En İyi Hula Hoop Nasıl Seçilir (Yetişkin Boy)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hula Hooping eğlenmek ve formda kalmak için harika bir yoldur. Hoop dansından fitness hoopingine kadar pek çok farklı hooping çeşidi vardır. Denemek istiyorsunuz ama tam olarak ne tür bir hula hoop seçeceğinizi bilmiyor musunuz? Doğru hula hoop'a karar vermenin en iyi yolu boyut, ağırlık ve stil dahil olmak üzere bir dizi faktörü göz önünde bulundurmaktır. Mutlu hoopingler!

Adımlar

Doğru Hula Hoop Boyutuna Karar Verme

  1. adım 1 boyunuzu yerden göbek deliğinize kadar ölçün.1Yerden göbek deliğinize kadar olan boyunuzu ölçün. Bu ölçüm, satın almanız gereken kasnağın çapını belirlemenize yardımcı olacaktır. Hula çemberi, yere dikey olarak yerleştirildiğinde, beliniz ile göğsünüzün ortası arasında bir yere ulaşmalıdır. Bu sizin temel çap ölçümünüzdür ve bedeninize ve deneyim seviyenize bağlı olarak biraz ayarlanabilir.
    • Örneğin, çoğu yetişkin 40 ila 44 inç çapında bir hula hoop ile başlayacaktır.
  2. adım 2 vücut tipinizi hesaba katın.2Vücut tipinizi hesaba katın. Ortalamadan daha küçükseniz, boyunuza göre belirlenen çaptan 2-4 inç (5,1-10 cm) düşebilirsiniz. Benzer şekilde, ortalamadan büyükseniz, bir önceki adımın sonucunda belirlenen çapa 2-4 inç (5,1-10 cm) eklemelisiniz.
  3. adım 3 deneyimli hulahopçular daha küçük bir çember seçebilirler.3Deneyimli hulahopçular daha küçük bir çember seçebilir. Eğer deneyimli bir hula hoopçuysanız daha küçük bir çember kullanmalısınız. Benzer şekilde, dans geçmişiniz varsa veya formunuz iyiyse, muhtemelen biraz daha küçük bir çemberle başlayabilirsiniz.
    • Örneğin, deneyimli hulahopçular boylarına göre belirlenen çap boyutundan 2-3 inç (5,1-7,6 cm) alabilirler.
    • Kasnağı en az 5-10 saniye yukarıda tutmakta zorlanıyorsanız, muhtemelen çok küçüktür ve daha büyük bir kasnak kullanmalısınız.

Hula Hoop'un Ağırlığını ve Malzemesini Dikkate Almak

  1. adım 1 yeni başlayan biriyseniz daha ağır bir kasnağa karar verin.1Yeni başlayan biriyseniz daha ağır bir çembere karar verin. Daha büyük ve daha ağır olan hula çemberleri yeni başlayanlar için harikadır çünkü eklenen ağırlık, etrafınızda hareket ederken çembere daha fazla ivme kazandırır ve çemberi yukarıda tutmayı kolaylaştırır.
    • Yeni bir beceri veya numara öğreniyorsanız daha ağır çemberler de önerilir.
  2. adım 2 boyunuz kısaysa hafif bir hula hoop kullanın.2Kısaysanız hafif bir hula hoop kullanın. Eğer boyunuz 5 fit 4 inç'in (10,2 cm) altındaysa ve nispeten zayıfsanız, daha küçük bir boru çapına sahip daha hafif bir çember bulmak isteyeceksiniz. Daha küçük bir boru çapı, kasnağı ellerinizle kavramanızı kolaylaştıracaktır. Daha hafif bir çember, küçük bir çerçeveye sahip bir kişi için manevra yapmayı da kolaylaştıracaktır.
  3. adım 3 tutacakları olan bir hulahop seçin ya da tutacakları kendiniz ekleyin.3Tutma yerleri olan bir hula hoop seçin veya kendiniz tutma yerleri ekleyin. Tutacakları olmayan bir hula hoop kaygan olabilir ve deneyimli biri için bile ayak uydurması zor olabilir. Kulplu bir hulahop satın almak, çemberle daha fazla temas etmenizi sağlayacaktır. En etkili olması için tutamaklar çemberin iç halkası boyunca yerleştirilmelidir. Daha tam temas sağlamak için tutamakları kasnağın etrafına da sarabilirsiniz. Tutacak türleri şunları içerir:
    • Zımpara kağıdı: İç borunun etrafında 100 kum veya 80 kum zımpara kağıdı kullanın ve çemberin içine oluklar ekleyin, bu da elleriniz, giysileriniz ve vücudunuz için daha fazla doku sağlar.
    • Griptape: kasnağın etrafında bükülür ve çeşitli renklerde bulunur.
    • Çember mumu: yarı saydamdır ve istenilen bölgede çemberin üzerine sürülür. Çok yapışkandır.

İstediğiniz Aktiviteye Göre Bir Hula Hoop Seçmek

  1. adım 1 hafif hulahoplar, hoop dansı ve fitness hooping için en iyisidir.1Hafif hulahoplar, hoop dansı ve fitness hooping için en iyisidir. Hula hoopunuzu hoop dansı için kullanmak istiyorsanız, daha hafif ve daha küçük bir hoop sizin için en iyisidir. Benzer şekilde, çember çevirirken çok hareket ederek ve tüm vücudunuzu çalıştırarak en fazla kaloriyi yakarsınız.
    • Ağır bir çember, özellikle karmaşık kol manevralarını tamamlarken eklemleriniz için zor olabilir.
    • Daha ağır çemberler de yaralanmalara neden olabilir veya kolunuzdan dönerse odadaki bir şeyi kırabilir.
  2. adım 2 tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için çeşitli hulahoplar alın.2Tüm ihtiyaçlarınızı karşılamak için çeşitli hulahoplar edinin. Farklı boyutlarda ve ağırlıklarda birden fazla farklı hulahop bulundurmak genellikle iyi bir fikirdir. Bu şekilde ilerledikçe tamamladığınız aktiviteye göre hulahoplar arasında geçiş yapabilirsiniz. Bazen karmaşık numaraları tamamlamak için hafif ve küçük bir çember kullanmak isteyebilirken, diğer zamanlarda daha uzun bir egzersiz için daha büyük bir çember isteyebilirsiniz.
    • Ayrıca, birden fazla çembere sahip olarak arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz!
  3. adım 3 led ve ateş çemberleri de hula hoopingi bir sonraki seviyeye taşımak isteyenler için bir seçenektir.3LED ve ateş çemberleri de hula hoopingi bir sonraki seviyeye taşımak isteyenler için bir seçenektir. Normal hula hoopta ustalaştıysanız ve yeni bir meydan okuma arıyorsanız veya performans sanatlarında elinizi denemek istiyorsanız LED ve ateş çemberleri satın alınabilir. Ateş çemberleri yapan ve satan birçok çevrimiçi perakendeci vardır.
    • Bu hulahopları normalden biraz daha küçük boyutta satın almak ve ateşlemeden önce bunlarla kapsamlı bir şekilde pratik yapmak iyi bir fikirdir. Normal çemberlerinizden farklı bir hissiyata sahip olacaklardır.
    • Ateş çemberleri ayrıca ateşi çemberi kullanan kişiden güvenli bir mesafede tutmak için çemberden dışarı çıkan ek bir fitile sahiptir. Sonuç olarak, pratik yapmak için daha geniş bir alana ihtiyacınız olacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruHula hoopun düşmemesini nasıl sağlarsınız? Hula hoop'u yukarıda tutmakta zorlanıyorsanız, çok küçük bir hula hoop kullanıyor olabilirsiniz. Yeni başlayanlar için uygun olan daha büyük ve daha ağır bir hula hoop kullanmayı deneyin. Bu işe yaramazsa, okumayı deneyin
  • Soru 1.80 boyundayım. Hangi boyda bir çembere ihtiyacım var? Hula hoopunuzu dikey olarak tutarak başlayın. Beliniz ile göğsünüzün ortası arasında bir yere ulaşmalıdır. Alternatif olarak, zemin ile göbek deliğiniz arasındaki mesafeyi ölçmeyi deneyebilirsiniz. Bu, hulahopunuzun çapı olmalıdır.
  • SoruÇember çok küçükse ne yapmalıyım? Eğer çok küçük bir hula hoop kullanıyorsanız, hula hoopu hareket ettirmek için çok hızlı hareketler yapmanız gerektiğini göreceksiniz. Küçük hula hooplar genellikle ileri düzey hula hoopçular içindir. Temel becerilerde ustalaşana kadar daha büyük bir hula hoop kullanmak en iyisi olacaktır.

Video

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Hula hoop