Golf Topları Nasıl Temizlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kirli bir golf topunun güzel bir yanı yoktur, ayrıca yüzeyindeki kir ve pislik oyun sırasında daha az performans göstermesine neden olabilir. Golf toplarınız kir içindeyken onları nasıl tertemiz yapabilirsiniz ki? Endişelenmeyin; birkaç basit ev malzemesiyle kir, çamur ve kalem izlerini bir çırpıda temizleyebilirsiniz. En kısa sürede favori poligonunuza veya golf sahanıza geri dönebilmeniz için bilmeniz gereken her şeyi ele aldık.

Bilmeniz Gerekenler

  • Golf toplarınızı bir temizleme solüsyonuna batırın veya hızlı bir temizlik için bulaşık makinesine koyun.
  • Kalem izlerini aseton veya oje çıkarıcı ile temizleyin.
  • Golf toplarınız hafif kirliyse silin veya hortumla yıkayın.

Adımlar

Temizlik Solüsyonunda Bekletme

  1. kirli golf toplarınızı ev yapımı sabunlu su çözeltisinde bekletin.Kirli golf toplarınızı ev yapımı sabunlu su solüsyonunda bekletin. Büyük, endüstriyel boyutta bir kovaya biraz ılık su dökün ve kovayı sonuna kadar doldurun. Ardından, köpüklü bir temizlik karışımı oluşturmak için 1 fincan (240 mL) bulaşık sabunu ekleyin. Kirli golf toplarınızı kovaya aktarın ve en az 15-20 dakika bekletin.
    • Ekipmanınızda kalan kir veya pislikleri bir diş fırçası veya kıl fırça ile fırçalayın ve ardından ekipmanı bir havlu ile kurulayın. Golf toplarınız kir içinde değilse ıslak bir sünger veya havlu da işe yarayabilir.
    • Çamaşır suyu solüsyonu da golf toplarınızı derinlemesine temizleyebilir; çamaşır suyunu büyük bir kovada seyreltin ve topları birkaç dakika bekletin. Ardından, her şeyi sade suyla durulayın ve açık, havalandırılan bir alanda havayla kurutun.
    • Golf toplarınız inatçı kir lekeleriyle kaplıysa, beyaz sirke ve ılık su karışımına daldırın.

Bulaşık makinesi

  1. bulaşık yıkama, kirli golf toplarını toplu olarak etkili bir şekilde temizlemenizi sağlar.Bulaşık makinesinde yıkama, kirli golf toplarını toplu halde etkili bir şekilde temizlemenizi sağlar. Topları bulaşık makinenizin üst bölümüne tek ve düzgün bir tabaka halinde yerleştirin. Ardından, bulaşık makinenizi önceden porsiyonlanmış tablet gibi normalde kullandığınız miktarda deterjanla doldurun. Cihazı kapatın ve normal yıkama döngüsüne ayarlayın.
    • Golf toplarınızdan bazılarını bulaşık makinesinin çatal bıçak sepetine de koyabilirsiniz.
    • Golf toplarınızı bulaşık makinesinin üst rafındaki file bir kaba da koyabilirsiniz.
    • Golf toplarınızdan bazıları hala kirliyse, bir kıl fırça veya diş fırçasıyla elde yıkayın.

Oje Çıkarıcı

  1. herhangi bir ...Mürekkep izlerini oje çıkarıcı ile temizleyin. Golf toplarınızı ikinci el aldıysanız, yüzey boyunca çizilmiş bazı renkli işaretler fark edebilirsiniz. Temiz bir bezi oje çıkarıcıya batırın ve mürekkebi doğrudan silin - biraz dirsek yağıyla hemen çıkacaktır.
    • Aseton da işinizi görebilir.
    • Birçok oyuncu golf toplarının üzerini daha sonra tanımlayabilmek için kalıcı bir kalemle çizer.

Hortumla Yıkama

  1. bir hortum kapın ve taşaklarınızı yıkayın're only a little dirty.Sadece biraz kirliyse bir hortum alın ve toplarınızı durulayın. Birçok golf topu, golf sahasında yuvarlandıktan sonra kurumuş bir kir tabakasıyla kaplanır. Tüm ekipmanınızı tek bir kaba koyun ve bahçe hortumunuzla durulayın; bu, kirin bir kısmının hemen temizlenmesine yardımcı olur. Ardından, saklamadan ve tekrar kullanmadan önce golf toplarını kurulayın.
    • Elinizin altında bir hortum yoksa, golf toplarını birkaç sürahi temiz suyla ıslatın.

Havlu

  1. bulaşık sabununa batırılmış bir havlu, az kirlenmiş topları hızla parlatır.Bulaşık sabununa batırılmış bir havlu, az kirlenmiş topları hızla parlatır. Temiz bir havlunun ucunu biraz köpüklü suya batırın ve bir sonraki golf gezinizde yanınıza alın. Golf toplarınızdan biri oyun sırasında özellikle kirlenirse, tekrar green'e koymadan önce havlunuzla ovalayın.
    • Güvende olmak için golf sahasına giderken yanınızda biraz bulaşık sabunu getirin ki havlunuz kurumasın.
    • Resmi bir USGA maçında hareket halindeyken temizliğe izin verilmediğini unutmayın. Eğer bir turnuvada oynuyorsanız, golf toplarınızın önceden tertemiz olduğundan emin olun.

Kuru Pamuk Toplar

  1. kuru pamuk saklayın...Hareket halindeyken ekipmanınızı temizlemek için kuru pamuk toplarını çantanızda saklayın. Bir avuç dolusu pamuk topunu alın ve çantanıza atın (golf toplarınız genellikle nereye gidiyorsa). Ekipmanınızla dolaşırken pamuk topları kirin bir kısmını nazikçe ve etkili bir şekilde temizleyecektir.
    • Biraz kirli görünmeye başladıklarında eski pamuk toplarını atın ve değiştirin.

Kaçınılması Gerekenler

  1. asitli temizleyicilerden uzak durun.Asitli temizleyicilerden uzak durun. Bu temizleyiciler golf toplarınızın yüzeyine zarar vererek oynanabilirliklerini etkileyebilir. Bunun yerine bulaşık deterjanı, bulaşık makinesi deterjanı ve seyreltilmiş çamaşır suyu gibi daha güvenli seçenekleri tercih edin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

Uyarılar

  • Golf toplarınızı gece boyunca ıslatmanızda bir sakınca yoktur, ancak 24 saat boyunca su altında bırakmayın.