Doğru Tabanca (Handgun) Nasıl Seçilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Polis, asker ve ilgili vatandaşlar, ihtiyaçlarına uygun bir tabancayı objektif ve kapsamlı bir şekilde seçmelidir. Tabanca listesi uzun olduğundan ve mükemmel tabanca, mükemmel kalibre ve mükemmel mermi olmadığından karar vermek zor olabilir. En önemli husus, ihtiyacınız olduğunu düşündüğünüz silahı değil, kendinizi rahat hissettiğiniz bir silahı almaktır. Bir silahı tutma ve ateş etme rahatlığınız 'doğru' kalibre veya mermiden çok daha önemlidir.

Adımlar

Tabanca Temellerini Anlamak

  1. adım 1 kişisel savunma ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun.1Kişisel savunma ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun. Tabancalar neredeyse sadece kendini savunmak için kullanılır. Bu nedenle, tabancaya neden ihtiyaç duyduğunuzu düşünmeniz ve onu taşımayı düşündüğünüz yerleri hayal etmeniz gerekir. Her zaman yanınızda mı taşımayı planlıyorsunuz, yoksa evde mi kalacak? İnsanları durduracak ve suç caydırıcı olarak çalışacak bir şey mi istiyorsunuz, yoksa çatışmayı şiddetle sona erdirecek kadar güçlü bir şey mi istiyorsunuz?
    • Bu kararlar, seçeceğiniz tabancanın boyutu, şekli ve türü üzerinde büyük bir fark yaratır.
    • Tetiği başka bir insan üzerinde çekip çekemeyeceğinizi uzun uzun düşünün. Bir suçluyu korkutmak için ateş etmeden silahı çekmek iyi bir fikir gibi görünebilir. Ancak, çoğu zaman, bir silah durumu tırmandırır ve ateş etmeye istekli değilseniz işleri çok daha kötü hale getirir.
  2. adım 2 satın almadan önce poligonda temel atış noktanızı belirleyin.2-Satın almadan önce poligonda temel nişan alma noktanızı belirleyin. Bir silah satın almadan önce ne kadar rahat nişan alabileceğinizi öğrenmelisiniz. Dolu olmayan bir silahla gözlerinizi kapatın ve parmağınız tetiğin yanında ama üzerinde değilken silahı güvenli bir yöne, geçici bir hedefe doğrultun. Gözlerinizi açın - nişangahlar tam olarak istediğiniz yerde hizalanmış olmalıdır. Beş metrede, hedefin ortasından en fazla birkaç santim uzakta olmalıdır.
    • Eğer çok alçaktaysanız, daha hafif bir silah deneyin. Çok yüksekse, daha ağır bir şey isteyebilirsiniz.
    • Tabanca yüksek veya alçakta duruyorsa, bu durum pratikle telafi edilebilir. Örneğin, daha önce hiç Glock kullanmamış hemen hemen herkes, beş metrede 6-10 inç (15,2-25,4 cm) yüksek bir nokta atış konumuna sahiptir. Ancak pratik yaparak bunu hızlı bir şekilde telafi edebileceğinizi göreceksiniz.
    • Mümkün olduğunca çeşitli silahları deneyin. Atış yaparken elinizde rahat hissettiğiniz silahı seçin, yoksa 'daha isabetli' bir modelin size bir faydası olmayabilir.
