Yüzerken Kulaklarınızı Nasıl Kapatırsınız (ve Suyu Nasıl Çıkarırsınız)

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yüzmeye gittiğinizde kulağınıza su kaçmasından daha can sıkıcı bir şey neredeyse yoktur. Dışarıda iyi vakit geçiriyorsunuz, ancak kulağınızdaki ekstra nem sizi çıldırtabilir ve gününüzü mahvedebilir. Daha da kötüsü, sonunda yüzücü kulağı adı verilen süper rahatsız edici bir kulak enfeksiyonuna yakalanabilirsiniz. Neyse ki, suyu dışarıda tutmak için kullanabileceğiniz pek çok şey var. Eğer kulağınıza su kaçarsa endişelenmeyin! Güvenli bir şekilde çıkarmak da oldukça kolaydır.

Adımlar

Suyu Kulaklarınızdan Uzak Tutmak

  1. adım 1 suyu engellemeye yardımcı olması için kulak tıkacı takın.
    Suyu engellemeye yardımcı olması için kulak tıkacı takın. Suyu engellemek ve yüzerken kulağınıza su kaçmasını önlemek için reçetesiz satılan kulak tıkaçlarını takın veya özel olarak tasarlanmış yüzücü kulak tıkaçlarını kullanın. Rahatça oturan ve suyu dışarıda tutmak için kulak kanalınızda sıkı bir sızdırmazlık oluşturan bir çift seçin.
    • Reçetesiz satılan bazı kulak tıkaçları su geçirmez olmayabilir veya yüzücü kulak tıkaçları kadar suyu engellemeyebilir.
    • Çoğu yüzücü kulak tıkacı herkese uyan evrensel bir boyutta gelir, ancak daha küçük veya daha büyük kulaklarınız varsa, size uygun olanı bulabilmeniz için ek boyutlar sunan markaları arayın.
    • Yüzücü kulak tıkaçlarını yerel spor malzemeleri mağazanızda veya yüzme malzemeleri mağazanızda bulabilirsiniz. Bunları çevrimiçi olarak da sipariş edebilirsiniz.
  2. adım 2 en iyi koruma için yüzme kalıplarını seçin.
    En iyi koruma için yüzme kalıplarını seçin. Yüzme kalıpları, silikon gibi su geçirmez bir malzemeden yapılmış özel olarak takılan kulak tıkaçlarıdır. Kulak kanalınızda sıkı bir sızdırmazlık oluştururlar ve suyu dışarıda tutarlar. Kulaklarınıza mükemmel şekilde uyacak bir çift yüzme kalıbı tasarlatmak için yerel işitme doktorunuzu veya uzmanınızı ziyaret edin.
    • Yüzme kalıpları, yeni yürümeye başlayan çocukların veya küçük çocukların yüzmeyi öğrenirken potansiyel olarak kulak enfeksiyonlarına yakalanmalarını önlemede yararlı olabilir.
  3. adım 3 kulaklarınızı kapatan bir bone takın.
    Kulaklarınızı kapatan bir yüzme bonesi takın. Yüzme bonesi veya bone, genellikle silikon, lateks veya likra gibi suya dayanıklı bir malzemeden yapılmış, başa sıkıca oturan bir örtüdür. Kulaklarınızı kapatan kenarları olan bir bone seçin ve başınızın üzerine takın.
    • Yüzme bonelerini yerel mağazanızda, spor malzemeleri mağazasında veya yüzme malzemeleri mağazasında bulabilirsiniz. İnternetten de sipariş edilebilirler.
    • Yüzme boneleri çeşitli renk ve tasarımlara sahiptir, böylece kişiliğinize uygun bir tane seçebilirsiniz.
    • Kulaklarınıza su kaçmasına karşı en iyi koruma için bir yüzme bonesi ve yüzücü kulak tıkacı kullanın.
  4. adım 4 bir yüzücü kullanın's headband to help keep earplugs in place.
    Kulak tıkaçlarını yerinde tutmaya yardımcı olması için bir yüzücü kafa bandı kullanın. Kulak tıkaçlarınız düşmeye devam ediyorsa veya yüzmek için kulak tıkacı takan bir çocuğunuz varsa, yüzücü kafa bandı onları yerinde tutmaya ve suyu dışarıda tutmaya yardımcı olabilir. Bir çift kulak tıkacı takın ve çıkmalarını önlemek için kulaklarınızın üzerine bir yüzücü bandı takın.
    • Yerel yüzme malzemeleri mağazanızda yüzücü saç bantları arayın. Bunları internetten de sipariş edebilirsiniz.

