Favori Futbol Takımı Nasıl Seçilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Futbolu takip etmek dünyanın dört bir yanındaki insanlar için büyük bir eğlencedir - o kadar ki, iki tür futbol bile vardır! İster bir futbol hayranı ya da bir Amerikan futbolu taraftarı, bir favori takım seçmeniz gerekir ve süreç her ikisi için de benzerdir. Kim bilir, belki de desteğiniz takımınızı Super Bowl'a ya da Dünya Kupası'na taşımanıza yardımcı olabilir! Favori futbol takımınıza karar veremiyorsanız, bu makale tam size göre!

Adımlar

Ekiplerin Saha Araştırması

  1. adım 1 şu anda yaşadığınız yere göre takımınızı seçin.
    Takımınızı şu anda yaşadığınız yere göre seçin. Birçok kişi varsayılan olarak yaşadıkları bölgenin takımını destekler. Bu belki de destekleyeceğiniz takımı seçmenin en basit ve en kolay yoludur. Bu yaklaşımın faydası, birçok arkadaşınızın ve ailenizin de muhtemelen aynı takımı destekleyecek olmasıdır. Bu, maç günlerini daha eğlenceli hale getirecektir, çünkü herkese tailgate partilerinde ve daha fazlasında katılabileceksiniz. Aşağıdakileri göz önünde bulundurun:
    • Yaşadığınız şehrin bir futbol takımı var mı?
    • Eğer şehrinizin ya da kasabanızın bir takımı yoksa, takımı olan en yakın büyük şehir hangisi? O takımı destekleyin.
    • Eğer iki takıma eşit uzaklıktaysanız, hangisini tercih ediyorsanız ya da arkadaşlarınız ve aileniz hangisini destekliyorsa onu seçin.
  2. adım 2 büyüdüğünüz şehrin veya bölgenin takımını destekleyin.
    Büyüdüğünüz şehrin veya bölgenin takımını destekleyin. Bazı insanlar ömür boyu tek bir takımın taraftarıdır. Büyüdükleri şehrin takımını tutarlar ve hayatlarının geri kalanında da o takımı desteklerler. Siz de bu yaklaşımı benimseyebilirsiniz.
    • Bu, eğer taşındıysanız, hala o toplumda yaşayan aile ve arkadaşlarınızla bağ kurmanıza yardımcı olacaktır.
    • Bu size doğal gelebilir çünkü muhtemelen takımın maskotuna, renklerine ve taraftar kültürüne aşinasınızdır.
    • Eğer çok uzağa taşındıysanız, birçok maça şahsen katılamayacağınız için bu bir sorun teşkil edebilir.
  3. 3. adım mezun olduğunuz okulun futbol takımını destekleyin.
    Mezun olduğunuz okulun futbol takımını destekleyin. Amerikan kolej futbolundan bahsediyorsak, birçok insan mezun olduğu veya büyüdüğü yerin takımını destekler. İnsanlar bunu gelenek ve duygusallık da dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı yaparlar, ancak çoğunlukla kolej futbol takımlarını kolejde geçirdikleri güzel zamanlarla ilişkilendirdikleri için yaparlar. Bu, hangi takımı destekleyeceklerini belirlemenin kesinlikle iyi bir yoludur.
  4. adım 4 ailenizin desteklediği takımın arkasında toplanın.
    Ailenizin desteklediği takımın arkasında toplanın. Birçok aile için futbol takımını desteklemek bir gelenektir. Bu geleneğin arkasında durun ve ebeveynlerinizin ve büyükanne ve büyükbabalarınızın desteklediği takımı destekleyin. Böylece sadece ailenizle daha fazla ortak noktanız olmakla kalmayacak, aynı zamanda futbolla ilgili etkinliklere de birlikte katılabileceksiniz (tailgates ve izleme partileri gibi). Ayrıca maçlara da birlikte katılabileceksiniz.
  5. adım 5 maskotu veya takım renklerini göz önünde bulundurun.
    Maskotu veya takım renklerini göz önünde bulundurun. Bazı insanlar maskotlardan ve takım renklerinden etkilenir. Eğer böyle biriyseniz, ülke çapında farklı takımların çok çeşitli maskotlarına ve takım renklerine bir göz atın. Aksine, bir takımın maskotunu veya renklerini sevmeyebilirsiniz, böylece onları potansiyel listenizden kolayca eleyebilirsiniz.
  6. adım 6 mazlumu destekleyin.
    Mazlumu destekleyin. Mazlumu desteklemeyi seven bir kişi olabilirsiniz. Bu durumda, son yıllarda mücadele eden birkaç takıma göz atın. Bu eğlenceli de olabilir, çünkü birçok insan kazananları destekleme eğilimindedir. Takımınız kazandığında, kutlayacak daha çok şeyiniz olacak.
  7. adım 7 bireysel bir oyuncuya veya koça dayalı bir takım seçin.
    Bireysel bir oyuncuya veya koça dayalı bir takım seçin. Belki de bireysel bir oyuncu veya koç sizi etkiliyordur. Bu, desteklemek için bir takım seçmenin kesinlikle kabul edilebilir bir yoludur. Takas edildiklerinde veya gelecekte yeni takımlar için çalışmaya başladıklarında o oyuncuyu veya koçu takip etmeyi seçebilirsiniz. Bu şekilde, sadece bir takımdan ziyade bir kariyere ve kişinin yeteneğine yatırım yapmış olursunuz.
    • Çoğu zaman insanlar yetenekli oyun kurucuları takımdan takıma takip eder, bu yüzden bunu göz önünde bulundurun.
    • Koç kadrosunun kalitesini araştırın, koçlardan etkilenebilir ve bir takımı takip etmek isteyebilirsiniz.
    • Bazen bir takımın belirli bir oyuncusunu veya koçunu sevmeyebilirsiniz, bu nedenle bir takımı buna göre de eleyebilirsiniz.
  8. adım 8 kazanan takım için tezahürat yapın.
    Kazanan takım için tezahürat yapın. Birçok insan şu anda kazanan takımları desteklemeyi sever. Şu anda kazanan takımların çok yetenekli koç ve oyunculara sahip olma olasılığı daha yüksektir, bu nedenle bu birçok insan için büyük bir çekicidir.
    • Şu anda ulusal düzeyde veya bölgenizde en iyi performans gösteren takımların listesine bir göz atın.
    • Bu takımın geçmiş performansını inceleyin. Bu sezonu domine ediyorlar mı? Geçen sezonu domine ettiler mi? Bowl maçlarına, şampiyonalara ya da playofflara katılmışlar mı?
    • Kazanan takımı desteklemek içinize siniyorsa, destekleyin.

