Düşmanlarınızı Nasıl Yenersiniz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Hayatta dostlar ediniriz ama düşmanlar da edinebiliriz. Bunlar bazen zorbalar, bazen de size en yakın insanlar olabilir. Hayatınızdaki bu insanlarla nasıl etkileşim kuracağınızı ve onlarla nasıl başa çıkacağınızı bilerek, korku içinde yaşamadan yolunuza devam edebilirsiniz.

Adımlar

Düşmanınızı Anlamak

  1. adım 1 ne tür bir düşman olduğunuzu belirleyin're dealing with.
    Ne tür bir düşmanla karşı karşıya olduğunuzu anlayın. Tüm düşmanlar eşit yaratılmamıştır. Düşmanınızın kim olduğuna ve ilişkinizin doğasına bağlı olarak, onları yenmeyi öğrenmeden önce nasıl çalıştıkları hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerekir.
    • Düşmanlar sizin zıt versiyonunuz gibidir. Düşmanlarınızı işte, okulda ve benzer düşünen benzer insanlarla eşleştirildiğiniz diğer durumlarda bulabilirsiniz. Her şey size düşmanınızla arkadaş olmanız gerektiğini söyler - benzer ilgi alanlarınız, hedefleriniz ve hobileriniz vardır - ama bir türlü anlaşamazsınız. Düşmanınız suyunuzun yağıdır.
    • Düşmanlar sevmediğiniz arkadaşlarınızdır. Düşmanınızla asla arkadaş olmayın, hatta düşmanınızla bile. Ama siz takılırken, o övünmeyi hiç bırakmaz. Düşmanlar sinir bozucu, zehirli ve gerçek bir moral bozucudur.
    • Düşmanlar zordur. Sınıftan işyerine kadar, düşmanlar günü atlatma beceriniz için ciddi tehditlerdir. Düşman, sizin onların popülaritesini aldığınızı düşünen, bu yüzden sizden nefret eden ve her zaman her şeyi kazanan kişidir.
  2. adım 2 düşmanınızı yakın tutun.
    Düşmanınızı yakın tutun. Eski bir atasözü doğrudur - dostlarınızı yakın tutarsanız, düşmanınızı da yakın tutarsınız. Düşmanınızı yenmek istiyorsanız, onların her şeyi nasıl kazandığını öğrenmelisiniz. Bu da düşmanınızla konuşmak, düşmanınızı izlemek ve düşmanınızın düşünme şekli hakkında öğrenebileceğiniz her şeyi öğrenmek anlamına gelir.
    • Pek çok zorba, düşman ve diğer düşman türleri kıskançlık temelinde hareket eder. Düşmanlar genellikle kendi yaşamlarında kaygı duydukları şeylerle uğraşırlar. Eğer bir konuda size sataşılıyorsa, bunun nedeni düşmanınızın da aynı konuda kaygı duyması ya da sadece kötü davranıp sizi utandırmak istemesi olabilir.
    • Düşmanlar tehdit olarak gördükleri insanlardan da nefret ederler. İşyerinde veya rekabetçi okullarda - rekabet söz konusu olduğunda - düşmanlar sizi kazanmaktan alıkoymaya çalışacaktır. Bu da sizin kötü bir konumda olduğunuz anlamına gelir.
  3. adım 3 düşmanınızı gözlemleyin.
    Düşmanınızı gözlemleyin. Düşmanınızın sizi düşmanlaştırma şeklini analiz etmek, karşılık vermenin bir yolunu planlamanıza yardımcı olacaktır. Düşmanınız kimlerle ilişki kuruyor? Düşmanınızın çıkarları nelerdir? Düşmanınız ne istiyor? Düşmanınızı neyin motive ettiğini ve düşmanınızın kişisel düzeyde neyle mücadele ettiğini öğrenin. Düşmanınızın ev hayatı nasıldır? Düşmanınız nereden geliyor? Biraz araştırma yapın ve bu soruları yanıtlayın.
  4. adım 4 düşmanınızı bulun's weakness.
    Düşmanınızın zayıf noktasını bulun. Her düşmanın bir zayıflığı vardır, sizi zorlarken ne kadar güçlü görünürlerse görünsünler. Bu zayıflığı bulmak, intikamınızı planlamak ve düşmanınızı küçük düşürmek için çok önemli olacaktır. Bazı yaygın düşman zayıflıkları şunlardır:
    • Kibir. Tıpkı antik Yunan hikayelerinde olduğu gibi, aşırı gurur birçok düşmanın çöküşüne yol açabilir. Böbürlenen, övünen bir düşmanınız varsa, utanç verici bir duruma düşürülmek bu düşman için yıkıcı olacaktır. İyi bir intikam, düşmanınızı toplum önünde utanç ya da başarısızlığa uğratmak anlamına gelebilir.
    • Özgüven. Pek çok zorba aslında kendine güveni olmayan ya da kendi yeteneklerine inanmayan koca bebeklerdir. Pek çok zorba aslında sadece arkadaşlık ve arkadaş arar, çünkü kendilerini değersiz ve sevilmemiş hissederler. Bu tür zorbalar daha nazik bir taktiğe daha iyi yanıt verebilirler.
    • Rekabetçilik. Birçok düşman, kazanma aşklarının insani nezaket ve kibarlık gibi diğer hususların önüne geçmesine izin veren aşırı rekabetçi pisliklerdir. Bu düşmanları devre dışı bırakmayı ve dondurmayı öğrenmek, onlarla başa çıkmanın ve size eziyet etme yeteneklerini silahsızlandırmanın en iyi yoludur. Siz oynamazsanız, onlar da kazanamaz.

