En İyi Pickleball Raketini Seçmek: Tüm Beceri Seviyeleri için Temel Faktörler

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Pickleball'a merak sardınız ama hangi küreği kullanmalısınız? Aralarından seçim yapabileceğiniz yüzlercesi varken, bunalmak çok kolay. Raketin çeşitli parçalarına ve oyununuz için neler vaat ettiklerine odaklanın. Doğru kombinasyon, güçlü yönlerinizi geliştirirken henüz güçlü olmadığınız alanlarda da affedici olacaktır. Satış konuşmalarını aşmak ve sizin için mükemmel dengeye sahip pickleball raketini bulmak için okumaya devam edin.

Bilmeniz Gerekenler

  • Pickleball raketinizi ağırlık, malzeme ve şekil gibi unsurlara ve bunların raketin performansını nasıl etkilediğine göre seçin.
  • Bir oyuncu olarak kendi güçlü ve zayıf yönlerinizi dengelemek için raketin unsurlarını ve yapısını kullanın.
  • Yeni başlayan biri olarak, düşük fiyatlı bir raket seçin, böylece becerileriniz geliştiğinde ve kendi oyun tarzınızı geliştirmeye başladığınızda yükseltebilirsiniz.

Adımlar

En iyi küreği nasıl seçersiniz?

  1. küreği dengeleyin's elements with your skill level and playing style.
    Raketin unsurlarını beceri seviyenize ve oyun stilinize göre dengeleyin. Bir pickleball raketinin parçaları ve özellikleri, belirli bir oyun stilini geliştirmek için birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır. Bir raket seçmek, raketin güçlü ve zayıf yönlerini kendi güçlü ve zayıf yönlerinizle dengelemekle ilgilidir.
    • Örneğin, kendi başınıza çok fazla güç üretiyorsanız, bu gücü artıran bir raket seçebilir veya size daha fazla incelik vererek bu gücü dengeleyen bir şey seçebilirsiniz.
    • Yeni başlayan biri olarak, manevra yapması kolay ve affedici bir tatlı noktaya sahip bir kürek arayın. Daha düşük bir fiyat noktasını tercih edin - becerileriniz geliştiğinde her zaman yükseltebilirsiniz.
    • Oyununuz ilerledikçe kürek ihtiyaçlarınız da muhtemelen değişecektir. Çok sayıda farklı kürek deneyin ve oyun tarzınızı destekleyen özelliklere odaklanın.

