Birisi Siz Yalnızken Evinize Girerse Kendinizi Nasıl Savunursunuz?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bu ilkel bir korkudur - kişinin kendi evinde davetsiz bir yabancı. Bu durum son derece tehlikeli ve zihinsel olarak yaralayıcı olabilir. Evinizde olmaması gereken birini gördüğünüzde vereceğiniz ilk tepki polisi aramaktır. Ancak, bazen kendinizi savunmanız gereken bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz - örneğin, bir saldırgan siz tepki veremeden sizinle kavga etmeye başladıysa veya polis yoldaysa ancak bu arada kendinizi savunmanız gerekiyorsa. Çoğu yerde, bunu yapmak için yasalar tarafından korunursunuz. Örneğin, Colorado Öz Savunma Kanunu, ev sahiplerinin kendi mülklerinde kendilerini savunmak için yasal haklara sahip olduğunu belirtir veya İngilizseniz, İngiliz Öz Savunma Yönetim Kurulu tarafından korunursunuz. Yasa ne olursa olsun, böyle bir durumda kalmak korkutucu olabilir. Önceden ne yapılacağını bilmek yardımcı olabilir.

Adımlar

Bir Çatışmayı Önlemek

  1. adım 1 acil servisle iletişime geçin...
    Eğer yapabiliyorsanız hemen acil servisle irtibata geçin. Daha yaşlı, daha zayıf, daha kırılgan veya daha gençseniz ve fiziksel bir çatışmayı kaldıramayacak durumdaysanız, denemeyin bile. Hemen bir sığınak arayın. Eğer polisi aradıysanız ve beklerken saldırıya uğradıysanız, işte o zaman kendinizi savunmaya çalışmalısınız - yardım bile istemeden kendinizi tehlikeli durumlara sokmayın.
  2. 2. adım alın  insurance.=
    'Sigorta' alın. Bunu tam anlamıyla algılamayın - eğer kavga etmek zorunda kalmadan durumun barışçıl bir şekilde kapanmasını tercih ediyorsanız, kavgayı daha başlamadan bitirmek için deneyebileceğiniz bir dizi teknik vardır.
    • Size en yakın telefonu alın. Polisi arayın, ancak henüz aramayın. Telefonu kulağınıza götürün. Davetsiz misafire, huzur içinde gitmezse arayacağınızı söyleyin. Gitseler de gitmeseler de bunu yapın. Ancak polisin suçluyu yakalayacağı garanti edilemeyeceğinden, kaçağa eşyalarınız olmadan gitme şansı vermek daha verimlidir.
    • Kılık değiştirmemişlerse, davetsiz misafirin bir fotoğrafını çekin. Eğer o anda silahlarını bırakıp gitmezlerse bunu polise, medyaya ve internete sızdıracağınızı söyleyin.
  3. 3. adım her ihtimale karşı silahlanın.
    Her ihtimale karşı silahlanın. Vazo gibi en ağır ya da mutfak bıçağı gibi en keskin nesneyi elinize alın. Eviniz ve kendi hayatınız için savaşmaktan korkmadığınızı söyleyin. Sakin bir şekilde, hiçbir şeyinizi çalmadan giderlerse onlara zarar vermeyeceğinizi söyleyin.
  4. 4. adım onlarla pazarlık yapın.
    Onlarla pazarlık yapın. Bu yöntem yalnızca davetsiz misafirlerle herhangi bir şekilde karşı karşıya gelme şansınız olmadığını düşünüyorsanız kullanılmalıdır. Sizi ve ailenizi zarar görmeden bırakırlarsa onlara istedikleri her şeyi vereceğinizi söyleyin. Silahlı değillerse bunu yapmayın ve bunu yaparsanız gider gitmez polisi arayın.

Bir Çatışmada Kendinizi Savunmak

  1. adım 1 fiziksel manevraları yalnızca kendinizi korumanız gerektiğinde kullanın.
    Fiziksel manevraları sadece kendinizi korumak için ihtiyaç duyduğunuzda kullanın. Çatışmacı yöntemlerin başarılı bir şekilde kullanılması, sizin bu yöntemleri uygulama becerinize ve saldırganın bu yöntemlere karşı koyma becerisine bağlı olacaktır. Sağduyunuzu kullanın ve sadece acil durumda gerekli olanı yapın.
    • Davetsiz misafirin bir silahı varsa, başarısız bir fiziksel saldırı muhtemelen kendinizi daha fazla tehlikeye atacaktır; akıllı olun ve bu teknikleri yalnızca son çare olarak kullanın.
  2. adım 2 hilal tekmesi.
    Hilal tekmesi. Hilal tekmesi, kendinizi bıçaklı bir rakipten korumak için kullanılan bir savunma tekmesidir. Bunu dikkatli kullanın, çünkü dengenizi kaybederseniz sizi bir anda mahvedebilirler.
    • İlk olarak, sol bacağınızı düzeltin ve sağ bacağınızı sol uyluğunuzun hizasına getirin.
    • İkinci olarak, sağ bacağınızı (hala solunuzda dururken) sağdan sola doğru döndürün. Bu, bir yumruğu engellemek veya koluna kanca takmak içindir.
    • Sağ bacağınızı daha yükseğe getirerek maksimum güce hazırlanın.
    • Toplayabildiğiniz kadar büyük bir güçle bacağınızı ileri doğru itin. Şimdi bıçağı tutan ele güçlü bir şekilde tekme atıyor olmalısınız ve şansınız varsa, doğru şekilde yapılırsa, silah ellerinden uçacaktır.
  3. adım 3 bir deneme 'washing machine punch block'.
    Bir 'çamaşır makinesi yumruk bloğu' deneyin. Bu, karate profesyonelleri tarafından birden fazla yumruğu engellemek için kullanılan bir harekettir. Ustalaşması zordur, ancak yüzünüzü ve karnınızı dövüşte yaralanmaktan korumalıdır.
    • Sağ yumruğunuz çenenizin yanında ve sağ dirseğiniz göğsünüzün üzerinde olacak şekilde başlayın. Sol dirseğiniz kalçanızda durmalı, yumruğunuz göbeğinizi korumalıdır.
    • Alnınızı korumak için sol kolunuzu yukarı kaldırın ve sağ kolunuz sağınıza doğru ilerlemeli ve dış alanda tam bir daire çizmelidir.
    • Sağ kolunuzla daireyi tamamlarken, sağ omzunuzu korumak için sol kolunuzu aşağı indirin ve çapraz bir şekil oluşturmak için sağ kolunuzu üst üste getirin.
    • Sağ yumruğunuzu dirseğinizi gevşeterek ayaklarınıza doğru aşağı indirin ve sol yumruğunuzu çene çizginizi korumak için yukarı kaldırın.
  4. adım 4 nötr koruyucu duruşu öğrenin.
    Nötr koruyucu duruşu öğrenin. Sağ bacak sol bacağın önünde, her ikisi de hafifçe bükülü, yumruklarınız yüzünüzü ve göğsünüzü koruyor. Bu, dövüşteyken kendinizi tuttuğunuz duruş olacaktır.
  5. adım 5 rakibinizi dengesini kaybedecek şekilde yakalayın.
    Rakibinizi yakalayın ki dengesini kaybetsin. Rakibiniz size tekme atmaya kalkarsa, ayağından tutun ve onu mümkün olduğunca geriye doğru itin, bunu yaparken kafasının yan tarafına bir yumruk atın.

