırmızı balığı tespit eden sivri uçlar olan 'jighead 'leri arayın.
    • En iyi sonar üniteleri: Humminbird, Simrad, Garmin
    • Sonar ünitesinin renk ayarlarını tercihinize göre yapın.
    • Balığa çıkmadan önce sonar ünitenizin nasıl çalıştığını öğrenmek için zaman ayırın.

Acı derelerde, nehirlerde ve lagünlerde balık tutun.

  1. kırmızı balıklar
    Kırmızı balıklar sığ su alanlarını tercih eden 'besleyicilerdir'. Kırmızı balık bulmak için tatlı ve tuzlu su karışımı olan 'acı' su sistemlerini arayın. Balık tutmak istediğiniz dere, nehir veya lagün için gelgit haritasını kontrol edin. Kırmızı balıkları köprü veya savak gibi bir yapıda yakalayın - alçak bir baraj - çünkü kırmızı balıklar doğal olarak bu alanlara çekilir.
    • Ziyaret ettiğiniz herhangi bir acı su sisteminde balık tutmak için lisansa ihtiyacınız olup olmadığını bir devlet kurumuna sorun.
    • Ağır acı su kıyafetleri giyin, çünkü onları yakalamaya çalıştığınızda mücadele eden büyük kırmızı balıklar yakalayabilirsiniz. Kullanın:
      • 7 feet (2,1 m) orta-ağır bir kamış ve orta-ağır bir makara
      • 10-12 pound (4,5-5,4 kg) test misinası
      • 2-3 feet (0,61-0,91 m) 20 pound (9,1 kg) test lideri malzemesi
  • 7 feet (2,1 m) orta-ağır bir kamış ve orta-ağır bir makara
  • 10-12 pound (4,5-5,4 kg) test misinası
  • 2-3 feet (0,61-0,91 m) 20 pound (9,1 kg) test lideri malzemesi

Bataklık otları arasında kırmızı balık avlayın.

  1. kırmızı balıklar çamurda yem bulmak için otların etrafına yığılma eğilimindedir.
    Kırmızı balıklar çamurda yem bulmak için otların etrafına yığılma eğilimindedir. Kıyıdaki bataklık otlarının derinliklerine gidin, böylece kırmızı balıkların geliştiği tuzlu acı suya girebilirsiniz. Kırmızı balıklar beslenmek için bu bölgelere giderken onları izleyin. Bataklığın kenarlarına yakın yerlerde balık tutun, çünkü çok sayıda kırmızı balık yem balığı avlamak ve onları 'pusuya düşürmek' için burada toplanacaktır.
    • Tüm yıl boyunca kıyı bataklık otlarında kırmızı balık yakalayın.
    • Avlanmakta olan kırmızı balıklar gerçekten aşırı duyarlı olabileceğinden sessiz kalın.
    • Kırmızı balıklar bu zamanlarda beslenmemeyi tercih ettiğinden, gelen veya giden gelgitlerden kaçının.
    • Dışarı çıktığınız yıl boyunca kırmızı balıkların beslendiği yemleri yanınızda getirin.

Atlantik kıyısına veya Meksika Körfezi'ne seyahat edin.

  1. meksika körfezi ve atlantik kıyısı kırmızı balıkların yaşam alanlarıdır.
    Meksika Körfezi ve Atlantik kıyıları kırmızı balıkların yaşam alanlarıdır. Kırmızı balıkların yoğun olarak bulunduğu Atlantik kıyısı ve Meksika Körfezi'nin kıyı sularına doğru ilerleyin. Atlantik kıyısında, özellikle en büyük türlerini bulmak istiyorsanız, Massachusetts'ten Key West'e kadar kırmızı balık yakalayın. Sonbaharda, yumurtlamak için göç ettikleri Meksika Körfezi'nde büyük yetişkin 'boğa' kırmızı balıkları yakalayın.
    • 'Sörf balıkçılığını' ve kazara yakalamanın heyecanını seviyorsanız, yılın herhangi bir zamanında Atlantik kıyısını ve Meksika Körfezi'ni ziyaret edin.
    • Meksika Körfezi'nde kırmızı balıkların çoğu daha küçük olsa bile, oraya göç edenler hayatlarının geri kalanında orada kalma eğiliminde olduklarından daha fazlasını bulabilirsiniz.

Güneydoğu eyaletlerinin sahillerini ziyaret edin.

