Bas Balıkçılığı için Yem Nasıl Seçilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Levrek avı, binlerce yem arasından seçim yapabileceğiniz için bunaltıcı olabilir. Levreklerin alışkanlıklarını ne kadar iyi anlarsanız, yeminizi seçerken o kadar etkili olabilirsiniz. Levrek balıkçılığı bilimini şu ana yem türleriyle inceleyin: krank yemler, spinnerbaitler, topwaters, plastik/kauçuk yemler ve jigler.

Adımlar

Balıkçılık Koşullarının Değerlendirilmesi

  1. adım 1 kışın veya soğukta avlanırken yavaş hareket eden yemler ve yavaş hareket eden sunumlar kullanın.1Kışın veya soğukta avlanırken yavaş hareket eden yemler ve yavaş hareket eden sunumlar kullanın. Düşük sıcaklıklarda levrekler fazla efor harcamayacak ve sadece yeminiz hemen vuruş bölgelerine girdiğinde ısıracaklardır.
  2. adım 2 i̇lkbaharı yumurtlama öncesi, yumurtlama, yumurtlama sonrası ve ilkbahar sonu olarak adlandırılan 4 bölüme ayırın.2İlkbaharı yumurtlama öncesi, yumurtlama, yumurtlama sonrası ve ilkbahar sonu olarak adlandırılan 4 bölüme ayırın. Yumurtlama öncesi levreklerin 8-15 feet (2,4-4,6 m) derinlikte olacağı anlamına gelir, yumurtlama yumurtlama yataklarına doğru hareket edecekleri anlamına gelir, yumurtlama sonrası 8-15 feet'e geri dönecekleri anlamına gelir ve geç ilkbaharda levrekler sabahın erken saatlerinde kıyıya doğru hareket eder ve daha sonra yapılara doğru hareket eder.
    • Yumurtlama öncesi sular 45 derece civarına yükseldiğinde gerçekleşir. Yumurtlama, su 55 ila 65 derece arasında olduğunda gerçekleşir. Yumurtlama sonrası farklı zamanlarda gerçekleşir ve su sıcaklıklarındaki farklılıklar nedeniyle tüm gölde gerçekleşmez. İlkbaharın sonları, sıcaklıkların 80 ve 90 dereceye kadar yükseldiği yaz mevsiminin başlangıcıdır.
  3. adım 3 yaz boyunca sabahın erken saatlerinde kıyı boyunca ve gün boyunca yapıların dışında balık tutun.3Yaz aylarında sabahın erken saatlerinde kıyı boyunca ve gün boyunca yapıların dışında avlanın. Yaz aylarında avlanırken, levrekler beslenmek için sabahın erken saatlerinde kıyıya daha yakın olacak ve daha sonra dere kanalları ve yapıların etrafındaki açık suya hareket edecektir.
    • Birlikte sürü oluşturacaklar ve suyun üst kısmına yakın tirsi balıklarıyla beslenecekler, bu nedenle en iyisi üst su, plastikler, jigler ve hatta dudaksız krank yemleri kullanmaktır.
  4. adım 4 sonbaharın ilk serin gecesinde balık tutun.4Sonbaharın ilk serin gecesinde avlanın. Sonbaharda sıcaklık düştükçe, levrek kıyıya daha yakın beslenecek ancak daha düzensiz davranışlar gösterecektir. Sonbaharın ilk serin gecesi, levrekler yaklaşan soğuk aylara hazırlanırken bir beslenme çılgınlığı aramak için iyi bir zamandır.
  5. adım 5 araziyi analiz edin.5Araziyi analiz edin. Hava durumuna ve çiftleşme döngülerinin hangi aşamasında olduklarına bağlı olarak levrekler belirli alanlara yakın durmayı veya enkazların içinde saklanmayı sevebilir. Bitki örtüsü, kayalık dipler, sığ düzlükler, devrilmiş ağaçlar, yapılar, çalılar ve çimenlerin hepsi atış yapmak için geniş yerler sağlayabilir. Balık tuttuğunuz zaman ve yere karşılık gelebilecek yüzme alışkanlıklarını araştırın.

Crankbait ile Balıkçılık

  1. adım 1 çok fazla su kaplamak istediğinizde krank yemlerini kullanın.1Çok fazla su kaplamak istediğinizde crankbaitleri kullanın. Bu yemler oldukça çok yönlüdür. Onları hafif bitki örtüsünde, kayalık diplerde, sığ düzlüklerde ve çalıların ve otların arasında kullanabilirsiniz.
    • Birçok crankbait, levreklerin yemi bulmasına yardımcı olan çıngıraklar içerir.
    • Bir krank yeminde aranacak bir başka iyi özellik de çok görünür gözlerdir. Yırtıcı balıklar vururken gözleri hedef aldığı için parlayan gözler en iyi sonucu verir.
    • Krank yemleri ya dudaksız ya da dudaklı olarak gelir ve her biri derinliğe ve makara hızınıza bağlı olarak etkilidir.
  2. adım 2 ne kadar derinde avlanacağınızı inceleyin.2Ne kadar derinde avlanacağınızı inceleyin. Eğer 1 fit suda avlanıyorsanız ya da 50 fit kadar derinde avlanıyorsanız dudaksız crankbait kullanın. Sığ suda daha hızlı makara yapmanız veya daha hafif bir yem kullanmanız gerekirken, daha derin suda avlanırken daha yavaş makara yapacak veya daha ağır bir yem kullanacaksınız.
    • Suyun derinliğine bağlı olarak belirli bir dudaklı crankbait kullanın, çünkü bunlar 10 pound naylon monofilament veya florokarbon misinaya göre sığ, orta veya derin dalış olarak sınıflandırılır.
    • Sığ suda, ağaç veya kaya çevresinde levrek avlarken kare gagalı krank yemleri veya yuvarlak, güdük dudaklı ve keskin açılı burunlu krank yemleri kullanın.
    • 5-10 fit aralığında avlanırken orta dalışlı krank yemleri kullanın. Eğer 12 feet veya daha derinlerde avlanıyorsanız, derin dalan krank yemleri kullanın.
  3. adım 3 su koşullarını inceleyin.3Su koşullarını inceleyin. Dudaksız krank yemleri otlardan kolayca sökülebilir veya temiz bir dip boyunca çarpabilirken, dudaklı bir krank yemi bir şeye çarpacak ve dudak bir saptırıcı görevi gördüğü için dışarı doğru fırlayacaktır.
    • Ağaç dalları veya kütükler gibi ahşap örtülerin arasından avlanırken dudaklı krank yemleri kullanın.
  4. adım 4 krank yeminizin şeklini seçin.4Krank yeminizin şeklini seçin. Krank yeminizin şekli ne kadar hareket alacağınızı belirler, bu da suyun sıcaklığına bağlı olarak önemlidir çünkü levrekler soğuk havalarda daha az aktiftir.
    • Daha yuvarlak gövdeli bir krank yemiyle, genellikle su daha sıcak olduğunda agresif olan levrekler için çekici olan geniş bir yalpalama elde edersiniz; bunun aksine, dar kenarları olan düz bir krank yeminin, soğuk suda büyük hareketlere tepki vermeyen levreklere daha çekici gelen daha sıkı bir kıpırdaması olacaktır.
  5. adım 5 misinanızı dalış derinliği ile eşleştirin.5 Misinanızı dalış derinliği ile eşleştirin. Yemin ne kadar derine gitmesini istediğinize göre doğru boyuttaki misinayı crankbait'inizle eşleştirin.
    • Örneğin, derine dalan bir crankbait'i hafifletmek için 10 poundluk bir florokarbon misina kullanın veya aynı 10 poundluk florokarbon misinayı orta dalışlı bir cranbait'in en derin aralığında kalmasını sağlamak için kullanabilirsiniz.
  6. adım 6 renkleri sınırlayın.6Renkleri sınırlayın. Crankbait'ler çok çeşitli renklerde olabilir ancak levrek balıkçılığının temellerine sadık kalın. Parlak shad desenleri, donuk shad desenleri, bluegiller, kerevit ve kontrast desenleri seçin.
    • Shad desenleri parlak güneş ışığında iyi çalışır, daha sessiz desenler bulutlu ancak berrak suda daha etkili olur.
    • Kerevit ilkbaharda ve sığ sulardaki levrekler için iyi sonuç verir.
    • Bluegill, yumurtlama sonrası dönemde çipura ile beslenen veya rıhtımların etrafında bulunan levrekler için iyi sonuç verir.

Spinnerbait ile Balıkçılık

  1. adım 1 çok fazla suyu hızlı bir şekilde kaplarken spinnerbaitleri kullanın.1Çok fazla suyu hızlı bir şekilde kaplarken spinnerbaitleri kullanın. Eşsiz bıçak şekilleri sayesinde dalabilir, hızlıca geri çekilebilir ve hatta kalın örtülerin arasından geçebilirler.
    • Spinnerbait'leri standart veya yosunsuz olarak seçin. Çok fazla örtüde balık tutuyorsanız yosunsuz spinnerbait iyi bir seçenektir, ancak kancayı takmak da daha zordur. Kısa vuruşlu balıkları yakalamak için bir hile kancası ekleyin.
  2. adım 2 doğru bıçakları seçin.2Doğru bıçakları seçin. 3 ana bıçak türü vardır: yaprak, Colorado ve Indiana. Her bıçak tipi farklı koşullar için etkilidir.
    • Yaprak bıçak, hızlı bir geri çekme istediğinizde çimlerin arasından ve berrak suda avlanırken en etkilidir. Daha hızlı bir dönüş ve daha az su direnci sağlamak için her iki ucunda yuvarlak noktaları olan uzun ince bir bıçaktır.
    • Gece veya çamurlu ve bulanık suda avlanırken Colorado bıçağını kullanın. Yuvarlak şekli daha yavaş dönmesini sağlayarak levreklere daha fazla ısırma fırsatı verir.
    • Indiana bıçağını, daha yavaş Colorado bıçağı ve daha hızlı yaprak bıçağı arasında bir uzlaşma olarak kullanın.
  3. adım 3 su koşullarını inceleyin.3Su koşullarını inceleyin. En etkili bıçakları kullandığınızdan emin olmak için döküntü veya su berraklığını kontrol edin.
    • Bıçağın büyük olması kütüklerin, kayaların ve diğer döküntülerin etrafında manevra yapmanın daha kolay olduğu anlamına gelirken, dar bıçaklar seyrek otlarda hızlı hareket eder.
    • Spinner yemler en iyi rüzgarlı ve bulutlu havalarda işe yarar çünkü levreklerin tepki vermesini sağlarlar. Daha berrak sularda daha hızlı, çamurlu sularda ise daha yavaş spinner yemleri kullanın.
  4. adım 4 misinanızı dalış derinliği ile eşleştirin.4 Misinanızı dalış derinliği ile eşleştirin. Sığ sular için daha hafif spinnerbaitleri seçerken, daha derin derinlikler için daha ağır yemler kullanılmalıdır. Ağırlık ⅛ ons ile 2 ons arasında değişecektir.
    • Unutmayın ki ne kadar yavaş sararsanız yeminiz o kadar derinde yüzer, hızlı sarmak ise yeminizi sığ tutar.
    • Bıçak boyutu da yeminizin ne kadar derine gideceğini etkiler, ancak yüzdürme ve hareket için kancanıza bir römork da ekleyebilirsiniz.
  5. adım 5 renkleri sınırlayın.5Renkleri sınırlayın. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda renk olsa da, en iyisi basit tutmaktır. Gece balıkçılığı veya çamurlu suda balık tutmak için berrak tirsi, beyaz ve siyah ile parlak chartreuse seçin.
    • Bazı olta balıkçıları ekstra parlaklık vermek için boyalı bıçaklarla başarılı olurlar.

Topwaters ile Balıkçılık

  1. adım 1 çok sığ sularda veya nilüfer yastıkları gibi yüzey bitki örtüsüyle kaplı alanlarda avlanırken topwaters kullanın.1Çok sığ sularda veya nilüfer yastıkları gibi yüzey bitki örtüsüyle kaplı alanlarda avlanırken topwaters kullanın. Bu yemler, siz geri çekerken su yüzeyini patlatma ve sıçratma ile dalgalandırmak içindir.
    • İlkbaharda parlak renkler en iyi sonucu verir. Sonbahar ve kış aylarında siyah, beyaz veya gri iyi sonuç verir.
    • Levreklerin dikkatini çekmek için çok fazla ses ve sıçrama üreten üst suları seçin.
  2. adım 2 su koşullarınız için doğru su üstü yemini seçin.2Su koşullarınız için doğru su üstü yemini seçin. Üst su yemleri walker, poppers, wakebaits, minnows/twitch yemleri, prop yemleri, buzzbaits ve kurbağalardan oluşur. Her farklı üst su yem türü farklı koşullarda en etkilidir.
    • Walkers, çok fazla üst suyu hızlı bir şekilde kaplarken en etkilidir, çünkü yemi levrek için çarpıcı mesafede tutar.
    • Popperlar kütüklerin, rıhtımların, çalıların, kayaların ve üstü kapalı küçük alanların etrafında avlanırken kullanılmalıdır çünkü bu yemler levrekleri ısırmaya teşvik edecektir.
    • Wakebaits, balıklar V şeklindeki dümen suyuna çekildiğinde berrak suda en iyi sonucu verir.
    • Minnows/twitch yemleri berrak göllerde veya levreklerin agresif yemlerden ürkebileceği küçük alanlarda mükemmeldir. Levrekler yuvalarını korurken yumurtlama sırasında harikadırlar.
    • Prop yemleri, özellikle yumurtlama mevsiminde çok fazla ot bulunan yerlerde kullanılmalıdır. Çok fazla hareket etmeden bile çok fazla hareket yaratırlar, bu da onları bir levreğin vuruş menzilinde daha uzun süre tutar.
    • Buzzbaitler seyrek otlarda ve yeminizin takılabileceğini düşündüğünüz ancak yine de bir üst su sunumu istediğiniz yerlerde kullanılmalıdır. Bunlar en çok yaz sonunda yumurtlamadan sonra etkilidir.
    • Kurbağalar gerçek kurbağaları taklit etmek içindir, bu nedenle onları yoğun otların etrafında etkili bir şekilde kullanın. Takılması en zor yemlerden biri oldukları için örtü etrafında da kullanılabilirler.
  3. adım 3 doğru tekniği kullanın.3Doğru tekniği kullanın. Topwater yemler, levreklerin beslenme ve ajitasyon tepkisini aynı anda harekete geçirmeyi amaçlar, ancak düzensiz hareketlerle kaçan veya çaresiz avı taklit etmenizi gerektirir.
    • Bir walker yem kullandığınızda su yüzeyinde ileri geri veya zig zag deseni oluşturun. Bileğinizi ve kamış ucunuzu keskin bir açıyla aşağı doğru çekin ve ardından kamış ucunu hızla yeminize doğru geri çevirerek kaymasını sağlayın. Yemi soldan sağa hareket ettirmek için bir dizi hızlı çıtlatma yapın.
    • Bir poppers içbükey ağzını ve dar kuyruğunu etkinleştirmek için kamış ucunuzu aşağı doğru çekin.
    • Wakebait'in keskin açılı dudağını kullanarak ileri geri sallanmasını sağlamak için sürekli olarak geri çekin.
    • Yumurtlama sırasında yuvalarını koruyan levrekleri çekmek için minnows / twitch yemlerini yüzeye geri döndürün ve yüzdürün.
    • Pervane yemleri ile su püskürtmek için kamışınızda bir dizi kısa sarsıntı kullanın.
    • Buzzbait'inizi, bıçağını suyu kıvırmak için kullanmak, hızlı sarsıntılar sırasında tükürmek ve püskürtmek için istikrarlı bir şekilde geri çekin.
    • Levreklerin yeminize patlamasını sağlamak için kurbağaları çimlerin ve suyun üstünden geçirin.
  4. adım 4 renkleri basit tutun.4Renkleri basit tutun. Bu yemlerin her biri için çeşitli renkler olsa da, en iyisi siyah, beyaz, yeşil ve sarı renkleri tercih etmektir.

