Kaykay Üzerinde Kemiksiz Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kemiksiz, tahtanın ortasını elinizle kavradığınız, tahtayı yukarı fırlatmak için bir ayağınızı yere koyduğunuz ve ardından her iki ayağınız da tahtanın üzerindeyken yere geri indiğiniz bir sokak numarasıdır. Kemiksiz yapmak için biraz ivme kazanmanız ve işin birkaç püf noktasını bilmeniz gerekir. Nasıl yapılacağını öğrenmek istiyorsanız, başlamak için Adım 1'e bakın.

Adımlar

  1. adım 1 ayaklarınızı tahtanın üzerine koyun.
    Ayaklarınızı tahtanın üzerine koyun. Ön ayağınızı ön kamyonların önüne koyun ve arka ayağınızı normalde olduğundan biraz daha geriye, cıvatalara daha yakın bir yere yerleştirin. İdeal olarak, kemiksiz denemeden önce biraz momentumunuz olmalıdır, böylece tahtayı havaya kaldırmanız ve üzerine geri inmeniz daha kolay olur. Eğer sadece yerinizde duruyorsanız tahtayı havaya kaldırmak daha zor olacaktır.
  2. adım 2 tahtayı ön ayaklarınızın hemen arkasından tutun.
    Tahtayı ön ayaklarınızın hemen arkasından tutun. Biraz eğilin ve arka elinizi, yani kuyruktaki ayağınızla aynı taraftaki elinizi kullanarak tahtaya ön tekerleklerin hemen arkasından ve ön ayağınızın biraz arkasından tutunun. Tahtayı güçlü bir şekilde kavradığınızdan emin olun; tahtayı aktif bir şekilde yukarı kaldırmak için ihtiyacınız olan şey budur.
  3. adım 3 ön ayağınızı kaydırın.
    Ön ayağınızı kaydırın. Ayağınızı yere koyun ve ayağınızı ve elinizi kullanarak tahtanın kuyruğunu bir kayışta yaptığınız gibi ollieelinizle yakaladığınızdan emin olun. Siz ön ayağınızı yerden kaldırmadan önce tahta havaya ulaşmalıdır. Tahtanın havalanmasını sağlamak için ön ayağınızdaki gücü kullanarak ve tahtayı elinizle aktif bir şekilde kaldırarak biraz çalışmanız gerekecek. Ön ayağınızı nasıl hızlıca kaydıracağınızı öğrenmek için pratik yapmanız gerekecek.
  4. adım 4 tahtayla birlikte zıplayın.
    Tahta ile birlikte zıplayın. Serbest elinizi yukarı kaldırmak ve iyi bir yükseklik elde etmenize yardımcı olmak için kullanarak vücudunuzu tahta ile birlikte yukarı taşıyın. Diğer elinizi tahtanın ortasında tutun, sıkı bir şekilde kavrayın ve aynı zamanda havada süzülürken arka ayağınızı tahtanın arkasına sıkıca yerleştirin. Yeni başlıyorsanız, gerçekçi olmak gerekirse, arka ayağınızın tamamını tahtanın üzerinde tutmak biraz zor olabilir, ancak mümkünse en azından ayak parmaklarınızı ve ayağınızın topunu orada tutmaya çalışmalısınız.
  5. adım 5 tahtayı düzleştirmek için arka elinizi kullanın.
    Tahtayı dengelemek için arka elinizi kullanın. Tahtayı tutmaya devam edin ve ön ayağınızın yönünden sapmaya başlarsa düzeltmek için elinizi kullanın. Oldukça düz bir şekilde konumlandırmanız gerekecek, böylece ön ayağınızı kolayca üzerine geri koyabilirsiniz.
  6. adım 6 ön ayağınızı tekrar tahtanın üzerine yerleştirin's level.
    Tahta düzleştikten sonra ön ayağınızı tekrar tahtanın üzerine koyun. Tahtayı düzleştirdiğinizde ve hala yerden birkaç metre yüksekte olduğunda, arka elinizi bıraktığınız anda ön ayağınızı tahtaya yerleştirin, böylece yere temiz bir şekilde vurabilirsiniz. Ayağınızı tahtaya koyduğunuzda, dizleriniz bükülü olacak şekilde çömelmiş olacaksınız, bu da tahta yere çarptığında darbenin bir kısmını emmenize yardımcı olacaktır.
  7. adım 7 temiz bir şekilde yuvarlanın.
    Temiz bir şekilde yuvarlanın. Yere indiğinizde, çömelmiş pozisyondan çıkarak doğrulun ve yanlarınızdan uzakta olması gereken kollarınızı, dengede kalırken yanlarınıza yaklaştırmak için hareket ettirin. Tahta üzerinde sabit hissettiğinizde, başka bir kemiksiz bile deneyebilirsiniz!
  8. adım 8 birkaç kemiksiz numara daha deneyin.
    Birkaç kemiksiz numara daha deneyin. Bir kez kemiksiz yaptıktan sonra, onunla birkaç numara daha deneyebilirsiniz. Bunu bir rampadan yapmayı veya normal boneless'a başka varyasyonlar eklemeyi deneyebilirsiniz. İşte deneyebileceğiniz bazı hareketler:
    • 180 kemiksiz
    • 360 kemiksiz
    • Kemiksiz çevirme
    • Kemiksiz 180 parmak çevirme ile indie

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Dizlerinizi bükmek kemiksizleri daha yükseğe çıkaracaktır.
  • Sadece elinizle çekmeyin. Daha fazla hava almanıza yardımcı olması için arka ayağınızı da yukarı kaldırın.
  • Ön ayağınızı aşağıya koymaya ve hızlı zıplamaya çalışın. Bu daha havalı ve yumuşak görünür.

Uyarılar

  • Daima koruyucu ekipman kullanın.
  • Yanlış iniş yapmak düşmenize ve tahtanızı kırmanıza neden olur