Düşmanınıza Geri Dönmek

  1. adım 1 düşmanınıza sizi kışkırtmayı bırakmasını söyleyin.
    Düşmanınıza sizi kışkırtmayı bırakmasını söyleyin. Birisi sizi rahatsız ediyorsa ve durmasını istiyorsanız, bunu halletmenin çok basit bir yolu var: ona yeni şeyler söyleyin. Birisi düşmanca veya zorbaca davranışlarla karşınıza çıkıyorsa, elinizi bir yaya geçidi bekçisi gibi 'dur' hareketiyle uzatın. Derin bir nefes alın. Sakin ve eşit bir sesle, 'Dur! Hemen durmanı istiyorum' gibi bir şey söyleyin.
    • Zorbaya durmasını söylemek onu sizden uzaklaştırmazsa, ifadeyi tekrarlamaya devam edin. Eğer sizi kızdırmayı başaramazlarsa, çoğu zorba bunu devam ettirecek kadar eğlenmeyecektir. Sizi kışkırtmak için yeterince başarısız olduktan sonra, çoğu zorba sizi yalnız bırakabilir.
    • Siz durmasını söyledikten sonra zorbalar olayı tırmandırırsa, bunu birilerine, bir öğretmene, ebeveyne veya ofisteki bir amire söylemek uygunsuz değildir. Yanınıza başka birini alın.
  2. adım 2 düşmanınızdan mümkün olduğunca kaçının.
    Düşmanınızdan mümkün olduğunca kaçının. Herhangi bir düşmanı yenmenin en iyi yolu onu hayatınızdan tamamen çıkarmaktır. Düşmanlarınızı silahsızlandırmak ve sizi rahatsız etme, eziyet etme ve sinirlendirme yeteneklerini ellerinden almak için onlardan mümkün olduğunca kaçının. Eğer bir zorba ile mücadele ediyorsanız, gözlem becerilerinizi kullanarak onların uğrak yerlerinden uzak durun ve başka yerlerde vakit geçirin. Sizi kışkırtmaları için onlara fırsat vermeyin.
    • Düşmanınızı işte veya okulda olduğu gibi düzenli olarak görmek zorundaysanız ve onlarla etkileşime girmek zorunda kalırsanız, işiniz daha zor olacaktır, ancak imkansız değildir. Bu düşmanlardan kaçınmanın en iyi yolu onları dinlemekten kaçınmaktır. Düşmanınız okulda atıp tutarken kulaklık takın, böylece onu dinlemek zorunda kalmazsınız veya sınıfta zil çalmadan hemen önce gelip sınıfın karşı tarafına oturun. Sanki orada değillermiş gibi olacak.
  3. 3. adım sakin olun.
    Sakin olun. Düşmanınız sizinle yüzleştiğinde, en iyi taktik buz adama dönüşmektir. Sakin olun. Gerçekten soğukkanlı. Düşmanınız rahatsız edici, zorba davranışlarına başladığında sinirlenmeyin ya da karşılık vermeye çalışmayın. Sadece onlara rahatsız edici bir karınca sürüsüne ya da kedinizin kusmuğuna baktığınız gibi bakın. Küçük bir rahatsızlık. Duygusal tepkiler düşmanların bitkileri için su gibidir. Suyu esirgerseniz ölürler. Tepki verseniz bile bunu soğukkanlı ve sakin bir şekilde yapın. Asla kızmayın.
    • Düşmanınız sizinle yüzleşirken onu opera söylerken ya da bir ahtapotla güreşirken hayal etmeye çalışın.
    • Düşmanınızın ağzından çıkan zehirli kusmuklara kulak asmayın. Onlar her konuştuğunda bir mantra okumaya çalışın, duyduğunuz kelimeleri olumlu bir şeyle değiştirmeye odaklanın. En sevdiğiniz şarkı sözleri, bir şiir ya da bir dua bu gibi durumlarda ezberlemek için uygun bir pasaj olabilir.
