Ateşli Silahla Bir Bina Nasıl Temizlenir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir binanın içinde (silahı da olabilecek) biri varken boşaltılması ya da aranması çok tehlikeli bir iştir ve hafife alınmamalıdır. Polis ve ordu bu tür durumlar için eğitim almıştır, ancak normal vatandaş genellikle bu konuda fazla bilgili değildir. Şüpheli bir haneye tecavüz durumunda her zaman yetkililerle temasa geçilmesi gerekse de, binayı kendi başınıza nasıl temizleyeceğinizi bilmek, yardımın zamanında gelememesi durumunda kendinizi ve sevdiklerinizi güvende tutmanıza yardımcı olabilir. Bu makalede, basitleştirme amacıyla, evinizde olduğunuz varsayılacaktır.

Adımlar

Bir Şey Yapmadan Önce

  1. adım 1 uygun bir silah seçin...1Uygun bir ateşli silah seçin. Gece gelen o tanımlanamayan ses için evinizi araştırmak ya da sevdiğiniz birinin yardımına eliniz boş gitmek akıllıca bir fikir değildir. Bu nedenle kendinizi donatmanız önemlidir. Ateşli silahların üç ana kategorisi tabancalar (tabancalar), av tüfekleri ve tüfeklerdir. İlk adım, ateşli silah güvenlik kurallarını yakından tanımaktır. Örneğin, hedefinizden ve onun ötesinde ne olduğundan emin olun. Eve gizlice giren genç oğlunuzu vurmayın. Ayrıca, ateş ettiğiniz mermilerin büyük olasılıkla evinizin duvarlarından geçeceğini ve bu nedenle sevdiklerinize isabet edebileceğini unutmayın.
    • Kendinizi bir tabanca ile silahlandırma konusunda öneriler için taktiksel olarak kendinizi bir tabanca ile hazırlamayı düşünün. Tabancalar hafif, etkili ve kişisel savunma için popüler bir seçimdir.
    • Alternatif ve şiddetle tavsiye edilen bir ateşli silah da pompalı tüfek olabilir. Av Tüfekleri bir tabancadan çok daha iyi durdurma gücüne sahiptir. Güvenilirlik son derece önemli olduğu için pompalı tüfek tavsiye edilir, ancak kırmalı tüfekleri de iyi bir etki için kullanabilirsiniz. Av tüfeklerinin doğrult ve ateş et olduğunu söyleyenlere aldanmayın. Av tüfekleri de tabanca ve tüfekler kadar eğitim ve pratik gerektirir.
    • Tüfekler üçüncü yaygın seçenektir. Tüfekler, yine, (bazı küçük kalibrelerde bile) çoğu tabancadan çok daha fazla durdurma gücü üretir, ancak aynı derecede hassasiyet gerektirirler. Şarjörlü, yarı otomatik bir tüfek önerilen seçimdir çünkü iki el her zaman mevcut olmayabilir ve hızlı bir şekilde birden fazla mermi atma seçeneği genellikle hoş karşılanır.
  2. adım 2 etkiye bağlı olarak farklı boyutlar veya ölçüler seçin.2Etkiye bağlı olarak farklı boyutlar veya ölçüler seçin. Tabancalar için, en iyi durdurma gücü ve kontrol edilebilirlik için mümkün olan en büyük tabanca tavsiye edilirken, bir tüfek veya av tüfeği için (bundan sonra 'uzun silahlar' olarak adlandırılacaklar) mümkün olan en kısa uzunluk tercih edilir. Bu tercihler tabii ki 'mantık çerçevesinde' olmalıdır, zira 4 fit uzunluğunda bir ucube tabanca veya 12 inç uzunluğunda bir uzun tabanca pratik değildir ve belirli silahların kullanım amacına aykırıdır.
  3. adım 3 bir şey yapmadan önce hareket tarzınıza karar verin.3Herhangi bir şey yapmadan önce hareket tarzınıza karar verin. Evdeki tek kişi sizseniz veya evdeki herkes sizin bulunduğunuz odadaysa, seçimleriniz çok daha kolaydır. Evinizde istenmeyen bir misafir olduğundan eminseniz, yerel polisi arayın. Yatak odanızın kapısını (ve varsa diğer girişleri) kilitleyin ve hazırlıklı olun. Hareket etmeyin, polisin gelmesini bekleyin. Elinizde ateşli bir silah varken polise yaklaşmayın, polis yakın çevrenize geldiğinde silahınızı kılıfına koyduğunuzdan veya yere bıraktığınızdan emin olun.
    • Bu durumda beklemenizin nedeni, bir evi aramanın çok tehlikeli olması ve hiçbir şeyin (sevdikleriniz dışında) uğruna ölmeye değmemesidir. Ayrıca, sigorta çalınan veya hasar gören eşyaları karşılamalıdır.
  4. adım 4 ne olduğunu bilin's in store if you decide to search and clear.4-Aramaya ve temizlemeye karar verirseniz sizi nelerin beklediğini bilin. Bu sadece evinizde davetsiz bir misafir olduğunu biliyorsanız ve evin başka bir yerinde sevdikleriniz varsa yapılmalıdır. Herhangi bir eylemde bulunmadan önce polisi aradığınızdan emin olun ve onlara silahlı olduğunuzu ve sevdiklerinizi geri almaya veya korumaya çalışacağınızı söylediğinizden emin olun.
    • Bu teknikleri kullanmanızın gerekebileceği diğer bir durum ise davetsiz bir misafirden emin olmadığınız ve tehlike olmadığından emin olmak istediğiniz durumlardır. Bu durumda cep telefonunuzu da yanınıza almalısınız, zira sabit bir hat yakınındayken polisi aramanız gerekebilir.

Köşeleri Temizleme

  1. adım 1 köşeye yaklaşın.1Köşeye yaklaşın. Bir evdeki en yaygın nesne bir köşedir (ve bir nesne için en yaygın çözüm bir köşeyi temizlemekle aynıdır). Bir köşeden geçme işlemi genellikle pastayı dilimlemek olarak adlandırılır. Duvara sürtünmeden mümkün olduğunca duvara yakın başlayın. Köşeden en az bir kol boyu uzakta olduğunuzdan emin olun. Ateşli silahınızın kapı aralığından dışarı çıkmasını istemezsiniz.
  2. adım 2 köşeyi gözlemleyin ve pivot noktasının köşenin tepe noktası olacağını aklınızda tutun.2Köşeyi gözlemleyin ve pivot noktasının köşenin tepe noktası olacağını aklınızda tutun. Duvardan ne kadar uzaklaşırsanız o kadar fazla açık alan görürsünüz.
  3. adım 3 duvardan 90° uzağa küçük bir adım atın.3Duvardan 90° uzağa küçük bir adım atın. Bu, köşenin etrafında yapacağınız yarım dairenin başlangıcıdır. Dirseklerinizi içeride ve ön ayağınızı görüş hattınıza paralel tutun, böylece hiçbiri sizi ele vermeyecektir.
  4. adım 4 duraklayın ve pasta dilimini tarayın.4Duraklayın ve pastanın dilimini tarayın. Attığınız her adım arasında köşedeki zeminden tavana kadar taramalısınız - her dilimi dikey bir hareketle tarayın.
    • Formunuz şu şekilde olacaktır: ateşli silahı iki elinizle sıkıca kavrayın. Başınızın (ve gözlerinizin) en uzaktaki nesne olmasını sağlamak için adım attığınız yöne doğru hafifçe eğilerek hedefinizi o sizi görmeden önce görmenizi sağlayın.
    • Her iki elinizi de kullanabiliyorsanız, hangi eliniz sizi daha iyi gizleyecekse onu kullanın.
    • Ayaklarınız asla kesişmemelidir, çünkü bu çok dengesiz bir pozisyondur ve eğer bir şey (veya biri) size çarparsa veya adımınızın ortasında ateş etmek zorunda kalırsanız, isabet oranınız ve dengeniz tehlikeye girecektir. Bunun yerine, öndeki ayağınızı (adım attığınız yöndeki ayağınızı) hareket ettirmek ve ardından arkadaki ayağınızla takip etmek istersiniz. Ayrıca, ayaklarınıza dikkat edin; ayak parmaklarınızı köşeye doğru tutmadığınızdan emin olun, çünkü ayak parmaklarınız gözlerinizin önüne geçebilir, bu da şüphelinin siz onu görmeden sizi görebileceği anlamına gelir.
  5. adım 5 odaya bir ayna kurarak pratik yapın.5Odada bir ayna kurarak pratik yapın. Pastayı keserken aynada ne görebildiğinizi kontrol edin. Formunuzu, gözünüz ve ateşli silahınızdan biraz daha fazlası görünecek şekilde ayarlamaya çalışın.
    • El feneri kullanarak başka bir kişiyle de pratik yapabilirsiniz. Biriniz diğerinin herhangi bir parçasını görür görmez el fenerinizi onun üzerine tutun. Bu alıştırmanın rekabetçi doğası formunuzu hızla keskinleştirecektir.
  6. adım 6 silahınızı her zaman gözlerinizin baktığı yere doğrultun.6Ateşli silahınızı daima gözlerinizin baktığı yere doğrultun. Bu, silahınızı alçakta hazır tuttuğunuzdan daha hızlı tepki vermenizi sağlayacaktır. Kollar uzatılmış veya yüksek sıkıştırılmış hazır pozisyonlarının her ikisi de iyi seçeneklerdir. Yüksek sıkıştırılmış hazır pozisyonu, ateşli silahı her iki el göğse yakın ve dirsekler hafifçe yukarıda tutularak elde edilir. Yüksek basınçlı hazır pozisyonunda, ateş etmeyen elinizin namlu düzleminin arkasında olduğundan emin olun.