Seçeneklerinizi Daraltmak

  1. adım 1 televizyonda önemli miktarda futbol izlemeye biraz zaman ayırın.
    Televizyonda önemli miktarda futbol izlemek için biraz zaman ayırın. Ne kadar çok izlerseniz, desteklemek isteyebileceğiniz takımları o kadar iyi tanıyacak ve olası seçenekleri elemek o kadar kolay olacaktır. Aslında, televizyonda önemli miktarda futbol izlemek, kendinizi oyun ve takımlar hakkında eğitmenin en iyi yoludur.
    • Farklı bölgelerden farklı takımları izleyin.
    • Yerel takımınızın ya da arkadaşlarınızın ve ailenizin tuttuğu takımın üst sıralarda yer alan bir takıma karşı oynamasını izleyin.
    • Yaşadığınız yerden çok uzakta olan takımları izlemekten korkmayın.
  2. adım 2 birkaç futbol maçına katılın.
    Birkaç futbol maçına katılın. Bir takımın maçını canlı izlemeden o takımı desteklemeye karar vermemelisiniz. Bir takımın maçını bizzat izlemek, gelecekte o takımı desteklemekte rahat olup olmayacağınız konusunda size çok daha iyi bir fikir verecektir. Gerçek bir maça katılmak seçeneklerinizi daraltmanızda çok önemlidir. Bunu göz önünde bulundurun:
    • Bir maça katılmak size o takımın taraftar kültürü hakkında bir fikir verecektir. Taraftarların nasıl karşılama yaptıklarını, nasıl davrandıklarını görecek ve bu kültüre uyup uymadığınızı anlayacaksınız.
    • Potansiyel bir takımın iç saha maçına katılmak, size stadyumlarının atmosferi hakkında bir fikir verecektir. Çaldıkları şarkıları ve spikeri duyacaksınız. Ayrıca devre arası gösterisini izleyecek, bandoyu duyacak ve amigo kızları göreceksiniz.
    • Burun kanadı bölümündeki koltuklar yerine iyi koltuklar almaya çalışın. Bu şekilde, aksiyona daha yakın olacak ve oyuncuların ve koçluk personelinin saha kenarında nasıl etkileşimde bulunduğunu görebileceksiniz.
  3. adım 3 seçimlerinizi daraltma sürecine başlamak için takım istatistiklerini gözden geçirin.
    Seçimlerinizi daraltma sürecine başlamak için takım istatistiklerini gözden geçirin. Ev ödevinizi şimdiye kadar yaptıysanız, istatistiklerin ne anlama geldiği (galibiyetler, mağlubiyetler, gol sayıları ve daha fazlası) hakkında oldukça iyi bir fikriniz olacaktır. Listenizi alın ve listedeki takımların istatistiklerine bakın. İstatistikler size hitap edebilir ve kimi destekleyip kimi desteklemeyeceğiniz konusunda size bir fikir verebilir.
  4. adım 4 bu süreci aceleye getirmekten kaçının.
    Bu süreci aceleye getirmekten kaçının. Uzun vadeli bir favori takım seçmeye çalıştığınız için, süreci aceleye getirmeyin. Kararınızı vermeden önce bir ya da iki ay, hatta belki de tüm futbol sezonunu bir kenara bırakın. Değerlendirdiğiniz tüm takımları adil bir şekilde gözden geçirmek ve birçok faktörü göz önünde bulundurmak için kendinize zaman tanımak isteyeceksiniz.
  5. adım 5 sizi etkileyen takımların bir listesini yapın.
    Sizi etkileyen takımların bir listesini yapın. Birkaç maç izledikten ve diğer faktörleri göz önünde bulundurduktan sonra listenizi yapın. Sizi en çok etkileyen 3 ila 5 takımı listeye dahil edin. Bu listenin tüm kazananları veya tüm memleket takımlarını içermesi gerekmez. Herhangi bir nedenle beğendiğiniz takımları içerebilir. Bir takımı listenize koyarken kendinizi haklı çıkarmanız gerekiyormuş gibi hissetmeyin. Siz sadece olası takımların sayısını daraltıyorsunuz.
    • Aileniz, arkadaşlarınız veya bölgeniz nedeniyle duygusal bir bağınız olabilecek takımları dahil edin.