  4. adım 4 düşmanınızı dondurun.
    Düşmanınızı dondurun. Soğuk omuz düşmanlarla mücadelede güçlü ve etkili bir araç olabilir. Zorbalar, çılgınlar ve düşmanların hepsi dikkat çekmek ister. Bir izleyici kitlesi isterler ve kendilerini yükseltmek ve kalabalığın üzerinde öne çıkmak için insanlara sataşırlar. Bunu etkisiz hale getirmenin en iyi yolu nedir? Onları tamamen görmezden gelmek.
    • Düşmanınız etrafınıza geldiğinde, kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey olmuyormuş gibi davranın. Ses yok, başka kimse yok. Onlara kesinlikle hiçbir tepki vermeyin. Düşmanınız sizden iki adım ötede durup adınızı haykırsa bile, onu görmezden gelin ve hiçbir şey olmamış gibi bir arkadaşınızla konuşun.
  5. adım 5 bir grup içinde güvenlik bulun.
    Bir grup içinde güvende olun. Düşmanlar hakkında doğru olan eski bir atasözü vardır: Düşmanınızın düşmanı dostunuzdur. Muhtemelen düşmanınız sizden daha fazla insanı yabancılaştırmıştır. Ortak bir düşmana karşı duyduğunuz güvensizlik nedeniyle bağ kurabileceğiniz başka insanlar bulun. Sonra da intikam planları yapın!
    • Zorbalar genellikle kendilerini yenme konusunda tehdit oluşturduğunu düşündükleri kişileri seçerler. Birlikte takılabileceğiniz iyi arkadaşlarınız varsa, sayıları onlara geri çevirerek tek bir zorbayı kolayca saptırabilirsiniz.
  6. 6. adım düşmanınıza şaka yapın...
    Düşmanınıza şaka yapın. Belirli koşullar altında, uygun bir şaka düşmanınızı geri kazanmanın en iyi yolu olabilir. Bu durum özellikle gururlu ya da egoist düşmanlar için geçerlidir. Bazı yaygın düşman intikam şakaları şunları içerebilir:
    • Düşmanınızın e-postasını hackleyerek düşmanınızı utandıracak liste-serv mesajları göndermek.
    • Ofiste düşmanınıza teslim edilmek üzere utanç verici bir şey sipariş etmek. İşyerine büyük bir kutu dolusu eski Profesyonel Güreş dergileri veya yetişkin bezi katalogları veya garip ve egzotik pornografi. Teslimatı ofisinize değil binaya yaptırdığınızdan emin olun, böylece teslimatı yapan kişi tüm ofisleri dolaşmak ve işkencecinizi bizzat bulmak zorunda kalacaktır.
    • Kaba davranın. Düşmanınızın kapısına kese kağıdı içinde kaka mı? Duş musluğunda Jolly Ranchers? Tuvalet tankında bir üst kat mı? Ne kadar ileri gideceğinize siz karar verin.
  7. adım 7 devam edin.
    Devam edin. En iyi intikam mı? İyi yaşamak. Bir zorbayı hayatınızdan çıkarmanın en iyi yolu, onu geçmişe taşımak ve arka cama koymaktır. Zorbayı görmezden gelin, düşmanınızı dondurun ve hayatınıza devam edin. Düşmanınız hayatınız üzerinde önemli bir etki yaratamadığını görürse, sizi kızdırmak için yaptığı olgunlaşmamış girişimlerin tüm gücü elinden alınacaktır.

Kendinizi Savunmak

  1. adım 1 don't look for a fight, but learn to defend yourself if necessary.
    Kavga aramayın, ancak gerekirse kendinizi savunmayı öğrenin. Düşmanınızın sizi fiziksel bir münakaşaya kışkırtmasına asla izin vermemelisiniz, ancak bazı düşmanlar kendi yollarını belirler ve elinizi zorlar. Ortaya çıkan herhangi bir durumla başa çıkabileceğinizi bilirseniz, günlük yaşamınızda hareket etme becerinize çok daha fazla güvenebilirsiniz. Korku içinde hareket etmeyin. Hazırlıklı olun.
  2. adım 2 atmayı öğrenin...
    Yumruk atmayı öğrenin. Dövüşler filmlerdeki gibi, her iki kişinin de biri nakavt olana kadar yüzüne milyonlarca sert sağ yumruk attığı şekilde yürümez. Çoğu dövüş çok çabuk biter. Yumruğu düzgün bir şekilde şekillendirmeyi ve atmayı öğrenmek, durum gerektirdiğinde değerli bir film hatası yapmamanızı sağlayacak, böylece yüksek olasılıklı bir yumruğu doğru bir şekilde atabilecek ve kavgayı daha sonra değil daha erken bitirebileceksiniz.
    • Parmaklarınızı elinizin içine sıkıca sararak yumruk yapın, ancak dolaşımı kesecek kadar sıkı değil. Başparmağınızı parmak eklemlerinizin alt kısmına sarın, işaret parmağınızın etrafına ve parmaklarınızın içine değil.
    • Orta parmağınızın orta boğumunu hafifçe uzatın. Yumruğunuzun temas etmesi gereken yer burasıdır, parmaklarınızın ellerinize bağlandığı büyük ekleminiz değil.
    • Dirseklerinizi içeride tutarak düz bir çizgide yumruk atın ve büyük dairesel haymakers değil, doğrusal yumruklar atın. Düz bir yumrukta büyük bir salınımdan çok daha fazla güç vardır.
    • Burnu, boynu veya mideyi hedefleyin. Birinin çenesine, yanağına veya alnına yumruk atmak size daha fazla zarar verecektir. Yumuşak noktaları hedefleyin ve sertçe savurun.
  3. 3. adım oynamayı öğrenin...
    Savunma yapmayı öğrenin. İyi bir savunma pozisyonunu korumak, sağlam bir yumruk atmak kadar önemlidir, hatta daha da önemlidir. Unutmayın, bu bir Rocky filmi değil: öpücüğünüze birkaç sağlam yumruk ve yerde olacaksınız, ki bu tam olarak olmak istemediğiniz yerdir.
    • Yumruklarınızı gevşek bir şekilde yüzünüze yakın tutun ve ağırlığınızı, baskın tarafınızdaki omzunuz ve kalçanız rakibinize dönük olacak şekilde kaydırın. Rakibinize doğru yaklaşmayın ama daha küçük bir hedef oluşturmak için bir tarafa dönün.
    • Savurmadığınız zamanlarda ellerinizi her zaman çenenizin yakınında ve başınızın yanında tutun.
  4. adım 4 i̇leri doğru hareket edin, geri değil.
    İleriye doğru hareket edin, geriye değil. Yumruk atarken savunma pozisyonunuzu koruyarak doğrudan rakibinize doğru ilerleyin ve hedefiniz onu yere sermek olsun. Bunu yapmanın en iyi yolu mümkün olduğunca büyük görünmek ve ilerlemek, ilerlemek, ilerlemektir. Geriye doğru itilmenize izin vermeyin.
    • İnanılmaz görünse ve doğal içgüdülerinize ters düşse de, yumruklardan geri çekilmek yerine onlara doğru ilerlemek çok daha güvenli ve daha az acı vericidir. Geri çekilmek yerine ilerlemeye ve düşmanınızın geri çekilmesini sağlamaya devam edin. Bir darbe almanız gerekiyorsa, tam gücüne ulaşmadan önce yarı yolda karşılamak, yere serilme olasılığınızın daha yüksek olduğu salınımın zirvesinden daha az acı verecektir. İlerleyin ve düşmanınızın geri kaymasını sağlayın.
  5. adım 5 hareket etmeye devam edin.
    Devam edin. Boksörlerin dediği gibi, sopa ve hareket. Kendinizi bir dövüşün içinde bulursanız, bloğunuzun kırılmasını istemiyorsanız, orada öylece dikilmeyin. Ayaklarınızın üzerinde durun, hafifçe zıplayın ve sanki havada size doğru uçan sinir bozucu bir arıdan kaçıyormuş gibi başınızı ileri geri hareket ettirin. Başınızı hareketli bir hedef haline getirin ve vurulması zor biri olun.
  6. 6. adım ayakta kalın.
    Ayakta kalın. Hiçbir koşulda yere düşmemeye ya da dövüşü yere indirmemeye çalışın. Hızlı bir yumruk dövüşü ile kendinizi savunmak bazen zor bir durumla başa çıkmanın en iyi yoludur, eğer düşmanınız sizi buna zorlarsa, ancak yerde güreşerek biten bir dövüş tehlikelidir ve her ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır.
    • Eğer rakibinizi yere düşürürseniz, geri çekilin. 'Bu iş bitti' deyin ve uzaklaşın. Ne demek istediğinizi kanıtlamış olacaksınız.
  7. adım 7 kaçmak için en hızlı yolu arayın.
    Kaçmak için en hızlı yolu arayın. Bir çıkış yolu arayarak kavgayı mümkün olduğunca çabuk sonlandırın. Eğer rakibinizi iyi zamanlanmış bir yumrukla yere sererseniz, ona daha fazla sinirlenme ve yumruk atma fırsatı vermeyin. Sadece şöyle deyin: 'Bak, bu iş bitti. Seninle dövüşmek istemiyorum. Bunu sen başlattın ve ben bitiriyorum.' Sonra hızlı bir çıkış yapın ve yüksek bir notla çıkın. Şansınız varsa düşmanınız yenilmiş olmalıdır.
    • Tekrar etmek gerekirse, düşmanınızla başa çıkmak için dövüşmek her zaman son çare olmalı ve ne pahasına olursa olsun kaçınılmalıdır.