Kapı Aralıklarını Temizleme

  1. adım 1 kapı geçişlerinin tehlikelerini bilin.1Kapı geçitlerinin tehlikelerini bilin Ölümcül huni, zarif bir şekilde bilindiği gibi, bir binayı geçerken içinde bulunulması gereken en tehlikeli alanlardan biridir. Bu alan, bir odaya yalnızca dar bir alanın girip çıkmasına izin veren kapıları ve diğer portalları (dar koridorlar ve kemerler gibi) içerir. Bir pusu için bir tıkanma noktası seçiyor olsaydınız, ölümcül huniler dikkatinizi odaklamak için mükemmel yerler olurdu. Bu alanlarda mümkün olduğunca az zaman harcamak sizin yararınıza olacaktır.
    • Bir kapı girişinde, ölümcül huni kapının her iki yanında, kapının boyu kadar derin ve bir o kadar da geniş olan alandır. Yani kapının yanında durmak sayılmaz (açıkçası ölümcül huni hayali bir alandır - davetsiz misafirin saygı duymayabileceği bir alan, bu nedenle ölümcül huninin dışında olmanız vurulmayacağınız anlamına gelmez).
  2. adım 2 kapalı bir kapıya kolun olduğu taraftan yaklaşın.2Kolun olduğu taraftan kapalı bir kapıya yaklaşın. Eğer bunu yapamıyorsanız (mimari nedenlerden dolayı), kapıyı açarken vücudunuzu ölümcül huninin içine yerleştirmeniz gerekecektir.
  3. adım 3 kapının koluna dokunun ve  soft-check= the= handle= to= see= if= door= is= locked= or= not.=3Kapının koluna dokunun ve kapının kilitli olup olmadığını görmek için kolu 'yumuşak bir şekilde kontrol edin'. Eğer bu sizin evinizse ve bu kapının kilitli olmadığını biliyorsanız, bu adımı uygulamanıza gerek yoktur.
  4. adım 4 silahınızı getirin...4Silahınızı şuraya getirin yakın temaslı ateşleme pozisyonu kapı koluna uzanırken. Kapı kolunu kavrarken ateş etmeyen elinizi kullanın ve silahınızın altına uzanın. Bu, silahınızı engellemeden doğrultmanızı sağlayacaktır.
  5. adım 5 kolu hızlıca çevirin ve kapıyı sallayarak açın.5Kolu hızla çevirin ve kapıyı sallayarak açın. Kapıyı kendinizden uzağa doğru itiyorsanız, kapıyı tüm odayı ortaya çıkaracak kadar salladığınızdan emin olun. Kapı duvara alışılmadık şekilde kısa duruyorsa, bunun nedeni kapının arkasında bir şey veya birinin olması olabilir.
    • Kapıyı kendinize doğru çekerseniz, küçük bir açıklık bile odaya hemen göz atmanıza izin vereceğinden fırlatma miktarı daha az önemlidir ve odayı temizledikçe kapıyı yolun geri kalanını açabilirsiniz.
  6. adım 6 kapı aralığından hemen geri çekilin.6Derhal kapı aralığından geri çekilin. Bu sizi ve silahınızı kapının diğer tarafında sizi veya silahınızı almaya hazır olabilecek birinden uzak tutar. Mesafe eğitimli atıcıların lehinedir. Silahı olan tek kişi sizseniz, mesafe menzilli silahı olan kişinin lehinedir.
  7. adım 7 odayı bir köşeyi döndüğünüz gibi tarayın.7Odayı köşeyi döndüğünüz gibi tarayın. Bu sefer sadece 90 derece yerine 180 dereceye kadar taramanız gerekiyor. Pastayı dilimleme tekniği ile temizleyin. Odanın mümkün olduğunca büyük bir kısmını temizlemek için kapı çerçevesinin bağlı olduğu duvardan başladığınızdan emin olun. Evinizdeki tüm saklanma yerlerini bilmeli ve odayı temizlerken bunlara özellikle dikkat etmelisiniz.
    • Pasta dilimleme sırasında ölümcül huniyi geçerken, odanın önemli kısımlarını kaçırmadan ölümcül hunide mümkün olduğunca az zaman geçirmek için hızınızı artırmak isteyebilirsiniz.
  8. adım 8 odanın mümkün olduğunca büyük bir kısmını gördükten sonra odaya girin.8Odanın mümkün olduğunca büyük bir kısmını gördükten sonra odaya girin. Ölümcül huninin dışından başlayın ve caddy-köşe alanına doğru ilerleyin. Bu diyagonal bir harekettir ve kapı aralığına takılmadığınızdan emin olarak hızlıca yapılmalıdır.
  9. adım 9 girerken omzunuzun üzerinden bakarak yönelmediğiniz köşeyi görün.9Girerken omzunuzun üzerinden bakarak yönelmediğiniz köşeyi görün. Pastayı keserken göremediğiniz köşede biri saklanıyorsa, şimdi onu görebileceksiniz.
    • Doğru yürüdüğünüz köşe ilk önceliğinizdir. Arkanızdaki köşeye bakmadan önce o köşeyi görün, çünkü önünüzdeki köşedeki bir saldırgan daha yüksek önceliğe sahiptir.
  10. adım 10 herhangi bir acil tehlike için odanın geri kalanını temizleyin.10Odanın geri kalanını herhangi bir acil tehlike için temizleyin. Bu, mobilyaların arkasına ve dolaplara bakmayı da içerebilir. Aranmamış bir alan bırakmak istemezsiniz; odadan çıkar çıkmaz arkanızda kimsenin olmadığını varsayarsınız, oysa aslında biri olabilir.

