Bir Üniversite Tarafından Kabul Edilmediyseniz Spor Yapmaya Nasıl Devam Edebilirsiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Birçok lise öğrencisi spor yapıyor, ancak sadece %7'si üniversite gözlemcileri tarafından seçiliyor. Eğer üniversiteye alınmadıysanız, bu en sevdiğiniz aktivitelerden vazgeçmeniz gerektiği anlamına gelmez. Liseden sonra sporunuzda nasıl aktif kalacağınızı öğrenmek için birinci adımla başlayın.

Adımlar

Zihinsel Dayanıklılık Oluşturma

  1. adım 1 zihinsel dayanıklılığı geliştirin.1Zihinsel dayanıklılığı geliştirin. Lise sporları sona erdikten sonra, bir takımda olmadığınızda veya bir koçtan sürekli ders/tavsiye almadığınızda cesaretinizin kırılması kolaydır. Pocket Sports Quote uygulamasını indirerek kafanızı oyunda tutun. Her gün, gerçek sporculardan ve antrenörlerden alıntılar ve fotoğraflar aracılığıyla kazanmanın ve kaybetmenin ötesinde bir amaç bulmaya ihtiyaç duyan sporcular için motivasyon sağlar.
  2. adım 2 motivasyon bulun.2Motivasyon bulun. İster üniversite oyuncusu olmak, ister belirli bir seviyeye ulaşmak veya liginizde Eyalet şampiyonluğu kazanmak olsun, çabalamak için belirgin bir atletik hedefiniz olsun. Sporu bırakanların, özellikle de işe alınmayanların en yaygın tuzağı motivasyonlarını kaybetmeleridir. Ya tamamen bırakana ya da ayda en fazla birkaç kez oynayan eğlence amaçlı oyuncular haline gelene kadar gittikçe daha az oynarlar. Lise sporlarının bir son olmasına izin vermeyin. Kendinizi haftada en az 2 kez antrenman yapmaya zorlayın.

Sporunuzu Yapmak

  1. adım 1 birlikte pratik yapabileceğiniz birini bulun.1Pratik yapacak birini bulun. En iyi şekilde oynamanızı veya antrenman yapmanızı ve sonuç olarak daha iyi olmanızı sağlamak için kendi seviyenizde veya üzerinde birini seçmeye çalışın. Aksi takdirde, rakibinize 'kolay davranabilirsiniz', bu da ne rakibinize ne de size yardımcı olur. OpenSports gibi uygulamalar, birlikte antrenman yapabileceğiniz ve oynayabileceğiniz yerel rekreasyonel sporcular bulmanıza yardımcı olabilir.
    • Isınma sırasında rakibinizin oyununu değerlendirin, güçlü ve zayıf yönlerine bakın ve ardından zayıf yönlerine karşı kendi gücünüzü kullanın.
    • Teniste kazanma şansınızı artıracak en önemli ve en basit strateji topu oyuna sokmaktır. Rakibinizin korta başka bir top sokmasını sağlayarak ne kadar çok puan kazanılıp kaybedildiği şaşırtıcıdır.
    • Tenis oyuncuları ritmi sever, bu nedenle atışlarınızı çeşitlendirin ve rakibinize aynı atışı iki kez yapmamaya çalışın.
  2. adım 2 kendi başınıza nasıl pratik yapacağınızı öğrenin.2Kendi başınıza nasıl antrenman yapacağınızı öğrenin. Her zaman sizinle aynı anda pratik veya antrenman yapmak isteyen birini bulamayabilirsiniz. Böyle bir durumda kendi kendinize alıştırmalar yaparak tekniğinizi geliştirin. Basketbol atışlarınızı farklı saha pozisyonlarından yapın, duvara karşı tenis veya masa tenisi oynayın, koşarken veya yüzerken zaman tutun, vb. YouTube alıştırma bulmak için harikadır.
  3. 3. adım grup derslerini düşünün.3Grup derslerini düşünün. Bunlar 'klinikler' olarak da adlandırılabilir. Bu şekilde, çeşitli seviyelerden ve çalma stillerinden insanlarla rekabet edebilir, aynı zamanda pratik yapmak veya birlikte antrenman yapmak için bir arkadaş edinebilirsiniz. Beceri seviyenize ve ihtiyaçlarınıza uygun herhangi bir teklif olup olmadığını görmek için yerel bölgenizi ve çevrimiçi olarak kontrol edin.
  4. adım 4 özel ders almayı düşünün.4Özel dersleri düşünün. Bunlar grup derslerinden daha pahalı olma eğilimindedir. Ancak sporunuz büyük ölçüde bireysel performansa dayanıyorsa (tenis, güreş, boks, ağırlık kaldırma gibi), öncelikle size odaklanmak için ayda bir veya iki kez özel bir koç almayı düşünmeye değer olabilir.
  5. adım 5 kolej veya profesyonel sporları izleyin.5 Kolej veya profesyonel sporları izleyin. Bu sporcular sporlarında çok yetenekli olma eğilimindedir ve izlemesi eğlencelidir. Eğer bir üniversite öğrencisiyseniz, üniversite sporcularını şahsen izleyin. Öğrenci biletleri, özellikle daha az popüler sporlar için, normal biletlerden daha ucuz olma eğilimindedir ve hatta belki de ücretsizdir. Kendi oyununuzu geliştirmek için bazı hileler, stratejiler ve teknikler öğrenebilirsiniz.
  6. adım 6 kendinizi videoya kaydedin.6Kendinizi videoya kaydedin. Bu, siz oynarken telefon kameranızı sabit bir açıda açık bırakarak yapılabilir. Böylece oyununuzu daha sonra gözden geçirebilir ve yaptığınız hataları tespit edebilirsiniz. Oyunda yetenekli birini tanıyorsanız, neyi yanlış yaptığınız veya neyi daha iyi yapabileceğiniz konusunda fikirlerini sorabilirsiniz. Eğer yoksa, YouTube'u deneyin.
  7. adım 7 çapraz antrenman yapın.7Çapraz antrenman yapın. Ana sporunuz için antrenman yaparken, aynı anda veya sezon dışında başka bir sporla uğraşmayı düşünün. Örneğin, koşmak Ultimate Frisbee ve futbol gibi dayanıklılık gerektiren sporlarda gerçekten yardımcı olabilir. Ayrıca, aynı kas grubuna çok fazla odaklanıldığında ortaya çıkan stresi önler.