Uzman Soru ve Cevapları

  • Soru
    Kavga etmeden önce düşmanımı durdurmak için ne yapabilirim?
    Sorun istemediğinizi göstererek ve herhangi bir tartışmadan kaçınmaya çalışarak durumu olabildiğince yatıştırmaya çalışın.
  • Soru
    Düşmanlarım bana kötü şeyler yapmayı planlarken onları nasıl yenebilirim?
    Ne planladıklarını öğrenmeye çalışın. Size yardım edebilmeleri için daha fazla arkadaş edinin.
  • Soru
    Düşmanımın zayıflıklarını nasıl öğrenebilirim?
    Onları yakından izleyin. Ne hakkında konuştuklarına bakın ya da kişisel bilgilerini ve zayıflıklarını öğrenmek için bir arkadaşınızdan düşmanınızla 'arkadaş' olmasını isteyin. Ancak zorba olmayın ya da onlara eziyet etmeyin. Adil oynayın, nazik olun ve onları görmezden gelin.

İpuçları

Uyarılar

  • İşlerin kaybetmenize yol açmasına izin vermeyin. Bu tür yüzleşmelerden mümkün olduğunca kaçının.
  • Düşmanınızın işyerine onun adına pornografi göndererek işten atılmasına neden olabilir, hatta ortaya çıkarsa başınızı derde sokabilirsiniz. Düşmanınızdan nefret ediyor olabilirsiniz, ancak kendinize bunun onun kariyerine mal olmasına değip değmeyeceğini sorun.