Kendiliğinden Kapanan Kapıların Temizlenmesi

  1. adım 1 kapıya kapı kolu tarafından yaklaşın (daha önce olduğu gibi).1Kapıya kapı kolu tarafından yaklaşın (daha önce olduğu gibi). Kendiliğinden kapanan kapılar yaylı veya hidrolik kapanan kapıları içerir. Çoğu konutta garaj giriş kapısı için yaygın olarak kullanılan bu yöntem, menteşe olmayan taraftan yaklaşıldığında bir dizi sorun ortaya çıkarır. Kapı size doğru açılıyorsa (kapının menteşe tarafındaysanız), kapıyı açın ve odadan çıkarken daha fazla açmak için omzunuzu ya da ayağınızı kullanın.
  2. adım 2 menteşesiz taraftaysanız, kapıyı iterek açabildiğiniz kadar açın.2Eğer menteşesiz taraftaysanız, kapıyı iterek açabildiğiniz kadar açın. Kapının kapanma hızına bağlı olarak, içeri girmeden önce kapının karşı tarafına geçmek için zamanınız olabilir. Bu muhtemelen en iyi seçeneğinizdir.
    • Eğer yapabiliyorsanız, içeri girmeden önce karşı tarafa geçin. Bu size odayı potansiyel hedeflere karşı çok hızlı bir şekilde taramanız için kısa bir süre verir.
    • Eğer kapının karşı tarafına geçemiyorsanız, odaya zig-zag çizerek girmelisiniz.
  3. adım 3 kapı hala çoğunlukla açıkken kapı kolu tarafına doğru girin (tıpkı diğer kapılar ve açıklıklar gibi).3Kapı hala çoğunlukla açıkken kapı tokmağı tarafına doğru girin (tıpkı diğer kapılar ve açıklıklar gibi). İçeri girmek biraz hızlı düşünme ve adaptasyon gerektirecektir. Ayaklarınızın üzerinde hızlı olmalısınız; kapı otomatik olarak kapanabilir veya hazır olduğunuzdan daha hızlı kapanabilir.
    • İçeri girmeye çabucak karar vermelisiniz; sahip olabileceğiniz herhangi bir sürpriz unsurunu korumanın tek yolu budur. Siz geçmeden önce kapının kapanmasına izin verirseniz ölümcül huni çok daha ölümcül hale gelir; artık kapının diğer tarafındaki bir davetsiz misafir kapıyı açmak için tekrar yaklaşmanız gerektiğini bilir.
    • Hareketi kendi avantajınıza kullanın. Yüksek stresli karşılaşmalar sırasında, siz ve düşmanınız muhtemelen tünel görüşüne sahip olacaksınız. Odaya girerken zikzak çizmeniz bir ya da iki saniyeliğine tamamen 'kaybolmanıza' neden olabilir.
  4. adım 4 kapının kapandığı küçük zaman aralığında yürüdüğünüz köşeyi görüntüleyin.4Kapının kapandığı küçük zaman aralığı boyunca yürüdüğünüz köşeyi görüntüleyin. Kapı arkanızdaki köşeyi geçici olarak kapatacaktır. Kapı kapanmadan önce bu köşenin temiz olduğunu görürseniz, odayı hızlı bir şekilde taramak için zamanınız olabilir, ancak önceliğiniz kapının arkasındaki köşedir.
  5. adım 5 kapı kapanmadan önce dönün ve arkanızdaki köşeyi görüntüleyin.5Kapı kapanmadan önce dönün ve arkanızdaki köşeyi görüntüleyin.
  6. adım 6 odanın geri kalanını başka bir odada yaptığınız gibi temizleyin.6Odanın geri kalanını diğer odalarda yaptığınız gibi temizleyin. Ayrıca, kendiliğinden kapanan birçok kapının kapandığında yüksek sesle çarpacağını unutmayın. Sabırlı olun ve birisinin sizi aramaya gelip gelmediğini görmek için o odada bir dakika veya daha fazla bekleyin.

Koridorların Temizlenmesi

  1. adım 1 koridorların bir binanın en zor, tehlikeli ve dinamik alanlarından bazıları olduğunu anlayın.1Koridorların bir binanın en zor, tehlikeli ve dinamik alanlarından bazılarını sunduğunu anlayın. Kapılı ve T kesişmeli koridorlarda bir ya da iki ortak çok makbule geçecektir çünkü bir noktada henüz temizlemediğiniz bir alana sırtınızı dönmek zorunda kalacaksınız. Ancak siz, bir vatandaş olarak, muhtemelen bu alanı tek başınıza temizlemek zorunda kalacaksınız. Bu nedenle, gözlerinizi ve kulaklarınızı açık tutmalı ve riskinizi minimumda tutmak için birden fazla tehlike sorununu dengelemelisiniz. Yine de aldanmayın, bu süreç ve bu makaledeki diğer süreçlerin hepsi çok yüksek risk teşkil etmektedir.
  2. adım 2 bir koridorun bir tarafında ya da diğer tarafında yürüyün.2Koridorun bir tarafında ya da diğer tarafında yürüyün. Asla koridorun ortasına doğru ilerlemeyin. Aynı zamanda duvarlara dokunmaktan kaçının. Koridorlar kapı girişlerine benzer, yani davetsiz bir misafirin geçmenizi bekleyebileceği dar bir geçittir. Koridorun ortası sizin ölümcül huninizdir.
  3. adım 3 kapı gibi engelleri yukarıda belirtildiği gibi ele alın.3Kapı girişleri gibi engelleri yukarıda belirtildiği gibi kullanın. Ancak bir odayı temizlemek için koridorda durmanın koridorun geri kalanını temizlemediğiniz anlamına geldiğini ve keşfedilmemiş (temizlenmemiş) bir alanın artık arkanızda olduğunu unutmayın.
    • Köşeler de farklı değildir, ancak iki yönde iki köşe varsa ne olur? Bu bir T-kesişimidir. Bir T-kesişiminin nasıl temizleneceği hakkında daha ayrıntılı bilgi için bir sonraki bölüme bakın.
  4. adım 4 hangi alanları temizlediğinizi ve hangilerini temizlemediğinizi takip edin.4Hangi alanları temizlediğinizi ve hangilerini temizlemediğinizi takip edin. Temizlemediğiniz alanlar hala tehlike noktaları içerir ve dikkatinizin bir kısmını temizlenmemiş alanlara vermelisiniz.
  5. adım 5 koridorları metodik olarak temizleyin - don't walk past one room to clear another.5Koridorları metodik olarak temizleyin - başka bir odayı temizlemek için bir odanın önünden geçmeyin. Bunu yaptığınızda arkanızda temizlenmemiş bir oda, önünüzde temizlenmemiş bir koridor ve girmeyi planladığınız odanın da temizlenmemiş olduğu anlamına gelir. Bu da çok fazla sayıda tehlike bölgesi demektir. Kendinizi bu duruma sokmak haksız yere tehlikelidir.

