Beyaz Balık Nasıl Yakalanır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Beyaz balıklar morina, mezgit ve pollock gibi türleri içeren bir balık ailesidir. Bu balıklar çoğunlukla nehirlerin veya göllerin tabanında yaşar ve öncelikle kuzey Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kanada'ya yayılır. Onları sabahın erken saatlerinde veya geceleri canlı yem veya jigging kaşığı ile yakalayabilirsiniz. İster deneyimli bir buz balıkçısı olun, ister yeni öğreniyor olun Balıkbeyaz balığı yakalamak oldukça kolaydır!

Adımlar

Zamanınızı ve Yerinizi Seçme

  1. adım 1 beyaz balık yakalamak için abd'nin kuzeybatısına veya kanada'nın güneybatısına seyahat edin.
    Beyaz balık yakalamak için ABD'nin kuzeybatısına veya Kanada'nın güneybatısına seyahat edin. Beyaz balıkların çoğu Büyük Göller, Kanada ve Alaska'da yaşar. Nevada'dan Yukon Bölgesi'ne kadar çoğunlukla göllerde ve akarsularda bulunurlar. Onları dünyanın diğer bölgelerinde (Kaliforniya, Meksika ve Güney Amerika) bulabilirken, en iyi beyaz balıkları yakalamak için buraya seyahat edin.
    • Bazı beyaz balıklar Pasifik Okyanusu'nda da bulunur.
    • Popüler balıkçılık noktalarını önceden bulmak için internette arama yapabilirsiniz. 'Nova Scotia'daki en iyi beyaz balık noktaları' gibi bir şey arayın.
  2. adım 2 en uygun avlanma zamanından yararlanmak için gece balık tutun.
    En uygun avlanma zamanından yararlanmak için geceleri balık tutun. Beyaz balıklar beslenmelerinin çoğunu geceleri yaparlar, bu nedenle beyaz balıklar için gece balıkçılığı yapmak popülerdir. Şafak vakti de balığa çıkabilirsiniz.
  3. adım 3 kış aylarında buzda balık tutmaya gidin eğer're up for the cold.
    Soğuğa hazırsanız kış aylarında buzda balık avlamaya gidin. Tüm yıl boyunca beyaz balık yakalayabilirsiniz, ancak buzun altından beyaz balık yakalamak kışın son derece popülerdir. Çoğunlukla tüm buz balıkçıları beyaz balıklarını yakalamak için jigging düzenekleri ve sonar kullanırlar.
    • Buz balıkçılığı normal balıkçılıktan daha zordur çünkü görüş alanınız sınırlıdır. Suyun içinden görmek yerine, buzun içinden bir delik açmanız ve delikten balık tutmanız gerekir.
  4. adım 4 balık tutacağınız yer için bir balıkçılık lisansı satın alın.
    Balık tutacağınız yer için bir balıkçılık lisansı satın alın. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da çoğu eyalet, beyaz balık yakalamak için balıkçılık lisansına sahip olmanızı gerektirir. Para cezasına çarptırılmamak için seyahate çıkmadan önce balıkçılık yasalarını internetten araştırın. Lisansı internetten ya da bir av veya spor mağazasından alabilirsiniz.