Kürek Parçaları ve Özellikleri

  1. adım 1 ağırlık
    Ağırlık Pickleball kürekleri genellikle 7 ila 10 ons arasındadır. Genel olarak, raket ne kadar ağır olursa, o kadar fazla güce sahip olursunuz. Eğer oyununuz hızlı reaksiyonları ve fileye dokunmayı destekliyorsa, daha hafif bir raket tercih edin. Güçlü vuruşlar için mi yaşıyorsunuz? Kesinlikle daha ağır bir raket istiyorsunuz.
    • Genel bir kural olarak, 7 ila 8 ons hafif olarak kabul edilir. Yeni başlayanlar için genellikle en iyisi olan orta ağırlıktaki kürekler 8 ila 9 ons arasındadır. 9 onsun üzerindeki her şey ağır kürek olarak kabul edilir.
    • Üreticiler genellikle aynı raketi farklı ağırlıklarda sunarlar, bu nedenle beğendiğiniz bir raketi biraz ağır bulursanız, daha hafif olup olmadığını sorun.
    • Geçmişte tenis oynadıysanız, elinizde tenis raketine benzer bir his uyandıracağı için daha ağır bir küreği tercih edebilirsiniz.
  2. adım 2 çekirdek malzemesi
    Çekirdek malzemesi Bir pickleball raketinin çekirdeği farklı malzemelerden yapılabilir. Temel ahşap kürekleri bir kenara bırakırsak, polimer bir çekirdek tipik olarak en iyi seçeneğiniz olacaktır - özellikle de yeni başlayan biriyseniz. İşte seçenekleriniz:
    • Nomex: Ahşap dışında, en eski pickleball kürekleri Nomex'tir. Bu kürekler tamamen güçle ilgilidir, ancak özellikle hızlı atışlarda çok fazla kontrole sahip değildir.
    • Alüminyum: Bu kürekler hafif ve oldukça gürültülüdür. Hafif küreklerde yaygın olduğu gibi, tamamen kontrol ve incelikle ilgilidirler ve çok fazla güce sahip değildirler.
    • Polimer: Polimer kürekler temelde plastiktir, ancak güç ve kontrol dengesi ile size her iki seçeneğin de en iyisini sunarlar. Özellikle yeni başlayanlar için çok yönlü iyi bir kürektir.
  3. adım 3 kalınlık
    Kalınlık Bir raketin kalınlığı, çarpma anında topun enerjisinin ne kadarını emeceğini belirler. Daha ince kürekler topun enerjisini daha az emdiği için size daha fazla güç verir. Daha kalın kürekler size daha fazla kontrol sağlar.
    • Küreklerin kalınlığı 11 mm ila 16 mm arasında değişir, ancak bazı üreticiler yalnızca tek bir kalınlıkta kürek üretir.
    • Yeni başlayan biri olarak, güzel bir güç ve kontrol dengesi için kalınlık aralığının ortasında bir kürek seçmeye çalışın.
  4. adım 4 yüzey malzemesi
    Yüzey malzemesi Raketin yüzeyinde görebileceğiniz malzeme 'kaplama' olarak da adlandırılır. 3 temel tip vardır ve hangisini seçeceğiniz oyun tarzınıza ve bir kürekte sizin için neyin en önemli olduğuna bağlıdır. İşte seçenekleriniz:
    • Fiberglas: Size tüm yüzler arasında en fazla gücü verir, ancak bu güç kontrol pahasına gelir. Daha dar bir tatlı nokta ile hataları daha az affeder.
    • Grafit: Kompozit veya fiberglas kaplamalardan daha az güç verir, ancak bunu daha fazla kontrol ile dengeler. Şirketler pazarlama literatürlerinde genellikle 'grafit' ve 'karbon fiber 'i birbirinin yerine kullanır, bu nedenle gerçekte ne aldığınızı anlamak zor olabilir.
    • Karbon fiber: Bu kaplama size en fazla kontrolü (ve en az gücü) sağlar. Ayrıca kompozit ya da grafitten daha dayanıklıdır (ve daha pahalıdır).
    • Kompozit: Kompozit kaplama, basitçe farklı malzemelerin bir kombinasyonudur. Kompozit yüzeyler en yaygın olanı olsa da, çoğu üretici kompozit olduğunu belirtmek yerine çoğunluk malzemenin yüzey olduğunu söyleyecektir.
  5. adım 5 kum
    Kum Raketinizin yüzeyinin kum veya pürüzlülüğü, topa spin vermenizi sağlar. Daha pürüzsüz bir yüzey daha az spin anlamına gelir. Üreticilerin yüzeyi pürüzlü hale getirmesinin temelde 2 yolu vardır; yüzeyi boyayabilir ya da yüzeyde ham karbon fiber kullanabilirler.