    • Halihazırda desteklediğiniz bireysel oyunculara veya koç ekibine sahip takımları dahil edin.
    • Herhangi bir nedenle takımları dahil etmekten korkmayın. Sonuçta bu tamamen sizin tercihinizle ilgili!
  6. adım 6 listenizdeki takımların maçlarını izleyerek veya maçlarına giderek zaman geçirin.
    Listenizdeki takımların maçlarını izlemeye veya maçlarına gitmeye zaman ayırın. Artık ilgilendiğiniz birkaç takım hakkında kendinizi eğittiğinize göre, bu takımlardan bazılarını tekrar izlemek size yeni bilgiler kazandıracaktır. Muhtemel takımlarınızı izlemek, seçiminizi daralttıktan sonra, hangi takımları daha çok tercih ettiğiniz konusunda size gerçekten iyi bir fikir verecektir.
    • Mümkünse listenizdeki takımların birbirlerine karşı oynadıkları maçları izlemeye çalışın.
    • Her takımın birden fazla maçını izleyin.
    • Mümkünse daha fazla maça şahsen katılın.
  7. adım 7 listenizi daraltın.
    Listenizi daraltın. Listenizi oluşturduğunuzda, daraltmaya başlayın. Sizin için en önemli olan nedir? Bireysel yetenek mi, koç kadrosu mu, memlekete bağlılık mı, yoksa başka faktörler mi? Tüm bu soruları kendinize sorun ve her seferinde bir tanesini listenizden eleyin.
    • Her takım için artı ve eksilerin bir listesini yapın.
    • Takımları duygusal değere, takımın beceri düzeyine veya geleneğin önemine (aileniz takımı destekliyorsa) göre sıralayın.
    • Uygun olmayan takımları eleyin.
  8. adım 8 bir takım seçin.
    Bir takım seçin. Gerekli tüm bilgileri gözden geçirdikten sonra bir takım seçin. Bu gerçekten beklediğiniz an. Tüm ev ödevinizi yaptınız ve bir dizi faktörü göz önünde bulundurdunuz, şimdi bu inceleme sürecini kazanan takımı destekleyeceksiniz.
  9. adım 9 onları tekrar oynarken izleyin.
    Onları tekrar izleyin. Takımı inceledikten ve desteklemeye karar verdikten sonra bir maç daha izleyin. Bu sizin için yeni bir deneyim olmalı. Artık takımı incelemek yerine onları destekliyor olacaksınız. Zaferlerinden zevk alacak ve yenilgilerinin yasını tutacaksınız.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ya hala karar veremiyorsam ya da tuttuğum takım yüzünden herkes benden nefret ediyorsa?
    Tuttuğunuz takımı seçmek bir seçim meselesi değil, aslında bir aşk meselesidir. Aşık olduğunuz kişiyi seçmezsiniz, aynı şekilde desteklediğiniz takımı da seçmezsiniz. Bırakın öylece olsun ve sadece hissedin. Hissettiğinizde, büyümesine izin verin ve diğer insanların tutumlarını umursamayın. Takımınızı savunun (agresif bir şekilde değil) ve sadece eğlenin!
  • Soru
    Ya bir takım seçersem ama sürekli onu değiştirme isteği duyarsam? Bir takıma bağlı kalmak için ne yapabilirim?
    Takımdaki oyuncular ve geçmişleri hakkında daha fazla bilgi edinin ve kendi hikayenizin onlarınkiyle nasıl ilişkili olduğunu görün.
  • Soru
    Seahawks taraftarı mı yoksa Packers taraftarı mı olmalıyım?
    Nerede yaşıyorsunuz? Belki de bu takımlardan birine daha yakın? İstatistiklere, oyunculara ve antrenör kadrosuna bir göz atın. Sizi etkileyen biri var mı? Bir takımla kişisel bir bağ kurabildiğinizde onu desteklemek daha kolaydır.

İpuçları

  • Beceri seviyesine göre seçim yapmayın. Bu her şey demek değil!
  • Bir takım oyuncusu olun. Kendiniz için seçin.
  • Unutmayın, tuttuğunuz takımı her zaman değiştirebilirsiniz!

Uyarılar

  • Takımınıza gerçekten inanmadığınız sürece sonuna kadar bahse girmeyin.