Jig ile Balık Avı

  1. adım 1 jig kullanırken uzak mesafeye atış yapmak yerine kısa mesafeli flipping ve pitching teknikleri kullanın.1Jig kullanırken uzağa atmak yerine kısa mesafeli çevirme ve atma teknikleri kullanın. Bu yemler size olta üzerinde çok doğru bir his verir ve en etkili yemlerden biridir. Yaygın plastik süpürgelik tüm yıl boyunca levrekleri çeker.
    • Levrekler genellikle bir yemi düşerken vururlar, bu nedenle yem biraz dibe oturduktan sonra olta ucuna küçük bir seğirme vererek yeminizi herhangi bir şeyin alıp almadığını görün.
  2. adım 2 uygun tekniği kullanın.2Doğru tekniği kullanın. Bir jig avlamak için dışarı atın ve misinaya dibe vurması için bolca zaman verin. Jig ve plastikler diğer yem türlerinden farklı şekilde avlanır. 'Hareket' üretmek için makarayı sarmak yerine, yem kamış ucu hareket ettirilerek geri çekilir.
    • Yem dibe vurduktan ve bir seğirme yaptıktan sonra, olta ucunu saat 12 pozisyonunda düz yukarı bakana kadar yavaşça kaldırın. Bir süre orada durmasına izin verin ve ardından saat 9 - 10 pozisyonuna indirin ve boşluğu sarın. Misinanız içeri girene kadar bu adımları tekrarlayın.
    • Bir balığın ısırdığını anlamak için misinayı iyi hissetmeniz gerekir, bu nedenle çoğu kişi olta ucunu kaldırırken parmağını misinaya doğru tutar.
    • Misinada ani direnç veya çarpma, aniden gevşeyen veya yana doğru eğilen bir misina olup olmadığına bakın. Kancayı takmak için olta ucunu çok hızlı bir şekilde saat 3 pozisyonuna getirin ve sertçe saat 12 pozisyonuna geri çekin.
  3. adım 3 su koşullarını inceleyin.3Su koşullarını inceleyin. Jigler en çok örtü içinde veya örtüye yakın kullanıldığında etkilidir, bu nedenle takılma riskinin farkında olun. Jigler kerevitleri taklit etmek içindir, bu yüzden onları dip boyunca kaydırmaya çalışın.
    • Hem jigler hem de plastik solucanlar en iyi şekilde yavaşça kullanılır.
    • Levreklerin saklandığı devrilmiş ağaçların etrafında jig kullanın.
    • Kayalık bir dipteki çalı yığınları, ayakta duran keresteler, kalın otlar ve düzlükler jig kullanmak için en iyi yerlerdir.
    • Dalların devrilmiş ağaçların gövdelerine bağlandığı açıların etrafına bir jig atın veya çevirin. Jig'in yarı sıkı bir misinayla dibe düşmesine izin verin.
    • Bir kerevitin hareketlerini taklit etmek için jiginizi çıkıntılardan veya damlalardan aşağı sürükleyin veya zıplatın.
    • Kalın otların arasında avlanırken ¾ onsluk bir jig kullanın.
    • Jigler, avcılardan koruma sağladıkları için rıhtım ve iskelelerde avlanırken de etkilidir.
  4. adım 4 renkleri basit tutun.4Renkleri basit tutun. Jigler kerevitleri taklit etmek içindir, bu nedenle berrak suda açık, bulanık suda koyu olmalıdır.

