Futbol Pozisyonu Nasıl Seçilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Arkadaşlarınızla bir pikap oyunu oynamadığınız sürece, muhtemelen bir futbol takımındaki pozisyonunuzu seçemeyeceksiniz. Bu neredeyse her zaman koçun işidir, ancak bu pratik yapamayacağınız ve sizi çeken bir pozisyona doğru ilerleyemeyeceğiniz anlamına gelmez. Denediğiniz pozisyonlar söz konusu olduğunda hızınızı, bacak gücünüzü ve kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurun. Genellikle daha hızlı oyuncular saha kenarına yakın pozisyonlarda daha başarılı olurken, daha uzun boylu, daha güçlü oyuncular genellikle sahanın ortasından büyük katkılar sağlar.

Adımlar

Futboldaki 11 pozisyon nedir?

  1. pozisyonlar kaleci, defans, orta saha ve forvet olarak ayrılır.
    Pozisyonlar kaleci, defans oyuncusu, orta saha oyuncusu ve forvet olarak ayrılır. Kalecinin yanı sıra, her pozisyon türünde herhangi bir zamanda sahada birden fazla oyuncu olacaktır. Örneğin, bir takımın 2, 3, 4 veya 5 defans oyuncusu olabilir. Bu, diğer sporların aksine, her futbol oyunu için teknik olarak sabit pozisyonlar olmadığı anlamına gelir. Her takım için sahada her zaman 11 oyuncu vardır, ancak bu oyuncuların girmesi gereken 11 pozisyon yoktur; sahadaki pozisyonlar tamamen takımınızın stratejisine bağlıdır.
    • Her takımın bir kalecisi vardır. Bu evrenseldir. Takımın geri kalanı çeşitli şekillerde düzenlenebilir, ancak en popüler kurulum 4-4-2'dir. Burada 4 savunma oyuncusu, 4 orta saha oyuncusu ve 2 forvet vardır. Ancak bir takım herhangi bir kompozisyona sahip olabilir.
    • Sahada bir seferde 11 oyuncu olsa da, teknik olarak oynanabilecek 16 potansiyel pozisyon vardır.

Defans oyuncuları hangi becerilere ihtiyaç duyar?

  1. aşağıdaki özelliklere sahipseniz defans pozisyonunu düşünmelisiniz're tough and quick.
    Eğer sert ve hızlıysanız defans pozisyonunu düşünmelisiniz. Bir defans oyuncusu olarak ana amacınız, rakip takımın fileye giden yolunu kapatarak sayı yapmasını engellemektir. Hücum oyuncularını durdurmaktan hoşlanıyorsanız ve şut atmayı veya top sürmeyi gerçekten sevmiyorsanız, savunma pozisyonları sizin için mükemmeldir.
    • Libero artık çok yaygın bir pozisyon değil, ancak fiziksel mücadeleyi seviyorsanız harika bir pozisyon. Liberolar çok fazla koşmazlar, ancak kale yakınlarında fiziksel olarak rahat olmaları gerekir.
    • Orta bekler rakip takımın forvetlerini engeller ve savunmayı yönlendirir. Uzun boyluysanız ve harika liderlik becerileriniz varsa, orta saha sizin için uygun olabilir.
    • Bekler ve kanat bekleri diğer takımın kanat oyuncularını ve orta saha oyuncularını engeller. Bu pozisyonlar, kaleden çok uzakta olduğunuz için sahada en çok koşulan pozisyonlardır ve topla nadiren çok fazla zaman geçirirler. Eğer hızlıysanız ve top sürmeyi sevmiyorsanız, bu pozisyonlar tam size göre.

Orta saha pozisyonlarını ne zaman düşünmeliyim?