T-Kesişimleri

  1. adım 1 t-kesişimlerini özellikle tehlikeli yapan şeyin ne olduğunu bilin.1T kesişimlerini özellikle neyin tehlikeli kıldığını bilin. T-kesişimleri iki koridorun kesiştiği ve temizlenmesi gereken iki ayrı köşenin olduğu yerlerdir, bunlardan hiçbiri diğerinden daha iyi bir koruma sağlamaz. Aslında temizlemeniz gereken alan iki katına çıkar ve temizlenmemiş koridorun her iki tarafında da birkaç kör nokta bulunur.
  2. adım 2 bir t-kesişimine yaklaşırken koridorun sağ tarafından başlayın.2Bir T kavşağına yaklaşırken koridorun sağ tarafından başlayın. Bunun arkasındaki nedenler daha sonra ayrıntılı olarak açıklanacaktır. Burada bir numaralı kural, kesişen koridorun oluşturduğu düzlemi bozmamaktır. Yine de, koridora girmeden önce görebildiğiniz kadar çok şey görmek istersiniz.
  3. adım 3 koridora doğru ilerlerken gözünüzü sağ köşeden ayırmayın.3Köşeye doğru ilerlerken bir gözünüz sağ köşede olsun. Acil bir tehlike olmadığından emin olun.
  4. adım 4 sol köşeyi herhangi bir köşeyi temizlediğiniz gibi temizleyin, ancak vücudunuzun herhangi bir parçasını duvarın bittiği yerin ötesine yerleştirmeyin.4Sol köşeyi herhangi bir köşeyi temizlediğiniz gibi temizleyin, ancak vücudunuzun herhangi bir parçasını duvarın bittiği yerden geçirmeyin. Yine, kesişen koridorun oluşturduğu düzlemi geçmek olası bir davetsiz misafire varlığınızı telgrafla bildirir.
  5. adım 5 bir kez geri ve sola doğru adım atın've gotten a view of the left corner.5Sol köşenin görüntüsünü aldıktan sonra geri ve sola doğru adım atın.
  6. adım 6 sol köşeyi temizlediğiniz gibi sağ köşeyi de temizleyin.6Sol köşeyi temizlediğiniz gibi sağ köşeyi de temizleyin.
  7. adım 7 girmeye karar verin.7Girmeye karar verin. Şimdi çizgiyi geçmeden temizleyebildiğiniz kadar temizlediğinize göre, uçağı kırmalısınız.
    • Sağa doğru girin. Taraf sırasının önemli olmasının nedeni, destek tarafınıza atış tarafınızdan daha hızlı dönebilmenizdir. Eğer birisi solunuzdaki köşeye gelirse, sağınıza göre solunuza daha hızlı dönebilirsiniz. Bunların hepsi sağ elinizi kullandığınızı varsayıyor. Eğer solaksanız her şey tersine çevrilmelidir.
  8. adım 8 kapıya benzer bir şekilde ilerleyin.8Kapıya benzer bir şekilde ilerleyin. Çapraz olarak ilerleyin, yöneldiğiniz köşeyi belirleyin ve omzunuzun üzerinden diğer köşeye bakın. Görsel temsiller için sağdaki resimleri inceleyin.

Merdivenleri Temizleme

  1. adım 1 merdivenlere bir koridormuş gibi yaklaşın.1Merdivenlere bir koridormuş gibi yaklaşın. Merdivenlere ulaşmadan önce muhtemelen bir köşe temizliği olacaktır. Merdivenlerin üzerine çıkmadan temizleyebildiğiniz kadarını temizleyin. Merdivenler bir binayı tek başına temizlerken sorun yaratır, ancak konut binalarının büyük bir kısmı merdiven içerdiğinden, bir noktada geçilmeleri gerekebilir.
    • Merdivenlerle ilgili sorun, en iyi durumda bir koridorla aynı özelliklere sahip olmalarıdır. En kötü durumda ise T kesişimi olan bir koridordur ve köşeleri olan bir ya da iki sahanlığa ve muhtemelen merdivenlere bakan bir manzaraya sahip olabilirler. Tüm bunlar aynı anda birçok tehlike noktası olduğu anlamına gelir ve herhangi bir zamanda bunlardan yalnızca bir tanesi kapsanabilir. Merdivenler dinamiktir ve üzerinde bulunduğunuz merdivene uyum sağlamak için bazı uyarlamalar gerekebilir.
  2. adım 2 tıpkı bir koridorda olduğu gibi merdivenlerin bir tarafında kalın.2Aynı koridorda olduğu gibi merdivenin bir tarafında kalın. Merdivenlerde bir köşe veya başka tür bir kıvrım varsa, köşenin karşı tarafında olmak istersiniz.
  3. adım 3 çok fazla adım atmadan önce (merdiven çıkarken) üstünüze bakın.3Çok fazla adım atmadan önce (merdivenlerden yukarı çıkarken) üstünüze bakın. Merdivenlere bakan bir yer olup olmadığına bakın. Eğer varsa, merdivenlerden yukarı çıkarken bunu temizlemek isteyeceksiniz.
    • İlerideki köşeleri de aklınızda tutun. Bunları ihmal etmeyin; daha önce de belirtildiği gibi, dikkatinize ihtiyaç duyacak birden fazla yön vardır; siz köşeyi temizlerken bir ortak kolayca gözden kaçan yeri kapatabilir.
  4. adım 4 kendilerini gösterebilecek açık alanları izleyin.4Kendilerini gösterebilecek açık alanlara dikkat edin. Geri dönüşleri olan birçok merdiven, siz köşeyi göremeden bacaklarınızı açığa çıkarır. Göremediğiniz alanları mümkün olan en iyi şekilde görebilmek için vücudunuzu hareket ettirin.
    • Apartmanlardaki veya diğer binalardaki bazı merdivenlerde kapalı yükseltiler yoktur. Bu, merdivenlerin altında saklanan birinin siper alması ve siz bir şey yapamazken size saldırması için harika bir yoldur.
    • Yapabileceğiniz en iyi şey bunu bir arkadaşınızla birlikte el feneri kullanarak pratik yapmaktır.