Kulaklarınızdan Su Çıkarmak

  1. adım 1 yüzdükten sonra kulaklarınıza su kaçmasını önlemek için kulaklarınızı bir havluyla kurulayın.
    Kulaklarınıza su kaçmasını önlemek için yüzdükten sonra kulaklarınızı bir havluyla kurulayın. Sudan çıkar çıkmaz, kulağınızın dış kısmını kurulamak için temiz bir havlu kullanın, böylece su kulak kanalınıza akmaz. Fazla suyu emmek için havluyu dış kulağınızın her tarafına sürün.
    • Kulaklarınıza su kaçmasından endişe ediyorsanız, sudan her çıktığınızda kulaklarınızı kurulayın.
    • Havlunuzu kulak kanalınıza sıkıştırmaktan veya sokmaktan kaçının, aksi takdirde suyu kulağınızın içine daha fazla itebilirsiniz.
  2. adım 2 suyun akmasına yardımcı olmak için başınızı eğin ve kulak memenizi çekin.
    Suyun akmasına yardımcı olmak için başınızı eğin ve kulak memenizi çekin. Kulaklarınızdaki suyu boşaltmanın en basit yolu, başınızı yana eğerek suyun dışarı akmasını sağlayarak yerçekiminin işi yapmasına izin vermektir. Suyun kulağınızdan çıkmasına yardımcı olmak için başınız eğikken kulak memenizi çekin. İşlemi diğer kulağınızla da tekrarlayın, böylece her ikisi de boşalmış olur.
    • Kulağınızdaki suyu boşaltmak için parmaklarınızı kulağınıza sokmayın.
  3. adım 3 suyu kurutmak için kulak kanalınızı düşük ısıda tutun.
    Suyu kurutmak için düşük ısıda kulak kanalınızın üzerinde tutun. Kulaklarınızdaki su bir türlü boşalmıyorsa, bir saç kurutma makinesi alın ve en düşük ısı ve hıza ayarlayın. Saç kurutma makinesini kulak kanalınıza yakın tutarak içine hava üfleyin ve içindeki suyun kurumasına yardımcı olun.
    • Saç kurutma makinesini her seferinde 2-3 dakika kullanmayı deneyin ve suyun yer değiştirip kendiliğinden akıp akmadığına bakın.
  4. adım 4 kulaklarınızın kurumasına yardımcı olmak için reçetesiz kulak damlası kullanın.
    Kulaklarınızın kurumasına yardımcı olmak için reçetesiz satılan kulak damlalarını kullanın. Yerel eczanenizden veya ilaç mağazanızdan hidrojen peroksit kulak damlası alın. Kulaklarınızdaki suyun kurumasına yardımcı olmak için bunları belirtildiği şekilde kullanın.
    • Eşit miktarda sirke ve alkolü karıştırarak kendi kulak damlanızı da yapabilirsiniz. Kulaklarınızın kurumasına yardımcı olmak için kulaklarınıza damlatın.
  5. adım 5 kulaklarınıza pamuklu çubuk veya parmaklarınızı sokmaktan kaçının.
    Kulaklarınıza pamuklu çubuk veya parmaklarınızı sokmaktan kaçının. Suyu emmek için kulağınıza pamuklu çubuk veya parmak sokmak cazip ve hatta tatmin edici gelse de, aslında yarardan çok zarar verebilirsiniz. Suyu kulak kanalınıza daha fazla iterseniz ve kulak kirinin arkasında sıkışırsa, enfeksiyona veya yüzücü kulağına yol açabilir. Güvende olmak için kulağınızdaki suyu boşaltmaya yardımcı olacak başka bir yol seçin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Havuz veya jakuzi işletmecinize suyun dezenfektan ve pH seviyelerinin günde en az iki kez kontrol edilip edilmediğini sorun. Düzeyleri uygun olan havuz ve jakuzilerin enfeksiyona neden olabilecek mikrop ve bakterileri yayma olasılığı daha düşüktür.
  • Kulaklarınızı bone ile kapatmaktan rahatsızlık duyuyorsanız ve kulaklarınıza su kaçmasıyla ilgili herhangi bir sorununuz yoksa, resmi yarışmalar dışında çoğu havuzda kulaklarınızı kapatmanın isteğe bağlı olduğunu bilin. Bu durumda, kulaklarınızı kesinlikle içeri sokmalısınız.

Uyarılar

  • Kulak ağrınız varsa, kulak kanalınız tıkanmış gibi hissediyorsanız, iyi duyamıyorsanız, çınlama duyuyorsanız veya başınız dönüyorsa doktorunuza görünün.