Yükleme Barutu Nasıl Seçilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kendi dolumlarınızı geliştirmek, paradan tasarruf etmenin ve mühimmatınızı özelleştirmenin harika bir yoludur, ancak bu iş için doğru dumansız barutu nasıl seçersiniz? Bu makalede, ne tür bir silahınız olursa olsun, ihtiyaçlarınız için en iyi yeniden doldurma barutunu seçmeye yönelik temel süreci açıklayacağız. Ayrıca farklı barut türlerinden bahsedecek ve başlamanız için birkaç önemli markadan bahsedeceğiz. Rehberimizin tamamı için okumaya devam edin!

Bilmeniz Gerekenler

  • Silah türünüz için üretilmiş bir barut seçin. Çoğu barut markası barutları tabanca, tüfek ve av tüfeği barutları olarak ayırır.
  • Barut türüne göre seçim yapın. Tüfekler ve tabancalar için bilyeli barutu, tabancalar ve av tüfekleri için pul barutu ve tüfekler için ekstrüde (çubuk) barutu düşünün.
  • Bir yeniden yükleme üreticisinin yük veri kılavuzundaki ayrıntılara bakın. Dikkat etmeniz gereken özel hususlar silahınızın kalibresi, namlu uzunluğu ve mermi ağırlığıdır.

Adımlar

Barut Doldurma Temelleri

  1. adım 1 genel olarak konuşursak, şu özelliklere sahip bir toz alın's formulated for your gun type.1Genel olarak konuşursak, silah türünüz için formüle edilmiş bir barut alın. 3 temel yükleme tozu türü vardır: tabanca, tüfek ve av tüfeği tozları. Birçok barut markası barutları bu 3 gruba ayırır, bu da seçiminizde bazı tahminleri ortadan kaldırabilir. Örneğin, bir tüfeğiniz varsa, tüfekler için yeniden doldurma tozlarını kontrol ederek başlayın ve bu şekilde devam edin.
    • Tabanca tozları: Hızlı yanan ve çift bazlı, kısa namlular için üretilmiştir. Hodgdon Titewad ve Alliant Bullseye harika seçeneklerdir.
    • Av tüfeği tozları: Hızlı yanan ve çift bazlı, düşük basınç için üretilmiştir. Popüler bir seçenek Hodgdon Winchester WST'dir. Birçok tabanca tozu av tüfekleri için de uygundur (ve tam tersi).
    • Tüfek tozları: Yavaş yanan, uzun namlular ve maksimum hız için üretilmiştir. Hodgdon H1000 popüler bir seçenektir.
    • Başlangıç noktası olarak, önerilen mühimmat türleri ve uyumlu tozların bir listesi için silahınızın kılavuzunu kontrol edin.
  2. adım 2 bir yeniden yükleme üreticisinden bir yük veri kılavuzu satın alın veya indirin.2Bir yeniden yükleme üreticisinden bir yükleme verileri kılavuzu satın alın veya indirin. Konu yeniden doldurma tozları olduğunda, en bilgili kaynaklar üreticilerin kendileridir. Pek çok uzman referans için bir yükleme veri kılavuzu satın almanızı önerir, ancak üreticilerin web sitelerinden de pek çok ücretsiz bilgi edinebilirsiniz. En iyi bilinen ve güvenilir üreticiler şunlardır:
    • Hodgdon Tozları
    • Alliant Toz
    • Winchester Barut
    • Vihtavuori Tozları
  3. adım 3 yeniden doldurma veri kılavuzunda silahınızın kalibresine ve mermi ağırlığına bakın.3Yeniden doldurma veri kılavuzunda silahınızın kalibresine ve mermi ağırlığına bakın. Cephanenize baktığınızda, ihtiyaçlarınızla uyumlu yeniden doldurma tozlarının bir listesini bulacaksınız. Kılavuz ayrıca kararınızı daraltmanıza yardımcı olmak için size barut şarjı, kartuş toplam uzunluğu (COL), namlu çıkış hızları ve çok daha fazlası gibi çok değerli ayrıntılar verecektir.
    • Her zaman en düşük basınçta en yüksek hızı sağlayan barutu tercih etmek istersiniz. İdeal hız silahınıza ve mermi tipinize bağlıdır.
    • İyi bir kural, yükleme verileri kılavuzunda 'C' ('sıkıştırılmış şarj' anlamına gelir) etiketli tozları aramaktır (çünkü bunlar muhtemelen hız ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır).
  4. adım 4 silahınıza uygun bir barut seçin's specs and barrel length.4Silahınızın özelliklerine ve namlu uzunluğuna uygun bir barut seçin. Kılavuzlarda genellikle aralarından seçim yapabileceğiniz uzun bir uyumlu toz listesi bulunur, bu nedenle silahınızın namlu uzunluğu için üretilen tozlara bakarak daraltın. Uzmanlar, birkaç farklı baruttan az miktarda satın almanızı ve hangisinin sizin için en iyi performansı gösterdiğini görmek için bunları denemenizi önermektedir.
    • Özellikle daha önce hiç test etmediyseniz, bir kerede büyük miktarda barut satın almaktan kaçının, çünkü pahalı olabilir. Önce test edin, neyi sevdiğinizi anlayın ve daha sonra daha büyük miktarlarda yükler geliştirmeye başlayın.
    • Kılavuzlarda tavsiye edilenlerin dışında barutlarla denemeler yapmaktan kaçının, çünkü bu çok tehlikeli olabilir.

3 tip yeniden doldurma barutu nedir?

  1. adım 1 bilyalı barut1Top barutu Bu, tüfekler ve tabancalar için en yaygın yeniden doldurma barutudur. Barut granüller veya küçük yuvarlak toplar gibi görünür. Bilyalı barut, bireysel ihtiyaçları karşılamak için (kalibre ve mermi türüne bağlı olarak) çeşitli farklı yanma hızlarında gelir, ancak genellikle 3 tür arasında en hızlı yanan olarak kabul edilir.
    • Tabancalar ve tabancalar için Winchester 231 barutunu deneyin.
    • Tüfekler için Hodgdon'un Extreme serisine ve Ramshot serisine göz atın.
  2. adım 2 pul barut2Flake powder Bu hızlı yanan, yassılaştırılmış granüller tabanca ve av tüfeği fişekleri için idealdir. Yonga barut aynı zamanda azaltılmış tüfek dolumları için de işe yarayabilir. En büyük pul barut üreticisi Alliant'tır ve Red Dot ve Unique gibi popüler markaları pazarlamaktadır.
  3. adım 3 ekstrüde veya çubuk barut3Ekstrüde veya çubuk barut Bu barut küçük silindirler gibi görünür ve yavaş yandığı için neredeyse sadece tüfek fişeklerinde kullanılır. Popüler markalar arasında IMR 4350, Hodgdon H4831 ve Alliant Reloder 22 bulunur.

Yeniden doldurma barutunu nasıl güvenle saklayabilirim?

  1. barutu serin, karanlık ve kuru bir yerde saklayın.Barutu serin, karanlık ve kuru bir yerde saklayın. Sabit bir sıcaklığı koruyan bir yer seçin, böylece nemde dalgalanmalar olmayacaktır. İkliminiz yıl boyunca oldukça durağan değilse bodrumlar ve garajlar ideal olmayabilir. Üst kattaki bir odada açık bir rafınız varsa, burası iyi bir yer olabilir. Hatırlanması gereken diğer önemli güvenlik ipuçları:
    • Tozu orijinal kabında ve çözücülerden uzak tutun.
    • Tozu küçük miktarlarda (birkaç kilo) saklayın
    • Yeniden doldurma barutunu asla mekanik veya elektrikli ekipmanların yakınında saklamayın.
    • Büyük miktarlarda barut için iklim kontrollü bir depolama alanı kiralamayı düşünün.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları