Zipline Hattı Nasıl İnşa Edilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir zip hattı yapmak kolaydır, ancak güvenlik gerekliliklerini düşünmek zaman alır.

Adımlar

  1. adım 1 i̇ki katı nesne arasında bir mesafe seçin, tercihen nesneler ağaç veya diğer katı yapılar olmalıdır.
    İki katı nesne arasında bir mesafe seçin, Tercihen nesneler ağaçlar veya diğer katı yapılar olmalıdır. Mesafe 50 feet (15,2 m) ila 500 feet (152,4 m) arasında olmalıdır.
  2. adım 2 kabloyu iki nokta arasına döşeyin.
    Kabloyu iki nokta arasına döşeyin. İki nokta arasında gerildiğinde uygun bir gevşeklik olması için yeterli kabloya ihtiyacınız olacaktır. Bu gevşeklik noktalar arasında kabloda bir göbek oluşturmalıdır. Kabloyu asla çok sıkı germek istemezsiniz. Bu, diğer uçta tehlikeli bir hız ve çarpma durumu yaratır ve hastaneye götürülmeden önce son sözleriniz 'Hey, buna dikkat et!' olacaktır.
  3. adım 3 kabloyu bir noktaya bağlayın.
    Kabloyu bir noktaya bağlayın. Bir ağaca bağlıyorsanız, kabloyu ağacın etrafına birkaç kez sarın ve ardından serbest ucu önde gelen uca kelepçeleyin. Kablo çapına göre boyutlandırılmış yüksek kaliteli kelepçeler kullanın. Bu kelepçeleri bir lokma takımı ile sıkmanız gerekecektir. Altı inç aralıklı iki kelepçe iyidir. Üç veya dört kelepçe gerekli güvenliği sağlar. Kablonun diğer ucu, onu sıkacağınız ve yerden kaldıracağınız yerdir.
  4. adım 4 kablonun ucundan yaklaşık 20 fit (6,1 m) uzağa geçici bir kablo kelepçesi takın.
    Kablonun ucundan yaklaşık 20 fit (6,1 m) uzağa geçici bir kablo kelepçesi takın. Vinci bu kelepçeye ve ağacın üzerindeki bir noktaya bağlayın. Kabloyu vinçle yukarı çekin. Vinçle yukarı çekildikten sonra, kablonun serbest ucu ağacın etrafına sarılabilir ve ardından yerinde tutmak için ön ucundan kelepçelenebilir. Kelepçelerin ağaçtan yaklaşık 8 fit uzakta olmasına çalışın. Bu noktada vinç ilk kelepçeden çıkarılabilir ve daha sonra en uzaktaki kalıcı kablo kelepçesine yeniden takılabilir. Bu, kablo üzerinde ayarlamalar yapılmasına olanak tanır. Kablo gerildikçe vinç ile sıkılması gerekecektir.
  5. adım 5 kimin önce gideceğini belirleyin.
    Kimin önce gideceğini belirleyin. Bu sinir bozucu bir karardır. Zip hattını test etmek önemlidir.

Video

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir zip hattının doğru miktarda ipe sahip olduğundan nasıl emin olabilirim?
    Zip hattı için kabloları satın aldığınızda, gevşekliği hesaba katmak için 15-20 ft. fazladan kablonuz olduğundan emin olun. (Zip line alanınızın uzunluğunu da ölçmeniz gerekecektir).
  • Soru
    Hiç ağacınız yoksa nasıl bir zip hattı kurabilirsiniz?
    Bazı çelik direkler gibi ağaçların yerini alacak bir sistem inşa etmeniz gerekir. Yine de ağırlığı taşıyabilmeleri gerekir. Bu daha zor ve maliyetli olacaktır.
  • Soru
    Kablonun diğer ucunu diğer tarafa nasıl bağlayabilirim?
    Diğer taraftaki birine kement atabilirsiniz ve diğer taraftaki kişi onu nesneye bağlayabilir. Diğer tarafta kimse yoksa, size yardımcı olabilecek bir şey tasarlamanız gerekecektir.

İpuçları

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • 1/4 veya 3/8 inç çelik kablo
  • Gel-along manuel vinç
  • Uygun boyutta kablo kelepçeleri
  • Merdiven
  • fermuarlı silindir