Badminton Antrenörlüğü Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok kişi badmintonun profesyonel düzeyde yaygın olarak oynandığını ve oyun konusunda bilgili bir antrenör gerektirdiğini bilmez. Her sporda olduğu gibi, antrenör olmak zor olabilir, ancak yapılabilir. Temel bilgileri bilerek, doğru sertifikalara ve becerilere sahip olarak, takımınızı kurarak, uygun güç ve kondisyonu uygulayarak ve doğru alıştırmaları yaparak başarılı bir badminton antrenörü olabilirsiniz.

Adımlar

Badminton'un Temellerini Anlamak

  1. adım 1 kortlar ve ekipman hakkında güçlü bir anlayışa sahip olun.
    Kortlar ve ekipmanlar hakkında güçlü bir anlayışa sahip olun. Badminton her tür kortta oynanabilir. Ancak, profesyonel düzeyde maçlar 20 fit (6,1 m) çapında ve 44 fit (13 m) uzunluğunda bir kortta oynanır. Daha sonra bir ağ, yerden yaklaşık 5 fit (1,5 m) yükseklikte, kort boyunca yatay olarak yerleştirilir.
    • Badminton eğlence amaçlı olarak kapalı ya da açık sahada oynanabilir.
  2. adım 2 farklı raket türlerini anlayın.
    Farklı raket türlerini anlayın. Oyuncular puan kazanmak için raketle (kuş da denir) file üzerinde ileri geri vururlar. Genellikle plastikten yapılırlar ve hız için tabanlarında tüyler bulunur.
    • Raketlerin farklı seviyelerdeki oyuncular için 3 farklı hızı (yavaş, orta ve hızlı) vardır.
    • Yeni başlayanlar için plastik mekikler dayanıklılıkları ve uygun fiyatları nedeniyle idealdir.
    • Orta hızda bir raketle başlanması tavsiye edilir.
    • Rakım ve sıcaklık hangi raketin en iyi şekilde kullanılacağını belirleyecektir. En düşük mekik hızları Colorado Springs, CO ve Çin'deki Yunnan Eyaleti gibi yüksek rakımlı bölgelerde kullanılmalıdır. Deniz seviyesindeyken orta hızlar kullanmak en iyisidir. En yüksek hıza sahip mekikleri deniz seviyesinin altında veya soğuk havalarda bırakın.
  3. adım 3 oyunu nasıl skorlayacağınızı bilin.
    Oyunun nasıl skorlanacağını bilin. Oyuncular, ilk oyuncu veya takım 21 puana ulaşana kadar ralli yaparlar. Bir oyuncu raketle geri dönmeyi başaramazsa tek bir puan verilir. Bu, raketin yere çarpması, fileye çarpması veya saha dışına çıkması şeklinde olabilir. Maçlar 3 oyundan oluşur.
    • Skor 20-20'de eşitse, 2 sayı öne geçen ilk taraf o oyunun galibi ilan edilir.
    • Eğer 29. sayıya kadar kazanan yoksa ve skor eşitse, 30 sayıya ulaşan ilk taraf o oyunu kazanır.
    • Eğer servis atan oyuncu sayıyı kaybederse, raket bir sonraki servis için karşılayan oyuncuya verilir.
    • Çiftler oynarken, servis atan takım sayıyı alırsa, aynı oyuncu tekrar servis atar ancak rakip takımdaki farklı bir rakibe atar.
    • Çiftler maçındaki rakip sayıyı kazanırsa ve skor tek sayı ise, servis sol servis kortundaki oyuncuya gider. Eğer yeni skor çift sayı ise, servis sağ servis kortundaki oyuncuya atılır.
  4. adım 4 raketi tanıyın.
    Rakete aşina olun. Şu anda resmi olmayan ve profesyonel oyuncular için Badminton raketlerine ilişkin standart kurallar bulunmamaktadır. Oyuncularınızın esnek ve seviyelerine göre tercih edilen tel gücüne sahip hafif bir raket aramalarını sağlayın.
    • Raketin tellerindeki gerginlik miktarı, ne tür atışlar yapabileceklerini etkileyecektir. Daha yüksek gerilimli teller atışların kontrolünü ve yönünü güçlendirmeye yönelikken, daha düşük gerilimli teller atışların arkasına daha fazla güç koyacaktır.
    • Oyuncularınızın bir raket satın almadan önce mümkün olduğunca çok sayıda raket denemesini sağlayın. Her raketin farklı bir hissi olacaktır, bu nedenle her oyuncu için en iyi hissi vereni bulmak başarılarını belirleyecektir.
  5. adım 5 oyuncularınızın doğru tutuşlarla çalıştığından emin olun.
    Oyuncularınızın doğru tutuşlarla çalıştığından emin olun. Badmintonda kullanılan 2 tutuş pozisyonu vardır: forehand ve backhand. Bu tutuşlar diğer tüm vuruşlar için temel oluşturur, bu nedenle bu tutuşları bilmek ve ustalaşmak badmintonda başarılı olmak için çok önemlidir.
    • Oyuncularınıza, baskın taraflarına doğru yönelen atışlara karşılık vermek için forehandlerini kullanmalarını söyleyin.
    • Oyuncularınız, diğer oyuncu baskın olmayan taraflarına bir atış yaptığında backhandlerini kullanmalıdır. Eğer forehandlerini kullanarak kuş vuruşunu geri döndürmek için kendilerini yeniden konumlandıracak zamanları yoksa, geri dönüş için backhand vuruşlarını kullanmalarını sağlayın.
  6. adım 6 oyuncularınızın temel ve profesyonel oyun için vuruşlarda ustalaşmasını sağlayın.
    Oyuncularınızın temel ve profesyonel oyun için vuruşlarda ustalaşmasını sağlayın. Öğrencilerinizin vuruşlara yaklaşırken 3 ana adımı takip ettiklerinden emin olun. Her zaman hedef almak ve ivme kazanmak için geri salınımla başlamalarını sağlayın. Mekikle temas kurmak için ileri salınımı kullanmalarını sağlayın ve daha fazla ivme ve yön için takip hareketi ile sonlandırın.
    • Temel vuruşları mükemmelleştirdikten sonra, diğer vuruşlarda ustalaşmalarını sağlayabilirsiniz. Bunlar arasında hücum vuruşları için clear shot, yavaş, sığ bir vuruş olan drop shot ve güçlü bir baş üstü vuruşu olan smash shot yer alır. Ayrıca yere paralel giden bir vuruş olan drive vuruşunu da öğreneceklerdir.
  7. adım 7 oyuncularınıza servislerini mükemmelleştirmeleri için talimat verin.
    Oyuncularınıza servislerini mükemmelleştirmelerini söyleyin. Servis, her ralliyi başlatan vuruştur - bu da onu ustalaşılması gereken çok önemli bir vuruş haline getirir. Servis atarken her iki ayaklarını da yerde tuttuklarından emin olun. Oyuncularınıza 4 farklı servis türü arasında geçiş yapmalarını ve servislerini doğrudan rakiplerine atmamalarını söyleyin.
    • Alçak servis, yüksek servis, falsolu servis ve drive servis olmak üzere 4 ana servis vardır.
    • Alçak servis, birdie'yi file üzerinden geçirmek için hafif bir dokunuş kullanan sığ bir servistir. Yüksek servis, yükseklik ve mesafeye odaklanan yukarı doğru güçlü bir servistir. Flick servis de yukarı doğru bir hareket kullanır ancak daha az irtifa kazandırır. Oyuncuların backhandlerini kullanmaları nedeniyle rakiplerini aldatmak için kullanılır.
    • Sürüş servisi oyuncularınızla çok fazla çalıştığınız bir servis olmayacaktır. Profesyoneller bu servisi genellikle rakibi hazırlıksız yakalamak amacıyla mekiği doğrudan rakibe yöneltmek için kullanırlar.
  8. adım 8 öğrencilerinize her atıştan sonra başlangıç pozisyonlarına dönmelerini söyleyin.
    Öğrencilerinize her atıştan sonra başlangıç pozisyonlarına dönmelerini söyleyin. Hazır pozisyonu, her atışa başlayacakları ve bitirecekleri yerdir. Raketleri, baskın elleri sapın alt kısmını tutacak şekilde yere paralel olarak tutulmalıdır. Raketin üst kısmı boyunlarının ortası ile çeneleri arasında hizalanmalıdır.
    • Oyuncularınızın başlangıç pozisyonlarına dönmelerini sağlamak, rakipten gelecek her türlü atışa hazırlıklı olurken kortta hareket etmelerine yardımcı olmak için çok önemlidir.
  9. adım 9 oyuncularınızın baş üstü vuruşlarını veya loblarını kullanmalarını sağlayın.
    Oyuncularınızın baş üstü vuruşlarını ya da loblarını kullanmalarını sağlayın. Baş üstü vuruşlar, vuruşlarının ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak rakibi sahanın en uzak kenarına geri götürme eğilimindedir. Bu güçlü vuruşlar en etkili vuruşlardan biridir çünkü rakiplerin geri dönmesi daha zordur.
    • Bir baş üstü vuruşun düşüşünü rakibinizin tahmin etmesi daha zordur, bu da onları sayı yaparken çok kullanışlı kılar.
  10. 10. adım öğrencilerinizin atışları sahanın aynı bölgesine geri göndermelerine izin vermeyin.
    Öğrencilerinizin atışları kortun aynı bölgesine geri göndermelerine izin vermeyin. Öğrencilerinize atışlarında çeşitliliği öğretmek onların tahmin edilebilir olmalarını engelleyecektir. Öngörülebilirlik, rakibin raketle sahanın kendilerinin kapatamayacağı bir alanına geri dönme şansını artıracaktır.
    • Daha iyi skor şansı için, rakiplerini her zaman koşturmalarını sağlayın.