  1. güneydoğu'daki plajlar şu şekilde kabul edilir trophy spots for redfish.
    Güneydoğu'daki sahiller kırmızı balıklar için 'kupa noktaları' olarak kabul edilir. Chesapeake Körfezi'nden Teksas'a kadar kırmızı balık yakalayabilirsiniz. Ancak en iyi sonucu almak için Alabama'nın Mobile Körfezi'nde balık tutmak için özel olarak yapılmış bir tümsek olan 'adını bir İç Savaş Gemisinden alan' Dixey Bar'a gidin. Etrafta yüzen kırmızı balıkları görmek için aşağıya bakmanız yeterli. Doğal yemin bol olduğu ve çok sayıda kırmızı balığı çektiği sonbahardan kış başlarına kadar ziyaret edin.
    • Suları izlediğinizde 3-5 balıktan oluşan sürüler bulun.
    • Yem olarak bir 'kefal topu' kullanırsanız arka arkaya birden fazla balık yakalamayı bekleyin.
    • Sahildeki bir dalgada yarı saydam mavi kuyruklar görürseniz boğa kırmızı balığı bulmuşsunuz demektir.

Kırmızı balıkların beslendiği yüksek gelgitten 2 saat önce gelin.

  1. sular yükseldiğinde, kırmızı balıklar avlanmak için sığ alanlara taşınır.
    Sular yükseldiğinde, kırmızı balıklar avlanmak için sığ alanlara taşınır. 'Selde balık tutmak' ve sel gelgiti balıkçılığını denemek için Kuzey Florida'dan Kuzey Carolina'ya kadar sel gelgitlerini kontrol edin. Teknenizi bir 'su sütunu 'na, yani kısa Spartina otlarının sular altında kaldığı bir noktaya getirin. Islak çamurda kemancı yengeçleri arayan kırmızı balıkları izleyin. Spartina otları ayda sadece birkaç kez sular altında kaldığından, kırmızı balıkları beslenme çılgınlığı içinde görme olasılığınız daha yüksektir.
    • Kırmızı balıklar beslenmek için burunlarını çamura soktuklarından kuyruklarını arayın.
    • Mart ortasından Kasım sonuna kadar selde balık tutun. Bu ayların her birinde 10-15 yüksek gelgit olmasını bekleyin.
    • Ot yerine kırmızı balıkları hedeflemek için olta kancanıza bir ot koruyucu ekleyin.
    • Liderinize 20 pound (9,1 kg) flouro lider gibi ağırlıklı bir göz koyun, böylece suyun derinliklerindeki kırmızı balıkları yakalayabilirsiniz.
    • Bazı spartina otu parçaları, balık tutarken yürüyebileceğiniz kadar kısadır.

Eylül'den Mayıs'a kadar boğa kırmızı balıkları yakalayın.

  1. suyun berrak olduğu eylül ayından mayıs ayına kadar kırmızı balık bulmak kolaydır.
    Kırmızı balıkları, suyun berrak olduğu Eylül ayından Mayıs ayına kadar bulmak kolaydır. Bataklık gibi çamurlu olmayan bölgelerde büyük kırmızı balık yakalamak istiyorsanız, Chesapeake Körfezi'nden Meksika Körfezi'ne kadar olan kıyı koylarına, nehirlere ve geçitlere gidin. Boğa kırmızı balıklarının yumurtlama mevsimi için geldikleri Mayıs-Eylül ayları arasında Chesapeake'i ziyaret edin. Körfez'de, boğa kırmızı balıklarının Ağustos ayının dolunayında çiftleştiği Florida'ya gidin.
    • Chesapeake'de yumurtladıktan sonra, çok sayıda kırmızı balık kış için Cape Lookout'a göç eder.
    • Florida sahillerinde Kasım-Aralık ayları kırmızı balıklar için en verimli zamanlardır.
    • Kışın Louisiana ve Teksas'ta genellikle 500-5.0000 kırmızı balıktan oluşan sürüler bulabilirsiniz.

Sonbaharda kırmızı balıkları girişlerde ve geçitlerde arayın.

  1. girişler
    Girişler, göç eden kırmızı balıkları bulabileceğiniz 'bekleme alanlarıdır'. 'Kupa' kırmızı balıklar bu bölgelerdeki gelgit akıntılarında kalmayı sevdiklerinden, dar su kütleleri olan girişlere gidin. Teknenizi kıyıdan 2-3 fit açığa getirin, böylece gelgitin en güçlü olduğu yerde balık tutabilirsiniz. Alternatif olarak, 2 büyük su kütlesi arasında ince bir su kanalı olan bir geçit bulun. Bir geçit, çok miktarda kırmızı balığı çeken bir 'huni' görevi görür. Ya girişler ya da geçitler ödüllendirici bir av için harika bir fırsat sunar.
    • Gerçekten verimli bir sezon için yaz sonu veya sonbahar başında 'Redfish Pass 'ı ziyaret edin. Söylentiye göre, geçitte yürüyüp kırmızı balıkların kafalarına bile basabilirsiniz çünkü çok fazlalar!

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    Bir karidesi kancaya takmanın en iyi yolu nedir?
    Karidesi baş aşağı tutun ve kancayı anüse yerleştirin. Daha sonra karidesi kaydırın ve kancayı kuyruk kısmından geçirerek kabuğa ulaşıncaya kadar ilerletin. Son olarak, kancanın ucunu gövdeden dışarı çıkarın ve dikeni geçin.