Ponpon Kız Basket Atma Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Etkileyici bir amigo gösterisi olan basket atmak için en az dört kişi gerekir: iki kale, bir arka nokta ve bir uçucu. Dublör grubunun her bir üyesi doğru zamanda tam olarak doğru şeyi yapmalıdır, aksi takdirde birbirlerine, özellikle de uçucuya zarar verme riski vardır. Yerden kalkan bir amigo kız her zaman tehlike potansiyeli taşır, bu nedenle herhangi bir dublör, özellikle de basket atarken son derece dikkatli olunmalıdır.

Adımlar

Üs Olmak

  1. adım 1 sol bileğinizi ve diğer tabanı kavrayın's right, forming a square.
    Sol bileğinizi ve diğer üssün sağ bileğini tutarak bir kare oluşturun. Üs olarak hareket eden diğer kişinin de bunu yapmasını sağlayın. Bu, uçucunun üzerinde durması ve mancınıkla atlaması için kare şeklinde bir platform oluşturacaktır.
    • Kendi bileğinizi ve onun bileğini bilek kemiklerinin hemen altından kavrayın. Tutuşunuzu gevşek ve esnek tutun. Çok fazla sertlik fırlatmanın bir yere gitmesini engelleyecektir. İkiniz de kendinizi rahat hissedene kadar gerektiği gibi ayarlayın.
  2. adım 2 dizlerinizi hafifçe bükerek diğer tabanla eşleştirin.
    Diğer tabanla eşleşecek şekilde dizlerinizi hafifçe bükün. Kalçanızı ayak parmaklarınızın üzerinde ve ayaklarınızı omuz genişliğinden biraz daha açık tutun. Sırtınızı her zaman düz tutun! Aksi takdirde kendinizi yaralayabilirsiniz.
    • Mümkünse duruşunuzu genişleterek (veya onlarınkini genişletmelerini sağlayarak) kendinizi diğer tabanın boyuna getirin. En iyi kale çiftleri aşağı yukarı aynı boydadır. Dahası, ne kadar uzun olursanız, uçağı havaya kaldırmak o kadar kolay olacaktır - mecbur değilseniz yükseklikten ödün vermeyin.
  3. adım 3 el ilanının doğru yerleştirildiğinden emin olun.
    El ilanının doğru yerleştirildiğinden emin olun. Alıştırma yaparken, el ilanının kendini güvende hissettiğinden emin olmak için zaman ayırın. Elleri boynunuzun kıvrımına yerleşmiş mi ve sağlam hissediyor mu? Sağ ayağı ellerinizin üzerine nasıl yerleştirilmiş? Ortada mı duruyor? Bu ilk aşama gösterinin başarısı için çok önemlidir.
    • Gerçek dublöre geçmeden önce bol bol sepet alıştırması yapın. Esasen tek yapacağınız uçucuyu ayarlamak ve ayakları ellerinize değdiğinde durmaktır. Bu pozisyonda, elleri ve ayakları sağlam, ortalanmış ve güvendeyse, doğru yapıyorsunuz demektir. Süreci mümkün olduğunca akıcı hale getirmek için gereken süreyi sınırlamaya çalışın.
  4. adım 4 bükün ve süngerleyin, el ilanını emdirin's weight as she dips down.
    Eğilin ve sünger olun, aşağı inerken uçucunun ağırlığını absorbe edin. Uçucu sağ ayağını ellerinize ve ellerini omzunuza koyarak dublörü hazırlar. Ardından, arka nokta tüm vücudunu bileklerinizin ve ellerinizin üzerine kaldırmaya yardımcı olacaktır. Sol ayağı da yere değdiğinde (artık tüm ağırlığı bu kadardır), sanki bir sapanı başlatıyormuş gibi hafifçe eğilin.