Hedef Tespit Edildikten Sonra Saldırmak

  1. adım 1 hedefinizi görürseniz, birkaç seçeneğiniz vardır.1Eğer hedefinizi görürseniz, birkaç seçeneğiniz vardır. Birçok eyalette kişiyi vurma hakkınız vardır, ancak bu, çoğu insan için biraz serttir. Kişisel ahlakınızın bu ve diğer durumlarda ne yapmanıza izin vereceğine önceden (kişisel savunma için bir ateşli silah sahibi olmadan önce bile) karar vermelisiniz. Karar vermekte yardıma ihtiyacınız varsa taktik zihniyetler hakkında bazı bilgileri okuyun.
  2. adım 2 kendinizi tanımlayın.2Kendinizi tanıtın. Ateş etmeden önce adil bir uyarı vermeniz gerekir. Davetsiz misafirin kimliğini tespit ettiyseniz ve zaten size zarar vermeye çalıştıysa, ek uyarıda bulunmanıza gerek olmayabilir.
    • Evde birden fazla düşman olabileceğini unutmayın; ayrıca vurulmak ölmekle eş anlamlı değildir, bu nedenle kendinizi mümkün olduğunca siper arkasında tutun.
  3. adım 3 hemen sonuca varmayın.3Sonuca atlamayın. Muhtemelen düşmanınızın kim olduğundan emin değilsiniz ya da niyetini bilmiyorsunuz. (Davetsiz bir misafirin niyetini gizleyebileceğini ve evinize giren birinin muhtemelen şeker ödünç almak için orada olmadığını unutmayın). Mümkünse sürpriz yaparak kendinizi tanıtın ve hedefe kısa, kesin ifadelerle emir verin. 'DUR!' ile hedefinizin dikkatini çektikten sonra 'Eller havaya!' 'Yüzünü benden çevir!' ve 'Dizlerinin üzerine çök!' diyerek davetsiz misafiri yönlendirmeyi deneyin.
    • Yüzünü sizden uzağa çevirmesini ve dizlerinin üzerine çökmesini sağlamak size karşılık vermesini engeller ve çok fazla hareket etmeden hızlı bir şekilde bir yere gitmesini önler.
    • Eğer elinde ateşli bir silah varsa, ona silahını bırakmasını söylediğinizden emin olun! Buna hemen uymazsa, sizi silahla vurmanın en iyi yolunu düşünüyor demektir. '...yoksa seni vururum!' diyerek konuyu tekrar vurgulayın, ardından uygun önlemi alın. Eğer silahı yavaşça yere bırakmaya karar verirse, ona 'DUR!' ve 'BIRAK!' deyin. Bir kişinin silahını yavaşça yere bıraktıktan sonra fikrini değiştirip onun yerine polisi vurduğu birçok polis saldırısı olmuştur. Silahlarını kaldırmaya başladıkları andan beyninizin tepki vermesine kadar geçen süre saniyenin en az 1/8'i kadar olacaktır. Bu, siz ne olup bittiğini anlamadan önce ateş etmeleri için yeterli bir süredir.
  4. adım 4 kişi komutlarınızı dikkate almamaya karar verirse veya ani bir hareket yaparsa, kararlı bir şekilde hareket edin.4Eğer kişi komutlarınızı dikkate almamaya karar verirse veya ani bir hareket yaparsa, kararlı bir şekilde hareket edin. Doğru olanı yapın ve tehdidi ortadan kaldırın. Tereddüt etmek hayatınızı kurtarmayacaktır. Yaptıklarınızı savunmak için sadece fiziksel olarak ifade vermek üzere orada bulunmanız halinde lüksünüz olacaktır. Mülkiyet haklarınızın ihlali hızlı bir eylemle karşılanmalıdır.
    • Bu gibi durumlar için biber gazı ya da şok tabancası taşımayı da düşünebilirsiniz. Sadece kavgacı olan bir davetsiz misafire biber gazı sıkma veya şok verme kararınızı savunmak, kavgacı bir davetsiz misafire ateş etmeyi savunmaktan çok daha kolay olacaktır.
  5. adım 5 polisin gelmesini bekleyin.5Polisin gelmesini bekleyin. Polisi çoktan aradığınıza ya da cep telefonunuz yanınızda olduğuna göre, polis çok uzakta olmamalıdır.
    • Herhangi bir nedenle üzerinizde cep telefonu yoksa, polisi aramamışsanız ve davetsiz misafirin görüş menzilinde bir telefon yoksa, dizlerinin üzerindeyken hareket etmesini sağlayabilirsiniz, yüzünüze dönmediğinden emin olun.
  6. adım 6 yerde yatan saldırganı yakından takip edin, ancak dikkatli olun.6Yerdeki saldırganı yakından takip edin, ancak dikkatli olun. Kendinizi korunaklı bir yere yerleştirin ve köşeden gelebilecek herhangi bir arkadaşı olmadığından emin olun. Varlığınızı tüm eve duyurdunuz, bu nedenle evdeki başka bir düşman tam olarak nerede olduğunuzu bilecektir, ancak bıraktığınız adamı yalnız veya gözden uzak bırakma riskini alamazsınız.
  7. adım 7 birden fazla düşmanın bir tür ölümcül huniye girmesine izin verin.7Birden fazla düşmanın bir tür ölümcül huniye girmesine izin verin. Yine bu, birini ıskalamanın diğerini vurabileceği herhangi bir küçük alanı da içerir. Birden fazla hedef bir duruma büyük bir karmaşıklık katar, ancak gerçek şu ki çoğu suçlu tek başına çalışmaz.
    • Birden fazla düşmana 'DUR!' demek kötü bir fikirdir. Birine uymadığı için müdahale edebildiğiniz zaman, diğeri size saldırmış olabilir. Birden fazla düşmanla karşılaştığınızda ne yapacağınıza önceden zihninizde karar vermeye çalışın.