Bir Çatışmada Dövüşmek

  1. adım 1 davetsiz misafirinizle sadece son çare olarak fiziksel olarak yüzleşin.
    Davetsiz misafirinizle sadece son çare olarak fiziksel olarak yüzleşin. Dövüş veya dövüş sanatları eğitimi almadığınız sürece, başka seçeneğiniz yoksa kendinizi tehlikeye atmak akıllıca değildir. Mümkünse saklanın, kaçmaya çalışın veya saldırganı başka yollarla savuşturun.
    • Davetsiz misafirin silahı veya başka bir ölümcül silahı varsa, başarısız bir fiziksel saldırı muhtemelen kendinizi daha büyük bir risk altına sokacaktır. Akıllı olun ve bu teknikleri yalnızca son çare olarak kullanın.
  2. adım 2 rakibinizin alt kısmına yumruk atın's chin.
    Rakibinizin çenesinin alt kısmına yumruk atın. Bunu nötr duruştan yapmalısınız, yumruğu kuvvetle indirirken momentum için kalçalarınızı döndürmelisiniz. Bu hareket çok güçlü yapılırsa insanları öldürebilir, çünkü kafa geriye savrulur ve boyun kırılabilir. Savunmada öldürmeyecekseniz, bu hareketten kaçınmak en iyisidir.
    UZMAN İPUCU

    Dany Zelig

    Öz Savunma Eğitmeni
    Dany Zelig, merkezi San Francisco, Kaliforniya'da bulunan Tactica ve Tactica Krav Maga Enstitüsü'nün Kurucusu ve Sahibidir. Imi Lichtenfeld'in 2. nesil İsrailli Krav Maga eğitmenidir ve doğrudan Imi'nin en kıdemli öğrencisi ve Rütbe Komitesi Başkanı tarafından sertifikalandırılmıştır. Askeri Krav Maga Eğitmenliği sertifikasını 1987 yılında İsrail'deki Wingate Enstitüsü'nden almıştır.
    Dany Zelig Öz Savunma Eğitmeni

    Vücutlarının başarı şansı düşük olan bölgelerine vurmayın. Saldırmadan önce nereye vuracağınızı bilin ve başarı oranı daha yüksek olan bölgeleri hedefleyin. Daha büyük ve güçlü bir saldırganı durdurmak için kasıkları, gözleri ve boğazı hedef alın.

  3. adım 3 bir balık kancası deneyin.
    Bir balık kancası deneyin. Parmağınızı kıvırın ve rakibinizin ağzının içine kanca takın, çekebildiğiniz kadar çekin. Isırabilirler, bu yüzden bunu çok uzun süre riske atmayın, ancak bağırsaklarına ciddi şekilde sarmak için iyi bir darbe indirmenize yetecek kadar gecikmeye neden olmalıdır. Bu hareket, inciklerine şiddetli bir tekme ile tamamlanabilir.
  4. adım 4 burunlarına dirsek atın.
    Burunlarına dirsek atın. Burna keskin ve hızlı bir dirsek dayanılmaz derecede acı verici olabilir ve hatta doğru yapılırsa bir kırılmaya neden olabilir. Bu hareketi yaptıktan sonra başları yana düşmelidir, bu da güzel bir bitiş için kasık bölgelerini tekmelemenizi sağlayacaktır.
  5. adım 5 karınlarına vurun.