Koçluk Kariyerinize Başlarken

  1. adım 1 sertifika almak için gerekli kursları tamamlayın.
    Sertifika almak için gerekli kursları tamamlayın. Bu sertifika kursları USA Badminton Antrenörlük Sertifika Programı aracılığıyla sunulur ve sertifika almak için çeşitli seviyelerde belirli standartları karşılamanızı gerektirir. Bu programlar, profesyonel olarak veya profesyonel olmayan bir şekilde antrenörlük yapabileceğinizi göz önünde bulundurur ve sizi her ikisi için de hazırlar.
    • Sertifika süreci hakkında daha fazla bilgi için USA Badminton Antrenörlük Sertifika Programı web sitesini ziyaret edin: https://www.teamusa.org/USA-Badminton/Coaching/USA-Badminton-Coach-Certification.
    • Birçok ülkenin kendi sertifika süreçleri vardır. Örneğin, Kanada'da ikamet edenler NCCP veya Ulusal Antrenörlük Sertifikasyon Programından geçerler.
    • Bazı sertifika programları, programlara ve diğer kaynaklara erişebilmeniz için bir üyelik satın almanızı gerektirebilir.
  2. adım 2 resmi badminton derneklerinin web siteleri aracılığıyla antrenörlük pozisyonları bulun.
    Resmi badminton derneği web siteleri aracılığıyla antrenörlük pozisyonları bulun. Bu, iş arayan yeni ve mevcut antrenörler için harika bir kaynaktır. Bu web siteleri, yakınınızda işe alım yapan kulüpleri ve diğer kuruluşları bulmanızı sağlayacaktır.
    • Bu siteler bulunduğunuz yere göre değişiklik gösterecektir. Amerika Birleşik Devletleri sakinleri için, her eyalet için badminton dernekleri vardır. Diğer ülkelerdeki badminton dernekleri tüm bölgeleri kapsamaktadır.
    • Bu web sitelerinin birçoğu, mevcut bir antrenör olarak listelenmek veya antrenörlük fırsatlarını aramak için bir üyeliğe sahip olmanızı gerektirecektir.
    • Herhangi bir kişisel bilgi yüklemeden önce web sitelerinin yasal olduğundan her zaman emin olun.
  3. adım 3 gerekirse yeni öğrenciler edinmek için sosyal medyayı kullanın.
    Gerekirse yeni öğrencileri işe almak için sosyal medyayı kullanın. Facebook gibi sosyal medya platformlarını kullanmak, işe alımları hedeflemenin harika bir yoludur. Sayfanızda herhangi bir sertifika veya koçluk deneyimini listelediğinizden emin olun. Haberi yaymak için arkadaşlarınızın ve ailenizin Facebook sayfanızı paylaşmasını sağlayarak başlayın.
    • Sosyal medyanın hedef demografinizi karşılamayacağına karar verirseniz, yerel okullarda, eğlence merkezlerinde veya halka açık parklarda el ilanları veya broşürler dağıtmayı deneyin.
  4. adım 4 ekibinizin antrenman yapması için bir yer bulun.
    Takımınızın antrenman yapması için bir yer bulun. Muhtemelen en önemli adım, takımınızın antrenman yapabileceği bir tesisin güvence altına alındığından emin olmaktır. Bunu başarmak zor olabilir, ancak işe almaya başladığınızda çok fazla stresi azaltacaktır. Çoğu öğrenci antrenman için 20-30 dakikadan fazla seyahat etmek istemeyeceğinden, bölgenizde bir tesis arayın.
    • Çoğu kamu tesisi, alanlarını kullanmanız için sizden ücret alacaktır. Rezervasyon yapmadan önce tesisin fiyatlarını ve uygunluğunu araştırdığınızdan emin olun.
    • İncelenebilecek bazı iyi tesisler arasında kamu parkları ve okulları, özel okullar, toplum merkezleri ve spor kompleksleri bulunmaktadır.
  5. adım 5 ödeme ve iade politikalarınızı önceden belirleyin.
    Ödeme ve geri ödeme politikalarınızı önceden belirleyin. Bir eğlence veya toplum merkezi aracılığıyla bir program için çalışıyorsanız, kendi politikaları zaten yürürlükte olabilir. Ancak, kendi başınızaysanız, öğrenci almaya başlamadan önce politikalarınızı belirlemeniz önemlidir.
    • Örneğin, oyuncu ücretlerini seanslarınızın başında toplayın veya kesin bir son ödeme tarihi belirleyin. Nakit kabul edip etmeyeceğinize, Paypal gibi çevrimiçi hesapları kullanıp kullanmayacağınıza veya çekle ödeme talep edip etmeyeceğinize karar verin.
    • Sakatlıklar veya beklenmedik durumlar gibi oyuncularınızın kontrolü dışında olabilecek belirli durumları dikkate aldığınızdan emin olun. Zamanınız için ödeme alırken, geri ödeme politikalarınızın hafifletici koşulları olanlar için adil olduğundan emin olun.