Azaltılmış Işıkta Bir Binayı Temizlemek

  1. adım 1 bir avantaj elde etmek için mümkünse ışığı denklemden çıkarın.1Eğer mümkünse, avantaj sağlamak için ışığı denklemden çıkarın. Kendi evinizin etrafında sürünmenizi gerektirecek çoğu durum muhtemelen gece gerçekleşecektir. Evinizi temizlerken bölgeyi mümkün olduğunca karanlık tutmanız tavsiye edilir. Karanlık size birkaç avantaj sağlar: Evinizi davetsiz misafirden daha iyi tanıdığınız kesin ve yanınızda bir el feneri varsa, davetsiz misafirin gece görüşünü tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
  2. adım 2 seçtiğiniz silahın yanında bir el feneri bulundurun.2Seçtiğiniz silahın yanında bir el feneri bulundurun. Ayrıca ek bir el feneri bulundurma seçeneği de vardır. Çoğu taktik veya savaş silahı, ateşli silahın çerçevesine belirli ışıklar takma özelliğine sahiptir.
    • Elde tutulan ışık size takılı ışığın sunmadığı seçenekler sunar, bu nedenle takılı ışık bir silahta bulunması gereken harika bir özellik olsa da, her zaman elde tutulan ışığın yerini alamaz.
  3. adım 3 ateşli silahınızı çeşitli nişangahlarla donatmayı düşünün.3Ateşli silahınızı çeşitli nişangahlarla donatmayı düşünün. Gece nişangahları hoş bir özelliktir çünkü ışık olmadığında nişangahlarınızı hizalamanızı sağlar. Ancak bu her derde deva değildir: Nişangahlarınızı göremiyorsanız hedefinizi de göremeyebilirsiniz ve hedefinizi belirlemekte daha da zorlanırsınız. (Yan komşunuzun oğluyla karşı karşıya olmadığınızdan emin olun!)
    • Lazer nişangahlar da seçenekler arasındadır. Lazer nişangahlar, nişan almak için nişangahları kullanmak zorunda kalmadan ateşli silahınızın nereye doğrultulduğunu görmenizi sağlar. Düzeltici lenslerinizi takmadıysanız bu çok yararlı olabilir. Her zaman olduğu gibi, ateş etmeden önce hedefinizi düşman olarak tanımlamalısınız, bu da lazer kullanıyor olsanız bile bir el fenerine sahip olmak isteyeceğiniz anlamına gelir.
  4. adım 4 gözlerinizin alışmasına izin verin.4Gözlerinizin alışmasına izin verin. En iyi 'aksesuarınız' kendi bedeninizdir. Eğer siz uyurken bir şey olursa, gözleriniz zaten alışmıştır, ancak eğer bir şey olursa ve siz ışığın etrafındaysanız (ancak karanlık bir alana girmeniz gerekiyorsa) devam etmeden önce gözlerinizin alışmasına izin verdiğinizden emin olun. Gözlerinizin tam olarak alışması 30 dakika kadar sürebilir.
  5. adım 5 çevrenizin farkında olun.5Çevrenizin farkında olun. Arkanızdaki ışığa karşı siluet halinde olmak ya da üzerinizdeki ışık tarafından vurgulanmak istemezsiniz. Tehlikeli bölgelere gölgelerden veya diğer gizlenme veya örtünme alanlarının arkasından yaklaşmaya çalışın.
  6. adım 6 olası bir hedefi belirleyin ve yönünü şaşırtmak için ışığınızı gözlerine tutarak geçici olarak kör edin.6 Olası bir hedefi belirleyin ve yönünü şaşırtmak için ışığınızı gözlerine tutarak geçici olarak kör edin. Işığı tam kafasına doğrultun ve sadece bir an için açın (geçici açma düğmesi olan bir el feneri tercih edilir). Geceleri bir saldırganın yönünü geçici olarak şaşırtmak için en az 50 Lümenlik bir el fenerine ihtiyacınız vardır.
  7. adım 7 i̇yi bir...7Saldırgana iyice bakın ve yeterince parlak bir ışıkla, ışık sıçraması elinde bir silah olup olmadığını görmenizi sağlamalıdır. Bu eylem aynı zamanda size davetsiz misafirin kafasının içinde bir fikir verecek bir tepki alacaktır. Artık nerede olduklarını bildiğinizi biliyorlardır ve kör olmak rahat bir durum değildir. Gözlerindeki, insanların neredeyse tamamen karanlıkta görmesini sağlayan kimyasallar yanmış olacak ve tamamen geri dönmesi 30 dakika kadar sürecektir, bu da size büyük bir avantaj sağlar.
  8. adım 8 hedefi yukarıda anlatıldığı gibi ateşleyin.8Hedefe yukarıda anlatıldığı gibi ateş edin.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruGeceleri el fenerimi açtığımda konumumun açığa çıkmasını nasıl önleyebilirim? Yapamazsınız, en azından kolayca yapamazsınız. İhlal ve Temizleme manevraları yapan komandolar ve SWAT ekipleri bazen standart ışıklar yerine kırmızı ışıklar kullanır çünkü kırmızı ışık standart LED ampullerden çok daha sönüktür, ancak aynı zamanda sadece 2 metre kadar çok daha kısa bir etki aralığına sahiptir. Karşınızdaki kişinin nerede olduğunu biliyorsanız, onu kolayca kör edebileceğiniz için güçlü ışıkları kendi avantajınıza kullanabileceğinizi unutmayın. Ancak, taktik kırmızı ışıklar dışında, karanlıkta el feneri kullanımının fark edilmeden yapılması neredeyse imkansızdır.
  • Soru Ya evde başka bir dost varsa? Onunla temas kurun; güvende olduğundan ve ateşli silahla davetsiz bir misafiri avladığınızı bildiğinden emin olun.
  • SoruBu görevi gerçekleştirmek için bir saldırı tüfeği veya başka bir otomatik ateşli silah iyi bir seçim midir? Çoğu insan bu tür bir durumda av tüfeğini tercih eder ve bunun iyi bir nedeni vardır. Ancak, birçok eski asker ve ateşli silah eğitmeni askeri tip bir tüfeğin daha iyi bir alternatif olarak kullanılmasını önermektedir. Duruma bağlı olarak her birinin avantaj ve dezavantajları vardır.

İpuçları

  • Temizlemeye niyetli olmanız gereken ilk yerlerden biri, evin sevdiklerinizin olduğu bilinen kısımlarıdır. Önce onları koruyun, sonra evinizi koruyun.
  • Taktikler nadiren hız gerektirir, tehlikeli bölgelerde acele etmeyin. Gizlilik ve sürpriz en büyük avantajlarınızdır. İstenmeyen bir ses çıkarırsanız, durun! Yakın siperin arkasına geçin ve 20 saniyeden fazla bekleyin, dinleyin, izleyin, gözlemci ve sabırlı olun, eğer herhangi bir hedef göstergesi yoksa, devam edin, ancak hazırlıklı olun, az önce bir davetsiz misafire yerinizi bildirmiş olabilirsiniz.
  • İlk hedefiniz sizin ve ailenizin hayatta kalması olmalıdır, 'kötü adamı yakalamak' değil. Her zaman geri çekilme ve evinizi terk etme seçeneğiniz olduğunu unutmayın. Her ne kadar tedirgin edici olsa da, birden fazla hedefle çatışmak ve evinizi korurken ölmektense, herkes bunu güvenli bir şekilde yapabiliyorsa dışarı çıkmak daha iyi olacaktır.

Uyarılar

  • İnternette bulabileceğiniz birçok oda temizleme tekniği, öncelikle iki veya daha fazla kişiyle binaları temizleyen ordu veya kolluk kuvvetleri için yapılmıştır. Bu teknikler, evini tek başına temizleyen bir ev sahibi için her zaman geçerli değildir.
  • Tüm eyalet ve yerel yasalara uyduğunuzdan emin olun (bazen sizin ve sevdiklerinizin hayatı için kararlar verilmesi gerekse de). Ateşli silahlarla ilgili birçok yasanın eyaletten eyalete büyük ölçüde değiştiğini ve hatta ilçeler ve hatta şehirler arasında bile değişebileceğini unutmayın.
  • Yukarıdaki tüm teknikleri doğru kullansanız bile, sizin veya sevdiğiniz birinin yaralanma/ölme ihtimalinin her zaman olduğunu unutmayın.
  • Ateş etmeden önce hedefinizi belirlediğinizden emin olun. Polis çoktan eve girmiş olabilir ve yanlışlıkla bir polisi vurmak istemezsiniz. Polisi aramamış olsanız bile, bir komşunuzun eve zorla girildiğini görüp aramış olması ya da bir polis memurunun tesadüfen oradan geçiyor olması mümkündür.
  • Bir köşeyi ya da kapı aralığını temizlerken, silahlı bir saldırganın sizi duvardan ya da kapıdan vurabileceğini unutmayın. Nerede olduğunuzu bilmiyorlarsa sizi vurmayacaklardır, ancak rastgele ateşlenen merminin size isabet etme olasılığını azaltmak için siperden geri çekilmek en iyisidir.
  • Ateşli silah mermilerinin çoğu konut duvarlarından ve kapılarından geçecektir. Sevdiklerinizin bulunabileceği alanlara doğru ateş etmeyin.
  • Ateşli silahlar çok tehlikeli ve hatta ölümcül olabilir (aksi takdirde etkili silahlar olmazlardı). Sadece deneyimli ateşli silah kullanıcıları tarafından ev veya kişisel savunma için kullanılmalıdır.