Plastik ve Kauçuk Yemlerle Balık Avı

  1. adım 1 plastik/kauçuk yemlerle solucan veya kertenkeleleri taklit edin.1Plastik/kauçuk yemlerle solucanları veya kertenkeleleri imha edin. Bu yemler en çok yönlü ve en etkili olanlardır çünkü gerçeğe çok benzerler. Ayrıca ağırlıklı veya ağırlıksız olarak da avlanabilirler.
    • Yüzen plastikler tıpkı bir üst su gibi kullanılabilir ve aşırı yoğun bitki örtüsünde avlanmaya izin vermek için her tür plastik otsuz olarak avlanabilir.
  2. adım 2 uygun tekniği kullanın.2Uygun teknik kullanın. Yemi makarayla çekmeyin, bunun yerine misinanın boşluğunu alırken oltayı kaldırıp bırakarak bir amaç doğrultusunda geri çekin. Plastik/kauçuk bir yemle balık tutmak için, jig kullanırken kullandığınız tekniğin aynısını kullanın. Atış yapın ve oltanın dibe vurması için bolca zaman tanıyın.
    • Yem dibe vurduktan ve bir seğirme verdikten sonra, olta ucunu saat 12 pozisyonunda düz yukarı bakana kadar yavaşça kaldırın. Bir süre orada durmasına izin verin ve ardından saat 9 - 10 pozisyonuna indirin ve gevşekliği sarın. Misinanız içeri girene kadar bu adımları tekrarlayın.
    • Bir balığın ısırdığını anlamak için misinayı iyi hissetmeniz gerekir, bu nedenle çoğu kişi olta ucunu kaldırırken parmağını misinaya doğru tutar.
    • Misinada ani bir direnç veya çarpma, aniden gevşeyen veya yana doğru eğilen bir misina olup olmadığına bakın. Kancayı takmak için kamış ucunu çok hızlı bir şekilde saat 3 pozisyonuna indirin ve saat 12 pozisyonuna kadar sertçe geri çekin.
    • Yüzen bir plastik/kauçuk yem kullanın, yaklaşık 7 inç, hafif bir tel kanca ile split-shot rig veya Carolina rig kullanın.
  3. adım 3 4 mevsim boyunca levrek desenlerine göre balık tutun.3Dört mevsim boyunca levrek desenlerine göre avlanın. Levreklerin çok aktif olmadığı kış aylarında plastik/kauçuk yemlerle avlanın. Bu yemler, biraz daha fazla hareket kullanırsanız sıcak havalarda hala etkili olabilir, ancak bu yemlerin etkisiz olduğu tek zaman levreklerin çok aktif olduğu zamanlardır.
  4. adım 4 su koşullarını inceleyin.4Su koşullarını inceleyin. Plastik/kauçuk yemler en iyi su 55 derecenin üzerindeyken işe yarar. Su bulanık olduğunda 7-10 inçlik büyük yemler kullanın, ancak su berrak olduğunda ve levrekler uyuşuk olduğunda 4-5 inçlik daha kısa yemler kullanın.
    • Hem kuleler hem de plastik/kauçuk yemler en iyi şekilde yavaşça kullanılır.
  5. adım 5 renkleri basit tutun.5Renkleri basit tutun. Bulanık suda avlanırken plastik/kauçuk solucanlar kullanırken siyah, mavi veya mor renklerden birini seçin. Plastik solucan kullanırken kırmızı tonlar da işe yarayabilir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru Ne zaman bobber kullanmak iyidir? Sadece somon yumurtası, solucan vb. ile yem avlıyorsanız bobber kullanın. Levrek avlamak için daha iyi bir yol yem kullanmaktır. Onlar atletik balıklardır, bu yüzden atletik yiyecek avlarlar.
  • SoruKış nehir levreği avı için ne tür yemler kullanmalıyım? Her şey su koşullarına, hava durumuna ve su altı arazisine bağlıdır. Koyu bulanık suda her zaman koyu renkli yemleri, berrak suda ise açık parlak renkleri tercih ederim. Berrak suda hızlı, bulanık suda ise yavaş ama gürültülü düzensiz geri çekme. Ayrıca burada, Güney Ga'da Flint Nehri'nde, çok sığdan derin kanallara doğru avlanan kahverengi Texas rigged solucanlarının / kertenkelelerinin büyük levrekler için yıkıcı olduğunu ve orta ila sığ suda turuncu ve yeşil çift kanatlı spinner yemlerinin olduğunu görüyorum. Ot ve zambakların etrafındaki kahverengi ya da yeşil kurbağalar da büyük levrekleri avlayacaktır. Ayrıca süt kabı başına yaklaşık 6-8' misina ile canlı shiners kullanmayı deneyin ve açılan kanalı donatın ve bekleyin.
  • SoruKurbağa kullanmak ne zaman iyidir Zambak yastıkları ve yüzeyi keçeleşmiş otlar gibi bitki örtüsünün yakınında balık tutarken kurbağa kullanmak iyidir.

Video

İpuçları

  • Levrekler görerek beslenirler, bu nedenle onları berrak suda çekmek için kuyruklarında biraz hareket olan plastik solucanlar kullanın.
  • Krank yemleri kullanırken, ipinizi dışarı atın ve orta hızda geri çekmeye başlayın. Her 3 dönüşte bir durun ve ona kadar sayın, ardından sağa doğru sallayın ve çekmeye devam edin. Sağa ve sola sallamak arasında geçiş yapın.
  • Krank yemlerinizi avlandığınız sudaki yem balıklarının renkleriyle eşleştirmeye çalışın.

Uyarılar

  • Burada bahsedilen tüm olası yem kombinasyonları ile bir takım kutusu stoklamak pahalı bir tekliftir, başlangıçta birkaç yem satın almak ve denemek isteyebilirsiniz.
  • Jig kullanırken sık sık kapağa takıldıkları için cesaretiniz kırılmasın.