Arkadan Ayı Sarılmasına Karşı Nasıl Savunma Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Biri sizi arkanızdan tutuyorsa, bunun iki olası nedeni vardır. Birincisi, size sarılmak istiyorlardır. İkincisi ise korkunç bir şey yapacak olmalarıdır. Eğer durum buysa, kendinizi nasıl savunacağınızı öğrenmeniz gerekir, çünkü size vururken sizi tutmaya, duvara çarpmaya veya hatta sizi bir arabaya zorla bindirmeye çalışıyor olabilirler.

Adımlar

  1. adım 1 saldırganın düşman olduğundan emin olun.
    Saldırganın düşman olduğundan emin olun. Arkadaşlarınıza zarar vermek kötü bir fikirdir. Saldırganın size zarar vermeye çalıştığını fark ettiğinizde, devam edin ve karşılık verin.
  2. adım 2 ağırlığınızı rakibinizin altına verin's center of gravity.
    Ağırlığınızı rakibinizin ağırlık merkezinin altına düşürün. Bunu çömelme pozisyonuna girerek yapın. Bunu başardığınızda, sizi hareket ettirmek çok daha zor olacak ve kendinize biraz zaman kazandırmış olacaksınız.
  3. adım 3 kollarınızın serbest mi yoksa ayı sarılması tarafından mı yakalandığını anlayın.
    Kollarınızın serbest mi yoksa ayı sarılması tarafından mı yakalandığını anlayın. Eğer serbest değillerse, doğrudan bir sonraki adıma geçin. Eğer serbestlerse, bir sonrakini atlayın ve ondan sonrakini okuyun.
  4. adım 4 saldırın.
    Saldırın. Kurtulmak için her şeyi yapın. Bazı öneriler ayaklara basmak ve kasıklara vurmaktır (yakalamak değil). Kollarınız hafifçe gevşediğinde, ulaşabildiğiniz her yere tekrarlayan dirseklerle rakibe vurun. Sonraki iki adımı atlayın.
  5. adım 5 eğer kollarınız serbestse, ayaklarınızı yere vurun ve karnınıza ve kafanıza dirsek atın.
    Eğer kollarınız serbestse, ayaklarınızı yere vurun ve karnınıza ve başınıza dirsek atın. Kasık tokatlama, kollarınızın göreceli pozisyonları nedeniyle daha az etkilidir. Muhtemelen saldırgan bırakmayacaktır. Ancak serbest bırakılırsanız, bir sonraki adımı atlayın. Ancak saldırgan bırakmazsa, bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Bunu yaparken dikkatli olun, çünkü aşırı acıya ve kalıcı hasara neden olacaktır.
  6. adım 6 düşmanın sırtına vurun's hand with the two knuckles you would use to tap a table.
    Masaya vurmak için kullandığınız iki parmak eklemiyle düşmanın elinin arkasına vurun. Elin arkasındaki zayıf kemiklerin çeşitliliği bunu dayanılmaz derecede acı verici hale getirir. Şimdi, işaret ve orta parmağınızı alın ve doğal olmayan bir şekilde geriye doğru çekerken döndürün. Kırılmaları gerekir. Şimdi parmağınızı sertçe geri iterken ve mesafenizi korurken tekme atın.
  7. adım 7 don't stop part way.
    Yarı yolda durmayın. Kendinizi özgürleştirdikten sonra, durmayın savaşmak. Rakibiniz karşılık veremeyecek ya da sizi herhangi bir şekilde tehdit edemeyecek hale gelene kadar saldırmaya devam edin. Bundan daha kötü olan tek şey savunmak Kendini kötü ya da yarım yamalak savunmaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Ya saldırganım ateşli silah ya da bıçakla silahlanmışsa?
    Tekvando eğitimi alırsanız size kendinizi bıçaklara karşı korumayı öğreteceklerdir. Ancak en önemli şey kendinizi o pozisyona sokmamaktır.
  • Soru
    Yanlışlıkla savaş ya da kaç tepkinizi tetikleyen bir arkadaşınızın gönlünü nasıl alırsınız?
    Bu kötü bir durum. Acılarına yardımcı olacak bir şeyler alın, onları rahatlatın ve kontrol edin. Ardından af dilemeli ve belki bir hediye vermeli, hatta affetmezlerse size ait bir şeyi almalarına izin vermelisiniz. Bunun gerçekten bilinçsizce yapıldığını ve kasıtlı olmadığını hatırlatın.

İpuçları

  • Adım 1 için çok geç kalmayın. Eğer objektif olarak bunun bir şaka olmasını beklemeyeceğiniz bir durumdaysanız, kendinizi derhal savunma hakkınız vardır. Gecenin bir yarısı ışıksız bir sokakta size bunu yapmanın komik olduğunu düşünen biri varsa, onlar için çok kötü.
  • Büyük olasılıkla durumunuzdan ve bulunduğunuz yerden saldırgan olup olmadığını anlayacaksınız.
  • Dövüşü bitirin.

Uyarılar

  • Gerçek ayı sarılmalarından kaçının.
  • Yasaların farkında olun; ölümcül güç kullanımına genellikle yalnızca hayatınız tehdit altında olduğunda izin verilir.
  • Kasıklardan tutmayın. Acı verici görünebilir, ancak rakibiniz sizi ısıracaktır ki bu daha da kötüdür.