Kelt Düğümü Örgüsü Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Kelt düğümleri güzel ve karmaşık bir örgü türüdür. Çok etkileyici ve biraz göz korkutucu görünürler, ancak adım adım ilerlerseniz bu saç modeli göründüğünden çok daha kolaydır. Biraz pratik yaparak siz de bu trende katılabilir ve saçınızda güzel bir Kelt düğümü oluşturabilirsiniz! Kelt düğümü örgüsü oluşturmaya yönelik yeni başlayanlara uygun bir saç eğitimi için okumaya devam edin.

Adımlar

Temel Kelt Örgüsü Yapımı

  1. adım 1 başınızın her iki yanından ince birer tutam saç alın.
    Başınızın her iki yanından ince birer tutam saç alın. Bölümleri şakaklarınızdan veya kulaklarınızın hemen üstünden çekin. Bunları düğüm oluşturmak için kullanacaksınız, bu yüzden ince tutun - yaklaşık bir kalem veya kurşun kalem kalınlığında.
  2. Sol ipi bir halka şeklinde katlayın. İlmeği başınızın orta arka kısmına yerleştirin. İlmeği yukarı doğru tutun ve sol elinizin baş ve işaret parmakları arasında tutun. İlmeği yaklaşık iki parmak kalınlığında yapın.
  3. Sağ ipi sol serçe ve yüzük parmaklarınızın arasında tutun. Sağ elinizle sağ ipi alın. Başınızın arkasından sol elinize doğru sarın. Sol serçe ve yüzük parmağınızla tutun. Sağ elinizle ipi bırakınız.
  4. Sağ ipi sol ipin arkasından yukarı doğru çekin. Sağ başparmağınızı ve işaret parmağınızı sol ipin üstünden aşağı doğru kaydırın, böylece ip ile başınızın arasında kalsınlar. Sağ ipi tutun ve sol ip ile başınızın arasında kalacak şekilde yukarı doğru çekin.
  5. adım 5 i̇lmeği yerine klipsleyin.
    İlmeği yerine klipsleyin. Bir yardımcınız yoksa, ilmeği yerine klipslemeniz gerekecektir. Sol halkayı sabitlemek için bir ördek gagası saç tokası kullanın. Sağ ipi şimdilik bırakın.
  6. Sağ ipi ilmeğin üstünden geçirin. Sağ ilmeği tutun. Başınızdan uzağa doğru çekin, ardından sol ilmeğin önünden geçecek şekilde aşağı doğru sürükleyin.
  7. Sağ ipin ucunu ilmeğin içinden başınıza doğru itin. Parmaklarınızı sağ ipin altından geçirin ve sol ilmeğin içinden geçirin. Sağ ipi tutun ve ilmeğin içinden başınıza doğru çekin. İpliği sağ ipliğin altından çekmeye devam edin.
  8. Düğümü bırakın. Yavaşça sıkın. Her iki ipin kuyruk uçlarını bulun. Düğümü sıkılaştırmak için hafifçe çekin.
  9. Düğümü tamamlayın. İlmekleri eşitlemek için hafifçe çekin. Yerleşimlerinden memnun olduğunuzda, düğümü düz bir ütü arasında sıkıştırın. Bu, düğümün yerleşmesine ve pürüzsüzleşmesine yardımcı olacaktır. Hafif bir saç spreyi ile tamamlayın.

Kelt Örgüsü Kafa Bandı Yapımı

  1. adım 1 dört ince saç teli alın.
    Dört ince saç teli alın. Saç çizginizden kalın bir saç tutamı alın. Bu bölümü dört küçük saç teline bölün. Bu eğitim için bunları saç teli olarak düşünün: A, B, C ve D.
  2. İlk tutamı diğer tutamların içinden geçirin. A telini alın. B telinin üzerinden, sonra C telinin altından geçirin. Son olarak, D telinin üzerinden geçirin.
    • Bu eğitimin geri kalanında, ortadaki iki ipi dokuyacak ve diğer iki ipi göz ardı edeceksiniz.
  3. D ipini diğer iplerin arasından geçirin. Şimdi soldan sağa doğru çalışıyorsunuz. A ipliğini yok sayarak, D ipliğini C ipliğinin üzerinden ve B ipliğinin altından örün.
  4. B ipini diğer iplerin arasından geçirin. D ipliğini yok sayın. B ipliğini alın. C ipliğinin altından ve en sol taraftaki A ipliğinin üzerinden geçirin.
  5. İpleri ileri geri örmeye devam edin. Her zaman en soldaki ve en sağdaki ilk ve son ipleri göz ardı edin. Dibe ulaşana kadar bunları bir sepet gibi diğer ipliklerin altından ve üstünden örün. Örgü istediğiniz uzunluğa gelene kadar örmeye devam edin.
  6. Örgüyü bir saç bağı ile sabitleyin. Saç renginize uygun ince bir saç bağı veya şeffaf bir saç bağı kullanın.
  7. Örgüyü şekillendirin. Sade bir görünüm için saçınızın uzunluğunca sarkmasına izin verin. Ayrıca kulağınızın arkasına sıkıştırabilir ve bir tel toka ile sabitleyebilirsiniz. İşte diğer bazı şekillendirme fikirleri:
    • Başınızın diğer tarafında ikinci bir örgü yapın. Her iki örgüyü de başınızın arkasına doğru getirin. Tel tokalarla sabitleyin, ardından saç tutamlarıyla kapatın.
    • Başınızın diğer tarafında ikinci bir örgü yapın. Tüm saçınızı başınızın ucunda alçak bir topuz şeklinde toplayın.
    • Daha dolgun bir görünüm için örgüyü kabartın. Bir elinizle örgünün alt kısmını, diğer elinizle de lastiği tutun. Lastiği yukarı doğru kaydırın, ardından örgüdeki dış telleri hafifçe çekin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Onu Kelt yapan nedir?
    Düğüm genellikle oymalar ve mücevherler gibi eski Kelt sanat eserlerinde tasvir edilir, ancak belki de en ünlüsü daha sonra İrlanda İncillerinde süs olarak kullanılmıştır.
  • Soru
    Bunu yapmanın daha kolay bir yolu var mı?
    Kafa bandı yöntemini önce başka birinin üzerinde deneyebilirsiniz. Dört telli örgülere alışmak biraz zaman alır ama öğreneceksiniz.

İpuçları

  • Çalışırken uçuşan saçları düzeltmek için su, balmumu veya pomat kullanın.
  • Temel bir Kelt düğümü örgüsü yaparken, önce sol ve sağ saç tellerini örmeyi düşünün.
  • Bir Kelt düğümü örgüsü yaparken, daha kalın teller kullanabilir ve bunları alçak bir Kelt düğümü at kuyruğu için boynunuzun ense kısmına yerleştirebilirsiniz.

İhtiyacınız Olanlar

Temel Kelt Örgüsü Yapımı

  • Ördek gagası klipsi (veya benzeri)
  • Bobby iğnesi (isteğe bağlı)

Kelt Örgüsü Saç Bandı Yapımı

  • Mini saç bağı veya şeffaf saç lastiği
  • Bobby iğnesi (isteğe bağlı)