Yeminizi Hazırlama

  1. adım 1 ağırlık kullanıyorsanız ana oltanıza bir kaydırıcı platin takın.
    Ağırlık kullanıyorsanız ana oltanıza bir kaydırıcı platin takın. Platini misinanıza kaydırın ve sabitlemek için bir düğüm atın. Piramit platinler iyi çalışır çünkü üçgen şekline bağlı olarak misinanın diğerlerine sürüklenmesini önlerler.
    • Ağırlıklar beyaz balık avlarken faydalıdır çünkü yeminizi beyaz balıkların yediği dibe indirirler.
    • Eğer bir jigging kaşığı ya da canlı yem kullanıyorsanız ağırlık ekleyebilirsiniz.
  2. adım 2 eğer kaşık kullanıyorsanız, jigging kaşığını ve 6 numaralı kancayı misinanıza takın.
    Kaşık kullanıyorsanız jigging kaşığını ve 6 numaralı kancayı misinanıza takın. Misinanızın ucuna 6 numara bir kanca bağlayın ve bunu jigging kaşığının içinden geçirin. Beyaz balıkların narin, küçük ağızları vardır, bu nedenle küçük bir kanca kullanın.
    • Birçok balıkçı jigging kaşıkları kullanarak beyaz balık yakalar. Bu, özellikle göl balıkçılığı için çok popülerdir.
  3. adım 3 kancanızı yemleyin...
    Kancanızı yemleyin Canlı yem kullanıyorsanız, yeminizi 6 numara bir kanca ile delerek. Yeminizin büyüklüğüne ve ne kadar güvenli sarmak istediğinize bağlı olarak 1 veya birkaç delik açabilirsiniz.
    • Yumurta veya küçük yemler gibi küçük yemler sadece 1 deliğe ihtiyaç duyarken, daha uzun, ince solucanlar 2 deliğe ihtiyaç duyabilir.
    • Beyaz jigging kaşıkları beyaz balık yakalamak için en popüler yemdir, birçok kişi canlı yem de kullanır. Somon yumurtaları, wigglers, kurtçuklar ve balmumu kurtları arasında seçim yapın.
    • Beyaz balıkların ağızları küçüktür, bu nedenle canlı yem seçerken küçük yumurta veya solucan kullanmalısınız.
  4. adım 4 yeminizi misinaya sabitlemek için bir düğüm atın.
    Yeminizi misinaya sabitlemek için bir düğüm atın. Misinanızı kaşığınızın, kancanızın veya diğer yeminizin içinden geçirin. Sonuna geldiğinizde, misinanın ucunu kancanıza doğru geri getirerek küçük bir görünüm oluşturun. Misinanın etrafında 5 's' kıvrımı yapın ve ardından ucunuzu kancaya doğru getirerek gözün yakınında yaptığınız ilk ilmeğin ('s' kıvrımlarından önce yaptığınız ilmek) içinden geçirin. Düğümünüzü sıkıca çekin ve atmaya hazırsınız!
    • Clinch düğümleri gerekli değildir, ancak ipinizin ve yemlerinizin sıkı ve güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlamaya yardımcı olurlar.

Beyaz Balığınızı Yakalamak

  1. adım 1 beyaz balığın yerini tespit etmek için balık sonarınızı kullanın.
    Beyaz balığın yerini tespit etmek için balık sonarınızı kullanın. Sonarınızı manuel konuma getirin ve suyun üst ve alt derinliklerini ekleyin (bulunduğunuz yerde listelenmemişse derinlikleri bulmak için Google'da arama yapın). Suyun 15-20 fit dibini kolayca görebileceğiniz şekilde yakınlaştırın. Balık simgelerinin yüzerken ekranda görüntülendiğini göreceksiniz.
    • Buz balıkçılığı için sonar son derece yararlıdır. Bu olmadan balığın yerini tespit etmek çok zordur.
  2. adım 2 makarayı kullanarak oltanızı atın's release button.
    Makaranın serbest bırakma düğmesini kullanarak ipinizi atın. Serbest bırakma düğmesine basın ve atışınızı yaparken düğmeyi basılı tutun. Bileğinizi kullanarak kamışınızı omzunuzun üzerine getirin ve kamışı ileri doğru hareket ettirmek için bileğinizi hafifçe sallayın. '10:00' pozisyonuna ulaştığınızda parmağınızı serbest bırakma düğmesinden kaldırın. Jigging kaşığınız veya canlı yeminiz şimdi suyun üzerinde uçacak ve atışınızı yaptınız!
    • Başparmağınızı mola olarak kullanın, yemin su yüzeyine çarpana kadar uçmasını izleyin ve ardından makarayı durdurmak için başparmağınızı kullanın.
    • Eğer ipinizdeki gevşeklikten kurtulmak istiyorsanız, ipinizi biraz sarın.
    • İlk atıştan memnun kalmazsanız atışınızı tekrar yapmaktan çekinmeyin.
    • Buzda balık avlarken, bir göl veya akarsu boyunca değil, buzdaki deliğe atacaksınız.
  3. adım 3 serbest bırakma düğmesini kullanarak yeminizi suyun en dibine bırakın.
    Serbest bırakma düğmesini kullanarak yeminizi suyun en dibine bırakın. Atışınızı yaptıktan sonra, kaşığı gölün veya nehrin dibine bırakmak için serbest bırakma düğmesine bir kez daha basın.
    • Beyaz balıklar çoğunlukla göllerin veya nehirlerin dibinden beslenir, bu nedenle yeminizi beslenecekleri yere yerleştirmek istersiniz.
  4. adım 4 bir cloud of dirt by pulling up on your live bait or jigging spoon.
    Canlı yeminizi veya jigging kaşığınızı yukarı çekerek bir 'kir bulutu' oluşturun. Oltanızı tutun ve bileğinizi sallayarak oltanızın ucunu hızla yukarı doğru sallayın. Bu, yeminizi aşağıdan birkaç santim yukarı hareket ettirecektir, bu da beyaz balıkların beslenme şekillerini taklit etmek istediğiniz için yararlıdır.
    • Bulutun yüzeyden yaklaşık 1 fit (0,30 m) uzakta oluşmasını istersiniz.
  5. adım 5 yemi bulutun içine yükseltmek için oltanızla yukarı ve aşağı kaldırın.
    Yemi bulutun içine yükseltmek için oltanızla yukarı ve aşağı kaldırın. Balığı 'yiyecek' ile cezbetmek için kaşığınızı veya canlı yeminizi yukarı kaldırın. Yemi bulutunuzun içinde yaklaşık 10 saniye bekletin ve sonra tekrar aşağıya bırakın.
    • Balığı yeminizi alması için bu şekilde kışkırtacaksınız. Yem, beyaz balıkların beslendiği küçük balıkları taklit eder.
  6. adım 6 bir balık yakalayana kadar yemi bulutun içinde kaldırıp bırakmayı tekrarlayın.
    Bir balık yakalayana kadar yemi bulutun içinde kaldırıp bırakmayı tekrarlayın. Hareketlerinizi yavaşça yapın, böylece balığınızı ısırmak yerine takılmazsınız. Bir balık yakalamaya çalışırken yeminizi dipten yaklaşık 6 inç (15 cm) ile 1 ayak (0,30 m) arasında bulutunuzun içine doğru hareket ettirin.
    • Balığınızı takmak, onu delmek yerine kancayla kazımanızdır. Kancayı güvenli bir şekilde takmazsanız balığınızı kaybedebilirsiniz.
  7. adım 7 yemde bir çekilme hissettiğinizde kancanızı takın.
    Yemde bir çekilme hissettiğinizde kancanızı takın. Oltanızı hızla sallayın, böylece kancanız balığın dudağını deler. Balığı ellerinizle ya da bir ağ ile alabilene kadar misinayı çekin. Bir beyaz balık yakaladınız!
    • Balık yerel avlanma protokolüne uygunsa, onu tutabilir ve akşam yemeği için hazırlayabilirsiniz. Değilse, balığı yakaladıktan sonra serbest bırakın. Balık tuttuğunuz yere göre yakalama ve bırakma yasalarını araştırın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • 6 ila 8 feet (1,8 ila 2,4 m) uzunluğunda, hafif ila orta güçte eğirme çubuğu
  • Orta kapasiteli eğirme makarası
  • 6 ila 10 pound (96 ila 160 oz)-test misinası
  • No. 6 Kanca
  • Ağırlıklar
  • Küçük jigging kaşığı
  • Balmumu solucanları, kurtçuklar, wigglers veya somon yumurtaları gibi canlı yemler
  • Net
  • Balık sonarı
  • Balıkçılık Ruhsatı