Gerekli Becerilerin Geliştirilmesi

  1. adım 1 antrenörlük ve badminton oynamak için tutkunuzu ve motivasyonunuzu gösterin.
    Antrenörlük ve badminton oynamak için tutkunuzu ve motivasyonunuzu gösterin. Başarılı bir antrenör olmak için oyuncularınızı destekleyebilmeniz ve motive edebilmeniz gerekir. Bu spora tutkunuz yoksa, öğrencilerinizin ilgisini çekmekte zorlanacaksınız ve bu da onların ne kadar başarılı olduklarını etkileyecektir.
    • Badminton için heyecan ve istek göstermek, oyuncularınızdan daha fazla saygı görmenize yardımcı olacaktır.
    • Badminton tutkunuzu ekibinize onlara olan bağlılığınızla gösterebilirsiniz. Her oyuncunuza aynı ilgiyi gösterin ve yapıcı geri bildirimler verin. Takımınızı ve oyuncularınızı geliştirmeye ne kadar ilgi gösterirseniz, sporcu olarak o kadar anlayışlı ve başarılı olacaklardır.
  2. adım 2 empati kurarak iletişim becerilerinizi artırın.
    Empati kurarak iletişim becerilerinizi artırın. Yeni bir spor öğrenmek veya bir oyuncu olarak konumunuzu geliştirmeye çalışmak çok stresli ve sinir bozucu olabilir. Bir badminton antrenörü olarak, bu duyguları anlamak önemlidir, böylece oyuncularınızla onları tanıyabilirsiniz. Bazen mücadele ediyor veya kendilerini çok zorluyor olabilirler ve bu durumlarla nasıl başa çıkacağınızı bilmeniz gerekir.
    • Sporcunuzun sıkıntı içinde olabileceğine dair bazı işaretler kaygı, hayal kırıklığı ve gerçekçi olmayan beklentilerdir. Bir sporcuda bu işaretleri görürseniz, onu bu duygularla sağlıklı yollarla başa çıkması için teşvik etmeniz önemlidir. Bu, oyuncunuzun rahatlama teknikleri uygulamasını, güvendiği biriyle konuşmasını veya profesyonel yardım almasını içerebilir.
    • Oyuncularınıza empati göstermeniz, onların hayal kırıklıklarını, endişelerini ve zaferlerini anlamanıza yardımcı olacak ve uygun bir şekilde yanıt vermenizi sağlayacaktır.
  3. adım 3 oyuncularınız tarafından dile getirilen her türlü soru, yorum veya endişeye saygı gösterin.
    Oyuncularınız tarafından dile getirilen her türlü soru, yorum veya endişeye saygı gösterin. Öğrencilerinizden geri bildirim isteyin ve aldığınız geri bildirimleri ciddiye aldığınızdan ve uygun olduğunda derslerinizi buna göre değiştirdiğinizden emin olun.
    • Farklı oyunculardan aynı konuda şikayetler alıyorsanız, dersinizi değiştirmek için uygun bir zaman olacaktır. Örneğin, oyuncularınızın kendileri için yararlı olduğunu düşündükleri veya öğrenmekte zorlandıkları belirli bir alıştırma üzerinde yeterince zaman harcamıyor olabilirsiniz.
    • Sadece oyuncularınız katılmak istemediği için şikayetler alıyorsanız dersinizi değiştirmeyin. Örneğin, koşu badminton antrenörlüğüne entegre edilmesi gereken önemli bir egzersizdir. Ancak, herkes koşmayı sevmez ve gerekli miktarda koşmaktan şikayet edebilirler.
    • Öğrencileriniz açıklama istediklerinde ya da önerilerde bulunduklarında onları asla küçümsemeyin, utandırmayın ya da aşağılamayın; zira bu durum öz-değer duygularının azalmasına yol açabilir.
  4. adım 4 sporcularınızın değerlerini ve hedeflerini tanıyın.
    Sporcularınızın değerlerini ve hedeflerini tanıyın. Tüm öğrencileriniz aynı seviyede başlamayacak ve her birinin farklı güçlü ve zayıf yönleri olacaktır. Bunu bilmek, öğrencilerinizin her birinin özel ihtiyaçlarını karşılamanızı sağlayacaktır.
    • Sporcularınızı anlamak, motivasyon sağlamak ve her bir oyuncunuzun kendini rahat hissetmesine yardımcı olacak şekilde koçluk yapmak için konuşmaları bireyselleştirdiğinizden emin olun. Bazı oyuncular diğerlerine göre daha fazla güvenceye ihtiyaç duyabilir. Utangaç veya içe dönük oyuncular için, bire bir ortamda veya kendilerini rahat hissedecekleri bir yerde geri bildirim sağlamanız gerekebilir. Her oyuncunun özel ihtiyaçlarını öğrenmek biraz zaman alacaktır, ancak oyuncularınız arasında daha fazla saygı ve güvenilirlik kazandıkça bunun karşılığını alacaksınız.
    • Bu aynı zamanda her bir öğrencinizle nasıl etkili bir şekilde iletişim kuracağınızı öğrenmenize yardımcı olacak, böylece koç olarak size daha fazla saygı duymalarını sağlayacak ve başarılı olmalarına yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 takımınız içinde sportmenliği ve birliği teşvik edin.
    Takımınız içinde sportmenliği ve birliği teşvik edin. Öğrencileriniz müsabakalara katılmıyor olsalar bile, saha içinde ve dışında herkese saygı göstermeleri önemlidir. Öğrencilerinizden birbirlerine karşı saygı göstermelerini beklemek çatışmaları azaltacak ve derslerinizin sorunsuz geçmesine yardımcı olacaktır.
    • Öğrencilerinize birbirlerine saygı duymayı ve destek olmayı öğretin. Takım arkadaşlarının diğer takım üyelerini veya rakiplerini küçümsemesine veya aşağılamasına asla izin vermeyin.
    • Bir dersin veya antrenman maçının sonunda birbirinizin elini sıkmak gibi kuralları uygulamayı deneyin.

Doğru Driller ve Kondisyon Çalışması

  1. adım 1 öğrencilerinizi aerobik egzersizi için hazırlayın.
    Öğrencilerinizi aerobik egzersiz için hazırlayın. Hızlı doğası nedeniyle badminton aerobik bir spor olarak kabul edilir. Badminton oynarken başarılarını artırmak için öğrencilerinizle kas dayanıklılığı ve hız üzerine çalıştığınızdan emin olun.
    • Öğrencilerinizin kortta nasıl hızlı hareket edeceklerini öğrenmelerine yardımcı olacak kondisyon antrenmanları ekleyin. Bu antrenmanlar temel dayanıklılık koşusu ve sprint egzersizlerini içerebilir.
    • Daha kısa aerobik egzersiz aralıkları ile başlayın, örneğin 4 set 10 saniyelik sprintler ve sprintler arasında 30 saniye yürüme. Öğrencilerinizin her setten sonra 2 dakika dinlenmelerine izin verin. Öğrencilerinizin dayanıklılığı arttıkça, 4 dakikalık sert koşu ve 3 dakikalık koşudan oluşan 5 seti tamamlamalarını sağlayın.
  2. adım 2 öğrencilerinizle el-göz koordinasyonu pratiği yapın.
    Öğrencilerinizle el-göz koordinasyonu pratiği yapın. Badminton oyununun tamamı başarılı el-göz koordinasyonuna dayanır. Öğrencilerinizle sadece raketin konumuna konsantre olmalarına değil, aynı zamanda rakiplerinin kortta nerede olduğunun farkında olmalarına yardımcı olacak alıştırmalar yaptığınızdan emin olun.
    • El-göz koordinasyonu oyunun en önemli yönlerinden biridir. Öğrencilerinizden, özellikle çiftler oynarken çevrelerinin farkında olmaları beklenecektir.
    • El-göz koordinasyonunu artırmak için öğrencilerinizi çiftlere ayırın. Eşlerinizden küçük bir topu ileri geri atmalarını isteyin. Zorluğu artırmak için atış hızlarını ayarlayın, açıları değiştirin ve atış modelleri oluşturun. Ayrıca topu yakalayan partnerin, topu atan partnerden uzağa bakmasını ve diğer partner topu fırlatırken ona dönmesini söylediğinde dönmesini sağlayabilirsiniz.
  3. adım 3 seanslarınız sırasında direnç antrenmanı uygulayın.
    Seanslarınız sırasında direnç antrenmanı uygulayın. Bu tür egzersizler öğrencilerinizin karın, sırt ve omuz kaslarının gücünü artırmanıza yardımcı olacaktır. Hem forehand hem de backhand vuruşlar için gövdenin gerektirdiği hareketleri taklit ederken yukarıda belirtilen tüm alanları çalıştıracak Kettlebell Woodchopper gibi egzersizleri kullanın.
    • Bu egzersiz için öğrencilerinizin ayaklarını kalçalarıyla aynı hizaya getirmelerini ve kettlebell'i iki elleriyle önlerinde tutmalarını sağlayın. Dizlerini bükerken, bacaklarını düzleştirirken gövdelerini ve ellerini vücutlarının bir tarafına ve sonra diğer tarafına döndürmelerini sağlayın. Bacaklarını düzleştirdikten sonra ellerini bir tarafa doğru kaldırmalarını sağlayın.
    • En iyi sonucu almak için bu egzersizi her iki kol birlikte olacak şekilde her iki tarafta en az 15 kez tekrarlayın.
  4. adım 4 öğrencilerinizi güçlendiren egzersizler kullanın' wrists.
    Öğrencilerinizin bileklerini güçlendiren egzersizler kullanın. Güçlü bilekler badminton oynarken önemli bir unsurdur. Öğrencilerinizin bileklerini uygun şekilde güçlendirdiklerinden ve esnekliklerini artırdıklarından emin olmak, birçok farklı atışta isabet oranlarını artırmalarına yardımcı olacaktır.
    • Öğrencilerinizin bileklerini çalıştırmak için, raketin kapağını içine bir kitap veya başka ağır nesneler koyarak ağırlık eklemeyi deneyin. Öğrencilerinize her seferinde bir bileklerini avuç içleri aşağı bakacak şekilde 20 kez esnettirin ve ardından aynı bilekle 20 kez sekiz rakamı yapmalarını sağlayın. Aynı alayı her iki tarafta da tekrarlamalarını sağlayın.
  5. adım 5 çevikliği ve dayanıklılığı artırmak için ayak çalışması alıştırmaları yapın.
