Golf Topları Nasıl Süslenir?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Golf toplarını süslemek hem yetişkinler hem de çocuklar için eğlenceli olabilecek bir aktivitedir. İster hayatınızdaki golfçü için bir hediye hazırlıyor ister evinizin dekorunu vurguluyor olun, golf toplarını kalıcı kalemle veya boyayla tasarımlar ekleyerek orijinal sanat eserleri için kullanabilirsiniz. Bahçenizi golf topu uğur böcekleriyle güzelleştirmek için kırmızı, siyah ve beyaz boya da kullanabilirsiniz.

Adımlar

Golf Toplarının Kalıcı Kalemle Süslenmesi

  1. adım 1 bir tasarım seçin.
    Bir tasarım seçin. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda tasarım var. Golf toplarını süsleme konusunda yeniyseniz, çiçek desenleri çizmek için kolay, eğlenceli ve sevimli bir desendir. Ayrıca güneş sistemini yeniden yaratabilir veya minyonlar ve popüler karakterler yapabilirsiniz. Sonsuz seçeneğiniz var, bu yüzden golf toplarınızın nasıl görünmesini istediğinize dair bir plan yapın.
    • Bazı yaratıcı fikirler arasında meyveler, böcekler ve hayvanlar, tatil temaları ve futbol ve basket topları gibi diğer spor topları yer alır.
  2. adım 2 golf toplarını ve işaretleyicileri toplayın.
    Golf toplarını ve keçeli kalemleri toplayın. Kolayca sürtünmeyen veya yıkanmayan ve zamanla solmayan kaliteli kalıcı keçeli kalemler kullanın. Bir dizi renk seçin. Çim üzerinde en parlak renkleri elde etmek için kırmızı ve sarıları tercih edin.
    • Çok sayıda golf topu toplayın. Çalışırken, beğenmediklerinizi atmak isteyebilir veya yol boyunca denemek istediğiniz yeni tasarımlar bulabilirsiniz. İstediğiniz kadar farklı tasarım ve illüstrasyon deneyin.
    • Tüm malzemeleri topların yuvarlanmayacağı bir karton kutuya veya başka bir düz yüzeye yerleştirin.
  3. Golf toplarını bulaşık deterjanı ile iyice yıkayın. Bir lavaboya yerleştirin ve yüzeydeki kiri veya diğer unsurları temizlemek için sıcak, sabunlu suyla fırçalayın. Üzerlerine kalıcı keçeli kalemle çizim yapmadan önce bir bulaşık havlusuyla kurulayın.
  4. Golf topunun etrafına çizgiler çizin. Golf topunu düz bir yüzeye koyun ve kalemi ucu topa değecek şekilde sabit tutun. Topun etrafında düz bir çizgi oluşturmak için golf topunu yavaşça yuvarlayın. Ardından işaretleyiciyi topun üzerinde başka bir çizgi çizmek istediğiniz bir sonraki noktaya taşıyın.
    • Çizgiler kendi başlarına dekoratif olabilir veya çiçek desenli çiçekler için sap olarak kullanılabilirler.
    • Belirli bir tema için farklı renkler kullanın. Örneğin, Noel temalı bir tasarım için kırmızı ve yeşil veya golf topunu yaban arısı gibi göstermek için siyah ve sarı kullanın.
  5. adım 5 topun üzerine çiçek deseni yapın.
    Topun üzerine çiçek deseni yapın. Markörün ucuyla topun üzerindeki çıkıntıları renklendirin. Bir çıkıntıyı tek renkle ve çevresindeki çıkıntıların her birini daha parlak bir renkle boyayarak bir çiçek deseni oluşturabilirsiniz.
    • Bu işlem, siyah ve kahverengi gibi nötr renkler kullanırsanız pati izleri için de işe yarar.
  6. adım 6 sırtları renklendirin.
    Sırtları renklendirin. Kareli bir desen için her bir çıkıntıyı renklendirin veya puantiyeli bir desen için çıkıntıları az miktarda renklendirin. Deseninizin nasıl görünmesini istediğinize bağlı olarak farklı renkler veya tek bir renk kullanabilirsiniz. Teknik basittir ancak bitmiş tasarımı görmek eğlenceli olacaktır.
    • Golf toplarını basit tasarımlarla boyayıp bir vazo ya da çerçeve içine yerleştirerek harika bir ev dekorasyonu yaratabilirsiniz.