    • Üzerine kum boyanmış yüzeyler genellikle en yaygın olanlardır. Bunlar aynı zamanda en kötü olanlardır çünkü oldukça çabuk aşınma eğilimindedirler. Ayrıca düzensiz bir şekilde aşınırlar, bu da kontrol kaybına neden olur.
    • Ham karbon fiberli yüzeyler en iyi ve en tutarlı olanlardır. Boyalı kumların aksine, çok çabuk aşınmazlar. Eğer düzenli olarak oynuyorsanız, yatırım yapmaya değer.
  6. adım 6 kürek şekli
    Kürek şekli Kürek şekli arasında çok büyük bir fark yoktur, ancak aradaki fark oyununuzu gerçekten etkileyebilir. Geniş gövdeli stiller genellikle yeni başlayanlar için daha kolaydır çünkü daha bağışlayıcıdırlar ve daha geniş bir tatlı noktaya sahiptirler. Birçok profesyonel de geniş gövdeli stilleri tercih eder.
    • Örneğin, daha kısaysanız, size biraz daha fazla erişim sağlayacak uzun bir kürek isteyebilirsiniz.
    • Bazı küreklerde, düşürmeniz halinde küreğinizi koruyan kenar korumaları da bulunur. Bunun karşılığında biraz yüzey alanı kaybedersiniz.
  7. adım 7 sap uzunluğu ve şekli
    Sap uzunluğu ve şekli Raket sporu geçmişiniz burada en büyük belirleyici faktördür. Masa tenisine alışkınsanız ve raketi birinin elini sıkar gibi tutuyorsanız, daha kısa bir sap tercih edin. Öte yandan, tenisten geliyorsanız, muhtemelen daha uzun bir sap isteyeceksiniz.
    • Bazı saplar da tenis raketi sapına benzer sekizgen bir şekle sahiptir. Çok fazla tenis oynadıysanız, bunun ne kadar tanıdık geldiğini takdir edeceksiniz.
    • Çok fazla gücünüz yoksa ve çift el backhand kullanıyorsanız, daha uzun bir sap tercih edin, böylece her iki eliniz için de yeriniz olur.
  8. adım 8 kavrama boyutu
    Kavrama boyutu Eğer raketinizi rahatça kavrayamıyorsanız, en iyi şekilde oynayamazsınız. Tutuş çok büyükse, topa vurduğunuzda raket bükülür. Çok küçükse, eliniz ve bileğiniz yorulabilir. Sizin için doğru boyuttaki tutamağı bulmaya başlamak için boy testini kullanın (tutamaçlar endüstri standardı olarak inç cinsinden ölçülür):
    • 5'2' (157,5 cm) altında: 4 inçlik kavrama
    • 5'3' ila 5'8' (160 ila 173 cm): 4,25 inç tutma yeri
    • 5'9' (175 cm) ve üzeri: 4,5 inç tutma yeri
  9. adım 9 fiyat ve garanti
    Fiyat ve garanti Pickleball kürekleri söz konusu olduğunda, 50 doların altında olan en ucuz küreklerden başlayarak 3 temel aralığa sahipsiniz. Bu, ilk kez pickleball oynuyorsanız ve bir daha (veya düzenli olarak) oynayıp oynamayacağınızdan emin değilseniz satın alacağınız bir kürek olabilir. Ancak bir kez bu spora bağlandığınızda, 50 ila 150 dolar arasında orta sınıf bir rakete geçmenin zamanı gelmiştir.
    • Fiyat ve garantiyi dikkatlice karşılaştırın. Ömür boyu garantili daha pahalı bir kürek, 30 günlük garantili daha ucuz bir küreğe göre uzun vadede size para kazandırabilir.
    • Gerçekten beğendiğiniz daha pahalı bir kürek varsa, lekeli veya az kullanılmış bir kürekte indirim veya fiyat indirimi arayın.
  10. adım 10 usapa onayı
    USAPA onayı US Pickleball, belirli standartları karşılayıp karşılamadıklarını belirlemek için piyasadaki raketleri değerlendirir. Bir oyuncu olarak belirli standartları bilmek sizin için önemli değildir; USAPA onaylı bir raket aramanız yeterli olacaktır.
    • Daha ucuz küreklere bakıyorsanız bunun bir sorun olma olasılığı daha yüksektir. 50 doların üzerindeki küreklerin çoğu USAPA onaylıdır, ancak iki kez kontrol edip emin olmaktan zarar gelmez.

Her Beceri Seviyesi için En İyi Kürekler

  1. adım 1 başlangıç (1.0 ila 3.0 beceri derecesi)
    Acemi (1.0 ila 3.0 beceri derecesi) Pickleball oynamaya yeni başladıysanız acemisiniz. Temel olarak oyunun kurallarını biliyor olabilirsiniz, ancak bazı temel stratejileri ve teknikleri yeni öğrenmeye başlıyorsunuz ve oyununuz tutarlı değil.
    • PCKL Launch Serisi: Bu, güzel ve büyük bir tatlı nokta sağlayan geniş gövdeli harika bir ekonomik rakettir. Pickleball'a yeni başlıyorsanız ve stilinizi henüz tam olarak belirleyemediyseniz, bu raketle yanlış yapamazsınız.
    • Joola Essentials Serisi: Başladığınız ucuz raketten bir üst seviyeye geçmeye hazır olduğunuzda, bu raketle yanlış yapamazsınız. Bağışlayıcı geniş bir gövdeye sahiptir ve tüm pickleball profesyonellerinin sevdiği bir markadan gelmektedir. Bununla oynamaya başlayın ve ekonomik raketinizden farkı hemen hissedeceksiniz.
    • Selkirk Neo: Bir endüstri devinden gelen bir başka raket olan bu raket, ince bir tutuşa ve geniş bir yüze sahip hafif bir rakettir, böylece çok bağışlayıcı olan güzel, büyük bir tatlı noktaya sahip olursunuz. Genel olarak, yeni başlayanlar için iyi bir fiyat noktasında iyi dengelenmiş bir kürek.
  2. adım 2 orta seviye (3,5 ila 4,0 beceri derecesi)
    Orta Seviye (3,5 ila 4,0 beceri derecesi) Biraz tutarlılık ve kontrol geliştirmeye başladıysanız kendinizi orta seviye bir oyuncu olarak kabul edin. Biraz strateji ile oynuyorsunuz ve rakibinizin zayıflıklarını nasıl belirleyeceğinizi ve bunlardan nasıl yararlanacağınızı biliyorsunuz.
    • Paddletek Tempest Wave II: Harika bir güç ve kontrol dengesine sahip olan bu kürek, kendi tarzınızı geliştirmeye ve oyununuzu bir sonraki seviyeye taşımaya başladığınızda kullanmak için iyi bir genel kürektir. Stratejik oyuncular için harikadır çünkü topu her zaman tam olarak istediğiniz yere koyabilirsiniz.
    • Prince Response Pro: Profesyonel seviyede bir rakete geçmeye hazırsanız ancak yine de oldukça bağışlayıcı bir tatlı noktayı tercih ediyorsanız, bu sizin raketinizdir. Tenis oyuncuları markayı tanıyacak ve tenis raketine benzer sapını takdir edeceklerdir. Spectrum Pro, biraz daha kısa saplı aynı rakettir.
    • Ronbus R1.16: Bu, iyi boyutta bir tatlı noktaya ve güzel bir güç ve kontrol dengesine sahip sağlam, tüm kortlarda kullanılabilen bir rakettir. Daha yeni bir markaya ait olduğu için sektörün devlerinin benzer raketlerinden daha ucuzdur ancak yine de aynı performansı gösterir.
  3. 3. adım i̇leri seviye (4,5+ beceri derecesi)
    İleri Seviye (4,5+ beceri puanı) İleri seviye bir oyuncu olarak forehand vuruşları, backhand vuruşları, servisler, returnler, dinkler, drop shotlar ve voleybolda ustalaştınız. Ayrıca stratejide ustalaştınız, zorlanmadan çok az hata yapıyorsunuz ve rakibinizin zayıflıklarına nasıl saldıracağınızı biliyorsunuz.
    • Joola Ben Johns Hyperion CFS 16: Bu, rutin olarak tüm zamanların en iyi pickleball raketi olarak kabul edilir - efsanevi bir raket arıyorsanız, istediğiniz budur. Oldukça ağır bir raket yüzüne sahiptir, ancak bunun dışında iyi bir güç ve kontrol dengesine sahiptir.
    • Selkirk Vanguard Power Air Invikta: Bu oldukça pahalı bir raket, ancak ileri düzey bir oyuncuysanız, bunu hak ediyorsunuz! En üst düzey kontrol ve güç ile bu raketle hakimiyet kuracaksınız. Joola Ben Johns Hyperion CFS 16'dan daha az affedicilik ve kontrole sahiptir, ancak bunu daha fazla güçle telafi eder.
    • Gearbox GX5 Power: Pickleball'a tenisten geldiyseniz, bu sizin favori raketiniz olabilir. Zaten hızlı reflekslere ve incelikli bir dokunuşa sahip olan oyuncular için güç odaklı bir rakettir. Ayrıca sağlam bir karbon fiber parçasından yapılmıştır, bu da ona biraz ekstra güç ve büyük bir tatlı nokta sağlar.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Mümkün olduğunca çok kürek deneyin! Bu, hangi unsurların kombinasyonunun sizin için en uygun olduğunu bulmanızın en iyi yoludur.
  • Kürek web sitelerinde genellikle bedeninize, beceri seviyenize ve oyun tarzınıza göre öneriler almak için yapabileceğiniz testler vardır.