    Çevikliği ve dayanıklılığı artırmak için ayak çalışması alıştırmaları yapın. Güçlü ayak hareketleri ve çevikliğe sahip olmak, öğrencilerinizin atışları başarılı bir şekilde karşılamak için sahanın herhangi bir yerinde kendilerini konumlandırmalarını sağlayacaktır. Dayanıklılık oluşturmak, sahada güçlü ayak hareketlerine sahip olmanın anahtarıdır. Çok yönlü mekik koşusu gibi bu egzersizler bir partnerle daha iyi sonuç verir.
    • Bu egzersiz için öğrencilerinizin her zaman fileye dönük olduğundan emin olmak isteyeceksiniz. Partnerleri kuzey ve batı gibi farklı yönleri söylesin. Ardından diğer partner söylenen yöne doğru 5 adım koşacak, bir eliyle yere vuracak ve ardından 5 adım geri koşarak ve yine bir eliyle yere vurarak orijinal pozisyonlarına dönecektir.
    • Bu egzersizin başarılı olması için öğrencilerinizin daha uzağa değil daha hızlı hareket etmeye yönelik çalışmaya devam etmeleri önemlidir. Öğrencilerinizin çevikliği arttıkça, yere dokunmayı tuck jump gibi daha sert bir adımla değiştirebilirsiniz.
    • Her antrenman seansında bu alıştırma için en az 10 dakika ayırdığınızdan emin olun.
  6. adım 6 öğrencilerinizi artırın' strength in their calves and ankles.
    Öğrencilerinizin baldır ve ayak bileklerindeki gücü artırın. Hızla yön değiştirirken baldırlarınıza ve ayak bileklerinize çok fazla baskı uygulanabilir. Oyuncularınızın baldır ve ayak bileklerinde güç oluşturmak, sahada hızlı yön değişiklikleri yapmalarına yardımcı olurken sakatlanma riskini de azaltacaktır.
    • Öğrencilerinizin bir ayak topuğu bir bank veya basamak üzerinde desteklenecek şekilde pozisyon almalarını sağlayın. Diğer ayak bileğin arkasına dayanırken topuğun kenardan sarktığından emin olun. Yüksekte olan ayağı kullanarak topuklarını indirebildikleri kadar indirmelerini ve ardından topuklarını kaldırabildikleri kadar yukarı kaldırmak için ayak topuklarını kullanmalarını sağlayın.
    • Bu hareketi her bacakta 20 kez tekrarlamalarını sağlayın. Kuvvet antrenmanına başlarken, bacaklarını daha sık değiştirmelerine izin vermeniz gerekebilir. Güçlendikçe, destek için hiçbir şeye tutunmadan tekrarları yapmalarını sağlayarak zorluk seviyesini artırmaya çalışın.
  7. adım 7 öğrencilerinizi güçlendirin' legs to help with rapid movements and jumps.
    Hızlı hareketlere ve sıçramalara yardımcı olmak için öğrencilerinizin bacaklarını güçlendirin. Her türlü vuruşa karşılık verebilmelerini sağlamak ve servislerinin gücünü artırmak için bacak güçlendirme egzersizlerine yer verdiğinizden emin olun. Bunlar sadece çevikliği geliştirmek için değil, aynı zamanda dizlerini güçlü ve destekli tutmak için de çok önemli olacaktır.
    • Öğrencilerinize, topuklarının kalçalarının biraz dışında hizalandığı ve bacaklarını kalçalarından dışa doğru döndürdükleri derin çömelme hareketleri yaptırın. Dizlerini yavaşça bükerken topuklarının ve ayak parmaklarının yere değdiğinden emin olun. Bu egzersiz için 15'lik 3 setle başlayın ve güçleri geliştikçe tekrarları artırın.
    • Daha iyi sonuçlar almak için öğrencilerinizin bacaklarının arkasını ve bellerini güçlendirmeye yardımcı olmak üzere kalça kaslarını sıkmalarını sağlayın.
    • Öğrencilerinizin gücü arttıkça ağırlık veya direnç bandı ekleyerek bu egzersizin zorluğunu artırın.

Topluluk Soru ve Cevapları

  • Soru
    Ben acemiyim. Oyunu nasıl oynayabilirim?
    Bakınız Badminton Oynayın ve ilgili makaleler.

İpuçları

  • Oturumları eğlenceli hale getirin ve oyuncularınızı cesaretlendirin.
  • Her türlü eleştirinin yapıcı olduğundan emin olun.
  • Hata yaptıklarında oyuncularınızı asla aşağılamayın.

Uyarılar

  • Oyuncularınızla ilgili geçmişte yaşanmış sakatlık veya sorunlardan haberdar olduğunuzdan emin olun.