    • Bu gösteride sarsıntılı hareketler olmamalıdır. Siz ve temel partneriniz sadece dizlerinizi bükün ve kollarınız vücudunuzun geri kalanıyla birlikte alçalsın ve onun ağırlığını karşılasın. Bu devasa bir sapan hareketidir.
    • Eğer sarsılıyorsanız, bir alıştırma yapın. Bu noktaya kadar her şeyi yapın ve sonra onu havaya fırlatacakmış gibi taklit edin, gerçekten yapmadan çok önce durun. Bu hepinizin zamanlamayı kavramasına yardımcı olacaktır.
  5. adım 5 kollarınızı düz bir şekilde yukarı kaldırın ve uçanı havaya kaldırın.
    Kollarınızı düz bir şekilde yukarı kaldırın ve el ilanını havaya kaldırın. Bacaklarınızı düzleştirin ve kollarınızı yukarı kaldırın, tüm vücudunuzu kullanarak el ilanına mümkün olduğunca yükseklik verin. Diğer üssün bileklerini uzaklaştıklarını hissettiğiniz anda bırakın - tutmayın. Küçük bir bilek hareketiyle havalanır.
    • Bu hareketin arkasına ne kadar çok güç koyarsanız, tüm vücudunuzu ne kadar çok kullanırsanız, o kadar yükseğe uçacaktır. Sol ayağını yerleştirerek aşağı doğru inerken, ayaklarınızdan güç alın ve yukarı doğru sürün.
    • Hatta biraz zıplayarak sepetinize daha da fazla yükseklik ekleyebilirsiniz. Diyelim ki boyunuz 70 inç (177,8 cm) ve itme gücünüz 48 inç (121,9 cm). Bu 118 inç (299,7 cm) yüksekliğinde bir sepet atışı demektir. Bir sıçrama ile 122 inç (309,9 cm) olur - ve hepsi toplanır! Her santim daha fazlası çok daha etkileyicidir.
  6. adım 6 i̇lanı her zaman izleyin.
    Uçanı her zaman izleyin. Havada hareket edebilir ve onu aşağıdan takip etmeniz gerekebilir. Eğer onu sağa veya sola fırlatırsanız (insan bowling topu gibi), onu sağdan veya soldan yakalamanız gerekecektir.
    • Elbette ideal olan, onu düz bir şekilde yukarı fırlatmanız, ayaklarınızı dikmeniz ve onun doğrudan aşağı inmesidir - bir santim bile hareket etmeniz gerekmemelidir. Ancak bu gerçekleşmezse, onu yakalamak için konumunuzu ayarlayın.
  7. adım 7 kollarınız önünüzde olacak şekilde onu yakalayın ve yere inerken kucaklayın.
    Kollarınızı önünüze doğru açarak onu yakalayın ve yere inerken kucaklayın. Her zaman diğer üssün önünde kaldığınızdan emin olun - ikiniz bir olarak hareket etmelisiniz. Siz uçanın bir tarafında, diğer üs ise diğer tarafında olacak. Uçanın kolları boynunuza dolanmalı.
    • Aşağı inerken vücut ağırlığını absorbe edin, geçici beşiğinize inerken kollarınızı ve dizlerinizi bükün. Bir kolunuzu sırtına, diğerini de dizlerine koymayı hedefleyin.
  8. adım 8 i̇nmesine yardım edin.
    İnmesine yardım edin. İnmek için iki seçeneğiniz var:
    • Eğildiğiniz yerden, kolunuzu dizlerinin etrafından hafifçe indirerek ve sırtındaki kolunuzu öne doğru iterek onu önünüze doğru kaldırın. Daha sonra kolayca tam önünüzde durabilmelidir.
    • Daldırma hareketinden sonra, onu tekrar ayaklarının ellerinize değebileceği bir yere kadar zıplatın ve hemen başka bir gösteriye geçin - başka bir basket atma veya asansör belki?