Golf Toplarını Boyama

  1. adım 1 golf toplarınızın nasıl görünmesini istediğinizi seçin.
    Golf toplarınızın nasıl görünmesini istediğinizi seçin. Akrilik boya ve boya fırçaları kullanabilir ya da tek renkten oluşan daha sağlam bir görünüm için sprey boya kullanabilirsiniz. Tasarıma bağlı olarak, çok sayıda golf topu toplamanız gerekebilir. Yol boyunca tasarımınızı değiştirmek isteyebileceğiniz için çok fazla golf topuna sahip olmak, yeterli olmamasından daha iyidir. İhtiyacınız kadar golf topu kullanın.
    • Başlamadan önce ne tür bir tasarım istediğinizi bilmek, sprey boya mı yoksa akrilik boya mı istediğinize ve hangi boyutta fırça kullanacağınıza karar vermenize yardımcı olabilir.
  2. adım 2 çalışma alanınızı kurun.
    Çalışma alanınızı kurun. Golf toplarını boyamak, dağınıklık ve duman nedeniyle açık havada yapıldığında en iyisidir. Boş yumurta kartonlarını dışarıda düz bir yüzeye baş aşağı yerleştirin. Ardından golf toplarını yumurta kartonunun üzerine yerleştirerek çalışırken sıkıca yerinde tutun.
  3. Golf toplarını zımparalayın. Bu, topun dış yüzeyindeki parlaklığı giderecek ve böylece boya daha iyi yapışacaktır. Bu aynı zamanda kir ve pisliğin giderilmesine de yardımcı olacaktır.
  4. Golf toplarına astar ekleyin. Onları yumurta kartonlarının üzerinde tutun ve golf toplarının üzerine boya astarı spreyi sıkın. Bu aynı zamanda boyanın yapışmasını ve daha uzun süre kalıcı olmasını sağlayacaktır. Spreyi sıkarken yüzünüzden uzak tutun ve ardından topların kurumasını bekleyin.
  5. Sprey boya ile düz bir renk boyayın. Bir topu boş yumurta kartonunun üzerine yerleştirip sprey boya sıkarak tek renk yapabilirsiniz. Kuruduktan sonra ters çevirin ve diğer tarafını da boyayın. Sprey boyanız yoksa, topları akrilik boya ile kaplamak için büyük bir fırça da kullanabilirsiniz.
    • Beyaz olmayan düz renkli bir golf topunuz olduğunda, daha renkli bir arka plana sahip tasarımlar oluşturmaya devam edebilirsiniz.
  6. adım 6 temiz kesimli bir tasarım yapmak için çıkartma ve boya kullanın.
    Temiz kesimli bir tasarım yapmak için çıkartma ve boya kullanın. Yıldız, harf, çiçek ve diğer şekillerdeki çıkartmalar, çıkartmayı topun üzerine yerleştirip üzerini fırça veya sprey boya ile boyadığınızda tasarımlar, baş harfler veya isimler için iyi sonuç verecektir. Çıkartmaları çıkarmadan önce boyanın kurumasını bekleyin.
  7. adım 7 daha küçük tasarımlar çizmek için ince bir fırça kullanın.
    Daha küçük desenler çizmek için ince bir fırça kullanın. Karmaşık tasarımlar çizmek için küçük bir fırçanın ucunu kullanın veya sırtları farklı renklerle doldurarak çiçek deseni oluşturun. Bunu, bir sırtı koyu nötr bir renge ve çevresindeki her sırtı parlak bir renge boyayarak yapın.

Golf Topu Uğur Böceği Yapımı

  1. adım 1 resim yapabileceğiniz bir çalışma alanı oluşturun.
    Boyama yapabileceğiniz bir çalışma alanı oluşturun. Dağınıklık ve duman nedeniyle açık hava genellikle çalışmak için en iyi yerdir. Eğer iç mekanda çalışacaksanız, gazete kağıdı serin ve bir pencere açın. Boş yumurta kartonlarını gazetenin üzerine veya boyama yapacağınız düz yüzeyli alana yerleştirin.
    • Boş yumurta kartonları siz çalışırken golf toplarını tutmak için kullanılacaktır, böylece sabit kalırlar ve bir elinizi serbest bırakabilirsiniz.
  2. Her bir golf topunun yüzeyini zımparalayın. Bu işlem topun üzerindeki parlaklığı ve kir kalıntılarını temizleyecektir. Golf toplarının yüzeyinde boyanın yapışmasını engelleyebilecek bir parlaklık tabakası vardır, bu nedenle tüm parlaklığın giderildiğinden emin olmak önemlidir. Her bir topu zımparaladıktan sonra, fazla kum veya tozu fırçayla temizleyin.
  3. Topların üzerine bir boya astarı püskürtün. Bunu, toplar baş aşağı duran yumurta kartonunun üzerindeyken yapmak en kolayıdır. Bu, boyanın daha iyi tutunmasına ve renklerin daha canlı görünmesine yardımcı olacaktır. Devam etmeden önce astarın tamamen kurumasını bekleyin.
  4. adım 4 topu kırmızı boya ile kaplayın.
    Topu kırmızı boya ile kaplayın. Boya yaparken topları yumurta kartonunun üzerinde tutun. Büyük bir fırça kullanabilir veya kolay ve sağlam bir kaplama için sprey boya kullanabilirsiniz. Herhangi bir siyah eklemeden önce kırmızı boyanın tamamen kurumasını bekleyin. Bu, siyah boyanın kırmızı boyanın içine akmasını ve topun üzerinde dağınıklık yaratmasını önleyecektir.
  5. Baş için büyük siyah bir daire çizin ve içini siyah boya ile doldurun. Başın üstünden topun etrafında yarım daire şeklinde bir çizgi çizmeye devam edin. Bu, iki kanat arasındaki çizgidir. Noktalar için topun üzerindeki çıkıntıları doldurmak üzere siyah boyayı kullanmaya devam edin.
    • Çok fazla siyah nokta yapmak zorunda değilsiniz. Sadece birkaç tanesi harika görünecektir.
  6. adım 6 uğur böceğinin başının içine iki küçük beyaz halka boyayın.
    Uğur böceğinin başının içine iki küçük beyaz halka boyayın. Bunlar gözler olacaktır, bu nedenle başın üst yarısına doğru kanatlara yakın bir yere koyun. Bu noktada tasarım tamamlanmıştır, bu nedenle topun kurumasını bekleyin.
  7. Yeni uğur böceği golf toplarınızı yağmurdan ve hava koşullarından korumak için vernik ekleyin. Verniği temiz bir fırça ile sürün ve kurumaya bırakın. Vernik kuruduktan sonra onları bahçenizin etrafına veya çiçek tarhlarınıza koymaya başlayabilirsiniz.
    • Güneş ışığında renklerinin hızla solmasını önlemek için onları gölgeli alanlarda tutmaya çalışın.

Uzman Soru-Cevapları

İpuçları

  • Toplayabildiğiniz kadar çok golf topu toplayın. Projeye bağlı olarak, bunlardan çok sayıda isteyebilirsiniz. Tanıdığınız bir golfçüye sorun ya da golf sahasına gittiğinizde birkaç tane alın. Bunları herhangi bir spor malzemeleri mağazasından da satın alabilirsiniz.
  • Golf toplarını profesyonel bir logo veya tasarımla kişiselleştirmek istiyorsanız, bunları bir özelleştirme şirketi aracılığıyla çevrimiçi olarak sipariş edin. Takımınızı, liginizi veya grubunuzu temsil etmelerini sağlayın ya da sevdiğiniz birini veya bir şeyi hatırlatmaları için saklayın.

Uyarılar

  • Golf toplarını süslerken çocuklar her zaman gözetim altında tutulmalıdır. Boya yutulduğunda zehirli olabilir.

İhtiyacınız Olan Şeyler

  • Golf topları
  • Farklı renklerde kalıcı keçeli kalemler
  • Akrilik boya veya farklı renklerde sprey boya
  • Bir karton kutu
  • Gazete
  • Boş yumurta kartonları
  • Zımpara Kağıdı
  • Astar
  • Vernik
  • Bulaşık sabunu