Basket Eldivenleri Nasıl Temizlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İlginç kokulardan kurtulmanın yanı sıra, vuruş eldivenlerinizi düzenli olarak temizlemek ömürlerini uzatmaya yardımcı olacaktır. Antrenman ve maçlardan sonra eldivenlerinizi birbirine vurarak kir ve çamurdan arındırın. Eve gittiğinizde kuru bir deri fırçasıyla hafifçe fırçalayın. Noktasal olarak temizlemeniz gerekiyorsa alkolsüz bir deri temizleme mendili kullanın. Kirlendiklerinde veya kötü koktuklarında, alkolsüz bir deterjanla elde yıkayın. Havada kurutmak için doğrudan güneş ışığından uzak bir yere asın. Birçok vuruş eldiveninin avuç içleri deri olsa da, bazıları tamamen sentetik liflerden yapılmıştır. Sentetik eldivenlerin çoğu makinede yıkanabilir, bu da temizleme işlemini kolaylaştırır.

Adımlar

Eldivenlerinizi Kullandıktan Sonra Temizleme

  1. adım 1 maçlardan ve antrenmanlardan sonra eldivenlerinizi çırpın.
    Oyunlardan ve antrenmanlardan sonra eldivenlerinizi birbirine vurun. Eldivenleriniz antrenmanlar ve oyunlar sırasında muhtemelen çok fazla kir veya kil toplayacaktır. Her kullanımdan sonra eldivenleri birkaç kez birbirine vurun. Bu, fazla kalıntıların gevşemesine ve temizlenmesine yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 eldivenlerinizi kuru bir deri fırçasıyla hafifçe fırçalayın.
    Eldivenlerinizi kuru bir deri fırçasıyla hafifçe fırçalayın. Eve gittiğinizde, eldivenleri birbirine vurduğunuzda çıkmayan kirlerden kurtulmak için kuru bir deri fırçası kullanın. Çok fazla baskı uygulamak deri liflerine zarar verebileceğinden hafifçe fırçaladığınızdan emin olun.
    • Kuru deri fırçasını deri ürünleri satan bir mağazada, ayakkabı mağazasında veya spor malzemeleri satan bir mağazada bulabilirsiniz.
  3. adım 3 eldivenlerinizi bir deri temizleme mendili ile silin.
    Eldivenlerinizi deri temizleme mendili ile silin. Oyundan sonra eldivenlerinizi temizlemeniz gerekiyorsa, tek kullanımlık bir deri temizleme pediyle hızlıca silebilirsiniz. Satın aldığınız mendillerin deri için güvenli olarak işaretlendiğinden emin olun.
    • Bebek mendillerini veya deri için işaretlenmemiş temizlik bezlerini kullanmaktan kaçının. Bunlar genellikle deri için zararlı olan alkol içerir.

Deri Vuruş Eldivenlerini Yıkamak

  1. adım 1 eldivenleri ılık su ve deterjan solüsyonu ile ovun.
    Eldivenleri ılık su ve deterjan solüsyonu ile ovun. Bir fincan veya kaseyi ılık suyla doldurun ve iki veya üç damla alkolsüz deterjan ekleyin. Yumuşak bir bezi solüsyona batırın ve eldivenleri bununla hafifçe ovun. Eldivenleri ters çevirin ve iç kısımlarını bezle yıkayın.
  2. adım 2 eldivenleri soğuk su altında durulayın.
    Eldivenleri soğuk su altında durulayın. Eldivenleri hafifçe akan soğuk suyun altında tutun. Köpükleri giderecek kadar durulayın, ancak tamamen doyurmayın. İç kısımlarını durulayın, ardından sağ taraflarını çevirin ve dış kısımlarını durulayın.
  3. adım 3 fazla nemi emdirin ve eldivenleri havayla kurutun.
    Fazla nemi emdirin ve ardından eldivenleri havayla kurutun. Eldivenleri duruladıktan sonra fazla suyu emmek için temiz, kuru bir havlu kullanın. Eldivenleri tekrar ters çevirin ve nemi dışarı atmak için havluyu etraflarında sıkın. Ardından eldivenleri ters çevirin, dış taraflarını havluyla kurulayın ve tamamen kuruması için asın.
    • Eldivenlerinizi kuruması için doğrudan güneş ışığından uzak bir yere asın.
  4. adım 4 deriye bir saç kremi uygulayın.
    Deriye bir saç kremi uygulayın. Eldivenler kuruduğunda, deri avuç içlerine bir deri veya eldiven kremi uygulayın. Temiz, tüy bırakmayan bir bez kullanarak yüzeye az miktarda saç kremi sürün, birkaç dakika bekletin, ardından başka bir bez kullanarak eldivenleri bir kez daha silin.
    • Beyzbol eldiveni kremi, deri ayakkabı kremi veya deri için tasarlanmış başka bir bakım kullanın.

Sentetik Eldivenlerin Çamaşır Makinesinde Temizlenmesi

  1. adım 1 eldivenlerinizi kontrol edin' care instructions label.
    Eldivenlerinizin bakım talimatları etiketini kontrol edin. Vuruş eldivenlerinizi makinede yıkamadan önce, etiketlerinde veya orijinal ambalajlarında bulabileceğiniz bakım talimatlarını kontrol ettiğinizden emin olun. Sentetik eldivenlerin çoğu makinede yıkanabilir ve bu yöntem bazı üreticiler tarafından tavsiye edilir.
    • Sentetik eldivenlerinizi makinede yıkamakla ilgili herhangi bir bilgi bulamazsanız, güvende olmak için deri eldivenlerde olduğu gibi elde yıkamalısınız.
  2. adım 2 soğuk su ayarı ve ağartıcı olmayan deterjan kullanın.
    Soğuk su ayarı ve ağartıcı olmayan deterjan kullanın. Sentetik eldivenleriniz makinede yıkanabiliyorsa, soğuk ayarda yıkayın. Ağartıcı veya yumuşatıcı kullanmaktan kaçının ve sadece ağartıcı olmayan bir deterjan kullanın.
    • Güçlü kokuları gidermek için yıkamaya antibakteriyel protez temizleyici tablet ekleyin.
  3. adım 3 eldivenlerinizi makinede kurutmaktan veya ütülemekten kaçının.
    Eldivenlerinizi makinede kurutmaktan veya ütülemekten kaçının. Yıkama işleminiz bittiğinde, fazla suyu çıkarmanız gerekiyorsa eldivenlerinizi kuru bir havluyla sıkın. Havada kurutmak için eldivenlerinizi doğrudan güneş ışığından uzak bir yere asın.
    • Eldivenlerinizi kurutucuya koymak veya ütülemek onları küçültecektir, bu nedenle yalnızca havayla kuruttuğunuzdan emin olun.

Uzman Soru ve Cevapları

İpuçları