  1. hareketin içinde olmayı seviyorsanız orta saha pozisyonlarını deneyin.
    Hareketin içinde olmayı seviyorsanız orta saha pozisyonlarını deneyin. Orta saha oyuncuları çok yönlüdür ve hem savunma hem de hücum oynamaktan hoşlanıyorsanız bu rol tam size göre. Savunmayı ve hücumu eşit derecede seviyorsanız ve iyi bir pasörseniz, orta saha pozisyonunu düşünün. Her zaman kazandıran şutu veya oyun kurtaran savunma oyununu yapamazsınız, ancak herkes etrafta durmakla meşgulken siz bolca aksiyon göreceksiniz.
    • Savunmayı biraz daha seviyorsanız ve iyi bir şutör değilseniz defansif orta saha oynamayı hedefleyin. Durdurma, kilit müdahaleler yapma ve yanlış driplinglerden topu kapma konusunda iyiyseniz bu pozisyon size uygun olacaktır.
    • Defansif oyun yerine şut atmayı ve hücum etmeyi tercih ediyorsanız, hücumcu orta saha sizin için harika bir pozisyondur.
    • Yaratıcı problem çözmekten ve kararları vermekten hoşlanıyorsanız merkez orta sahayı tercih edin. Merkez orta saha oyuncuları genellikle takımın lideridir ve merkez orta saha oyuncusu olarak neredeyse her oyuna dahil olursunuz.
    • Gösterişli oyunlardan hoşlanıyorsanız kanat oyuncusu oynayın. Kanat oyuncuları genellikle patlayıcı hücum planlarıyla kaleye saldırır, bu nedenle hızlıysanız ve el-göz koordinasyonunuz iyiyse, bu sizin için harika bir pozisyondur.

Bir forvet olarak hangi becerilere ihtiyacım var?

  1. eğer sen're good at shooting and dribbling, forward is the position for you.
    Eğer şut atma ve top sürme konusunda iyiyseniz, forvet pozisyonu tam size göre. Bir takımın forvetleri topu ağlara gönderir, bu nedenle topla aranız iyiyse forvet pozisyonunu deneyin. Forvetlerin harika top kullanma becerilerine ve iyi bacak gücüne sahip olması gerekir. Becerikli, güçlü ve hücum etmeyi seviyorsanız, forvet size göre olabilir.
    • Orta forvetler hücumda sahanın ortasına yakın oynar. Rakibinizden daha hızlı koşmayı veya rakibinize üstünlük sağlamayı denemek yerine fiziksel mücadeleyi tercih ediyorsanız, santrfor tam size göre.
    • Forvetler çoğu zaman skorun çoğunu yaparlar. Hızlıysanız ve harika bir vuruş gücünüz varsa, forveti deneyin.

Futbolda en kolay pozisyon hangisidir?

  1. adım 1 her pozisyonun kendine göre zorlukları vardır, bu yüzden becerilerinizi göz önünde bulundurun.
    Her pozisyonun kendine göre zorlukları vardır, bu yüzden becerilerinizi hesaba katın. Bir orta saha oyuncusu olarak top sürme konusunda gerçekten iyi olmanız, bir defans oyuncusu olarak birinin yüzüne girme konusunda rahat olmanız ve bir forvet olarak isabetli şut çekebilmeniz gerekir. Her pozisyon beceri gerektirir, bu nedenle oyunun hangi bölümünden keyif aldığınıza ve hangi bölümde başarılı olduğunuza bağlı olarak sizin için doğru pozisyonu bulmaya çalışın.
    • Bazı insanlar kalecilerin kolay bir zaman geçirdiğini düşünse de, bir bakıma oyundaki en zor pozisyondur. Çok fazla koşmasanız da sahadaki en önemli şeyi korumakla yükümlüsünüz! Bu oldukça yüksek stresli bir iş olabilir.
  2. Eğer topu çok fazla istemiyorsanız, bek oynayın. Eğer bir bek oyuncusuysanız, kenar çizgisine yakın ve sahanın merkezinden en uzakta olduğunuz için diğer birçok mevkiden daha fazla koşma eğiliminde olursunuz. Bununla birlikte, bekler diğer takımın kalesine şut atmaz ve sahanın merkezine yakın yerlerde meydana gelebilecek fiziksel kavgalara nadiren karışırlar.
    • Başka bir deyişle, bekler genellikle oyuna en az etki eden pozisyondur çünkü her oyuna dahil olmazlar ve topu nadiren kullanırlar.
    • Bazı insanlar, genellikle daha az koşu söz konusu olduğu için orta beklerin beklerden daha kolay olduğunu düşünür.
    • Birçok futbolcu, hücumda veya savunmada zamanın büyük bir yüzdesine dahil olmadıkları için kanat oyuncularının aslında en kolay pozisyona sahip olduğunu düşünür.