Uçucu Olmak

  1. adım 1 ellerinizi tabanların üzerine yerleştirin' shoulders or head.
    Ellerinizi tabanın omuzlarına veya başına yerleştirin. Hangisi sizin için daha rahatsa onu yapın. Çoğu kız için, ellerinizi kalecilerin boyunlarının kıvrımına sokmak en güvenli hissi verir. Başparmağınız köprücük kemiklerinin üzerinde ve parmaklarınız sırtlarına doğru olmalıdır.
    • Kendinizi sağlam hissettiğinizden emin olun. Eğer hissetmiyorsanız, ayarlayın. Baseleri incitmek ya da boğmak konusunda endişelenmeyin - kesinlikle incitmeyeceksiniz.
  2. adım 2 önce sağ sonra sol ayağınızla ayak tabanlarına basın' hands.
    Önce sağ ayağınızla, sonra da sol ayağınızla tabanların ellerinin üzerine basın. Bilekleri, size adım atmanız için bir platform sağlamak üzere iç içe geçmiştir. Gösteriye hazırlanmak için sağ ayağınızı platformun sağ tarafına koyun. Bu sizin başlangıç pozisyonunuzdur.
    • Hazır olduğunuzda, arka nokta sizin için sayacak ve her hareket için size işaret verecektir. İşaret verildiğinde, sol ayağınızı da platforma koymak için sizi yukarı kaldıracak. Çömelme pozisyonunda olacaksınız.
  3. adım 3 dizlerinizi ve dirseklerinizi bükerek aşağı eğilin.
    Dizlerinizi ve dirseklerinizi bükerek aşağı inin. Tüm ağırlığınızı kollarınıza verin ve ağırlığı tabanların ellerinden alın. Bu, vücudunuzun fırlamasına yardımcı olacak ve size bu zahmetsiz gücü sağlayan tabanlara ek olarak kendinizi itmenize izin verecektir.
    • Zıplamayın. Hızlanmak ve hız kazanmak için mümkün olduğunca uzun süre temas etmek istersiniz. Eğer zıplarsanız, büyük ihtimalle zıplayışınız diplerin zamanlamasının biraz dışında olacaktır ve bu da havada dalgalı, güçsüz bir yalpalamayla sonuçlanacaktır.
  4. adım 4 parmak uçlarınızda kalın.
    Parmak uçlarınızda kalın. Temel olarak ayaklarınızın toplarıyla kale ellerine temas etmelisiniz - bu, havaya kaldırılması gereken ölü bir ağırlık yerine bir yay gibi davranmanıza yardımcı olur. Bu pozisyonda ayak parmaklarınızı doğrultmak da daha kolaydır.
    • Nasıl zıpladığınızı düşünün. Düz ayak mı zıplıyorsunuz? Muhtemelen hayır. Ellerinizin üzerine çömeldiğinizde, ayak toplarınızın hareketin en yoğun olduğu yerde olduğundan emin olun, böylece oradan havalanabilirsiniz.
  5. adım 5 sizi havaya doğru çeken bir kordon hayal edin.
    Bir kordonun sizi havaya doğru çektiğini hayal edin. Tabanların sizi yukarı doğru ittiğini hissettiğinizde ve ayaklarınız ellerinden ayrılmak üzereyken, kendinizi yukarı çekin. Havadayken sırtınızı dik tutun ve bacaklarınızı kilitleyin, böylece vücudunuz düz bir çizgide olsun. Sanki bir kordon tüm vücudunuzu eşit bir düzlem boyunca çekiyormuş gibi hissetmelisiniz.
    • Fırlatmanın zirvesine ulaşana kadar bu pozisyonda kalmalısınız. Bu noktada bir harekete vurabilir veya bir numara yapabilirsiniz. Başından sonuna kadar mümkün olduğunca temiz görünmesini istersiniz.
    • Yukarı çıkarken yerdekilere zarar vermemek için bacaklarınızı ve ellerinizi içeride tutun. Sallanan bir kol veya bacak ciddi hasar verebilir.
  6. adım 6 zirvede numaranızı yapın.
    Zirvede numaranızı yapın. Düz bir sürüş sırasında, kollarınızı düz bir şekilde havaya kaldırın veya yüksek bir V şeklinde tutun ve bacaklarınızı düz tutun. Ayak parmaklarınızı gösterin ve işte bu kadar!
    • Düz bir sürüş dışındaki birkaç seçenek ayak parmağı dokunuşu, tekme-ark, güzel kadın, geri tuck, tam tuck ve daha fazlasıdır. Havada ne kadar yükseğe çıkarsanız, bir numara o kadar kolay olacaktır (bunu yapmak için daha fazla zamanınız olacaktır).
  7. adım 7 bir ayak parmağı dokunuşu deneyin.
    Bir ayak parmağı dokunuşu deneyin. Normal basket atışının yanı sıra, ayak parmağı dokunuşu en yaygın eklentidir. Normalde geleneksel bir sepet için yaptığınız gibi yapın, ancak bir düzen olarak aşağı inmek yerine hızlı bir ayak parmağı dokunuşu ekleyeceksiniz.
    • Olabildiğince yükseğe çıkın ve ardından sırtınızı düz tutarak hızlıca bir ayak parmağı dokunuşu yapın. Bir düzene ve ardından v şekline geri çekilirken, ayak parmağı dokunuşunuzdan hızla aşağı inin, son pozisyonlarınıza yavaşça inmekten çok daha temiz görünecektir.
    • Ayrıca düzeninize/v oturuşunuza girmek için çok fazla zamanınız olmayacak, bu nedenle aşağıya inmek taban kollarına inmek için bolca zaman verecektir.
  8. adım 8 aşağı inerken bacaklarınızı kaldırın ve vücut pozisyonunuzu yumuşatın.
    Aşağı inerken bacaklarınızı kaldırın ve vücut pozisyonunuzu yumuşatın. Yere indiğinizde kalelerinizin boyunlarını sarmak için (ve indiğinizde kafalarına vurmaktan kaçınmak için) kollarınızı yukarıda tutun. Pike yapmak için ayak parmaklarınızı kendinize doğru getirin (hala sivri uçlu!), vücudunuzu hafif bir kavisle beşik haline getirin.
    • Sallanmadığınız ve rahat olduğunuz sürece sizi yakalamak kolay olacaktır. Endişelenmeyin! En azından onların üzerine düşeceksiniz ve onlar da düşüşünüzü engelleyecek!
  9. adım 9 geri takla atmayı deneyin.
    Geri takla atmayı deneyin. Bu, bir sepet atışı yapmak için çok karmaşık bir harekettir, bu yüzden önce daha az karmaşık hareketleri uygulayın. Tüm geri takla tek bir hareketle tamamlanacaktır, bu yüzden beşiğe doğru bir düşüş olmayacaktır.
    • Taban kollarından ayrıldığınızı hissettiğinizde, geri dönüşünüze dönmeye başlayın, çoğu insanın dizlerini tutmadığını veya geri dönüşte kıvrılmadığını unutmayın.
    • Çoğu insan çivileyerek döner, bu yakalandığınızda V şeklinde inmeyi çok daha kolay hale getirir.
  10. adım 10 zarif bir şekilde inin.
    İncelikle inin. Beşikte olduğunuzda, kaleler eğilecek ve sizi nazikçe yere bırakacaktır (ya da her şey doğru gittiyse bırakmalıdırlar). Daha sonra kendi ayaklarınızın güvenliğinde tezahürata devam edebilirsiniz.
    • Ya da dublöre geri dönebilirsiniz. Beşikten kaleler bir kez daha bükülebilir ve yukarı doğru zıpladığınızda ayaklarınızı içeri çekersiniz - daha sonra kalelerin ellerinde dinlenebilir, bir sonraki basket atmaya veya yükselmeye hazır olabilirler.

Geri Nokta Olmak

  1. adım 1 el ilanını alın's waist, just above her hipbones.
    İlan sahibinin belini, kalça kemiklerinin hemen üzerinden kavrayın. Onu sıkıca kavradığınızdan ve tişörtünü, şortunu veya eteğini kaydırmadığınızdan emin olun. Gerekirse emin olmak için ten tene temas edin.
    • Her zaman olması gerektiğini düşündüğünüzden biraz daha sıkı olun. Sıkıca tutunursanız uçucuya zarar verme veya gösteriyi engelleme riski taşımazsınız. Aslında, bu şekilde ona daha fazla güç verebilirsiniz.
  2. adım 2 ekibe sekiz sayımı veya bir ''1,2, down, up!
    Ekibe sekize kadar saymalarını söyleyin veya '1,2, aşağı, yukarı!' deyin. Arka nokta bu gösterideki en önemli görevlerden birine sahiptir - geri saymak, ekibin hazır olduğundan ve hepsinin aynı sayfada olduğundan emin olmak. Herkesin senkronize olmasını sağlayarak dublörün zamanını tutarsınız.
    • Sekiz sayım için, '1, 2' takımın pozisyona girmesi olmalıdır. '3,4 'te kaleler dizlerini büker ve uçucu sağ ayağını ellerinin içine doğru kaldırır. '5,6 'da uçucu sol ayağını ve vücudunun geri kalanını yüklenir ve takım aşağıya iner. '7,8' de havaya doğru yukarı itilir.
    • Herkes pozisyonunu almışken, bunun yerine sayabilirsiniz, '1' uçucu sağ ayağını koyar. Sol ayağı için '2', dalış için 'aşağı' ve onu havaya fırlatmak için 'yukarı!'.
  3. adım 3 o eğilirken siz de onunla birlikte eğilin ve onu havaya kaldırın' hands, centrally positioning her.
    Eğilirken onunla birlikte eğilin ve onu merkezde konumlandırarak kalelerin ellerine doğru kaldırın. Uçucuyu tam olarak yerleştirilmesi gereken yere, yani kalelerin bilekleriyle oluşturdukları platformun ortasına koyma yeteneğine sahipsiniz. Kalkış için doğru noktada olduğundan emin olun.
    • Ayrıca ilk etapta onların eline geçmesinin nedeni de sizsiniz. Sizden destek almadan yerden kalkması bile mümkün olmayacaktır. Bacaklarınızı kullanarak onu kaldırın ve yukarı doğru fırlatmak için pozisyon alın.
  4. adım 4 tüm vücudunuzla onu yukarı doğru fırlatın.
    Tüm vücudunuzla onu yukarı doğru fırlatın. Bacaklarınızı düzleştirin, ona ilk itiş gücünü vermek için onları güç için kullanın. Elleriniz hala kalçalarındayken, sizden uzaklaştığını hissettiğinizde teması keserek onu havaya kaldırın.
    • Sola, sağa, geriye veya ileriye doğru kıvrılmaması için onu düz bir şekilde yukarı fırlattığınızdan emin olun. Elleriniz onun yönünü başkalarından daha fazla yönlendirir.
  5. adım 5 havada olduğu her an uçanı izleyin.
    Uçucuyu havada her zaman izleyin. Bazen uçucu düz bir şekilde havaya yükselmez ve bunun yerine tamamen farklı bir yöne doğru hareket eder. Bunun nedeni ya ağırlığının eşit dağılmamış olması ya da sizin veya tabanın eşit olmayan bir şekilde itmesi nedeniyle başka bir yöne sapmış olmasıdır. Bu nedenle, onu izlemek son derece önemlidir, böylece onu yakalamak için yerleşiminizi ayarlayabilirsiniz.
    • Tabanları takip edin, biraz arkalarında kalın. Kollarını, sırtını ve boynunu yakalayacaksınız.
  6. Ön kollarınız koltuk altlarına girecek şekilde onu yakalayın. Kaleler önünüzde olacak, onu gövdesinden ve bacaklarından, yanından yakalayacak. Siz arkasındasınız, onu koltuk altlarından yakalıyorsunuz - kolları dipçiklerin boynuna dolanmış olacak.
    • Ellerinizi yumruk yapın, böylece uçucuya ya da kalelere tokat atmaz ya da dürtmezsiniz. Onun aşağı indiğini gördüğünüzde kollarınız önünüze doğru çıkık olmalı, ancak dirsekleriniz rahat olmalıdır. Sizinki de dahil olmak üzere hiç kimsenin vücudu sert olmamalıdır.
  7. İnmesine yardım edin. İki seçeneğiniz var:
    • Tabanlar kollarını bacaklarının etrafına indirecek ve o da yere inecektir. Tek yapmanız gereken ön kollarınızla onu biraz ileri itmek ve sonra yoldan çekilmek.
    • Eğer hemen başka bir dublöre geçerse, kollarınızı kullanarak onu ayaklarını tekrar üslerin ellerine koyabileceği bir yere kaldırın. Hemen ellerinizi tekrar beline götürün ve onu başka bir fırlatmaya veya asansöre gönderin.

Uzman Soru-Cevap

İpuçları

  • Devam etmeden ve yapmadan önce her zaman gerçekleştirdiğiniz dublörün pratiğini yapın. Eğer bir dublöre ısınmadıysanız, asla uçmasına izin vermeyin. Daha önce hiç yapmadığınız bir dublörü asla mat ve gözcü olmadan gerçekleştirmeyin.
  • Neler olup bittiğine dikkat etmek de önemlidir. Dublör grubunuzda ve çevrenizde neler olup bittiğini her zaman bilin.
  • Baş, boyun ve omurga, bir uçucunun yakalanması gereken en önemli vücut parçalarıdır. Eğer ayaklar yere çarparsa, bu o kadar da büyük bir mesele değildir. Ancak uçan kişi beşikteyken her zaman baş, boyun ve omurgayı yakaladığınızdan emin olun.

Uyarılar

  • Biri düşer ancak yaralanmazsa çığlık atmayın ve devam edin. Bu, düşen dublör grubuna daha fazla dikkat çekecektir.
  • Başını, boynunu veya omurgasını çarpan herhangi bir yaralanma meydana gelirse, onları hareket ettirmeyin. Derhal bir koç veya profesyonel yardım çağırın.
  • Bu gösteriyi tamamlarken çok dikkatli olmalısınız. Katılan herkes dikkatini tam olarak vermezse yaralanmalar meydana gelebilir. Tüm gözler her zaman uçan kişinin üzerinde olmalıdır.