Doğru Boyutta Yoga Topu Nasıl Seçilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yoga topu bazen fitness topu, egzersiz topu, denge topu veya İsviçre topu olarak da adlandırılır. Plastik vinil ve elastikten yapılır, içi hava ile doldurulur ve çoğu patlamaya dayanıklıdır. Düz bir yüzeyde egzersiz yapmak yerine yoga topu kullanmak, vücudu topun dengesizliğine tepki vermeye zorlar. Ekstra denge gerektirir, bu da vücutta daha fazla kas kullanılmasını sağlar. Egzersiz veya fitness rutininizden en iyi şekilde faydalanmak için doğru boyutta yoga topu seçin.

Adımlar

  1. adım 1 boyunuzu ölçün.1Boyunuzu ölçün. Ayaklarınız öne bakacak şekilde topun üzerine oturduğunuzda dizleriniz dik açıda olmalıdır. Ayakkabı giymeden ve ayaklarınız yere ve duvara düz basacak şekilde bir duvara karşı durun. Başınızın üst kısmının ulaştığı noktayı işaretlemek için bir kalem kullanın. Boyunuzu doğru bir şekilde ölçmek için bir mezura kullanın.
  2. adım 2 boyunuza uygun bir top seçin.2Boyunuza uygun bir top seçin. Yoga topunu uygun bir boyutta almak için ölçümünüzü kullanın.
    • Eğer 5 feet (1,5 m) veya daha kısaysanız (152,4 cm), 18 inç (45 cm) bir top isteyeceksiniz.
    • Eğer 5 feet (1,5 m) 1 inç (155 cm) ile 5 feet (1,5 m) 7 inç (170 cm) arasındaysanız, 22 inç (55 cm) bir top deneyin.
    • Eğer 5 feet (1,5 m) 8 inç (173 cm) ile 6 feet (1,8 m) 1 inç (185 cm) arasındaysanız 26 inçlik (65 cm) bir top alın.
    • Eğer 6 feet (1,8 m) 2 inç veya daha uzunsanız, 30 inç (75 cm) ölçülerinde bir topa ihtiyacınız olacaktır.
    • Egzersiz topunun boyutu boyunuza ve onunla hangi egzersizleri yapmayı planladığınıza bağlıdır.
    • Egzersiz topu üzerinde dambıl presi yaparken ayaklarınızın yere sağlam bir şekilde temas edebildiğinden emin olun.
  3. adım 3 sırt problemleriniz varsa, uzun bacaklarınız varsa veya esneme ve yoga egzersizleri için daha büyük bir top seçin.3Sırt problemleriniz, uzun bacaklarınız varsa ya da esneme ve yoga egzersizleri için daha büyük bir top seçin.
  4. adım 4 26 inçlik bir top alın...4Ofis sandalyesi yerine kullanmayı planlıyorsanız ve masa yüksekliğiniz 29 ila 30 inç (74 ila 76 cm) arasındaysa 26 inçlik (65 cm) bir top alın. Üzerine oturduğunuzda topun havası ineceğinden, değiştireceğiniz sandalyenin yüksekliğinden 4 inç (10 cm) daha büyük çapa sahip bir top seçin.
  5. adım 5 topun basıncını not edin.5Topun basıncını not edin. Maksimum çapındaki bir yoga topu çok serttir. Top ne kadar sert olursa, yoga ve egzersiz o kadar zor olacaktır.
  6. adım 6 kararınızı vermeden önce farklı boyutlardaki yoga toplarını deneyin.6Kararınızı vermeden önce farklı boyutlardaki yoga toplarını deneyin. Topun üzerine oturun ve uyluklarınız yere paralel olacak şekilde kalça ve dizlerinizin 90 derece bükülüp bükülmediğine bakın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru 1.80 boyundayım ve ofis sandalyesi olarak kullanmak için bir yoga topu almayı planlıyorum, ne büyüklükte bir top almalıyım? 60-65 cm civarında bir top kullanmalısınız, ancak bu aynı zamanda ne kadar sert olduğuna ve üzerine oturduğunuzda ezileceği için ne kadar ağır olduğunuza da bağlıdır. Bir tanesine karar vermeden önce birkaç boyutu denemelisiniz.
  • SoruYoga topu egzersizi üst kollar ve uyluklardaki yağları azaltmak için kullanılabilir mi? Evet, kullanılabilir. Ağırlık çalışması ve aerobik de yardımcı olabilir.
  • Soru1,5 boyundayım ve oturmak için bir topa ihtiyacım var, ne büyüklükte bir topa ihtiyacım var? 2- 3 ayak boyunda bir yoga topu deneyin. Bu işe yaramazsa, mağazaya gidin ve ne önerdiklerine bakın.

İpuçları

  • Yoga topuyla egzersiz yapmaya yeniyseniz, hafifçe şişirilmiş bir topla başlayın ve güven ve deneyim kazandıkça topu daha sıkı hale getirin.
  • Zaten şişirilmemiş bir yoga topu satın alırsanız, yaralanmaları önlemek için şişirme talimatlarını dikkatle izleyin.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Kurşun Kalem
  • Duvar
  • Şerit metre
  • Yoga topları