En iyi futbolcular hangi pozisyonlarda oynar?

  1. bu's a little subjective, but try center midfielder out if you're good.
    Biraz sübjektif olacak ama iyiyseniz merkez orta sahayı deneyin. Merkez orta saha oyuncusu olarak, oyunun tüm seyri boyunca savunmadan hücuma geçiş yaparsınız. Ayrıca sahanın ortasındasınız, bu yüzden çok fazla aksiyon görme eğilimindesiniz. Sonuç olarak, birçok antrenör en yetenekli oyuncularını merkez orta saha pozisyonuna yerleştirir. Eğer bu pozisyonun size göre olduğunu düşünüyorsanız, ait olduğunuz yer orasıdır!
    • Sizin için 'en iyi' pozisyon yeteneklerinize bağlıdır. Rakip oyuncunun hareketlerini tahmin etme ve anında tepki verme konusunda güçlü bir yeteneğiniz varsa, harika bir savunmacı olursunuz. Topa vurma konusunda çılgın bir isabet oranınız varsa, olağanüstü bir forvet olursunuz. Her pozisyon beceri gerektirir.

Futboldaki en zayıf pozisyon hangisidir?

  1. teknik top becerileri açısından, bekler en zayıf olma eğilimindedir.
    Teknik top becerileri açısından, bekler en zayıf olma eğilimindedir. Bu, stoperin kötü bir oyuncu olduğu anlamına gelmez; sadece çok fazla şut veya pas içermediği anlamına gelir. Sonuç olarak, birçok antrenör gelişmekte olan oyuncuları bek pozisyonuna yerleştirir.
    • Unutmayın, bek oyuncuları çok fazla koşmak zorundadır. Eğer bir bek oyuncusuysanız, koçunuz sizi oraya diğer takım arkadaşlarınızdan daha dayanıklı olduğunuz için koymuş olabilir!

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Hiç futbol oynamadım ve bu öğleden sonra deneme yapacağım, ne yapmalıyım?
    Elinizden gelenin en iyisini yapın. Dayanıklılığınızı antrenmanla artırabilirsiniz. Antrenörün talimatlarını dinleyin.
  • Soru
    Oynuyorum ve hangi pozisyonda olacağımı bilmiyorum. Dayanıklılığım kötü ama antrenman yapabiliyorum ve ihtiyacım olan diğer her şeyi alabiliyorum.
    Hangi pozisyonun sizin için en iyisi olduğuna karar vermek için koçunuzla birlikte çalışın. Size en uygun pozisyonu belirlemenize yardımcı olabilirler.
  • Soru
    Sol ayaklıyım ve her iki ayağımla da çalışabiliyorum. Şut atmada ve pas vermede harikayım ve ufak tefek bir adamım. Kondisyonum o kadar kötü değil ama 90 dakika koşmak için o kadar da iyi değil. Bence CM iyi bir seçim mi?
    Merkez orta sahanın taleplerini karşılamak için kondisyonunuzu geliştirmeniz gerekiyor gibi görünüyor.

Video

İpuçları

  • Pozisyonunuzu beğenmiyorsanız, pozisyon değiştirmek için neler yapabileceğinizi öğrenmek üzere koçunuzla konuşun.
  • Hayatınız boyunca tek bir pozisyona tamamen bağlı kalmak çok nadirdir; profesyoneller bile pozisyon değiştirir. Futbola yeni başlıyorsanız, antrenörünüzün size verdiği pozisyon hakkında çok fazla endişelenmeyin. Gelecekte değişme olasılığı çok yüksektir.
  • Bazen pozisyonlardan bir numara olarak bahsedildiğini duyarsınız. Pozisyon numaralarının ne anlama geldiği konusunda evrensel bir anlaşma yoktur ve numaralandırma sistemi yaşadığınız yere ve takımınızın ne tür bir sistem uyguladığına göre farklılık gösterir. Unutmayın, bir takımın 2 santrforu olabilir, bu nedenle numaralandırma bazen biraz gereksiz olabilir.