Spor İçin Koruyucu Bardak Nasıl Seçilir ve Giyilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Koruyucu kap, fiziksel spor yaparken erkek üreme sistemini korumak için sporcu askısına veya kompresyon şortuna yerleştirilen sert bir kabuktur. Bazı erkekler oyun oynarken veya yarışırken koruyucu kap giymelerine gerek olmadığına inanır, ancak gerçek şu ki, kendinizi kalıcı hasar riskinden korumak istiyorsanız koruyucu bir kap gerekli bir önlemdir. Bel hizanıza göre ihtiyacınız olan kup boyutunu belirleyin ve kişisel tercihinize göre bir sporcu askısı veya bir çift kompresyon şortu alın. İlk başta kup giymek biraz garip gelse bile endişelenmeyin. Giymeye devam ettikçe alışacaksınız!

Adımlar

Uygun Bir Bardak Seçmek

  1. adım 1 belinizi ölçün...
    Belinizi ölçün veya size uyan bir pantolonun etiketini kontrol edin. Bel ölçünüzü bulmak için bir mezura alın ve pantolonunuzu giydiğiniz yerden kalçanızın etrafına sarın. Ölçüm bandınızı, ucu göbek deliğinizin altına gelecek şekilde sarın ve bandın geri kalanını vücudunuzun etrafından sıkıca çekin. Yere paralel tutun ve bel ölçünüzü almak için iki uzunluğun üst üste geldiği yerdeki sayıyı okuyun. Üzerinize tam oturan bir pantolonu da kontrol edebilir ve sadece etiketini okuyabilirsiniz.
    • Az bir farkla da olsa fark etmez. Kuplar çeşitli bel ölçülerine uyacak şekilde boyutlandırılmıştır.
    • İsterseniz bunu tişörtünüzü giyerken de yapabilirsiniz. Çorap askıları ve kompresyon şortları genellikle iç çamaşırının üzerine giyilir, bu nedenle ekstra kumaş hiçbir şeyi değiştirmez.
  2. adım 2 bel ölçünüze göre kupunuzu seçin.
    Bel ölçünüze göre kupunuzu seçin. Bir atletizm veya spor malzemeleri mağazasına gidin. Bel ölçünüze uygun bir kap arayın. Ambalaj üzerinde bel ölçüleri listelenmiyorsa, size uyacak bir beden almak için genel boyutlandırma önerilerini kullanın.
    • Ek bir kılavuz olarak, çişli bedenler genellikle 5-7 yaş arası erkekler içindir, genç bedenler genellikle 8-12 yaş arası erkeklere uyar, genç bedenler 13-17 yaş arası erkekler içindir ve yetişkin bedenler 18 yaş ve üstü erkekler içindir.
    • Bel ölçüsü 28 inçten (71 cm) küçük olan bir yetişkinseniz, orta boy bir genç bedenle başlayın.
    • 5 yaşından büyük çocuklar temas veya fiziksel spor yapıyorlarsa koruyucu bir kap giymelidirler.

    Genel Bedenler

    19-22 inç (48-56 cm) - Ekstra Küçük/Pee Wee

    22-28 inç (56-71 cm) - Küçük/Genç

    28-30 inç (71-76 cm) - Orta/Genç

    30-36 inç (76-91 cm) - Büyük/Yetişkin

    36-46 inç (91-117 cm) - Ekstra Büyük/Yetişkin

  3. adım 3 sizin için rahat olacağını düşündüğünüz bir şekil seçin.
    Sizin için rahat olacağını düşündüğünüz bir şekil seçin. Kupların birkaç farklı şekli vardır, ancak bunlar gerçekten radikal olarak farklı değildir. Bir stil daha çok hilal şeklindeyken, diğer yaygın tasarım biraz daha vücuda oturan şekildedir. Her tarz kap, doğru oturduğu ve cinsel organınızın tamamını kapladığı sürece aynı seviyede koruma sağlayacaktır. Size rahat görünen ve hissettiren bir tasarım seçin.
    • Bir kupayı satın almadan önce iç çamaşırınızın üzerinde deneyemezsiniz, ancak mağazada şortunuzun üzerinde deneyebilirsiniz.
    • Seçtiğiniz stili beğenmezseniz her zaman geri dönüp başka bir tane alabilirsiniz. Kuplar özellikle pahalı değildir.
  4. adım 4 hassas bir cildiniz varsa daha kalın jel astarlı bir model seçin.
    Hassas bir cildiniz varsa daha kalın jel astarlı bir model seçin. Koruyucu bir kabın kenarında jel astar bulunur, böylece kenarlar cildinizi yıpratmaz. Hassas bir cildiniz varsa, daha kalın jel astarlı bir kap alın. Bu, kupayı takarken cildinizde tahrişe neden olmamasını sağlayacaktır.
    • Geleneksel sert kabuklu plastikten daha yumuşak bir malzeme kullanan köpük kaplar vardır. Bu kaplar çocuklar için harika bir seçenektir, ancak çok fazla koruma sağlamazlar.
    • Bazı kaplar makinede yıkanabilir. Bardağınızı daha kolay temizlemek istiyorsanız, çamaşır makinesinde temizlenip temizlenemeyeceğini görmek için etiketi dikkatlice okuyun.

Bir Destekçi Seçmek

  1. adım 1 bir sporcu bağı edinin...
    Temel bir kurulum için bir sporcu kayışı alın. Sporcu askısı, bir kup için en yaygın destekleyicidir. Kup için bir kesesi ve bacaklarınızı saran 2 elastik bandı vardır. Jock kayışları genellikle küçük, orta ve büyük boylarda gelir ve son derece esnektirler. Belinizin etrafına sıkıca oturacak bir çorap askısı seçin. Bel ölçüsü aralıkları ambalaj üzerinde listelenecektir.
    • Jock kayışları kompresyon şortlarından daha ucuz olma eğilimindedir.
    • Belinizi sıkıca sarmayan bir sporcu askısı kullanmayın. Koşarken düşmesini istemezsiniz.
    • Hokey için bir kupa alıyorsanız, bir hokey jokeyi alın. Bu, hokey pantolonuna uyacak şekilde tasarlanmış özel bir jock kayışı türüdür.
    • Jock kayışları çok fazla koştuğunuz veya döndüğünüz sporlar için harika seçimlerdir çünkü düşme eğilimi göstermezler. Beyzbol, basketbol, rugby, lakros ve futbol oyuncuları da dahil olmak üzere hemen hemen her tür oyuncu jock kayışı takabilir. Ancak çok fazla oturuyorsanız biraz rahatsız edici olabilirler.
  2. adım 2 eğer giymiyorsanız kompresyon şortu tercih edin't like the feeling of the elastic bands.
    Elastik bantların verdiği hissi sevmiyorsanız kompresyon şortlarını tercih edin. Sıkıştırma şortları, sporcu askılarını sevmiyorsanız iyi bir alternatiftir. Kompresyon şortları temel olarak, önünde koruyucu bir kap için bir yuva bulunan dar boxer külotlardır. Ambalajında belinizin ölçüsü yazan bir çift kompresyon şortu alın. Uyluklarınızı ve belinizi sıkıca sarmalı, ancak dolaşımı kesecek kadar sıkı olmamalıdır.
    • Uyluklarınızın iç kısmında hassas bir cildiniz varsa, kompresyon şortlarını tercih edin; bunlar sıkı boxer şortlar gibi hissettirir ve sürtünmeye neden olma olasılığı daha düşüktür.
    • Kompresyon şortları basketbol, beyzbol veya futbol gibi çok fazla koşu içeren sporlar için harikadır. Bisiklet sürmek için de mükemmeldir. Vücudunuzun şekline bağlı olarak çok fazla dönerseniz düşebilirler.
  3. adım 3 ek koruma istiyorsanız darbe şortlarını seçin.
    Ek koruma istiyorsanız darbe şortlarını seçin. Darbe şortları kompresyon şortları gibidir, ancak herhangi bir darbe veya düşmeyi yumuşatmak için uyluk, kuyruk kemiği ve yanlarda köpük dolguya sahiptir. Snowboardcular ve patenciler arasında popülerdir çünkü kötü düşüşlerin kalçalarınıza veya bacaklarınıza ciddi şekilde zarar vermesini önler. Kalçalarınızın ve uyluklarınızın etrafında dolgu yoksa ve ek desteğe ihtiyacınız varsa darbe şortlarını seçin.
    • Darbeli şortlar genellikle dolgulu şortlar veya snowboardcu şortları olarak adlandırılır.
    • Darbe şortları snowboard, rugby, paten veya boks için harikadır, ancak futbol gibi zaten dolgulu formaları olan sporlar için uygun değildir. Ayrıca çok koşmanız gerekiyorsa verdiği his hoşunuza gitmeyebilir, bu da onları beyzbol veya basketbol gibi sporlar için kötü bir seçim haline getirir.

