Tabanca Nasıl Temizlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir tabancayı temizlemek, silah sahibi olmanın gerekli bir parçasıdır. Silahınızı temiz tutmak isabet oranını artırır, gerektiğinde ateş etmesini sağlar ve değerini korur. Kendi temizlik kitinizi oluşturabilir veya yerel silah mağazanızdan bir tane satın alabilirsiniz.

Adımlar

  1. adım 1 silahın boş olduğundan emin olun.1Silahın boş olduğundan emin olun. Silah güvenli bir yöne doğrultulmuş ve parmağınız tetikte değilken, silahı kabzasından tutun. Başparmağınızı kullanarak, açmak için silindir kilidini itin. Diğer elinizle silahın üst kısmına uzanın ve silindiri dışarı itin. Silindirde veya fişek yatağında fişek olup olmadığını kontrol edin. Mermileri dışarı itin ve bir kenara koyun.
  2. adım 2 tabancayı ve malzemeleri temiz, tüy bırakmayan bir örtü ile çalışma alanına yerleştirin.2Tabancayı ve malzemeleri temiz, tüy bırakmayan bir battaniye ile bir çalışma alanına yerleştirin. Tüm malzemelerinizi yakınınızda tutun. Etrafta dolaşıp ellerinizi kirletmek veya silahınızın yanına istenmeyen kirleri getirebilecek yeni şeyleri sürekli almak istemezsiniz. Her şeyi çalışmaya hazır hale getirdikten sonra ellerinizi yıkayın ve kurulayın.
    • Daha önce hiç tabanca temizlemediyseniz, bu gerekli temizlik malzemeleri listesine göz atın.
    • Ayrıca çoğu silah mağazasından, genellikle yaklaşık 50$'a, önceden hazırlanmış temizlik setleri de satın alabilirsiniz.
  3. adım 3 (isteğe bağlı) arka silindir açıklığını bir çorapla örtün.3(isteğe bağlı) Arka silindir açıklığını bir çorapla kapatın. Arka silindir, tetiğin üzerinde, çekicin atış yapmak için hazneye vurduğu kısımdır. Temizleme fırçalarının içeri girmesini ve tabancayı mahvetmesini önlemek için bu açıklığın etrafına eski, uzun bir çorap sarın.
  4. adım 4 doğru boyuttaki delik fırçasını temizleme solventinize batırın.4Doğru boyuttaki delik fırçasını temizleme solventinize batırın. Bronz kıl fırçalar daha az agresiftir ve barut kalıntılarını temizlemek için uygundur. Çelik fırçalar daha agresiftir ve namluyu aşındırabilir, ancak eski, topaklanmış ve sert birikintilerin olduğu durumlarda yararlı olabilir. Çelik kullanmak için bir nedeniniz yoksa bronz kullanın. Naylon fırçalar da mevcuttur, ancak bronz çoğu durumda iyi bir uzlaşmadır.
    • Eğer ceketli mermi atıyorsanız, delikte bir miktar bakır renkli yaldız metali olacaktır. Bakırı (yaldız metali) çıkarmak için, bakırı çıkarmak üzere tasarlanmış bir çözücü kullanmanız gerekecektir. Silah satıcınız bunu seçmenizde size yol gösterebilir. Bakır çözücü sonunda fırçanızdaki bronz kılları çözecektir. Bu durumda, bakır çözücüleri kullanırken çelik bir fırça (az miktarda) veya naylon bir fırça kullanabilirsiniz.
    • Eğer kovansız mermi atıyorsanız, deliğinizde kurşun olabilir. Silah satıcınız kurşunu çıkarmaya yardımcı olacak bir ürün seçmenizde size rehberlik edebilir.
  5. adım 5 fırçayı namlunun içine kaydırın ve silahla birlikte doğal bir şekilde dönmesine izin verin.5Fırçayı namlunun içine kaydırarak silahla birlikte doğal bir şekilde dönmesini sağlayın. Revolverlerin içi bükülür, bu da mermiyi daha fazla isabet için döndürür. İçlerini derinlemesine temizlemek için fırça ile bu olukları doğal bir şekilde takip etmek istersiniz. Namlu boyunca sonuna kadar itin, ardından fırçayı diğer taraftan geri çekin.
    • Fırçayı namlunun ortasında tutun ve sadece hafif basınç uygulayın.
    • Bazen namlu fırçaları basitçe tel fırça olarak adlandırılır.
    • Eğer tüfek çok kirliyse, tabancayı ıslatmak için bir dakika bekleyin.
  6. adım 6 fırçayı çıkarın ve yama ucuna temiz ve yağlanmış bir yama takın.6Fırçayı çıkarın ve yama ucuna temiz ve yağlanmış bir yama takın. Delik fırçasından sonra, temizleme çubuğunuzu çıkarın ve temiz bir yama takın. Yağlanmamışsa, temizleme solventine batırın ve namluda yavaşça gezdirin. Çok kirli çıkarsa, yeni bir yama alın ve tekrarlayın.
  7. adım 7 namluyu kurutmak ve son kirleri çıkarmak için 2-3 kuru temizleme bandı kullanın.7 Namluyu kurutmak ve son kirleri temizlemek için 2-3 kuru temizleme yaması kullanın. Çözücü ile işiniz bittiğinde, namludan mümkün olduğunca çok şey çıkarın. Bununla birlikte, yine de nazik olmanız gerektiğini, namluyu zorlamak yerine akışına bırakmanız gerektiğini unutmayın.
  8. adım 8 çorabı çıkarın ve namluyu ve arka silindiri temizleyin.8Çorabı çıkarın ve namluyu ve arka silindiri temizleyin. Eğer bir temizlik setiniz yoksa, bir bez veya diş fırçası ile biraz temizlik solventi mükemmel olacaktır. Tabancanın dışını hafifçe ovalayın -- silindirlerin içine ve dışına, tetiğe, namluya ve arka silindire vurun. Çıkarma çubuğunu silindirin ortasından dışarı çekin ve onu da temizleyin.
  9. adım 9 her bir silindiri yukarı ve aşağı temizlemek için delik fırçanızı ve biraz solvent kullanın.9Her bir silindiri yukarı ve aşağı temizlemek için delik fırçanızı ve biraz solvent kullanın. Sonuna kadar itin, sonra delik fırçasını geri çekin. Acele etmeden sonuna kadar gittiğinizden emin olun. Tabancayı namluya dayanacak şekilde tutarak solventin zararsız bir şekilde yere damlamasını sağlayın. Her silindir için biraz daha solvent ekleyin.
  10. adım 10 silindirleri de namlu gibi temizlemek için temizleme bantlarını (biri solventli, 2-3'ü kuru) kullanın.10 Silindirleri tıpkı namluda olduğu gibi temizlemek için temizleme bantlarını -- biri solventli, 2-3'ü kuru -- kullanın. Bunları değiştirmeyi unutmayın ve hala kirli çıkıyorlarsa ekstra yamalar kullanın. İşiniz bittiğinde, yağlanmamış yamalarınızın her şeyi kuruttuğundan emin olun.
  11. adım 11 temiz bir beze az miktarda silah yağı koyun ve tüm metal yüzeyleri silin.11Temiz bir beze az miktarda silah yağı koyun ve tüm metal yüzeyleri silin. Silahın tüm dış yüzeyini az miktarda silah yağı ile ovun. El tutamaklarının yanı sıra namluların ve silindirlerin içinden kaçının. Gerektiğinde daha fazla yağ ekleyerek küçük daireler halinde silin.
  12. adım 12 tüm fazla yağı başka bir temiz bezle silin.12Başka bir temiz bezle tüm fazla yağı silin. Yağlı veya gresli değil, parlak olmasını istersiniz. İşiniz bittiğinde, tüfeği yeni gibi parlak bırakacak silikon bir silah bezi ile temizliği bitirebilirsiniz.

Video

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruBir tabanca buldum; kalibresini nasıl öğrenebilirim? Silahın namlusunda kalibresi yazıyor olmalı ya da bulduğunuz silahın detaylarını yazarak Google'dan öğrenebilirsiniz.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Revolver
  • Delik fırçaları
  • Silah temizleme yamaları
  • Tabanca Solventi
  • Silah yağı
  • 2-3 Temiz bez
  • Silikon tabanca bezi

İpuçları

  • Ara sıra bunu yapabilseniz de bazı çözücüler karıştırılmamalıdır. Örneğin, Hoppes #9 harika bir barut ve barut kalıntısı çözücüdür, ancak bakır veya kurşun için tasarlanmamıştır. Sweet's 7.62 Bore Solvent bakır için kullanışlıdır. Aynı ateşli silah üzerinde aynı temizlikte birden fazla solvent kullanmayı düşünüyorsanız, silah satıcınıza danışın veya diğerini kullanmadan önce birinin tüm kalıntılarını temizlediğinizden emin olun.
  • İdeal olarak, bir silah her kullanımdan sonra temizlenmelidir. Bu, gerektiğinde size en yüksek performansı sağlamasını ve silahta aşınma ve çaya neden olan döküntülerden gereksiz yere etkilenmemesini sağlayacaktır.
  • Bir tabanca veya revolverin temizlenmesi çok az ekipmanla gerçekleştirilebilir. Bir 'Outer's' kitinde ihtiyacınız olan her şeyden daha fazlası vardır. Çözücüler ve yağlar ortalığı kirletir ve bu nedenle bir kart masası büyüklüğünde ve kasap kağıdı ve eski bir tek renk yatak çarşafı ile kaplı bir alan neredeyse mükemmeldir. Ucuz mühimmat, ucuz benzin gibi, her şeyi daha çabuk kirletir. Toz ve kurşun kalıntıları, birikimi çözmek için çözücüler gerektirir.

Uyarılar

  • Dolu olduğunu düşünmeseniz bile silahı her zaman güvenli bir yöne doğrultun
  • Uyuşturucu, alkol, sakinleştirici ya da ağrı kesici ilaçların etkisindeyken ya da zihinsel olarak tamamen uyanık değilken ve sağlıklı bir zihin ve düşünce yapısına sahip değilken asla ateşli silah kullanmayın.
  • Tabancanızda emniyet yoktur, bu nedenle ateş etmeye hazır olmadığınız sürece parmağınızı tetiğe koymayın.
  • Silahı kontrol etmediğiniz sürece her zaman dolu olduğunu varsayın.