Bilardo Topu Nasıl Eğriltilir

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Massé vuruşu olarak da adlandırılan kavisli bilardo topu vuruşu, isteka topunu önünüze çıkan bir topun etrafından dolaştırmak için kullanışlıdır. Topunuzu etkili bir şekilde kavislendirmek için isteka çubuğunu kaldırın ve topa merkezinin altından vurun. Eğer topun sola doğru kıvrılmasını istiyorsanız, topun sol tarafına vurun, topun sağ tarafına vurmak ise topu sağa doğru kıvrılmasını sağlayacaktır. Pratik yapmak için zaman harcadığınızda, kısa sürede falsolu vuruşunuzu sergileyeceksiniz.

Adımlar

Çekimin Ayarlanması

  1. adım 1 topu başka bir topun etrafında döndürmek için kavisli atışı kullanın's in the way.
    Kavisli vuruşu, topu önünüze çıkan başka bir topun etrafından dolaştırmak için kullanın. Bir topa cebe vurmaya çalışıyorsanız ve başka bir top onun doğrudan yolunu engelliyorsa, bu isteka topunuzu kavislendirmek için mükemmel bir zamandır. Istaka topunuzda küçük bir kavis olduğunda, önündeki topun etrafından dolaşacak ve umarım doğru topa vuracaktır.
  2. adım 2 gerekli sürtünmeyi yaratmak için isteka çubuğuna tebeşir sürün.
    Gerekli sürtünmeyi yaratmak için isteka çubuğuna tebeşir sürün. Tebeşiri ıstakanızın üzerine hafifçe sürün ve ucunda ince bir tabaka olduğundan emin olun. Tebeşir, siz atışınızı yapmaya fırsat bulamadan isteka çubuğunuzun isteka topunun yanından kaymamasını sağlayacaktır.
    • Eğer tebeşir parçanızın üzerinde önceki ıstakalarınızdan kalma derin bir oluk varsa, tebeşiri sürdükten sonra tebeşirin gerçekten uca ulaştığından ve sadece çubuğun kenarlarına ulaşmadığından emin olmak için kontrol edin.
  3. adım 3 istakayı en az 30 derecelik bir açıyla kaldırın.
    Istakayı en az 30 derecelik bir açıyla kaldırın. Bu vuruşta aşağı doğru bir vuruş kullanıldığından, isteka çubuğunu normalden çok daha fazla açıyla tutmanız gerekecektir. Topu en etkili şekilde kavislendirmek için isteka çubuğunu 30, 35 veya 40 derecelik bir açıyla tutmayı deneyin.
    • İhtiyaç duyulan tam açı, topların birbirlerine ve masanın etrafındaki yerleşimine bağlı olacaktır, bu nedenle sizin için işe yarayan bir yöntem bulana kadar açılarla oynayın.
    • Eğer isteka sopanız yüksekte değilse, isteka topunun alt kısmına etkili bir şekilde vuramazsınız.
  4. adım 4 sabit bir hedef için ıstakanın ucunu parmaklarınızın arasına alın.
    Sabit bir hedef için ıstakanın ucunu parmaklarınızın arasına alın. Ne zaman isteka çubuğunu tutmak Topa vurmaya hazırlanırken, ıstakanın ucunu başparmağınız ve işaret parmağınız arasında konumlandırıp bir 'V' oluşturarak atışınız üzerinde daha fazla kontrol sahibi olun. Size daha fazla denge sağlamak için parmaklarınız bilardo masasına değmelidir.
    • Atışınızda daha fazla isabet ve güç sağlamak için ıstakayı sıkı bir tutuş yerine gevşek bir tutuşla tutun.
    • Nişan almak için ıstakanın ucunu parmaklarınızın arasına yerleştirmenin birkaç yolu daha vardır, bu nedenle tarzınıza uygun bir tane bulun.

Topa Vurmak

  1. adım 1 istaka topuna vurduğunuz tarafa'd like it to curve.
    Istaka topuna kavis yapmasını istediğiniz taraftan vurun. Eğer isteka topunuzun bir topun etrafında ve sağa doğru kıvrılmasını istiyorsanız, isteka topunun sağ tarafına vurun. Bilardo topunun sola doğru kavis yapmasını istiyorsanız, sol tarafına vurun. Istaka topunun hangi tarafına vurursanız vurun, top o yöne doğru kıvrılacaktır.
  2. adım 2 bilardo topunun üstüne veya altına vurarak kavisi kontrol edin's central axis.
    Istaka topunun orta ekseninin üzerine veya altına vurarak eğriyi kontrol edin. Merkezi eksen, topun merkezinin etrafında uzanan hayali bir çizgidir. Topa bu çizginin üzerinde vurursanız, topunuzun eğri yerine düz bir çizgide gitme olasılığı daha yüksektir.
    • Merkezi eksenin altında kalarak topa ne kadar yukarı veya aşağı vurduğunuzu değiştirerek farklı eğrileri test edin.
  3. adım 3 topun dibine vurduğunuzdan emin olmak için aşağı doğru vurun.
    Topun dibine vurduğunuzdan emin olmak için aşağı doğru vurun. Istakayı yüksek bir açıyla tuttuğunuz için aşağı doğru bir hareket yapmak daha kolay olacaktır. Nişan alırken ıstakayı düzleştirmeye çalışmaktan kaçının. Bunun yerine, topun üzerine düz bir çizgi halinde indirin.
  4. adım 4 istaka topunun topun etrafından kıvrılması için yeterli güç kullanın.
    Istaka topunun topun etrafından dolanması için yeterli güç kullanın. Topa masaya zarar verecek veya topun fırlamasına neden olacak kadar sert vurmamanız gerekse de, normal bir vuruşta kullandığınızdan daha fazla güç kullanmanız gerekecektir. En iyi sonuçları elde etmek için atışlarınıza biraz daha fazla kuvvet uygulayarak alıştırma yapın.
    • Yeterli güç kullanmazsanız, top önünüzdeki topun etrafından dolanabilir, ancak hedeflediğiniz topa vurmak için yeterli hıza sahip olmayabilir.
  5. adım 5 atışta daha iyi olmak için pratik yapmaya zaman ayırın.
    Atışta daha iyi olmak için pratik yapmaya zaman ayırın. Bir bilardo topuna kavis vermek, ilk birkaç kez yaptığınızda doğal gelmeyebilir. Istakanızı kaldırmayı ve topun hangi yöne kıvrılmasını istediğinize bağlı olarak topun sol veya sağ tarafına vurmayı unutmadan pratik yapmaya devam edin. Atış üzerinde çalışmak için zaman harcadığınızda, bunu nasıl iyi yapacağınızı öğreneceksiniz.
    • Bir topu cebe yakın bir yere, ıstaka topunu daha geriye koyarak ve yolda kalan topu diğer iki topun ortasına yerleştirerek alıştırma senaryoları oluşturun.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları