Hidrasyon Kesesi Nasıl Temizlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hidrasyon keseleri, yürüyüş ve bisiklet gibi açık hava maceraları için harikadır. Sıvılarınızın yakınınızda olduğunu bilmek güzeldir ve su şişelerinin hacmi veya ağırlığı ile uğraşmak zorunda kalmazsınız. Bununla birlikte, uygun şekilde temizlenmezlerse, hızlı bir şekilde çok sayıda bakteri üremesine ev sahipliği yapabilirler. Neyse ki, bazı yaygın ev eşyalarının yardımıyla küflenmeden susuzluğunuzu giderdiğinizden emin olabilirsiniz!

Adımlar

Temizlik Solüsyonu Seçimi

  1. adım 1 karbonat, çamaşır suyu ve sudan bir dezenfektan solüsyonu hazırlayın.1Kabartma tozu, çamaşır suyu ve sudan sterilize edici bir solüsyon hazırlayın. 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı çamaşır suyuna ihtiyacınız olacak. Çamaşır suyu mesaneyi sterilize edecek, karbonat ise koku giderici olarak işlev görecektir. Malzemeleri iyice karıştırın ve temizliğe başlamaya hazırsınız!
  2. adım 2 hidrasyon kesesi temizleme tabletleri satın alın.2Hidrasyon kesesi temizleme tabletleri satın alın. Birçok hidrasyon kesesi üreticisi temizleme kitleri satmaktadır. Bu kitler, mesanenin her bir parçasını ovmak için özel fırçalar ve suda çözünecek bir temizleme tırnağı içerir. Tabletler, çamaşır suyu gibi işlev gören klor dioksit içerir.
    • Sekmeleri özel açık hava perakende mağazalarında ve hidrasyon kesesi üreticileri aracılığıyla çevrimiçi olarak bulabilirsiniz.
  3. adım 3 takma diş temizleme tabletleri satın alın.3Diş protezi temizleme tabletleri satın alın. Her litre su için 1 tablete ihtiyacınız olacak. Bu, hidrasyon kesesi temizleme tabletlerine göre daha ucuz bir alternatiftir. Marketlerde ve büyük mağazalarda satıldıkları için bulması da kolaydır.

Hidrasyon Mesanenizi Temizleme

  1. adım 1 mesaneyi ılık su ile doldurun.1Keseyi ılık su ile doldurun. Herhangi bir dökülmeyi önlemek için temizleme işlemini bir lavabonun üzerinde yapmak isteyeceksiniz. Sıcak veya kaynar su kullanmamaya dikkat edin. Sıcak su sanitasyona yardımcı olsa da mesane malzemelerine zarar verebilir, bu nedenle yalnızca ılık su kullanın.
  2. adım 2 temizlik solüsyonu bileşenlerini veya tableti ılık suya ekleyin.2 Temizleme solüsyonu bileşenlerini veya tableti ılık suya ekleyin. Seçtiğiniz temizlik maddesini dolu mesaneye ekledikten sonra mesaneyi kapatın. Ardından karıştırmak için hafifçe çalkalayın. Çalkalamak aynı zamanda solüsyonun dağılmasına yardımcı olacak, böylece tüm yüzey alanını kaplayacaktır.
  3. 3. adım mesanenin ıslanmasına izin verin.3Keseyi ıslatın. Çözeltinin ağır işi yapmasına izin verme zamanı! Çamaşır suyu ve karbonat karışımı kullanıyorsanız, 30 dakika bekletmeyi planlayın. Hidrasyon kesesi temizleme tabletleri veya protez tabletleri kullanıyorsanız, solüsyonun ne kadar süre bekletileceğini öğrenmek için ambalajına bakın.
    • Mesane temizleme solüsyonuyla doldurulduktan ve ıslatıldıktan sonra, dikkatinizi tüpe ve ısırma valfine verebilirsiniz.
  4. adım 4 tüpü ve ısırma valfini temizleyin.4Tüpü ve ısırma valfini temizleyin. Mühürlü, dolu mesaneyi başınızın üzerine kaldırın. Solüsyonu tüpün içine almak için yerçekiminin yardımına ihtiyacınız var. Tüpün ve ısırma valfinin lavabonun üzerine yerleştirildiğinden emin olun.
  5. adım 5 tüpü temizleme solüsyonu ile doldurun.5Tüpü temizleme solüsyonu ile doldurun. Solüsyonu mesaneden tüpe boşaltmak için ısırma valfini sıkıştırın. Bir miktar solüsyonun tüpten ve ısırma valfinden lavaboya akmasına izin verin. Ardından, akışı durdurmak için ısırma valfini serbest bırakın ve tüpün içindeki solüsyonu kapatın. Artık solüsyon tüpün yanı sıra mesane üzerinde de çalışabilir.
  6. adım 6 bırakın ıslansın.6Islanmasına izin verin. Çamaşır suyu ve karbonat kullanıyorsanız, solüsyonu tüpün içinde yaklaşık 30 dakika bekletin. Eğer bir tablet kullanıyorsanız, paket üzerinde listelenen talimatları izleyin. İster hidrasyon temizleme tableti ister protez temizleyici kullanıyor olun, paket size solüsyonun etkisini göstermesi için ne kadar süre beklemesi gerektiğini bildirecektir.
    • Temizleme tabletleri genellikle yaklaşık 5 dakika gibi daha kısa bir ıslatma süresine sahiptir.
  7. adım 7 mesaneyi ve tüpü tüm temizleme solüsyonundan boşaltın.7Keseyi ve tüpü tüm temizleme solüsyonundan boşaltın. Kesenin mührünü açın ve içindekileri giderden aşağı boşaltın. Keseyi başınızın üzerinde tutun ve tüpteki solüsyonu boşaltmak için ısırma valfini sıkıştırın. Boşaldıktan sonra temizliğin bir sonraki aşamasına geçebilirsiniz!
  8. adım 8 boş keseyi ve tüpü sabunlu suyla doldurun.8Boş mesaneyi ve tüpü sabunlu suyla doldurun. Boş mesaneye az miktarda bulaşık sabunu ekleyin. Ardından keseyi ılık suyla doldurun ve ağzını kapatın. Keseyi tekrar başınızın üzerinde tutarak, ısırma valfini sıkıştırın ve sabunlu suyun bir kısmının tüpten lavaboya akmasına izin verin. Solüsyonu tüpün içinde tutmak için valfi serbest bırakın.
  9. adım 9 mesanenin iç yüzeyini bir şişe temizleme fırçası ile fırçalayın.9Bir şişe temizleme fırçası ile mesanenin iç yüzeyini fırçalayın. Önce kesenin mührünü açın. Ardından, bir şişe temizleme fırçası alın. İç yüzeyleri iyice fırçalamak için şişe temizleme fırçasını kullanın.
    • Biberon temizleme fırçaları genellikle marketlerin ve büyük mağazaların bebek bölümünde sergilenir. Geleneksel su şişelerini temizlemek için de harika çalışırlar!
  10. adım 10 tüpün içini fırçalayın.10Tüpün içini fırçalayın. Bu adımı gerçekten kolaylaştırmak için hidrasyon kesesi tüpü temizleyici fırçaları satın alabilirsiniz. Temizleyici fırçayı yerleştirin ve tüpün içini iyice fırçalayın. Bu adım inatçı birikintilerden kurtulmanızı sağlar.
    • Tüp temizleyici fırçanız yoksa, kendi temizleme aracınızı yapabilirsiniz. Uzun, temiz bir tel parçası ve temiz bir parça ıslak bez veya havlu bulun. Telin bir ucunu bükerek küçük bir kanca yapın. Kancayı havlu veya bezle örtün. Malzemeyi tüpün içinden itin. Bez temiz çıkana kadar gerektiğinde temiz bir bezle tekrarlayın.
  11. adım 11 hidrasyon kesesinin içini ve dışını suyla durulayın.11Hidrasyon kesesinin içini ve dışını suyla durulayın. Sabunlu suyu mesane ve tüpten boşaltın. Ardından mesanenin tüm yüzeylerini durulayın. Tüm kalıntıları ve sabunu temizlemek için temiz suyun tüpten ve ısırma valfinden akmasına izin vermeyi unutmayın.
    • Yürüyüş yaparken en son isteyeceğiniz şey ağız dolusu sabunlu sudur, bu nedenle bu adımı atarken acele etmeyin!

Hidrasyon Mesanenizi Kurutma

  1. adım 1 kurutmak için hidrasyon kesesini ayırın.1 Kurutmak için hidrasyon kesesini ayırın. Tüpü rezervuardan ayırın. Isırma valfi serbest bırakılabiliyorsa, onu da tüpten çıkarın. Isırma valfi çıkarılamıyorsa, kalan sudan kurtulmak için tekrar tekrar sıkıştırın.
  2. adım 2 mesaneyi ve tüpü kurutmak üzere asmak için bir elbise askısı kullanın.2Kurutmak üzere mesaneyi ve tüpü asmak için bir elbise askısı kullanın. Mesanenin alt kısmını elbise askısına tutturmak için mandal kullanın. Mesanenin tamamen açık olduğundan emin olun. Mümkün olduğunca fazla hava akışı olmasını istersiniz. Tüpü askının üzerine asın, böylece her iki ucundan da su damlayabilir.
    • Mesane çökmek isterse, birkaç kağıt havluyu buruşturup mesaneyi açık tutmak için içine koyabilirsiniz.
  3. 3. adım mesanenin ve tüpün tamamen kurumasını bekleyin.3Mesanenin ve tüpün tamamen kurumasını bekleyin. Sakladığınızda mesanede nem varsa, dezenfekte ederek ortadan kaldırdığınız sinir bozucu şeylerin daha fazlası için bir reçeteniz var demektir, bu yüzden sabırlı olun! Mesane ve tüpü asmak için düşük nemli bir oda seçin.
    • Mesaneyi kuruması için banyonuza asmayın. Duş ve banyo nem ve rutubete neden olur.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları