Bir Glock Nasıl Sökülür

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Bir Glock tabancanız varsa, genel bakım yapmak için nasıl söküleceğini bilmeniz önemlidir. Birçok farklı Glock tabanca türü olsa da, hepsini aynı şekilde sökebilirsiniz. Glock'unuzu sadece birkaç dakika içinde güvenli bir şekilde sökmek için bu kılavuzu izleyin.

Adımlar

Silahı Boşaltmak

  1. adım 1 tabancayı güvenli bir yöne doğrultun.
    Tabancayı güvenli bir yöne doğrultun. Tabancanın kazara ateşlendiğinde size veya başka birine fiziksel zarar vermeyecek bir yöne doğrultulduğundan emin olun.
    • Parmağınızı tetikten uzakta ve korumanın dışında tutun. Bu, kazara ateşlemeyi önlemeye yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 şarjörü serbest bırakın.
    Şarjörü serbest bırakın. Başparmağınızla şarjör serbest bırakma düğmesine basın ve diğer elinizle şarjörü çıkarın.
  3. adım 3 sürgüyü açın.
    Sürgüyü açın. Silahı güvenli bir yöne doğrultmaya devam ederken, sürgüyü geri çekin ve sürgü durdurma kolu ile açık kilitleyin. Sürgüyü diğer elinizle geride tutarken kolu başparmağınızla yukarı itebilirsiniz. Bu sürgüyü açık tutacaktır.
  4. adım 4 kalan mühimmat olup olmadığını kontrol edin.
    Kalan mühimmat olup olmadığını kontrol edin. Sürgü açıldıktan sonra, fişek yatağına bakın ve silahta mühimmat kalmadığından emin olun. Serçe parmağınızı kullanarak fişek yatağında mühimmat olup olmadığını da kontrol edin.
    • Silahı sökmeye devam etmeden önce kalan mühimmatı üç kez kontrol edin.

Sürgünün Çıkarılması

  1. adım 1 güvenlik gözlüklerini takın.
    Koruyucu gözlük takın. Yay yüklü olan ve ciddi göz hasarına neden olabilecek birkaç bileşen vardır. Gözlükler ayrıca gözlerinize kaçan çözücü ve yağlayıcılardan korunmanıza da yardımcı olacaktır.
  2. adım 2 sürgüyü kapatın.
    Sürgüyü kapatın. Durdurma kolunu serbest bırakmak için sürgüyü geri çekin. Sürgü kapanacaktır. Silahı güvenli bir yöne doğrultun ve ateşleme pimini serbest bırakmak için tetiği çekin.
  3. adım 3 silahı kavrayın.
    Silahı kavrayın. Silahı bir elinizle tutun, dört parmağınız sürgünün üst kısmında olsun ve başparmağınız kabzayı tutsun.
  4. adım 4 sürgüyü geri çekin.
    Sürgüyü geri çekin. Sürgünün üstündeki dört parmağınızı kullanarak sürgüyü bir inçin 1/10'u kadar geriye çekin. Çok fazla geri çekerseniz, sürgüyü tamamen geri çekmeniz ve işlemi yeniden başlatmanız gerekecektir.
  5. adım 5 sürgü kilidini aşağı çekin.
    Sürgü kilidini aşağı çekin. Diğer elinizi kullanarak sürgü kilidi kolunun her iki tarafını da aşağı çekin. Silahın gövdesinden ayrılana kadar sürgüyü dört parmağınızla ileri doğru itin.

Namlunun Çıkarılması

  1. adım 1 yayı çıkarın.
    Yayı çıkarın. Yayı hafifçe öne doğru itin ve namludan kaldırın. Yay basınç altındadır, bu nedenle çıkarırken dikkatli olun.
  2. adım 2 namluyu sürgüden dışarı çekin.
    Namluyu sürgüden dışarı çekin. Namluyu çıkıntı kulaklarından tutun. Hafifçe ileri iterken namluyu kaldırın. Namluyu kaldırın ve sürgüden dışarı çekin.
  3. adım 3 tabancayı temizleyin.
    Silahı temizleyin. Glock söküldükten sonra, aşağıdakilere devam edebilirsiniz silahı temizleyin. Glock'u düzgün bir şekilde temizlemek ve bakımını yapmak için bundan daha fazla sökmenize gerek yoktur.
  4. adım 4 silahı yeniden birleştirin.
    Silahı yeniden birleştirin. Temizliği bitirdiğinizde, yukarıdaki adımları tersine çevirerek silahı yeniden monte edebilirsiniz. Sürgüyü gövdeye geri takarken sürgü kilidini basılı tutmanız gerekmeyecektir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir diş hekimine görünmeden önce teller diş tellerinden tamamen çıkarsa ne yapmalı?
    Hiçbir şey yapmayın. Sadece bekleyin. Olanları anlatarak diş hekiminin teklif ettiğinden daha erken bir görüşme ayarlamasını sağlamaya çalışın.

İpuçları

  • Göz hasarına neden olabilecek yaylı parçalar bulunduğundan koruyucu gözlük takmanız önerilir.

Uyarılar

  • Tabancanın daima kendinizden ve başkalarından uzağa dönük olduğundan emin olun.
  • Atım yatağının boş olup olmadığını kontrol etmek için asla namlunun ön tarafına bakmayın.
  • Sökme işlemi sırasında parmağınız ASLA tetiğin üzerinde olmamalıdır.