PickUp Sporları Yapın

  1. 1Yerel bir pickup spor oyunu bulun. OpenSports gibi bir oyun oluşturmanıza ve yerel halkı davet etmenize veya anında katılabileceğiniz yerel bir oyun bulmanıza yardımcı olan birkaç uygulama vardır. Bu, yeni insanlarla tanışmak ve sevdiğiniz sporları yaparak aktif kalmak için harika bir yoldur.

Yarışmalara Katılmak

  1. adım 1 bir üniversite kulüp sporuna katılın.1Bir üniversite kulüp sporuna katılın. Bunlar, üniversite sporlarının bağlılığı olmadan diğer okullara karşı rekabet etmek isteyen üniversite öğrencileri içindir. Genellikle öğrenciler tarafından yönetilir, seçmeleri ve antrenmanları vardır. Okulunuzda kendi spor dalınızda bir kulüp takımı olup olmadığını görmek için üniversitenizin web sitesini veya Dernek sitelerini kontrol edin. Eğer yoksa, üniversitenizde bir bölüm kurun.
    • Kulüp sporlarının yarıştığı başlıca alanlar arasında USTA Tennis on Campus, National Club Football Association (NCFA), Ultimate Frisbee için USA Ultimate, National Collegiate Dodgeball Association, National Club Softball Association (NCSA), National Club Baseball Association (NCBA) NCVF aracılığıyla Voleybol; NIRSA aracılığıyla Futbol, Bayrak Futbolu bulunmaktadır.
  2. adım 2 bir lige katılın.2Bir lige katılın. Liglerde takımlar benzer beceri seviyelerindeki diğer takımlara karşı oynarlar. Performanslarına bağlı olarak, bir lig yerel, bölgesel ve hatta ulusal şampiyonalarda yarışabilir. Tenis gibi bazı sporlarda, bireysel oyuncular takımlarının performansından bağımsız olarak bireysel performanslarına bağlı olarak sıralamalarda ve seviyelerde yukarı ve aşağı hareket edebilirler. Bu, rekabetçi bir takımla oynamak isteyenler için harika bir seçenektir.
  3. adım 3 turnuvalara ve intramurals'a katılın.3Turnuvalara ve intramurallere katılın. Bunu yaparak, kendinizi sporunuzda aktif tutuyor, çeşitli oyun tarzlarına sahip yeni insanlarla oynuyor ve pratik partneri bulma şansını yakalıyorsunuz.

Sağlıklı Kalmak

  1. adım 1 birinci sınıf öğrencisi 15'ten kaçının.1Birinci sınıf öğrencisi 15'inden kaçının. Çoğu üniversite birinci sınıf öğrencisi, mevcut yiyecek seçeneklerinin fazlalığı, ebeveynlerinin kendilerine rehberlik etmemesi ve lisedeki kadar aktif olmamaları nedeniyle kilo alır. MyFitnesspal gibi uygulamalar aracılığıyla yediklerinizi izleyerek veya bir Fitbit alarak bu kaderden kaçının. Ayrıca tabağınıza bazı sağlıklı seçenekler ekleyin.
  2. adım 2 bir spor salonuna katılın.2Bir spor salonuna katılın. Formda kalmak, yaptığınız sporda daha iyi performans göstermenize yardımcı olur.
    • Sporunuza özel profesyonel bir spor salonu antrenman programı için Volt (Volt Athletics) veya Fitivity gibi uygulamaları kullanmayı düşünün. Ya da paradan tasarruf etmek istiyorsanız, sporunuz için hangi egzersizlerin en iyisi olduğunu araştırın ve kendi antrenmanınızı yapın.
    • TRX circuit veya XTrain derslerine katılmayı düşünün; bunlar bazen takıma özgü sporlara göre uyarlanmış güç ve kondisyon antrenmanlarıdır
  3. adım 3 yeterince dinlenin.3Gerektiği kadar dinlenin. Aşırı antrenman yapmayın. Vücudunuzun kaybettiği enerjiyi yenilemek için uykuya ihtiyacı olduğu gibi, vücudunuzun ve kaslarınızın da dinlenmeye ihtiyacı vardır.
  4. adım 4 susuz kalmayın.4Susuz kalmayın. Egzersiz yaparken susuz kalmak kolaydır. Bu nedenle su için.
  5. 5Karbonhidrat ve protein tüketin. Diyetinizde sağlıklı bir karbonhidrat ve protein karışımını bir araya getirin. Doğru türde karbonhidratlar vücudunuza yakmak için enerji verirken, proteinler kas yapımına ve doku onarımına yardımcı olabilir.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları