Kaykay Tekerlekleri Evde Nasıl Değiştirilir (Ayrıca Hangi Aletler Kullanılmalı ve Ne Sıklıkta Değiştirilmeli)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kaykay sürüşünüz engebeli ve rahatsız mı hissettiriyor? Endişelenmeyin. Evde doğru alet ve malzemelere sahip olduğunuz sürece tekerleklerinizi değiştirmek basit bir işlemdir. Sıkça sorduğunuz tüm soruları ele aldık, böylece mümkün olan en kısa sürede kaykayınıza geri dönebilirsiniz!

Adımlar

Kaykay tekerleklerini değiştirmek için hangi aletlere ihtiyacınız var?

  1. bir paten aleti veya 1⁄2 inç (1,3 cm) anahtar alın.
    Bir paten aleti veya bir 1⁄2 inç (1,3 cm) anahtar. Paten aleti, kaykay tekerleklerini çıkarmak ve değiştirmek için özel olarak tasarlanmış T şeklinde bir anahtardır. Elinizde bu alet yoksa, bir 1⁄2 inç (1,3 cm) anahtar, hilal anahtar veya mengene de işinizi görecektir.
    • İnternetten 10 dolardan daha ucuza bir paten aleti satın alabilir veya özel bir paten mağazasından bir tane alabilirsiniz.

Eski kaykay tekerleklerini nasıl çıkarırsınız?

  1. adım 1 her bir tekerlekten aks somunlarını ve hız rondelalarını çıkarın.
    Her tekerlekten aks somunlarını ve hız rondelalarını çıkarın. Aks somunları, kaykayınızdaki her bir tekerleğin merkezini yerinde tutan kalın, altıgen, metal parçalardır. Hız rondelası, somunun hemen altındaki ince metal parçadır. Bu somunları ve pulları bir paten aleti veya anahtarıyla sökün ve daha sonra kullanmak üzere bir kenara koyun.
    • Her tekerlekte 2 hız rondelası ve 1 aks somunu olacaktır. Bir hız rondelası doğrudan aksın üzerinde, diğeri ise aks somununun altında olacaktır.
  2. adım 2 rulmanı tekerlekten dışarı çekin.
    Rulmanı tekerlekten dışarı çekin. Rulman, tekerleğinizin ortasına oturan ve tekerleğinizin ana aksa bağlı kalmasına yardımcı olan küçük bir metal silindirdir. Tekerleği kaydırarak çıkarın ve aksın ucu boyunca 45 derecelik bir açıyla tutun. Ardından, tekerleği kavrayın ve yukarı doğru bir hareketle çekin. rulmandan ayırın.
    • Her tekerlekte 2 adet rulman bulunmaktadır. Kaykay tekerleklerinizi tamamen değiştirdiğinizde, toplamda 8 rulman olacaktır.
    • Eğer rulmanlarınız aşınma için biraz kötü görünüyorsa, temizleyin yeni tekerlekleri takmadan önce.

Yeni kaykay tekerleklerini nasıl takarsınız?

  1. adım 1 i̇lk rulmanı yeni tekerleğin içine bastırın.
    İlk yatağı yeni tekerleğin içine bastırın. Kaykayınızı yana doğru yatırın, böylece akslar doğrudan yukarı bakacaktır. Ardından, bir rulmanı 'açık' tarafı yukarı bakacak şekilde aksın üzerine kaydırın. Yeni tekerleğinizi başparmaklarınızla rulmanın üzerine bastırarak ortalayın.
    • Kaykay yataklarının bir 'kapalı' ve bir de 'açık' tarafı vardır. Tekerleklerinizi değiştirdiğinizde, rulmanları açık tarafı tekerleğin dışına bakacak şekilde yeniden takın.
  2. adım 2 ara parçayı ikinci rulmanın üstüne takın.
    Ara parçayı ikinci rulmanın üstüne takın. İlk rulmanı yerine bastırdıktan sonra, ikinci rulmanı kaykay aksının üzerine kaydırın. Ardından, ara parçayı bu ikinci rulmanın üzerine kaydırın. Normalde yaptığınız gibi rulmanı bastırın ve yerine takın.
    • Ara parça ince, silindirik bir metal parçasına benzer.
    • Ara parçanız yoksa bu adımı atlayabilirsiniz.
  3. adım 3 i̇kinci rulmanı yeni tekerleğinize takın.
    İkinci rulmanı yeni tekerleğinize takın. Başka bir rulmanı 'açık' tarafı aşağı bakacak şekilde kaykay akslarından birine kaydırın. Ardından, tekerleğinizi ters çevirerek ikinci rulmanın üzerine ortalayın. Rulman tekerleğin merkezine girene kadar tekerleği dikkatlice aşağı doğru bastırın. Bu işlemi diğer tekerlekleriniz ve rulmanlarınızla tekrarlayın ve hepsini bir kenara koyun.
  4. adım 4 tekerlekleri hız rondelaları ve aks somunlarıyla birlikte yeniden takın.
    Tekerlekleri hız rondelaları ve aks somunları ile yeniden takın. Bir hız rondelasını doğrudan aksın üzerine kaydırın. Ardından, yeni tekerleğinizi üstüne kaydırın. Tekerleği bir aks somunu ile birlikte başka bir hız rondelası arasına sıkıştırın. Yeni tekerleği yerinde tutmak için bu somunu anahtarınız veya paten aletinizle sıkın. Bu işlemi diğer 3 tekerleğinizle de tekrarlayın ve tekrar kaymaya hazır olun!
    • Aks somununu sonuna kadar sıkmanıza gerek yoktur. Bunun yerine, kaykay tekerleğinizin dönmeye devam edebilmesi için biraz kıpırdama payı bırakın.

Kaykay tekerleklerinizi ne zaman değiştirmelisiniz?

  1. tekerleklerinizi şu durumlarda değiştirin're misshapen and bumpy.
    Tekerlekleriniz şekilsiz ve engebeli olduğunda değiştirin. Yeterli sayıda sürüşten sonra tekerlekleriniz aşınma ve yıpranma belirtileri göstermeye başlayacaktır. Sürüşünüz sarsıntılı olmaya başladığında ve tekerlekleriniz garip şekilli göründüğünde muhtemelen bir değişiklik yapmanın zamanı gelmiştir.
    • Oldukça sık kaykay yapıyorsanız, tekerleklerinizi muhtemelen 2-3 ayda bir değiştirmeniz gerekecektir.

Düz bir nokta görürsem jantlarımı değiştirmem gerekir mi?

  1. hayır, gerekmez.
    Hayır, şart değil. Düz noktalar yaygın bir aşınma ve yıpranma belirtisidir, ancak dünyanın sonu değildir. Küçük bir düz nokta fark ederseniz, jantlarınızı parlatmaya yardımcı olmak için bozuk asfalt üzerinde birkaç güç kayması yapın. Ancak, düz nokta tekerleğinizin şeklini değiştiriyorsa, muhtemelen değiştirme zamanı gelmiş demektir.
    • Powerlide yapmak için kaykayınızı sürerken yana doğru döndürün.

Kaykay tekerleklerini değiştirmenin maliyeti nedir?

  1. kaykay tekerleklerinin maliyeti genellikle 20 ila 40 dolar arasındadır.
    Kaykay tekerleklerinin maliyeti genellikle 20 ila 40 dolar arasındadır. Kaykay rulmanları daha da geniş bir fiyat aralığına sahiptir ve 10 ila 100 dolar arasında herhangi bir yere mal olabilir.
    • Eğer rulmanlarınız düzgün dönmüyorsa, temiz ve önce onları yeniden yağlayın. Eğer rulmanlarınız hala dönmüyorsa, değiştirme zamanı gelmiş demektir.

Kaykay tekerleklerini çevirebilir misiniz?

  1. evet, tekerleklerinizi her 3 ayda bir çevirebilirsiniz.
    Evet, tekerleklerinizi her 3 ayda bir çevirebilirsiniz. Aslında, kaykay tekerleklerini çevirmek kullanım ömrünü uzatmak için harika bir yoldur. Tekerleklerinizi döndürmek için sağ üst ve sol alt tekerlekleri çıkarıp değiştirin. Ardından, sol üst ve alt tekerlekleri de çıkarıp değiştirin.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Bir rulman presi, kaykay rulmanlarınızı takmanızı çok daha kolay hale getirir. İnternetten veya özel bir paten mağazasından 35 ila 60 dolar arasında değişen fiyatlarla bir tane satın alabilirsiniz.