  3. adım 3 daha yüksek isabet ve menzil için daha büyük bir tabanca seçin.3Daha yüksek isabet ve menzil için daha büyük bir tabanca seçin. Daha büyük tabancalar, ele oturmaları, ağırlıkları (daha az hissedilen geri tepme) ve daha uzun nişan düzlemleri nedeniyle küçük olanlardan daha isabetlidir. Bununla birlikte, gizlenmeleri ve taşınmaları çok daha zordur ve ilave ağırlık bazı insanlar için nişan almayı ve manevra yapmayı zorlaştırabilir.
    • 'Savaş tabancaları' veya 'görev tabancaları' olarak da adlandırılırlar.
    • Çoğu insan tam boy bir tabanca ile atış yaparken daha başarılı olacaktır, çünkü geri tepme ve uyum genellikle daha rahat bir atış deneyimi sağlar.
    • 1911, Glock 17 veya 22 ve Beretta M9 popüler savaş tabancalarına iyi birer örnektir.
  4. adım 4 eğer üzerinizde taşımanız gerekiyorsa daha küçük bir tabanca seçin.4Eğer üzerinizde taşımanız gerekiyorsa daha küçük bir tabanca seçin. Daha küçük tabancaların gizlenmesi daha kolaydır ve taşıması daha hafiftir, ancak bir miktar güç ve isabetten ödün verirler. Bununla birlikte, daha küçük oldukları için, özellikle daha küçük insanlar için nişan almak genellikle daha kolaydır.
    • Gizli taşıma tabancaları 4,5-6 inç uzunluğa sahiptir ve hafif ve küçüktür.
    • Genellikle 'compact', 'snubnose' veya 'conceal-carry' tabancalar olarak satılırlar.
    • Glock 26 veya 27, Kahr PM9 ve Colt Mustang XSP yüksek puan alan gizli taşıma tabancalarıdır.
  5. adım 5 tabanca seçerken mermi yatağı kalibresinin de boyut kadar önemli olduğunu bilin.5Silah seçerken mermi yatağı kalibresinin de boyut kadar önemli olduğunu bilin. Atış yaptığınız merminin kalibresi silahın boyutuyla eşit olarak değişmez. Her kalibrenin kendine özgü güçlü ve zayıf yönleri vardır ve bulabildiğiniz en yüksek rakamı seçmek yerine ihtiyaçlarınıza uygun olanı bulmanız gerekir. Yeni başlayanlar daha küçük kalibreleri hedeflemelidir.
    • Daha küçük kalibreler daha az geri tepme anlamına gelir, bu da daha hızlı ve daha isabetli takip atışları, ancak genellikle daha az enerji ve güç anlamına gelir. İyi bir başlangıç noktası, daha küçük tabancalarda yaygın olan .380 ACP kalibreli mermilerdir.
    • Daha büyük kalibreler mermi başına daha fazla hasar verir, ancak hızlı bir şekilde birden fazla atış yapmak daha zordur. Otomatik tabanca için .45 ACP, 10mm veya .357 sig veya tabanca için .357 Magnum veya .41 mag deneyin.
  6. adım 6 revolverlerin yarı otomatiklerden daha güvenilir ve daha basit olarak kabul edildiğini bilin.6Tabancaların yarı otomatiklere göre daha güvenilir ve daha basit olduğunu bilin. Bir revolverin doldurulması, doğrultulması ve ateş edilmesi kolaydır ve onlarca yıldır popüler seçeneklerdir. Ayrıca temizlenmesi ve bakımı çoğu yarı otomatikten daha kolaydır. Bununla birlikte, bir tabanca alırken rahat tutma ve ateş etme ilk endişeniz olmalıdır.

Kalibre Türleri için Alışveriş

  1. adım 1 her bir mermi tipinin hem faydalarını hem de dezavantajlarını göz önünde bulundurun.1Her mermi türünün hem avantajlarını hem de dezavantajlarını göz önünde bulundurun. Tabanca mermisi balistiği ve taktikleri üzerine çalışan çoğu kişi, tabanca mermilerinin nispeten zayıf olduğu ve mermi yerleşiminin merminin kendisinden daha güvenilir bir dövüş durdurucu olduğu sonucuna varmıştır. Bununla birlikte, bir merminin diğerine göre bazı avantajları vardır ve hangi kalibreyi aradığınızı bilmek, satın alma işleminizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.
    • Penetrasyon son derece önemlidir. Bir mermi yeterince derine nüfuz etmezse, hayati organların ve sinir sisteminin zarar görme olasılığı azalır. 90'lı yılların sonlarında FBI, bir merminin güvenilir olması için en az 14-16 inç (35,6-40,6 cm) derinliğe nüfuz etmesi gerektiğini öne süren kapsamlı çalışmalar yürütmüştür. Bu, mermilerin vücuda optimum açılardan daha az girmesine ve yine de hayati organlara veya omurgaya ulaşmak için yeterli enerjiye sahip olmasına izin verir.
    • Kalıcı boşluk, merminin enerjisinin büyük bir kısmının aktarıldığı ve dokunun tahrip edildiği etli bir hedefte ortaya çıkan 'boşluktur'. Kalıcı boşluk ne kadar büyükse, hayati organların veya merkezi sinir sisteminin tahrip olma ihtimali de o kadar yüksektir.
    • Geri tepme, mermi balistiğinde genellikle konuşulmayan bir konudur çünkü çok öznel ve silaha özgü bir özelliktir. Düşük geri tepme, daha fazla atışı daha hızlı ve daha isabetli bir şekilde yapmanızı sağlar. Her insan bir merminin geri tepmesi için farklı bir hisse sahip olacaktır ve her tabanca geri tepmeyi kullanıcıya farklı şekillerde aktaracaktır.
    • Mermi enerjisi, bir merminin aşırı vurgulanan bir özelliğidir. Tabancalarda mermilerin enerjisi son derece düşüktür. 'Vuruş gücü' Hollywood aksiyon filmleri sahnelerinden doğmuş bir masaldır. Hayati olmayan bölgelerden .22LR ile vurulan insanlar yere düşmüşlerdir çünkü vurulmanın yere düşmek ve muhtemelen ölmekle eş anlamlı olduğunu varsaymışlardır.
  2. adım 2 en yaygın tabanca mermilerinin kalibresini anlayın.2En yaygın tabanca mermilerinin kalibresini anlayın. Piyasada pek çok farklı kalibre vardır ve temel bir astar olmadan ne satın alacağını bulmak deneyimsiz kişiler için göz korkutucu olacaktır:
    • 9mm Parabellum en yaygın tabanca kalibresidir. Nispeten düşük geri tepmesi hızlı ve isabetli takip atışlarına olanak sağlar. Şarjör kapasitesi genellikle diğer büyük mermilerden çok daha fazladır. Maliyetinin düşük ve bulunabilirliğinin mükemmel olması 9mm'yi uzun süreli pratik için cazip bir seçenek haline getirmektedir. Son olarak, mükemmel öz savunma özellikleri üreten mükemmel yüksek basınçlı (+P dereceli) yükler mevcuttur (kullanmadan önce tabancanızın +P yükleri atmaya uygun olduğundan emin olun).
    • .45 ACP, biraz daha düşük hızda 9 mm'den daha ağır, daha geniş mermiler kullanır. Kalibre, standart bir merminin (230 grain) neredeyse her koşulda ses altı olması nedeniyle ses bastırıcılarla kullanılmaya uygundur. Bir JHP .45'in kalıcı boşluğu (balistik jel üzerinde) JHP 9mm'den yaklaşık %40 daha büyüktür. Geri tepme 9mm'den daha şiddetlidir ve şarjör kapasitesi çok daha düşük olma eğilimindedir. Kolluk kuvvetlerinin çoğu (yakın mesafeli bir silahlı çatışmaya atıfta bulunarak), ilk üç mermide onları vurmazsanız, onları vuramayacağınızı söyleyecektir. Yani yüksek kapasiteli şarjörler düşündüğünüzden daha az şey ifade eder.
    • .40 S&W, 9mm Para ile .45 ACP arasında bir yerde performans özelliklerine sahip bir başka yaygın kalibredir. Kolluk kuvvetlerinde ve başka yerlerde büyük bir takipçi kitlesi kazanmıştır. Merminin diğer faydalarının yanı sıra, merminin düz burnunun daha büyük geçici boşluklar yarattığı ve ayrıca enerjinin daha hızlı bir şekilde aktarılmasına izin vererek oldukça büyük bir kalıcı boşluk yarattığı gösterilmiştir.
    • .38 Special, .357 Magnum ve .44 Magnum yaygın revolver kartuşlarıdır. 357SIG (9 mm merminin .40 kalibre kovana sıkıştırılmış hali) ve 10 mm Auto da yaygın olarak kullanılan otomatik silah kalibreleridir.
    • 5.7x28mm, uygun mühimmatla Sınıf III vücut zırhını yenmek için tasarlanmıştır. Bu tür çelik uçlu mühimmat siviller için yaygın olarak mevcut değildir, ancak merminin çok düşük geri tepmeli, yüksek hızlı bir mermi olarak avantajı inkar edilemez.
  3. adım 3 dikkate almayın knock-down power when shopping for a pistol.3-Tabanca satın alırken 'vuruş gücünü' dikkate almayın. Bir tabanca kalibresinde vuruş gücü tam bir saçmalıktır. Newton yasası der ki, 'her eylem için eşit ve zıt bir tepki vardır', yani mermi hedefinizi devirmek için yeterli güce sahipse, mermiyi ateşlemek sizi devirmek için yeterli güce sahip olacaktır. Tüm bunların anlamı, bir merminin bir kişiyi diğerinden daha iyi yere sereceği garanti değildir; bu daha çok kimi vurduğunuza, nereye ateş ettiğinize ve bu kişinin vurulduğunda yere düşmesi gerektiğini aklından geçirip geçirmediğine bağlıdır. Atış yerleşimi, mermi boyutu veya enerjisinden çok daha önemlidir.

Doğru Mermileri Seçin

  1. adım 1 kendinizi savunmak için ceketli oyuk uçlu (jhp) mermiler kullanın.1Kendini savunmak için ceketli oyuk uçlu (JHP) mermiler kullanın. JHP'ler neredeyse evrensel olarak savunma mühimmatı için en iyi seçim olarak kabul edilir. Federal EFMJ ve Cor-Bon DPX gibi diğer genişleyen tasarımlar da etkili olarak kabul edilir. Oyuk uçlu mermilerle yapılan bir değiş tokuş, mermi genişlediğinde daha büyük bir kalıcı ve geçici boşluk yaratmasıdır. Ancak, daha hızlı enerji transferi nedeniyle penetrasyon derinliğini azaltır.
    • Yumuşak uçlu JHP, delikte bir dolguya (polimer veya başka bir sert malzeme olabilir) sahip herhangi bir JHP türü için belirsiz bir tanımdır. Bu, merminin bazı nesneleri delmesine veya açılmadan önce bir süre yumuşak şeylerden (giysi veya et gibi) geçmesine ve daha derin penetrasyona izin vermesine izin verir. Bu tür mermiler için balistik uçlu veya V-Max gibi alternatif isimler vardır. Bu tartışmasız en çok yönlü mermidir. Yumuşak bir hedefte genişleme yeteneğini korurken ağır giysilere kolayca nüfuz edecektir.
  2. adım 2 daha iyi hedef penetrasyonu için katı fmj (full metal jacket) mermileri test edin.2Daha iyi hedef penetrasyonu için katı FMJ (Full Metal Jacket) mermileri test edin. Yekpare FMJ mermiler enerjilerini çabuk kaybetme sorunu yaşamazlar ve bariyerleri aşıp hayati organlara ulaşacak kadar derine nüfuz etmeleriyle bilinirler. Kalıcı boşluğun boyutu küçülür (JHP'lere kıyasla), ancak her mermi için değiş tokuş vardır. FMJ'ler genellikle atış talimi için kullanılır.
    • Federal Hydra-shok birçok açıdan standart bir JHP gibi görünen bir mermidir, ancak ön boşluğun içinde bir 'mızrak' vardır. Bu merminin açılmasını ve bazı şeyleri delip geçmesini sağlar. İlk yaratıldığında bu tasarım sektöre öncülük etti, ancak çoğu kişi gelişmiş standart JHP tasarımlarının o zamandan beri yakalandığını söyleyecektir.
    • Ters konik oyuk uçlu benzersiz bir mermi türüdür. Mermideki delik, mermi boyunca aşağı doğru indikçe çapı artar. Tasarım, açılmadan sert cisimlere bir miktar nüfuz etmesine izin verir. Mermi açıldığında, kılıf tarafından bir arada tutulan ayrı bölümlere katlanarak açılır.
  3. adım 3 merminin ağırlığını göz önünde bulundurun.3Merminin ağırlığını göz önünde bulundurun. Genel olarak, daha hafif mermiler daha ağır olanlardan daha yüksek hızlara sahiptir, bu nedenle daha kısa mesafelerde (100 yardadan az) daha hafif mermiler daha düz yörüngelere sahiptir. Hafif mermilerle ilgili sorun, yumuşak hedeflere karşı enerjilerini daha ağır mermilere göre daha az dirençle kaybetmeleridir. Son derece hafif mermilerin çok ağır giysiler tarafından bile durdurulabildiği kanıtlanmıştır.
    • Hafif bir 9mm mermi 100 gramdır. Ağır bir mermi ise 147 gr (124/125 gr. daha yaygın olsa da).
    • Hafif bir .40 135 gr. ve ağır bir .40 180 gr. olacaktır.
    • Hafif bir .45'lik 165 gr. Ancak 230 grain bir .45'likte neredeyse her amaç için muhtemelen daha iyi olacaktır; 250 grain gibi daha ağır mermiler de mevcuttur.
  4. adım 4 barut yüklerinin bir mermiyi değiştirebileceğini bilin's ballistics and the gun's feel.4 Barut dolumlarının merminin balistiğini ve silahın verdiği hissi değiştirebileceğini bilin. Çoğu silah için her zaman standart dolumlar önerilir, ancak Glock ve H&K gibi bazı silahlar sıcak dolumları ateşleme yeteneğini belirtir. Çoğu H&K tabancası, hissedilen geri tepmenin yanı sıra iç bileşenlere geri tepme şokuna yardımcı olan çift kademeli bir geri tepme yayı ile birlikte gelir. Bu, H&K'nın +P (sıcak barut yükü) ve +P+ (çok sıcak barut yükü) ile sorunsuz bir şekilde ateş etmesini sağlar. Diğer silahlarda yay değişimi veya başka değişiklikler gerekebilir. Daha sıcak yükler daha fazla namlu enerjisi ve hızın yanı sıra daha iyi güvenilirlik sağlar, çünkü sürgü ekstra enerji ile daha sert bir şekilde çekilecektir (gevşek yazma veya soba borusu olasılığı daha azdır).
  5. adım 5 pahalı olabileceğinden, kendinizi savunmak için kullanmayı düşündüğünüz mühimmatla atış yapmaktan kaçının.5Pahalı olabileceğinden, kendinizi savunmak için kullanmayı düşündüğünüz mühimmatla atış yapmaktan kaçının. Silahın bunlarla güvenilir bir şekilde çalıştığından emin olmak için 'özel' mermilerinizin çoğunu ateşlemelisiniz. Bazı tabancalar belirli JHP mermi şekilleri konusunda seçicidir. Genel alıştırma için ucuz FMJ mermileri kullanabilirsiniz, ancak aynı ağırlıkta (grain) mermiler ve mümkünse aynı yükü (Standart, +P, vb.) kullanmayı düşünün. Bunun nedeni, hızlı atış döngülerinin farklı ağırlık ve yüklerle büyük ölçüde değişebilmesidir.

Tabanca Aksesuarları Satın Alma

  1. 1. adım hava karardıktan sonra kullanmayı planladığınız herhangi bir gizli taşıma veya görev silahı için gece dürbünü alın.1Karanlık çöktükten sonra kullanmayı planladığınız herhangi bir gizli taşıma veya görev silahı için gece dürbünü edinin. Kullanıcının düşük ışıklı veya ışıksız ortamlarda hedefleri görmesini sağlar. Alacakaranlıkta veya sabahın erken saatlerinde kullanılan herhangi bir gece nişangahı ile ilgili sorun, beyaz halkaları yeterince aydınlatmak için yeterli ışık olmadığında ve trityumu görmek için çok parlak olduğunda, bu noktada nişangahların doğru bir şekilde hizalanması çok zordur. Ancak daha karanlıkta (çoğu atış yapıldığında) gece nişangahları çok görünürdür.
  2. adım 2 taktiksel, takılı bir ışık almayı düşünün.2Taktik, takılı bir ışık almayı düşünün. Taktik, takılı ışıklar sadece tüm odaları aydınlatmakla kalmaz, aynı zamanda kötü adamların üzerinde kullanıldığında kısa süreli körlük de verebilir. Sorun şu ki, silaha ağırlık eklerler ve muhtemelen dengeyi bozabilirler. Bazıları kötü adamlara nişan alabilecekleri kolay bir hedef verdiğini de iddia ediyor (ama dürüst olmak gerekirse, ışığa birkaç saniye bakmayı deneyin - ateş edecekleri yönü bilebilirler ama neye ateş ettiklerini göremezler). Daha ucuz bir ışık satın almak, bir süre sonra kırılmasını neredeyse garanti edecektir. Görev veya gizli bir silah için bu ışık kullanılmayabilir, ancak ev savunması için harekete geçmeden önce hedefinizi tanımlamanıza yardımcı olabilir.
    • Ayrı bir el lambası, takılı bir ışığın yapabileceklerinin çoğunu yapabilir.
  3. adım 3 mermileri daha hızlı ateşlemek için tetik çalışması yaptırmayı düşünün.3Mermileri daha hızlı ateşlemek için tetik çalışması yaptırmayı düşünün. Genellikle tetik çekişini hafifletir veya çekiş uzunluğunu kısaltır. Bu, hedef atıcılığı veya maç atıcılığı için harikadır, ancak silahı çok fazla taşıyorsanız, üç pound'dan daha az bir tetik çekişi hızla güvensiz hale gelebilir. Ayrıca hızlı takip atışlarında çok yardımcı olabilir ve onları daha isabetli hale getirebilir. Bu, sadece tetik çekişi aşırı derecede ağır veya uzunsa silahta yapılması gereken bir değişikliktir.
  4. adım 4 konfor için yeni bir kauçuk kabza düşünün.4Rahatlık için yeni bir kauçuk kabza düşünün. Çok büyük elleri olan kişiler için, kabzaya sağlam bir şekilde oturmasını sağlamak için bu bir zorunluluktur. Yine de kabzaların sorunları vardır. Hareket edebilirler, isabeti etkilerler ve sürekli ayarlama gerektirirler. Çoğu taktik tarzı tabancanın kabzasında, terli ellerle bile sıkı bir tutuş sağlamak için oluklar ve kapaklar bulunur; kauçuk, terliyken silahı biraz kayganlaştırır. Kabzanın altında ter ve kir birikeceğinden, kauçuğun çıkarılması ve kabza ile kauçuğun iyice yıkanması gerektiğinden ek bakım da gereklidir.

