Foreman Izgara Nasıl Temizlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

George Foreman ızgaraları mevcut en popüler pişirme aletlerinden bazılarıdır çünkü çok fazla yer kaplamadan hızlı bir şekilde lezzetli yemekler yaparlar. Izgarayı kullanmak eğlencelidir, ancak temizlemek biraz zaman alır. Foreman'ınızın çıkarılabilir ızgara plakaları varsa, bunları yıkamak inanılmaz derecede kolaydır. Çıkarılabilir plakaları olmayan Foreman'ları temizlemek biraz daha zordur, ancak aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç seçeneğiniz var!

Adımlar

Çıkarılabilir Plakalı Foreman Izgaranın Temizlenmesi

  1. adım 1 kullandıktan sonra foreman'ın fişini çekin.
    Kullandıktan sonra Foreman'ın fişini çekin. Soğuması için yaklaşık 10-15 dakika bekleyin. Bu süre sonunda ızgara hala sıcaksa, herhangi bir yaralanmayı önlemek için biraz daha bekleyin.
    • Güvende olmak istiyorsanız, temizlik işleminin geri kalanına geçmeden önce birkaç fırın eldiveni takın.
  2. adım 2 izgara plakalarını teker teker çıkarın.
    Izgara plakalarını teker teker çıkarın. İşte bu noktada fırın eldiveni işe yarayacaktır. Tabakları ızgaradan çıkardıktan sonra tezgahınızın üzerine yerleştirin.
    • Izgara tabaklarının mutfak tezgahınızın herhangi bir kısmına zarar vermesini önlemek için kağıt havlu sermelisiniz.
  3. adım 3 en kolay seçenek için ızgara tabaklarını bulaşık makinesinde yıkayın.
    En kolay seçenek için ızgara tabaklarını bulaşık makinesinde yıkayın. Tabaklar tamamen bulaşık makinesi dostudur, bu nedenle temizlemek için herhangi bir ayarı değiştirmeniz veya daha fazla bulaşık makinesi deterjanı eklemeniz gerekmez. Mümkünse, ızgara plakalarını daha küçük bir yük ile yıkayarak temizlenmeleri için en iyi şansı verin.
    • Bulaşık makinesi kullanmak ızgara plakalarını temizlerken, ayrı olarak ıslatmak tamamen temizlemenizi sağlar.
  4. adım 4 eğer bulaşık makinesi kullanmıyorsanız ızgara plakalarını sabunlu suda bekletin.'t have a dishwasher.
    Bulaşık makineniz yoksa ızgara plakalarını sabunlu suda bekletin. Suyu lavabonun yarısına kadar doldurun ve birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Izgara tabaklarınızı tamamen suya batırın ve birkaç dakika bekletin.
    • Mutfak lavabonuzda yer yoksa bunu yapmak için bir banyo lavabosu kullanabilirsiniz.
  5. adım 5 izgara plakalarını tekrar takmadan önce bir havluyla kurulayın.
    Izgara plakalarını tekrar takmadan önce bir havluyla kurulayın. Fazla yiyecek parçacıklarını veya sabunu temizlemek için yumuşak bir havlu kullanın. Plakalar tamamen kuruduktan sonra Foreman Izgaranıza tekrar takın.
    • Foreman'ın içinde elektrik kabloları olduğundan, plakaları ızgaraya geri takmadan önce kurumasını beklemelisiniz. Kablolar suyla temas ederse kısa devre yapabilir.

