İç Mekan Çadırı Nasıl Oluşturulur

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Çadırlar hem çocuklar hem de yetişkinler için eğlencelidir. Çadırlar evcilik oynamak ya da hikaye zamanında bir araya gelmek için eğlencelidir. Harika okuma köşeleri, meditasyon alanları ya da sadece saklanmak için sessiz alanlar oluştururlar. Zamana ve mevcut malzemelere bağlı olarak basit bir geçici çadır veya daha kalıcı korunaklı bir alan yapabilirsiniz.

Adımlar

Geçici Çadırlar

  1. adım 1 klasik bir kale-çadır oluşturun.1Klasik bir kale çadırı oluşturun. Bu çadır kesinlikle günün sonunda ya da bir iki gün içinde kaldırmanız gereken bir çadırdır. Mobilya parçalarını bir araya getirin. Üstüne büyük bir çarşaf gibi bir kumaş serin ve çarşafın dışını yastıklarla ağırlıklandırın.
    • Sandalyeleri dışa bakacak şekilde yerleştirirseniz, üst kısımlarına çarşaf serin ve dışarıdaki koltuklara doğru sarkmasına izin verin. Ardından, çarşafın sandalyelerin oturma yerlerine denk gelen kısmına yastıklar ya da kitaplar yerleştirin.
    • Daha büyük bir çadır için, bir çarşafı diğerine tutturmak için bağlayıcı klipsler kullanın.
  2. adım 2 kumaş ve ip kullanın.2Kumaş ve ip kullanın. Basit bir çadır için iki sağlam nokta arasına bir ip gerin. Basit, hızlı kurulumlu bir çadır oluşturmak için üzerine a-çerçevesi şeklinde bir çarşaf atın. Altına birkaç yastık ekleyin ve hazırsınız.
    • Başka bir seçenek olarak, kumaşın altından bir dübel geçirin, ardından tavana tutturmak için ucundaki ipleri kullanın.
  3. adım 3 masanızdan bir çadır yapın.3Masanızdan bir çadır yapın. Yere kadar uzanan bir masa örtüsü bulun. Çadırı oluşturmak için masanın üzerine atın. Çadıra girmek için bir kenarın altına girin. Daha kalıcı bir kapı istiyorsanız, bir kenarı iğneleyin veya klipsleyin.
    • Masa üstünüzden biraz daha büyük bir kumaş parçası keserek kendi çadır-masa örtünüzü oluşturun. Bir tarafta bir yarık bırakarak masanın etrafından dolaşan bir etek dikin veya yapıştırın. Daha uzun süre dayanması için kumaşı kıvırın ya da polar gibi yıpranmayan bir kumaş kullanın.

Kalıcı Hareketli Çadırlar

  1. adım 1 a-çerçeveli bir çadır yapın.1A-çerçeveli bir çadır yapın. 4 adet 1 inç x 2 inç x 48 inç beyaz ahşap kalıp veya benzer bir ahşap parçasının her birinin yarım ayak aşağısını ölçün. Ahşap üzerinde işaretlediğiniz yere 3/4 inçlik bir delik açın. Ahşap dübeli tüm deliklerden geçirin.
    • Dübelin her iki ucuna yakın iki parça ahşap olmalıdır. Her iki uçta, 'A' çerçevesini oluşturmak için iki parçayı zıt yönlere doğru yayın.
    • İkiz çarşafın köşelerine elastik halkalar dikin. Çarşafı çerçevenin üzerine atın ve yerinde tutmak için lastiği her bir ahşap parçasının ucundan geçirin.
  2. adım 2 pvc boru kullanın.2PVC boru kullanın. PVC boru hafif ve ucuzdur. İstediğiniz boyutta büyük bir küp (veya a-çerçeve veya ev şekli) yapmak için boru ve konektörler satın almanız yeterlidir. Gerekirse boruyu daha küçük kesin. Bitirmek için çadırın üzerine bir çarşaf serin.
    • Çarşafın yerinde kalmasına yardımcı olmak için, çarşafınız için kollar oluşturun ve bunları alt kenarlardan ikisinden geçirin.
    • Bu tür çadırların en iyi yanı parçalarına ayırabilmenizdir. Hafiftir ve kolayca taşınabilir.
  3. adım 3 bir teepee oluşturun.3Bir teepee oluşturun. Tercih ettiğiniz yükseklikte altı adet dübel çubuğu satın alın. Üstten yaklaşık yarım ayak mesafede delikler açın. Hepsinin içinden bir ip geçirin ve bir araya toplayın. Bunları bir teepee şekline getirin ve üst kısımdaki şekli sabitlemek için ipi etraflarına sarın.
    • Kumaşı yapmak için, çadırınızı ne kadar açtığınızı ölçün. Üçgenlerden birinin altını ölçün, ardından kumaşın ulaşmasını istediğiniz yere kadar her iki tarafı da ölçün. Kumaştan aynı boyutta üçgenler kesin, kenar kıvırma için her iki tarafta fazladan bir inç bırakın.
    • Beş kenarın her biri için bir üçgen yapın. Üçgenleri birlikte dikin ve alt kısmını kıvırın. Önden bağlamak için üst kısma bir bağ dikin. Ayrıca, kumaşı direklere bağlamanıza olanak tanıyan dikiş yerlerinde iç tarafa bağ dikmenize de yardımcı olur. Kumaşı çerçevenin üzerinden çekin ve yerine bağlayın.

Kalıcı İç Mekan Çadırları

  1. adım 1 plastik bir nakış kasnağı ile bir gölgelik çadır yapın.1Plastik bir nakış kasnağı ile bir gölgelik çadırı yapın. Küçük bir plastik nakış kasnağı ile başlayın. İç kısımdan kurtulun ve dış kısmı sökün. Her biri 44 inç olan iki perde paneline iplik geçirin. Dışa dönük olmalıdırlar.
    • Asmak için, perdelerin birleştiği kasnağın her iki tarafına (1/2 inç) kurdele veya iplik bağlayın. Bunları nakış kasnağının üzerinde bir düğüm veya yay şeklinde bağlayın. Tavandaki vidalı bir kancaya asın.
  2. adım 2 pex boru ve perde ile bir gölgelik çadır yapın.2 PEX boru ve perde ile bir gölgelik çadır yapın. PEX boru esnek plastik borudur; nalburlarda bulabilirsiniz. Bağlamak için 1/2 inç boruya ve 1 1/2 inç kapline ihtiyacınız olacak. Ayrıca uzun bir perde paneline de ihtiyacınız olacak.
    • Perdenin alt kısmından yaklaşık 14 inç kesin. Alt kısımda bir manşon yoksa, bir tane oluşturmak için dikin veya kumaş tutkalı kullanın. Perdenin üst kısmındaki manşonu açık bırakarak kumaşı perdenin üst kısmına (kıvrılmamış taraf) dikin veya kumaş yapıştırıcısı kullanın.
    • Boruyu orijinal perdenin manşonuna geçirin. Kaplin ile tutturun. Oluşturduğunuz manşondan bir ip geçirin. Kumaşı toplayın ve ipi bir düğüm ya da fiyonkla bağlayın. Bir kanca ile tavana tutturun.
  3. adım 3 kalıcı bir çadır yapmak için uygun bir köşe kullanın.3Kalıcı bir çadır yapmak için uygun bir köşe kullanın. Evinizde küçük bir köşe varsa, çadır yapmak için bir gergi çubuğu (köşenin genişliği kadar) kullanın. Ayrıca köşeden biraz daha küçük düz bir ahşap şime, birkaç vidaya ve bir matkaba ihtiyacınız olacak.
    • Kuytu için yeterince geniş ve önden arkaya ve yere kadar uzanacak kadar uzun bir kumaş parçası alın. Duvardaki şiminizin nereye gideceğine karar verin. Ön taraftaki gergi çubuğundan daha yüksek olmalıdır, bu da çadırınızın yüksekliği olacaktır.
    • Kumaşı ikiye bölün, böylece bir parça şimden gergi çubuğuna kadar gidecek kadar uzun olacak ve her iki tarafta fazladan inç olacak. Diğer parça, gergi çubuğundan zemine ulaşacak kadar uzun olmalı ve her iki tarafta da fazladan inç olmalıdır.
    • Üst kumaş parçasının üç tarafını yapıştırın veya kıvırın, ancak üst kısmı kıvırmadan bırakın. Alt kenarda, kumaşın alt tarafında kumaş boyunca yayılmış üç ilmek yapın. Üst kenarı şime yapıştırın ve kumaş kenarı duvara gelecek şekilde duvardaki saplamalara vidalayın. Alt kumaş parçasının üç kenarını (alt ve her iki taraf) kıvırın. Üst kenar ile bir manşon yapın. Gergi çubuğunu kumaşın bir ilmeğinden geçirin, ardından diğer kumaşın kolunu içeri itin. Son iki ilmeği çekin ve gergi çubuğunu asın.

Topluluk Soru-Cevap

  • SoruEğer klipsiniz yoksa ne yapmalısınız? Çengelli iğneler, ip veya sağlam ip, ataçlar, zımbalar deneyin ya da sadece birbirine bağlayın.
  • SoruÇadırda nasıl oda yapabilirim? Çadırın içine bir battaniye daha koyun ve klipslerle tutturun. Daha fazla oda için daha fazla battaniye ekleyebilirsiniz.
  • Soruİç mekan çadırı oluşturmak için bir süpürge kullanabilir miyim? Evet, ancak bir sandalye veya kanepeye sabitlemeniz gerekecektir. Üzerini ağır bir yorganla örtmediğinizden emin olun.

Video

İpuçları