    Bağırsaklarına vurun. Bağırsaklarına kısa ve keskin bir yumruk atmak onları saracak ve muhtemelen dövüşü kazanmanızı sağlayacaktır - özellikle de yakındaysanız geldiğini göremeyebilirler. Mümkün olduğunca hassas olun, aşırı sallanmamaya büyük özen gösterin ve ekstra güç için ayaklarınızı sıkıca dikin.
  6. adım 6 gözlerine sprey sıkın.
    Gözlerine püskürtün. Etrafta bir aerosol görürseniz ya da biber gazınız varsa, alın ve rakibinizin gözlerine sıkın. Geri sendelemeleri gerekir, böylece bağırsağa bir yumruk ya da baldıra bir tekme hareketi bitirmeli ve onları büyük ölçüde yaralamalıdır. Eğer daha fazla dövüşmek istemiyorsanız, bu anı bir kaçış yolu olarak kullanabilirsiniz. Her zaman dövüşü bitirmek, kaçmak ya da yardım almak için bir fırsat kollayın.
  7. adım 7 kafalarını parçalayın.
    Kafalarını parçalayın. Eğer bir duvarın yakınındaysanız, rakibinizi duvara doğru geri çekmelisiniz. Bağırsaklarına hızlıca yumruk atın ve bu, kafasını kavrayıp duvara doğru kuvvetle itmenizi sağlayacak kadar onu sarmalıdır. Eğer rakibinizi bu şekilde çok fazla yaralarsanız, bu her türlü yasal sonuç anlamına gelebilir. Öldürmeyi değil nakavt etmeyi hedefleyin ve bunu sadece kendi hayatınızı kaybetmeye birkaç santim kala yapın.
  8. adım 8 onları yere mıhlayın.
    Yere yatırın. Evinizdeki mobilyalara sizin kadar aşina olmayacaklardır. Onları bir kanepenin koluna yaslamak ve aşağı itmek partnerinize hükmetmenin harika bir yoludur. Etrafınızdakileri kullanmayı unutmayın ve eğer büyük bir ölüm tehlikesiyle karşı karşıyaysanız, daha önce kullandığınız ağır/keskin nesneyi kullanın.
  9. adım 9 eğer varsa ruhsatlı bir ateşli silahla tehdit edin.
    Eğer varsa ruhsatlı bir ateşli silahla tehdit edin. Eğer Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyorsanız, ruhsatlı ve kayıtlı bir silahınız olması muhtemeldir. Eğer bir silahınız varsa bunu bulmaya çalışın.
    • Karşı taraf da silahlı olmadığı sürece, yasal sonuçlar nedeniyle ateş etmeniz tavsiye edilmez. Kendinizi savunurken verdiğiniz zararın duruma uygun olduğu düşünülmelidir - örneğin, kas gücü olmayan silahsız bir davetsiz misafirle karşı karşıyaysanız, evet kanun sizi hala korur, ancak kendinizi savunma savunmanız, rakibinizi alt etmek için bir silahın gerekli olmayacağı gerçeğiyle tehlikeye girecektir. Verdiğiniz herhangi bir zarar sizi korumaya yetecek kadar olmalıdır, bundan fazlası değil, bu nedenle hemen olaya atlamadan önce durumu iyice değerlendirin ve ateş etmek.

Silahları Varsa Güvende Kalmak

  1. adım 1 bulabildiğiniz ilk katı nesnenin arkasına eğilin.
    Bulabildiğiniz ilk katı nesnenin arkasına saklanın. Bir kanepe, bir masa? İçinde bulundukları odanın kapı çerçevesinin dışına saklanmayı veya bir kitaplığın arkasına çömelmeyi düşünebilirsiniz. Saklanmanıza gerek yok, sadece vücudunuzun ana kısımlarının silahın haznesine maruz kalmadığından emin olmanız gerekir.
  2. adım 2 bir şeyler fırlatın.
    Bir şeyler fırlatın. Kulağa gülünç derecede basit geliyor ama bir şeyler fırlatmak dikkatinizi dağıtarak başka bir odaya geçmenizi sağlayabilir. Siz silahlı değilken silahlı birinin bulunduğu bir odada bulunmak son derece güvensizdir. Süs eşyalarını, lambaları - onları sersemletecek herhangi bir şeyi deneyin. Her zaman kafalarına nişan almayın, çünkü bu kaçmalarını kolaylaştıracaktır. Karınlarına ve baldırlarına bir şeyler fırlatın.
  3. adım 3 saklanın ve mücadele edin.
    Saklan ve mücadele et. Evinizi herkesten daha iyi tanıyorsunuz. Sonuç olarak, eğer odadan güvenli ve düzenli bir şekilde çıkabiliyorsanız, beklemek için bir kuytu ya da köşe bulmalısınız. Burası gözden uzak ama gerçekten geçip gideceklerini düşündüğünüz bir yer olmalıdır. Onlar yanınızdan geçerken, durumunuz hayati tehlike arz etmediği ya da takip edilmediğiniz sürece tavsiye edilmeyecek son derece cesur bir hareket yapmalısınız.
    • Saklandığınız yerin yanından geçmek üzere olana kadar bekleyin ve onları arkadan başlarından kilitleyin. İki elinizi kullanın - bu olağan değildir, ancak tutuşunuz güvenli değilse kaçabilirler. Sonra silahı onlardan alın. Bu sizi çok rahatsız ediyorsa tetiği çekmek zorunda değilsiniz, ancak silahı rakibinizin yolundan güvenli bir şekilde uzak tutmak kendinizi daha güvende hissetmenizi sağlayacaktır.
  4. adım 4 bir deneme 'melee' attack.
    Bir 'yakın dövüş' saldırısı deneyin. Nerede olduğunuzu bilmiyorlarsa, ancak aktif olarak sizi takip ediyorlarsa, onlara 'yakın dövüş' yapmak bir fikir olabilir. Bunu, size arkalarını dönene kadar bekleyerek yapın - belki de koridorda yürüyorlarsa veya sizi bulmak için bir odaya bakıyorlarsa. Keskin veya ağır bir nesne bulmalısınız. Mümkün olduğunca sinsice yaklaşın, nefesinizi tutun ve kafalarına arkadan vurun. Bu onları alarma geçirecek ve silahı ellerinden alıp kaçmanız için size zaman kazandıracaktır.
  5. adım 5 en etkili vücut bölgelerine nişan alın.
    En etkili vücut bölgelerini hedef alın. Herkes hangi durumda vurulacak en iyi vücut bölgelerini bilmelidir.
    • Gözler. Rakibinizin gözlerini oymak, dürtmek veya kaşımak çok etkilidir çünkü sadece canını yakmakla kalmaz, aynı zamanda görüşünü bozarak size bir kaçış fırsatı verir. Bunu partnerinize son derece yakınsanız yapın - ikinizin arasında bir boşluk varsa yapmaya değer bir hareket değildir.
    • Burun. Genel kanının aksine, burnu hedef almak için en iyi zaman, partnerinizin tam önünde veya çaprazında olduğunuz ve aranızda boşluk olmadığı zamandır. Tüm vücudunuzu hareketin içine atarak yukarı doğru bir vuruş yapın. Bu, rakibinizi size olan hakimiyetini gevşetmeye zorlayacak ve büyük bir rahatsızlığa neden olacaktır. Bir rakip tarafından takip ediliyorsanız (yani arkanızdaysa), burnuna dirsek atın veya yan yumruk atın.
    • Boyun. Rakibinizin canını yakmak ama çok fazla hasar vermemek istiyorsanız boynun yan tarafı mükemmel bir hedeftir. Saldırganın boğazına bıçakla vurarak (eliniz tokat atar gibi düz ama yataydır) onu sersemletin ya da maksimum hasar için saldırganın boğazına dirsek atın.
    • Diz. Diz kolay bir hedeftir çünkü yumruklarla savunulamaz ve her açıdan savunmasızdır. Partnerinize zarar vermek ve sendelemesine neden olmak için dizin yan tarafına kuvvetle tekme atın. Dizin ön tarafına atılacak bir tekme de işe yarayacaktır, ancak dengesizliğe neden olma olasılığı daha düşüktür.
    • Kulağın altı. Kulağın hemen altındaki bölgeye yapılan bir vuruş, doğru uygulandığında ciddi hasara neden olacaktır. Çok güçlü bir şekilde uygulanırsa partnerin ölümüne neden olabilir, bu yüzden çok dikkatli olun.
    • Boğaz. Avucunuzu yukarı doğru burnuna götürün, bu da başını geriye doğru itecektir. Bu, boğazlarını açıkta bırakır. Bu fırsatı adam elmasını yumruklamak ya da boynunu kırmak için kullanabilirsiniz.
  6. adım 6 davetsiz misafir bileğinizi tutmuşsa tepki verin.
    Saldırgan bileğinizi tutmuşsa tepki verin. Geri çekilmeyin veya mücadele etmeye çalışmayın - bunun yerine güçlü bir çömelme duruşu alın ve bileğinizi daha fazla tutamayana kadar rakibinize doğru eğilin.

Birden Fazla Saldırganla Başa Çıkmak

  1. adım 1 geriye doğru deneyin...
    Deneyin geriye doğru tekme. Bir saldırgana geriye doğru keskin bir tekme atmak dizlerini zayıflatır ve öndeki rakibe saldırmaya devam ederken size arkadan bir kafa kilidinden kaçma fırsatı verir. Bu çok kolay bir şekilde gerçekleştirilir - sadece sağ dizinizi bükün ve mümkün olduğunca güçlü bir şekilde geriye doğru itin.
  2. adım 2 kavramaya başlayın...
    Rakibinizle başa çıkmak için yan tekme. Saldıran birden fazla kişi varsa, size hükmetmeden önce hepsini hızlıca savuşturmak istersiniz. Size zarar veren birinin karnına yandan tekme atmak son umudunuz olabilir. Bunu doğru şekilde uygulamak için, tekme atmayı planladığınız kişinin yan tarafındaki bacağınızı kaldırın, karşı ayağınızı hafifçe geriye kaydırırken ona vurun ve mümkün olduğunca yükseğe nişan alın. Bu, saldırıda bir boşluk bırakabilecek kesin bir tökezlemeye neden olmalıdır.
  3. adım 3 dirseklerinizi kullanın.
    Dirseklerinizi kullanın. Birden fazla kişi tarafından saldırıya uğradığınızda kollarınız ve bacaklarınız birbirine dolanabilir, ancak etkili olduğunuz sürece sorun değil. Etrafınız sarılmışsa, baldırına tekme atarken yanınızdaki kişinin burnuna dirsek atın. Bu onların savunmasını azaltacaktır ve siz de onlara hükmedebilirsiniz.
  4. adım 4 don't be afraid to bite.
    Isırmaktan korkmayın. Bu ne kadar hayvani ve rahatsız edici olsa da, onları tamamen şok edebilir. Ve bazen sürpriz unsuru size zaman kazandıracak ya da sonunda dövüşü kazanmanızı sağlayacak şeydir. Eğer ısırmaya başvurursanız, hedef almanız gereken en iyi yerler boyun ve köprücük kemiğidir. Bunu yaparken diğerlerini tekmelemeye devam etmeyi unutmayın.

Sonrasıyla Başa Çıkmak

  1. adım 1 polisi arayın't already.
    Henüz yapmadıysanız polisi arayın. Kavganın sonucu hakkında dürüst olun. Onlara kendinizi nasıl savunduğunuzu ve davetsiz misafire şimdi ne olduğunu kesin bir dille anlatın. Görünüşlerini ve ne zaman geldiklerini tarif edin. Parmak izleri olabilecek nesneleri hatırlamaya çalışın. Suçlunun kimliğini tespit etmelerine yardımcı olabilecek bölgedeki her yerden güvenlik kamerası görüntülerini sunun. Eğer kavgada çok ileri gittiyseniz ve rakibinizin canını aldıysanız, bu konuda da dürüst olun ve hemen bir avukat tutun.
  2. adım 2 evinizin güvenliğini sıkılaştırın.
    Evinizin güvenliğini sıkılaştırın. Güvenlik kameraları, güvenlik ışıkları, hırsız alarmları alın. Çalışmalar. Kapı veya pencerelerdeki hasarları mümkün olan en kısa sürede onarın. Kapınızın her zaman kilitli ve sürgülü olduğundan her gün emin olun.
  3. adım 3 gerekirse tıbbi yardım alın.
    Gerekirse tıbbi yardım alın. En iyi savaşçılar bile çatışmada ciddi şekilde zarar görebilir, bu nedenle bir ambulansa binmekten ve burkulan veya kırılan kemikleri veya kan pıhtılarını tedavi etmekten korkmayın. Ambulansı beklerken, kan varsa bir parça malzeme ile sıkıştırın ve kemikleriniz zarar görmüşse rahatlamaya çalışın. Ayağa kalkmaya çalışmayın.
  4. adım 4 devam etmek için yardım alın.
    Hayatınıza devam etmek için yardım alın. Böyle bir deneyimi unutmak zor olacaktır. Akıl sağlığınız ve akıl sağlığınız için endişeleniyorsanız danışmanlık alın. Hayattaki şeylerden zevk alın. Olaydan sonra bir süre çok paranoyak olmanız muhtemeldir. Bu iyi bir şeydir ve beklenen bir şeydir.
    • Yine de bu paranoyanın sizi mahvetmesine izin vermeyin. Psikolojik olarak, olaydan sonra uzun bir süre kendinizi güvende hissetmek zor olabilir. Mümkün olduğunca çok insanla konuşun - bu sizi rahatlatacaktır.

Uzman Tavsiyesi

  • Bir apartman dairesinde veya apartman dairesinde yaşıyor olsanız bile, çevrenizi güvenli hale getirmenin yollarını arayın. Çok birimli bir konutta yaşıyorsanız, bina giriş kapılarının kilitli olduğundan ve doğru çalıştığından emin olun. Yakın komşularınızı en azından biraz tanıyın, böylece birimlerine kimin girip çıktığını anlayabilirsiniz ve tanımadığınız kişileri asla bina çağrı kutusundan içeri sokmayın. Hırsızlar kolay bir yol ararlar, bu nedenle binanıza girmek daha zorsa, daha az çekici bir hedef olacaktır.
  • Kendini savunma bilgisi, en kötü durum senaryosunda hayati önem taşıyabilir. Ateşli silah sahibi olup olmama kararı kişisel bir karardır. Ancak, bir mücadele sırasında herhangi bir silahın elinizden alınabileceğini unutmayın. Son savunma hattınız gerçekten de öz savunma eğitimi olmalıdır.
  • Çevrenizde bulabileceğiniz her şeyi kullanın. Saldırganın elinde bıçak varsa ve yakınınızda yakalayabileceğiniz bir şey varsa, onu kullanın. Bu bir çöp kutusu, bir şişe, bir taş, bir sandalye veya bir sopa olabilir, ancak etrafta bıçağa karşı size daha fazla erişim sağlayan herhangi bir şey varsa, bunu avantajınıza kullanın ve başarılı olana kadar savaşmaya devam edin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Boyunuzu kullanın. Eğer kısa boyluysanız, acı veren karın darbeleri vurmak kolaydır. Uzun boyluysanız, yüzünüzdeki gardın düşmesine izin verebilir ve saldırıya odaklanabilirsiniz.
  • Partnerinize uyum sağlayın. Eğer hızlı ve çevik biriyse, hatalı hücumlar ya da momentum dolu yumruklar atmayın. Bunun yerine onları hazırlıksız yakalamaya odaklanın.
  • Eğer nakavt olursanız, kanıt olarak bir fotoğraf çekin. Bulunduğunuz yere polis çağırın ve davetsiz misafirin kaçamaması için tüm kapıları sürgüleyerek hızla oradan ayrılın.

Uyarılar

  • Ne kadar korkarsanız korkun, savaşmaktan vazgeçmeyin, yaşamak için sahip olduğunuz her şeyi düşünmeli ve çabalarınızın yüzde yüzüyle devam etmelisiniz.
  • Mümkünse kafanıza vurmalarına asla izin vermeyin. Uykunuz gelebilir ve dövüşü kaybedebilirsiniz.
  • Güvenliğinize her zaman malınızdan daha fazla değer verin. Davetsiz misafir gerçekten tehlikeliyse, dövüşme riskine girmeyin. İzinsiz girenlerin çoğu kavga etmek istemez, sadece para isterler, bu nedenle hayatınız riske girecekse gitmelerine izin vermeye değer.
  • Yardım edilebiliyorsa davetsiz misafiri öldürmeyin. Teknik olarak kanun sizin tarafınızda olsa da, bu durumda meşru müdafaa iddiasında bulunmak zor olacaktır. Bunun yerine, her zaman nakavt etmeyi hedefleyin.