Kupanızı Giymek

  1. adım 1 kabı kayışın veya şortun ortasındaki açıklığa doğru kaydırın.
    Kabı kayışın veya şortun ortasındaki açıklığa doğru kaydırın. Şortunuzun veya kayışınızın iç kısmındaki dikişi bulun. Ön tarafta, belin üst kısmına yakın bir yerde bulunacaktır. Yuvayı açmak için baskın olmayan elinizin 2 parmağını kullanın. Bardağı, cebin alt kısmına oturana kadar açıklıktan aşağı doğru kaydırın.
    • Jel astar, tamamen aşağı itmeyi biraz zorlaştırabilir. Yapışırsa, bardağı tamamen aşağı kayana kadar ileri geri sallayın.
  2. adım 2 bacaklarınızı elastik bantlardan geçirerek bir sporcu askısı takın.
    Bacaklarınızı elastik bantlardan geçirerek bir sporcu askısı takın. İç çamaşırınız üzerinizdeyken, elastik bandı açın ve sağ bacağınızı banttan ve sağdaki çemberden geçirin. Sol bacağınızı banttan ve soldaki çemberden geçirin. Bel bandını yukarı çekin ve elastik bantların bacaklarınızdan yukarı kaymasına izin verin. Bel bandı belinize oturduğunda, uyluklarınızın arkasına uzanın ve rahat edene kadar elastik bantları ayarlayın.
    • Kup giyme konusunda yeniyseniz, altınıza boxer şort giyiyorsanız muhtemelen daha rahat hissedeceksiniz.
  3. adım 3 kompresyon şortunu kendiniz gibi sonuna kadar çekin're putting boxers on.
    Kompresyon şortunu boxer giyer gibi sonuna kadar çekin. İç çamaşırınız üzerinizdeyken sağ bacağınızı sağdaki delikten geçirin. Sol bacağınızı sol taraftaki delikten geçirin. Kompresyon şortunu rahat olacak şekilde belinize kadar çekin.
    • Eğer gerçekten istiyorsanız, iç çamaşırınız olmadan da kompresyon şortu giyebilirsiniz. Ancak çoğu insan iç çamaşırı giyer.
  4. adım 4 cinsel organlarınız korunacak şekilde kabı ayarlayın.
    Cinsel organlarınız korunacak şekilde kabı ayarlayın. Kupunuzu rahat edeceğiniz ve korunacağınız şekilde ayarlayın. Cinsel organlarınızın kap tarafından tamamen örtülmesi gerekir ve kabın alt kısmı testislerinizin 1-2 inç (2,5-5,1 cm) altında durmalıdır. Rahat olana kadar kabı gerektiği gibi hareket ettirin.

    İpucu: Kupanızı soyunma odasında takıyorsanız, utanmayın. Rekabetçi spor yapmanın normal bir parçasıdır ve sınıf arkadaşlarınız veya takım arkadaşlarınız takmıyorsa aptallık ediyorlardır.

  5. 5. adım birkaç adım atın ve olup olmadığını görmek için birkaç ciğer hareketi yapın's comfortable.
    Rahat olup olmadığını görmek için birkaç adım atın ve birkaç ciğer hareketi yapın. Kayışınızı veya şortunuzu giydikten sonra, ileri geri birkaç adım atın. Nasıl hissettirdiğini görmek için dizlerinizi belinize kadar kaldırın. Kupa hissine alışmak için birkaç lunge veya squat yapın. Ne kadar rahat olduğunuza bağlı olarak gereken ayarlamaları yapın.
    • Giydiğinizde kupunuzun cildinizi sıkıştırdığını fark ederseniz bir beden büyütün.
  6. adım 6 her kullanımdan sonra kayışınızı veya şortunuzu yıkayın ve kupunuzu temizleyin.
    Her kullanımdan sonra askınızı veya şortunuzu yıkayın ve kupunuzu temizleyin. Kayışınızı veya şortunuzu normal çamaşırlarınızla yıkayabilirsiniz. Hem sporcu askısı hem de kompresyon şortu teri emecektir, bu nedenle sporcu askınızı veya kompresyon şortunuzu yıkamadan arka arkaya birkaç gün giymeyin. Atletik kabı sıcak su ve antibakteriyel sabun yüklü bir süngerle temizleyin. Yıkadıktan sonra kurumaya bırakın.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Penis ölçüsü hangi kup ölçüsünü giymem gerektiğini etkiler mi?
    Tabii ki etkiler! Penisiniz ve testisleriniz kabın içine sığmalıdır.
  • Soru
    Kullanılmış bir jockstrap'i atarken bardağı da atmalı mıyım yoksa tekrar kullanabilir miyim?
    Cinsel organınıza hala uyuyorsa, tercih ederseniz eski kupayı kesinlikle yeni bir jockstrap ile kullanabilirsiniz.
  • Soru
    Kullandığım bardakların hiçbirine her şeyi sığdırmam mümkün değil. Daha büyük kaplar yapıyorlar mı?
    Dick's Sports'un XL bardak satmasını takdir ediyorum. Genellikle internetten sipariş etmeniz gerekiyor.

İpuçları

  • İlk başta sporcu askısı veya kup giymek biraz garip geliyorsa endişelenmeyin. Başlangıçta biraz garip gelebilir, ancak alışacaksınız!

Uyarılar

  • Koruyucu bir kap takmadan asla fiziksel bir spor yapmayın. Oyun sırasında bir şeyler ters giderse üreme sisteminize ciddi zarar verme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.