Trambolin Matı Nasıl Temizlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir trambolin matını temizlemek büyük bir çaba gibi görünse de, aslında oldukça basittir. İhtiyacınız olan tek şey biraz temiz su, sabun ve bir süpürge. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey paspası süpürüp ıslatmak ve ardından fırçalamaktır. Durulandıktan ve kurutulduktan sonra trambolin matınızın keyfini bir kez daha çıkarabilirsiniz.

Adımlar

Paspasın Süpürülmesi ve Islatılması

  1. adım 1 varsa güvenlik ağını çıkarın.
    Varsa güvenlik ağını çıkarın. Bazı trambolinlerin etrafında güvenlik ağı vardır. Matı düzgün bir şekilde temizlemek için, ya ağı geçici olarak kaldırmanız ya da kalıntıları süpürüp matı iyice temizleyebilmek için ağı yukarı kaldırmanız gerekecektir.
  2. adım 2 gevşek kalıntıları yumuşak kıllı bir süpürge ile süpürün.
    Gevşek kalıntıları yumuşak kıllı bir süpürge ile süpürün. Bir süpürge alın ve trambolinin üzerine çıkın. Ortadan başlayın ve dışarı doğru çalışın. Süpürgeyi yüzey boyunca gezdirin, gevşek kir veya döküntüleri kenardan süpürün. Titiz olun ve tüm kalıntıları temizlediğinizden emin olun.
  3. adım 3 paspasa temiz su püskürtün.
    Paspasa temiz su püskürtün. Trambolini durulamak için bir bahçe hortumu ve sade su kullanın. Hortumunuzun birden fazla ayarı varsa, hasarı önlemek için hortumda yumuşak bir ayar kullanın.
  4. adım 4 paspas ıslanana kadar püskürtmeye devam edin.
    Paspas ıslanana kadar püskürtmeye devam edin. Temizlemeden önce trambolinin çok ıslak olması gerekir. Tüm yüzey tamamen suyla ıslanana kadar hortumla püskürtmeye devam edin. Tramboline zarar verme konusunda endişelenmeyin. Paspaslar suya karşı oldukça dayanıklıdır.

Paspasın Fırçalanması ve Durulanması

  1. adım 1 temizlik solüsyonunuzu hazırlayın.
    Temizlik solüsyonunuzu hazırlayın. Büyük bir kova alın ve ılık suyla doldurun. Suyun içine iki yemek kaşığı (30 mL) sıvı bulaşık deterjanı ekleyin. Elinizle ya da bir kaşıkla karışımı köpürene kadar karıştırın.
    • Jimnastik trambolinleri için kullanılanlar gibi profesyonel kalitede temizleyicileri internetten veya spor mağazalarından da bulabilirsiniz.
  2. adım 2 minderi iyice fırçalayın.
    Minderi iyice fırçalayın. Bir fırça alın ve temizleme solüsyonuna batırın. Trambolinin üzerine çıkın ve hafif, süpürme hareketleri kullanarak yüzeyi iyice fırçalayın. Trambolinden su temiz akana ve matın ağından tüm siyah yapışkanlar çıkana kadar fırçalamaya devam edin.
  3. adım 3 paspası temiz suyla durulayın.
    Minderi temiz su ile durulayın. Hortumunuzu alın, bir kez daha temiz su ve mümkün olan en yumuşak ayarı kullanın. Hortumunuzla trambolinden akıntılar temizlenene kadar tramboline püskürtün. Sabun kalıntıları tramboline zarar verebileceğinden trambolininizi tamamen duruladığınızdan emin olun.
  4. adım 4 paspası temiz, kuru bir havluyla kurulayın.
    Matı temiz, kuru bir havluyla kurulayın. Mümkün olduğunca fazla nemi gidermek için havluyla paspası hafifçe silin. Ardından trambolini birkaç saat güneşte kurumaya bırakın. Trambolinin tamamen kuru olduğundan emin olun çünkü az miktarda nem bile birinin kaymasına ve yaralanmasına neden olabilir.

Yaygın Hatalardan Kaçınma

  1. adım 1 trambolininizi güneşli bir günde temizleyin.
    Trambolininizi güneşli bir günde temizleyin. Temizlik işleminin tamamlanması için trambolinlerin havada kuruması gerekir. Gün içinde herhangi bir noktada yağmur yağacağı tahmin ediliyorsa trambolin asla yıkanmamalıdır, çünkü bu durum kuruma sürecini engelleyebilir.
  2. adım 2 çamaşır suyu veya pomza içeren ürünlerden kaçının.
    Çamaşır suyu veya ponza içeren ürünlerden kaçının. Hafif temizleyiciler, hasar riskini en aza indirdiği için trambolinler için en iyisidir. Trambolininize zarar verebileceğinden asla çamaşır suyu veya ponza içeren bir temizleyici kullanmayın.
  3. adım 3 elektrikli yıkayıcı yerine hortum kullanın.
    Elektrikli yıkayıcı yerine hortum kullanın. Bir trambolini temizlemek için asla basınçlı yıkama makinesi kiralamayın. Bu kumaşa zarar verebilir. Hortumunuz yoksa, trambolini ıslatmak için kova kullanabilirsiniz.

Uzman Soru-Cevapları

  • Soru
    Trambolinimdeki siyah maddeyi nasıl temizleyebilirim?
    Siyah kalıntıları bir temizleme solüsyonu ile temizleyebilirsiniz. Kendiniz yapmak istemiyorsanız, internetten veya spor mağazalarından profesyonel kalitede temizleyiciler satın alabilirsiniz.
  • Soru
    Trambolinin etrafında bir ağ olduğunda kalıntıları temizlemenin en hızlı yolu nedir?
    Minderi düzgün bir şekilde temizlemek için ya geçici olarak fileyi kaldırmanız ya da kalıntıları süpürüp minderi iyice temizleyebilmek için fileyi yukarı kaldırmanız gerekecektir.
  • Soru
    Sadece sabun ve suyla temizlemek çocukların zıplarken simsiyah olmasını engeller mi?
    Evet. Sabun siyah şeyleri çıkaracak ve bir hortumla durulamak kalıntıları temizleyecektir.

İpuçları

  • Islanmasına aldırmayacağınız kıyafetler giyin veya mayo giyin.