Netbolda Nasıl Savunma Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Netbol, 7 sporcudan oluşan bir taraf tarafından oynanan temassız aralıklı bir spordur. Amaç, size karşı olan golleri sınırlarken en yüksek sayıda gol atmaktır. Savunma söz konusu olduğunda takımdaki her oyuncunun oynaması gereken bir rol vardır. Oyuncuların, pas seçeneklerini sınırlandırarak ve topa sahip olmak için hataya zorlayarak atağın hızını yavaşlatmak için kolektif olarak çalışması gerekir. Savunma oyuncusu olarak sizin göreviniz topun farkında olmak ve hücum oyuncunuzun nereye koşacağını tahmin etmektir.

Adımlar

  1. adım 1 hücum oyuncusunun yanında durun, böylece hem hücum oyuncusunu hem de topu aynı anda görebilirsiniz.
    Hem hücum oyuncusunu hem de topu aynı anda görmenizi sağlayacak şekilde hücum oyuncusunun yanında durun.
  2. adım 2 topa yandan müdahale ederken, topun's always your outer arm (arm furthest from the attacker) to avoid contact.
    Topa yandan müdahale ederken, temastan kaçınmak için her zaman dış kolunuzu (hücum edenden en uzak kol) kullandığınızdan emin olun.
  3. 3. adım şunlardan emin olun 'push' your attacker wide by stopping your attacker from getting close to the net by:
    Saldırganınızın ağa yaklaşmasını engelleyerek onu 'ittiğinizden' emin olun:
    • Hareket etmelerini engellemek için vücudunuzu kullanarak
    • Arkalarında durun (düz)
  4. adım 4 bir savunma oyuncusu olarak çok önemlisiniz, bu yüzden tetikte olmanız gerekir.
    Bir savunma oyuncusu olarak çok önemlisiniz, bu yüzden tetikte olmanız gerekir. Parmak uçlarınızda hareket edin ve hızlı tepki vermenizi ve uyum sağlamanızı sağlayacak bir pozisyonda olun.
  5. adım 5 ayaklar omuz genişliğinde açık olmalı ve vücut kütleniz ayak toplarınız üzerinde eşit olarak dengelenmelidir.
    Ayaklar omuz genişliğinde açık olmalı ve vücut kütleniz ayak toplarınız üzerinde eşit olarak dengelenmelidir.
  6. adım 6 hücum oyuncusu/rakip oyuncu...
    Hücum oyuncusu/rakip oyuncu pas atarken, savunma oyuncusu olarak hücum oyuncusunu engellemek için her iki kolunuz yukarıda ve parmak uçlarınızda bir metre / 100 santimetre (39,4 inç) durduğunuzdan emin olmalısınız.
  7. adım 7 bir gd olarak...
    Bir GD veya GK olarak, atıcı atış yapmak için pozisyon aldığında, boyunuza bağlı olarak her iki veya tek kolunuzla atışı işaretleyerek bir metre / 100 santimetre (39,4 inç) uzakta olduğunuzdan emin olun.
    • Boyunuz kısaysa, bir kolunuz yukarıda olacak şekilde yana doğru eğilin ve gerinin.
    • Üç saniyeye kadar sayın ve ardından atışı engellemek için zıplayın.
    • Uzun boyluysanız, ayaklarınızı hücum oyuncusuna doğru konumlandırırken her iki bacağınızı ve kollarınızı gerin; topa dokunmadığınızdan emin olun. Çünkü bu oyunun engellenmesine neden olacaktır.
    • Diğer çember savunucusu şutu işaretlerken, diğeri ribaundu almak için hazır olmalıdır.
  8. adım 8 tetikte olun ve oyun durumunun farkında olun ve takımınızın size ihtiyaç duyacağı top kayıplarına hazırlıklı olun.
    Tetikte olun ve oyun durumunun farkında olun ve takımınızın size ihtiyaç duyacağı top kayıplarına hazırlıklı olun.
  9. adım 9 bir yerde durun...
    Rakip oyuncuların hareketlerindeki değişikliklere tepki vermek için hızlı çevik adımlar kullanarak oyunun hareketine hızlı bir şekilde uyum sağlamanıza olanak tanıyan bir pozisyonda durun. Bu, marke ettiğiniz oyuncudan uzaklaşmak istediğinizde hızınızı ve yönünüzü sürekli değiştirerek başarılacaktır. Böylece takımınızın geri kalanına pas atmaya hazır olarak yardımcı olabilirsiniz. Daha sonra, bu kuralı takip ederek rakibinizi oldukça kolay bir şekilde yorabilirsiniz!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Partnerimi her zaman gördüğümden nasıl emin olabilirim?
    Partnerinizin yanında durun, ancak vücudunuzu ona yan bakacak şekilde hareket ettirin. Oyunu görebilmeniz için dış tarafınızı açık bıraktığınızdan emin olun. Partnerinizi kaybetmemek için her zaman onunla birlikte kalmaya çalışın. Partnerinizi gözünüzün ucunda tutun.
  • Soru
    Diğer oyuncuyla yüz yüze mi durmalıyım?
    Şart değil. Böyle yaparak dikkatiniz dağılır ve oyunu göremezsiniz. Bu da savunma oyuncusu olarak sizi topu göremediğiniz için savunmasız bir pozisyona sokar. Bu nedenle, o kadar hızlı tepki veremezsiniz. Yan durduğunuzda hem hücum oyuncusunu hem de topu görebilirsiniz.
  • Soru
    Netbolda savunma yaparken hangi beceriyi kullanabilirim?
    Yan markaj iyidir, çünkü oyuncuyu ve topu her zaman görebilirsiniz. Savunma yaparken, durdurmak için her zaman topu yakalamak zorunda değilsiniz. Eğer yakalayamıyorsanız, hücum oyuncusunun topu almasına izin vermeyin, onlar topu yakalamadan önce vurarak uzaklaştırabilirsiniz.

Video

İpuçları

  • Saldırgan olsalar bile saldırganlara karşı her zaman sabırlı olun. Savunma oyuncusu olarak, dürtülme olasılığınız hücum oyuncusundan daha yüksektir.
  • Hakemlere karşı kayıtsız kalmayın, çünkü sizi dışarı çekerek takımınızı etkileyeceklerdir. Hakemlerin kararının nihai olduğunu unutmayın.
  • Vücudunuzu dik bir pozisyonda tutun, başınız yukarıda oyuna odaklanın. Kambur durmaktan veya hücum oyuncusuna yaslanmaktan kaçının çünkü bu bir oyun ihlalidir