Çıkarılabilir Plakaları Olmayan Bir Izgaranın Yıkanması

  1. adım 1 soğuduktan sonra ızgaranızın üzerine nemli kağıt havlu koyun.
    Soğuduktan sonra ızgaranızın üzerine nemli kağıt havlu koyun. Bu, ızgara üzerinde biriken yağın temizlenmesine yardımcı olur. Sadece bir kağıt havlu etkisiz olacağından, ızgara plakalarının üzerine üç kat hafif nemli kağıt havlu yerleştirin.
    • Izgaranın fişini çekmeden ve soğuması için birkaç dakika beklemeden bu işlemlerin hiçbirini yapmayın. Izgara hala sıcakken kağıt havlu koyarsanız yangına neden olabilir.
  2. adım 2 kağıt havluların yağı emmesi için ızgarayı kapatın.
    Kağıt havluların yağı emmesi için ızgarayı kapatın. Kağıt havlular yağı gevşetecek ve fırçalamayı kolaylaştıracaktır. Zamandan kazanmak için bunu yemekten hemen önce hazırlayın. İşiniz bittiğinde, nemli kağıt havluları çıkarabileceksiniz ve ızgara temizlenmeye hazır olacak. Bunu yaptığınızda ızgara sıcak olmalıdır, ancak dokunmak için çok rahatsız ediciyse biraz daha soğumasını bekleyin.
    • Sıcak bir ızgaranın üzerine kağıt havlu koymak istemeseniz de, kağıt havluları üzerine koyduğunuzda Foreman'ınızın biraz sıcak olmasını istersiniz. Izgaranın sıcaklığı ve kağıt havluların neminin karışımı, ızgara plakalarındaki yağı çıkarmak için gereklidir.
  3. adım 3 kağıt havlu kullanmaya alternatif olarak ızgara yüzeyine su püskürtün.
    Kağıt havlu kullanmaya alternatif olarak ızgara yüzeyine su püskürtün. Bu, kağıt havlu koymak istemiyorsanız Foreman'ınızı temizlemenin başka bir yoludur. Bir sprey şişesini suyla doldurun ve ızgaranın fişini çekip kapalı olduğundan emin olduktan sonra ızgara yüzeyine püskürtmeye başlayın.
    • Izgara hala sıcak olacaktır, bu nedenle kendinizi yakmamaya dikkat edin.
    • Sprey şişeniz yoksa, metal maşanın arasına ıslak bir kağıt havlu topu koyabilir ve yüzeyi bu şekilde silebilirsiniz. Bu, çıkıntıların arasına girmenizi ve ızgaranın daha belirsiz alanlarına ulaşmanızı sağlar.
    • Suyu doğrudan ızgaranızın üzerine dökmeyin, çünkü su ızgara plakalarının altına girerse elektrik tesisatına zarar verebilir.
  4. adım 4 plastik kazıyıcınızla yağ ve yiyecek parçalarını temizleyin.
    Plastik kazıyıcınızla yağ ve yiyecek parçalarını temizleyin. Kazıyıcı Foreman ızgara ile birlikte gelir. Kaybettiyseniz veya herhangi bir nedenle yoksa, fazla yiyecek parçalarından kurtulmak için plastik bir spatula kullanın.
    • Metal Foreman ızgaraya zarar verebileceğinden plastik bir kazıyıcı kullandığınızdan emin olun.
  5. adım 5 gevşek kalıntıları silmek için ıslak bir sünger kullanın.
    Gevşek kalıntıları temizlemek için ıslak bir sünger kullanın. Izgaranızın üzerinde kalan kalıntılardan kurtulmak için bir sünger, bez veya kağıt havluya ılık su ve az miktarda sabun ekleyin. Izgaranızın içini iyice silin.
    • Yağ her yere bulaşabileceğinden, ızgaranın tüm parçalarını silmek için zaman ayırın. Izgaranızın bir sonraki kullanımınız için taze ve temiz görünmesini istersiniz!
  6. adım 6 damlama tepsisindeki yağı dökün ve elinizle silin.
    Damlama tepsisindeki yağı dökün ve elinizle silin. Damlama tepsisi, yemeğinizden gelen fazla yağı yakalar, bu nedenle pişirmeyi bitirdiğinizde dolu olma ihtimali yüksektir. Yağı lavabonuza dökün ve kalan kalıntıları temizlemek için ılık suyla bir bez kullanın.
    • İsterseniz damlama tepsisini temizlemek için bez yerine kağıt havlu da kullanabilirsiniz.
    • Damlama tepsisini sildikten sonra temiz olması gerekir. Ancak, işi sağlama almak ve olabildiğince temiz olduğundan emin olmak istiyorsanız, ızgaranızı temizledikten sonra bulaşık makinesine koyun.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Foreman'ınızın ilk etapta dağılmasını önlemek için, ızgarayı açmadan ve pişirmeye başlamadan önce ızgaranın üzerine 1 uzun parça alüminyum folyo koyun. 2 alüminyum parça kullanmayın çünkü ızgaranın üzerine yağ damlama riski vardır. Alüminyum folyo yemeğinizin pişme süresini değiştirmez, bu nedenle folyo olmadan yaptığınız rutinin aynısını yapın. Alüminyum folyonuz yoksa pişirme kağıdı olarak da bilinen parşömen kağıdı başka bir seçenektir.