Uzman Soru-Cevapları

  • SoruKüçük elli bir kadın için en iyi tabanca hangisidir? Bir kadın için daha iyi olan ve bir erkek için daha iyi olan herhangi bir silah yoktur. Bu sadece kişisel olarak neyle rahat ettiğinizi bulmaktır. Açıkçası, gizli bir taşıma tabancasıysa, küçük bir silaha ihtiyacınız olacaktır, ancak daha küçük her zaman daha iyi anlamına gelmez. Rahat edeceğiniz bir silah bulun, böylece poligonda kendinize daha fazla güvenebilirsiniz.
  • SoruSolak bir tabanca alabilir miyim? Solak ve iki elini de kullanabilen tabancalar genellikle sağ elini kullananlara göre daha pahalıdır. Solak atış arkadaşlarımın hepsi zaten sağ el fonksiyonlarına alıştı.
  • SoruTesti internet üzerinden yapabilir miyim? Bu ne tür bir testten bahsettiğinize bağlı. Sizin için doğru olanı bulmak için farklı tabanca türleri hakkında bir test yapmayı kastediyorsanız, o zaman evet, ancak bu çevrimiçi testlerin bazıları güvenilir veya doğru olmadığından dikkatli olun. Silahları şahsen denemek için bir poligona veya bir yere gitmeniz önerilir.

İpuçları

Uyarılar

  • Menzilde ne olduğunu bildiğinizden emin olun. Mermiler kilometrelerce yol alabilir veya sekerek istenmeyen yönlere gidebilir.
  • Herhangi bir ateşli silah sadece güvenli ve yasal bir yerde kullanılmalıdır. Ateşli silahların kullanımı ve taşınması ile ilgili eyalet ve yerel yasaları bilin ve bunları dikkatle izleyin. Yasalar eyaletler arasında büyük ölçüde değişir ve ilçeler ve hatta şehirler arasında değişebilir.
  • Tüm alıştırmalar poligonda tüm güvenlik kurallarına uyularak veya yasal ve özel bir yerde boş bir silahla yapılmalıdır (veya mermileri snap-caps ile değiştirebilirsiniz).
  • Tabancalar nadiren savaş durumları için tercih edilen en iyi silahlardır. Tüfekler ve av tüfekleri tabancalardan çok daha fazla hasar verir. Tabancalar 0-10 yarda (0.0-9.1 m), av tüfekleri 2-50 yarda (1.8-45.7 m) ve tüfekler 4-1.000 yarda (3.7-914.4 m) arasındaki hedefler için en iyisidir.
  • Bir tabanca ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme neden olabilir. Tabancayı her zaman güvenli bir yöne doğrulttuğunuzdan emin olun ve asla ateş etmeyi düşünmediğiniz bir şeye doğrultmayın. Bir tabancayı yanlış yöne doğrultmak ÇOK kolaydır. Aklınızı başınızda tutun ve elinizdeki görev(ler)e odaklanın.
  • Önce güvenlik! Ateşli silahlar doğru kullanılmadığında çok tehlikeli olabilir. Bir tabanca veya diğer ateşli silahları sadece deneyimli bir atıcıysanız veya çok deneyimli bir atıcı sizi doğrudan denetliyorsa kullanın.