Balıkçılık Yemleri Nasıl Temizlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok balıkçı yemlere tek kullanımlık muamelesi yapar. Su, özellikle de tuzlu su, onları aşındırarak yavaş yavaş kullanılamaz hale getirebilir. Ancak bazı basit bakımlarla yemlerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Mümkün olduğunca kuru tutun ve tuzlu suyu olabildiğince çabuk uzaklaştırın.

Adımlar

Bir Seyahatte Yemlerinizin Bakımı

  1. adım 1 balık tutarken tuzlu su yemlerini tatlı suyla yıkayın.
    Balık tutarken tuzlu su yemlerini tatlı suyla yıkayın. Tuzlu sudan kaynaklanan hasarı en aza indirmek için, geziniz sırasında yeminizi ara sıra sudan çıkarmalısınız. Biraz tatlı suya daldırın. Ardından kurulamak için bir kağıt havlu kullanın.
  2. adım 2 islak yemleri ayrı saklayın.
    Islak yemleri ayrı bir yerde saklayın. Tatlı su, takım kutunuza tuzlu su kadar zarar vermez, ancak zorunda değilseniz ıslatmanız için bir neden yoktur. Eve dönerken ıslak yemlerinizi ayrı bir yerde saklayın. Tuzlu su yemleri temizlenene kadar takım kutusuna geri konulmamalıdır.
  3. adım 3 yemi yıkamak için bir diş fırçası ve yumuşak bir sabun kullanın.
    Yemi yıkamak için bir diş fırçası ve yumuşak bir sabun kullanın. Çok amaçlı bir sabun veya el sabunu idealdir. Temizleyiciyi ulaşılması zor noktalara uygulamak için ıslak bir diş fırçası kullanın.
  4. adım 4 yemi kuru bir havluyla silin.
    Yemi kuru bir havluyla silin. Yem üzerindeki ulaşılması zor tüm noktaları kurulamak için bir havlu kullanın. Ardından, yeminizi takım kutusuna geri koyabilirsiniz.

İleri Düzey Bakım Yapmak

  1. adım 1 kancalarınızdaki pası gidermek için sirke kullanın.
    Kancalarınızdaki pası gidermek için sirke kullanın. Bir kabı sirke ve tuz karışımı ile doldurun. Paslı kancalarınızı solüsyonun içine yerleştirin ve en az 12 saat bekletin. Çıkardıktan sonra, kalan pası temizlemek için çelik yün kullanın. Ardından pasın tekrar oluşmasını önlemek için denatüre alkole batırılmış bir bezle silin.
    • Çözelti, her galon sirke için bir fincan tuz içermelidir.
  2. adım 2 aşırı aşınmış kancaları çıkarın.
    Aşırı aşınmış kancaları çıkarın. Kancalar genellikle başlangıçta çok sağlam değildir, bu nedenle pas kancanın bütünlüğünü tehlikeye atmış gibi görünüyorsa, kancanın çıkarılıp değiştirilip değiştirilemeyeceğine bakın. Bir çift O-ring pensesi eski kancayı çıkarmanıza yardımcı olabilir.
    • Kancayı aynı ağırlık ve boyutta bir kanca ile değiştirdiğinizden emin olun, böylece yemin hareketini etkilemez.
    • Eşleşen bir yedek kanca bulmakta zorlanıyorsanız, çevrimiçi olarak iyi bir seçim bulabilirsiniz.
  3. adım 3 tüyleri hava geçirmez bir torbada saklayın.
    Tüyleri hava geçirmez bir torbada tutun. Tüylü yemleri korumazsanız, böcekler mücadele kutusuna girecek ve onları yiyip bitirecektir. Tüylü yemleri hava geçirmez torbalarda saklayın. Onları kullanana kadar ambalajlarından çıkarmayın.
  4. adım 4 yumuşak plastik yemlere kuyruk dipleri uygulayın.
    Yumuşak plastik yemlere kuyruk dipleri uygulayın. Yumuşak plastik bir yem hasar belirtileri göstermeye başladığında, onu yeniden renklendirmek ve hayata döndürmek için genellikle kuyruk diplerini kullanabilirsiniz. Birçok balıkçı, balıkları neyin çektiğini görmek için farklı boya renklerini denemeyi sever.
    • Kuyruk dipleri, plastik olta yemleri için özel olarak tasarlanmış boyalardır. Yemleri genellikle doğrudan boyaya batırabilirsiniz. Diğer zamanlarda ise yeminizin üzerine damlatabilir ya da püskürtebilirsiniz.
  5. adım 5 ahşaptaki kusurları zımparalayın.
    Ahşaptaki kusurları zımparalayın. Ahşap bir yem çizildiğinde, üzerine zımpara kağıdı sürerek çiziği düzeltin. Ardından, emaye veya cila uygulayarak üzerini kapatın. Boya işini doldurmak için küçük bir boya fırçası ve biraz boya kullanın.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları