Elmas Şınav Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Elmas şınav, bu klasik egzersizin oldukça gelişmiş bir şeklidir. Genellikle orduda ısınma hareketi olarak kullanılır. Ellerinizi elmas şeklinde yerleştirir, kendinizi yere indirir ve tekrar yukarı itersiniz. Bu, göğsünüzün yanı sıra karın kaslarınızı da hedefler. Nasıl yapılacağını öğrenmek için Adım 1'e bakın.

Adımlar

  1. Bir matın üzerine çıkın. Bu egzersizi ellerinizi hafifçe yastıklayacak bir mat üzerinde yapmak iyi bir fikirdir. Sert bir yüzeyde yapmak elleriniz ve bilekleriniz için zor olabilir.
  2. Şınav pozisyonuna geçin. Yüzünüzü mindere dönün ve hazırlanmak için kollarınızı ve bacaklarınızı biraz uzatın.
  3. Ellerinizi göğsünüzün altına yerleştirin ve elmas şekli yapın. İşaret parmaklarınızı birbirine ve başparmaklarınızı birbirine dokundurun. Bu, piramit olarak da bilinen elmas şeklinizi oluşturur.
  4. Kendinizi yere indirin, sonra yukarı itin. Sırtınızı düz tutun ve karın kaslarınızı ve göğsünüzü gerin. Parmaklarınızı doğru elmas pozisyonunda tuttuğunuzdan emin olun. Tekrarlayın.

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Elmas şınav için elleriniz nereye gidiyor?
    Ellerinizi omuzlarınızın altında düz tutun. İşaret parmaklarınızın birbirine değerek bir baklava şekli oluşturduğundan emin olun.
  • Soru
    Yeni başlayanlar elmas şınav çekmeli mi?
    Karın bölgesini meşgul, dirsekleri içeride ve boynu rahat tuttuğunuz sürece elmas şınav çekebilirsiniz. Tam hareket aralığını tamamlamak için sonuna kadar aşağı ve sonuna kadar yukarı gittiğinizden emin olun.
  • Soru
    Bu egzersiz gençler için sağlıklı mıdır?
    Evet, bu egzersiz yapabilen herkes için sağlıklı olacaktır.

Video

İpuçları

  • Yukarı çıkarken kollarınızı kilitlemeyin!
  • Forma alışmak için ilk seferinize mümkün olduğunca yavaş başlayın. Daha sonra normal seviyeye gelene kadar hızınızı artırın.
  • Yeni öğrendiğiniz için kendinizi çok fazla zorlamadığınızdan emin olun.

Uyarılar

  • İlk kez yapıyorsanız bu hareketler vücudunuzu ağrıtabilir ama bu kaslarınızın geliştiği anlamına gelir, bu yüzden ağrı hissederseniz pes etmeyin!
  • Kollarınızı veya pozisyonunuzu asla göğsünüzden uzağa itmeyin, aksi takdirde kendinizi yaralayabilirsiniz.
  • Dirseklerinizi çok fazla dışa doğru çevirmeyin yoksa bir kasınızı çekersiniz.