Golf Dilimi Nasıl Tedavi Edilir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir golfçü için topun vurmak istediğiniz yerin sağına doğru kıvrılması kadar sinir bozucu bir şey yoktur. Topunuzun yavaşça daha uzağa, daha sağa, sert zemine doğru sürüklendiğini görmek ruhunuzu ezebilir. Topun pozisyonu, tutuş ve vuruşunuz dahil olmak üzere çeşitli faktörler slice'a neden olabilir. Birçok potansiyel neden olduğundan, tek bir ayarlama veya ayarlama kombinasyonu herkesin slice'ını iyileştirmeyecektir. Ancak duruşunuzda, sopayı tutuşunuzda ve vuruşunuzda bir dizi farklı değişiklik deneyerek, sizin için işe yarayan bir slice karşıtı strateji bulabilirsiniz.

Adımlar

Kurulumunuzu Değiştirme

  1. adım 1 topu ön ayağınızın iç kısmının önüne yerleştirin.
    Topu ön ayağınızın iç kısmının önüne yerleştirin. Aşağı dönüşte topa vurmak, slice'ın yaygın nedenlerinden biridir. Topunuzu ön ayağınızın iç kısmının önünde konumlandırırsanız, topa yukarı dönüşünüzde vurma olasılığınız artar ve bu da topun sağa doğru kıvrılmak yerine düz uçmasına yardımcı olur.
    • Sopanızın uzunluğu, toptan ne kadar uzakta durmanız gerektiğini belirleyecektir. Sopanın başı topun hemen arkasında olacak şekilde, sopanın sapının ucu sol uyluğunuzun iç kısmının yaklaşık 6 inç (15 cm) önünde olacak şekilde durun.
    • Topu çok fazla öne yerleştirmekten de kaçının. Bu aynı zamanda topa uzanmanıza ve çarpma anında sopa yüzeyinin açısını açmanıza neden olarak bir slice nedeni olabilir.
  2. adım 2 vuruşunuzu yönlendirmek için topunuzun üzerindeki logoyu yukarı ve dışa doğru tutun.
    Vuruşunuzu yönlendirmenize yardımcı olması için topunuzun üzerindeki logoyu yukarı ve dışa doğru tutun. Slice'ın yaygın bir nedeni, sopanızı dıştan içe doğru bir yörüngede sallamaktır. Slice'ınızın nedeni vuruşunuzun dıştan içe doğru olmasıysa, golf topunun üzerindeki logoyu dışa doğru gösterecek şekilde açılı tutmak, sopanızı içten dışa doğru sallamanız için yararlı bir görsel hatırlatma görevi görebilir.
    • Dıştan içe yörünge, sopanızın iniş sırasında vücudunuza doğru hareket etmesidir. Bu salınım yörüngesi, sopa yüzeyinin topa yandan vurmasına neden olur ve bu da topun dönmesine neden olur. Bu dönüş daha sonra topun uçarken sağa doğru kıvrılmasına neden olur.
  3. adım 3 salınımınızı düzeltmek için arka ayağınızı ön ayağınızın arkasına yerleştirin.
    Vuruşunuzu düzeltmek için arka ayağınızı ön ayağınızın arkasına yerleştirin. Yukarıda belirtildiği gibi, sopanızı dıştan içe bir yörünge boyunca sallamak, slice'ın en yaygın nedenidir. Arka ayağınızı hafifçe geriye doğru hareket ettirmek, sopanızı içten dışa doğru sallamanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz başka bir tekniktir.
    • Ayaklarınızı yaklaşık omuz genişliğinde açık olacak şekilde konumlandırın.
    • Golf topunuzun uçuş yolunda tutarlı bir değişiklik görene kadar ayağınızı küçük artışlarla ayarlayın.
  4. adım 4 tutuşunuzu düzeltmek istiyorsanız sol elinizi yeniden konumlandırın.
    Tutuşunuzu düzeltmek istiyorsanız sol elinizi yeniden konumlandırın. Sopayı kavradığınızda sol eliniz sopanın çok altındaysa, sopa yüzeyinin açısı dışa doğru açılı olacak ve topunuzun vuruştan sonra sağa doğru eğilmesine neden olacaktır. Tutuşunuzu düzeltmek için sopayı, sopa başı yere dayanacak şekilde tutun. Ardından sol elinizi saat yönünün tersine çevirin, böylece aşağı baktığınızda sol elinizde üç parmak eklemi görebilirsiniz.
    • Sol işaret parmağınız ve başparmağınızın oluşturduğu 'V 'nin alt ucu sağ omzunuza doğru bakmalıdır.
    • Eğer solak bir golfçüyseniz, bu talimatları tersine çevirin.
  5. 5. adım
    Sağ elinizin oluşturduğu 'V 'yi sağ omzunuza doğru tutun. Golf sopanızı kavradığınızda, sağ elinizin işaret parmağı ve başparmağının oluşturduğu 'V', sol elinizin oluşturduğu 'V' ile aynı konumda olmalıdır. Sağ el tutuşunuz sol elinizin hemen altında olmalıdır.
    • Yine, solak golfçüler bu adımı tersine çevirmelidir.

Vuruşunuzu Ayarlama

  1. adım 1 düz bir vuruş yapmak için sol yerine düz nişan alın.
    Düz bir atış yapmak için sola değil, düz bir şekilde nişan alın. Düz bir vuruş yapmanıza yardımcı olması için bulunduğunuz yerden hedefe doğru uzanan parlak ve kalın bir kırmızı çizgi hayal edin. Sık sık vuruşlarını dilimleyen birçok golfçü, vuruşlarının sağa doğru eğimini telafi etmek için toplarının inmesini istedikleri yerin soluna nişan almaya başlar. Ancak bu ayarlama, vuruşunuzun dışa dönük yörüngesini abarttığı için slice'ı daha da kötüleştirebilir, bu da slice'ın yaygın bir nedenidir.
  2. adım 2 sopanızı geriye doğru sallarken sağ dirseğinizi içeride tutun.
    Sopanızı geri sallarken sağ dirseğinizi içeride tutun. Golf sopalarını sık sık slice yapan golfçüler, sopalarını geri sallarken dirseklerini vücutlarından uzağa atma eğilimindedirler. Sopanızı geri sallarken dirseklerinizi içeride tutma konusunda kendinizi eğitmek için, sürüş antrenmanı yaparken dirseğiniz ile vücudunuz arasında küçük bir havlu tutun.
    • Dirseklerinizi uzatmak sopayı kendinizden uzağa iter, bu da sizi aşağı salınım sırasında vücudunuza doğru çekmeye zorlar. Bu da dışa doğru bir salınım yolu ile sonuçlanır ki bu da slice'a neden olabilir.
  3. adım 3 sol omzunuz çenenizin altına gelene kadar sopanızı geriye doğru sallayın.
    Sol omzunuz çenenizin altına gelene kadar sopanızı geriye doğru sallayın. Geri salınımınızın üst kısmında sopanız 45 derecelik bir açıda olmalı ve sopa başı hedefinize doğru bakmalıdır. Çok fazla geriye sallamak dengenizi bozabilir ve topa açılı bir şekilde vurmanıza neden olarak slice ile sonuçlanabilir. Öte yandan, yeterince geriye sallanmamak, aşağı salınımınızı istediğiniz güç ve mesafeden mahrum bırakabilir.
  4. adım 4 i̇niş sırasında vücut ağırlığınızı ön ayağınıza aktarın.
    Aşağı salınım sırasında vücut ağırlığınızı ön ayağınıza aktarın. Geri salınımınız sırasında vücut ağırlığınızı arka ayağınıza aktarmalısınız, ancak topa doğru sallanırken ağırlığınızı ön ayağınıza aktarmazsanız, sopanız muhtemelen dışa doğru bir salınım yörüngesi izleyecek ve bu da bir slice ile sonuçlanacaktır.
    • Ağırlığınızı ön ayağınıza vermek üzere kendinizi eğitmek için, ön ayağınızın hemen yanına bir golf çantası yerleştirin. Sopanızı aşağı doğru sallarken, uyluğunuz çantanızla temas etmelidir.
  5. adım 5 topu düzeltmek için topa kare bir sopa yüzeyi ile vurun's flight.
    Topun uçuşunu düzeltmek için topa kare bir sopa yüzeyi ile vurun. Topa açık bir sopa yüzeyi ile veya sopa yüzeyi dışa doğru açılı olarak vurmak, slice'ın yaygın bir nedenidir. Topa kare bir clubface ile vurmak için, topunuzun gitmesini istediğiniz uçuş yolunu bir çizgi olarak gözünüzde canlandırın. Ardından sopa yüzeyi bu çizgiye dik olacak şekilde topa vurma alıştırması yapın.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Golfte eğimden nasıl kurtulursunuz?
    Slice genellikle düzeltilmesi zor bir derinlik sorunudur. Salınımın derinliği, göğsünüzü ne kadar geriye döndürebildiğiniz ve ellerinizin salınımınızın tepesinde nerede olduğudur. Ben olsam kesinlikle daha derine dönmeyi veya sırtınızı hedefe daha fazla vermeyi düşünürdüm.
  • Soru
    Sürücümü kesmeyi nasıl durdurabilirim?
    İniş hareketinizi yapmaya başladığınızda ellerinizi vücudunuza yaklaştırın ve göğsünüzü döndürmeye devam ettiğinizden emin olun. Topu saat 4 yönünde bir yere vuracakmış gibi hissetmek istersiniz. Yavaş başlayın ve hareket konusunda biraz güven kazandıktan sonra biraz hız ekleyin.

Video

İpuçları