Çift Bacaklı Takedown Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Amatör minder güreşinde, çift bacak takedown genellikle güreşçilere öğretilen ilk takedown'dır. Doğru uygulandığında, rakibinizi mindere indirmenin etkili bir yolu olabilir. Karma dövüş sanatlarında, daha karmaşık bir manevradır, mevcut vuruşların ve korumaların karmaşıklığı nedeniyle biraz daha az güvenilirdir, ancak yine de özellikle minder uzmanları tarafından yaygın olarak kullanılan bir takedown'dur.

Adımlar

Güreşte Çifte Atışlar

  1. adım 1 çekim adımınızı mükemmelleştirin.
    Atış adımınızı mükemmelleştirin. Vuruş, birçok güreşte alaşağı etmenin yapı taşıdır. Çift bacakla yere düşürme, rakibinizin alt gövdesine hızlı bir atış yaparak bacaklarını sarmanız ve mindere düşmenizle sonuçlanır. İyi bir güreşçi hafta boyunca sık sık atış pratiği yapacağından, hareket repertuarınıza çift bacakla alaşağı etmeyi düşünmeye başlamanın iyi bir yoludur.
    • Öndeki bacağınız hafifçe ileride, kalçanızdan bükülmüş ve başınız yukarıda olacak şekilde duruşunuzda kalın.
    • Öndeki ayağınızla bir adım atın ve dizinizi bacaklarının arasına yerleştirin. Bunu yaparken, ağırlık merkezinizi alçaltmak için seviyenizi düşürün, bu da size daha fazla denge sağlar ve atışın engellenmesini çok daha zor hale getirir.
    • Ön diziniz minderdeki pozisyonunuzu sabitlerken arka bacağınızı yukarı kaldırın ve ellerinizi savunma pozisyonunda tutun. Ön bacağınızı tekrar yukarı kaldırın ve kademeli duruşa geri dönün. İyi bir güreş formuna girmek için bu vuruşları düzenli olarak uygulayın.
  2. adım 2 rakibinize dokunacak kadar yaklaşın's shoulder.
    Rakibinizin omzuna dokunacak kadar yaklaşın. Takedown'ı düzgün bir şekilde uygulamak için, rakibinizin savunmasını aşacak kadar alçalmanız ve yeterince yaklaşmanız gerekir. Bu kısmen pratikle gelecek olan hızdır, ancak aynı zamanda doğru pozisyondan atış yapmaktır. Bazı güreşçiler için bu iki veya üç fit kadar olabilirken, diğerlerinin daha yakın olması gerekebilir. Atış adımınızda dengenizi koruyacak kadar yakın olmanız gerekir, böylece rakibiniz için bir avantaja dönüşmez.
    • Bazı güreşçiler daha uzaktan atış yapabilirken, bazılarının bunu düzgün bir şekilde yapmak için daha yakın olması gerekir. Gücünüz ve hızınızla bunu düzgün bir şekilde yapmak için ne kadar yakın olmanız gerektiğini öğrenmek için çiftlerinizi antrenman partnerleriniz üzerinde uygulayın.
  3. adım 3 ön ayağınızı rakibinizin arasına koyun's legs.
    Öndeki ayağınızı rakibinizin bacaklarının arasına koyun. Vurmak için, sendeleme pozisyonundan arka ayağınızla itin ve öndeki ayağınızı rakibinizin ayaklarının arasına alın. Takedown için ateş etmeye hazırlanırken dirseklerinizi sıkı tutun, iyi bir savunma pozisyonu ve duruşu koruyun ve mümkün olduğunca alçakta kalın.
    • Penetrasyon adımını atarken, kendinize daha fazla denge sağlamak ve atışa karşı koymayı zorlaştırmak için seviyenizi düşürün. Dizinizi bacaklarının arasına koymalısınız.
  4. adım 4 ellerinizle bacaklarını sıkıştırın.
    Bacaklarını ellerinizle sıkıştırın. Bunu, ellerinizi bacaklarının dış kısmına dolayarak ve dizlerinin iç kısmını tutarak yapın.
  5. adım 5 arka bacağınızı öne getirin ve ayağınızı bacaklarının dış tarafına yerleştirin.
    Arka bacağınızı öne getirin ve ayağınızı bacaklarının dış tarafına yerleştirin. Ardından başınızı kalçalarının yan tarafına koyun, böylece başınızla vücutlarını itebilirsiniz.
    • Bacaklardan çok yükseğe sarılmaya çalışmak rakibinizi kontrol etmenin daha iyi bir yolu gibi görünebilir, ancak çoğu güreşçinin uylukları üst bedeninizle kontrol edemeyeceğiniz kadar güçlü olacaktır. Diğer güreşçinin ağırlık merkezini alt etmeniz pek mümkün olmayacaktır.
    • Kulağınızı kalçalarının yanına koymak her şeyi daha sıkı hale getirir. Ayrıca, bunu yapmamak başınızı iki farklı yerden birinde bırakır: Ya ortada, ki bu iyi değildir; ya da yana doğru, ki bu gariptir ve atışınızı daha az güçlü hale getirebilir.
  6. adım 6 arka bacağınızla öne doğru adım atın ve ayağa kalkın.
    Arka bacağınızla öne doğru adım atın ve ayağa kalkın. İçeri girdiniz ve rakibinizi sardınız, ancak şimdi mindere geri dönmek ve birkaç puan almak hala size bağlı. Bunu gerçekleştirmek için arka ayağınızı dizinizi sürüklemeden öne doğru getirin ve gerekirse rakibinizin vücudunun dışına doğru küçük bir sendeleme adımı atarak ön ayağınızla itin. Rakibinizi geçmek ve dengesini bozmak için ileri doğru itmeye devam edin.
    • Ayağınıza kalkmak için attığınız adım neredeyse başka bir şut ya da zıplama gibi olmalı, rakibinizin vücuduna güç vermeli ve onu yerçekiminden kurtarmalıdır. Onu sararak yerçekimini çaldınız, şimdi onu yere indirin.
    • Omuzlarınızı sıkı tutun, kollarınızı rakibinizin alt bacaklarına dolayın ve ileriye doğru sürün, rakibiniz kısa sürede minderde olmalıdır. İlerlemeye devam edin
  7. adım 7 rakibinizle bir t yapmaya çalışın's body.
    Rakibinizin vücuduyla bir T yapmaya çalışın. Rakibinizi sırtüstü yatırdığınızda omzunuzla gövdesine baskı uygulayın, sanki diğer güreşçinin vücudundan geçip mindere girmeye çalışıyormuşsunuz gibi. Yapabiliyorsanız göğüs göğüse düzleşin. Bu noktada, çift bacakla yere indirmeyi başarıyla gerçekleştirdiniz ve tuşa gitmeyi ya da başka bir hücum manevrasını deneyebilirsiniz.
    • İyi güreşçiler çift bacakla yere yatırdığınızda karınlarının üzerine düşerler. Eğer öyleyse, bu hala sizin için bir puandır, bu yüzden geride baskın bir pozisyonda kalarak bundan yararlanın.

MMA'de Çiftleri Ayarlama

  1. adım 1 kurulumlara odaklanın.
    Hazırlıklara odaklanın. Karma dövüş sanatlarında ve güreşte çift bacakla alaşağı etme arasındaki tek fark kurulumdur. Manevra için doğru kurulum olmadan, MMA'da bu tür bir takedown için ateş etmek, mevcut çeşitli grevler, boğulmalar ve diğer savunma manevraları nedeniyle hızlı bir şekilde boğulmanıza neden olabilir. Bu nedenle, rakibinizi çift bacakla yere indirmeye hazırlamak neredeyse manevranın kendisinden daha önemlidir.
    • Eğer çok uzaktan vurur ve başınız rakibinizin koltuk altına girecek şekilde dizlerinizin üzerine düşerseniz, 'Hey, giyotinle boğ beni!' yazılı bir tabela da takabilirsiniz. Bu hareketi, rakibinizin kollarını yoldan çekmek ve bir vuruş mümkün olmadan önce yere düşürmek için kurulumlarla birlikte kullanmalısınız.
  2. adım 2 bir vuruşla yere indirmeyi ayarlayın.
    Bir vuruşla yere indirmeyi ayarlayın. Çift bacakla yere indirmeyi ayarlamanın en basit ve yaygın yollarından biri, rakibinizin kollarını savunma pozisyonuna çekmek için kafasına yumruklarla vurmak ve ardından yere indirmek için vurmaktır. Bu sizi hala bir diz veya boğulmaya açık bıraksa da, yeterince hızlı yaparsanız rakibinizin gardını geçebilirsiniz.
    • Alternatif olarak, çift bacak taklidi yapmak bazen rakibinizin kollarını düşürerek vuruş saldırılarına açık hale getirmek için iyi bir yoldur.
  3. 3. adım diz çekmek için juke-shoot yapın.
    Diz çekmek için şaka atışı. Güreş stilinde hızlı bir yere düşürme hamlesini savunmanın en iyi yollarından biri kafaya sert bir diz darbesi vurmaktır. Maçı bitirmenin hızlı bir yolu ve yıkıcı bir vuruştur. Bunu bildiğiniz için, vuracakmış gibi atak yaparak ama kısa keserek erken bir diz darbesi çekmeyi deneyebilirsiniz.
    • Atış yapıldığında kısa kaldığınızdan emin olmak için gözünüzü sürekli rakibinizin dizinden ayırmadan uzaktan sahte bir atış yaptığınız yarım atışlar uygulayın. Havada görür görmez, işi bitirmek için geri atış yapın. Rakibiniz zaten tek bacağı havadayken dengesini kaybetmiş olacaktır.
  4. adım 4 rakibinizi doğrayın's elbows.
    Rakibinizin dirseklerini kırın. Çift vuruş yapmak için genellikle birbirinizi biraz yıprattıktan ve rakibiniz saldırmak yerine omuzlarınızı tuttuktan sonra en iyisidir. Başparmağınız ve işaret parmağınız arasındaki boşlukla rakibinizin dirseklerine vurarak ellerinizle yukarı doğru hızlı bir vuruş, tutuşunu kırmada etkili olmalı ve bir takedown için ateş etmenize izin vermelidir. Alçakta kalın ve dizlere dikkat edin, ardından rakibinizin kollarını yukarı kaldırmak için ellerinizle kısa bir yumruk kullanarak yukarı doğru sertçe vurun. Normal bir şekilde vurun.
  5. adım 5 rus kol barıyla başlayın.
    Rus kol barıyla başlayın. MMA'da çift bacaklı bir takedown hazırlamanın bir diğer etkili yöntemi, rakibinizin kollarını dolaştırmanıza ve bir takedown için vücudunuzun alt kısmını açmanıza olanak tanıyan bir Rus kol çubuğu kombinasyonudur.
    • Rakibiniz bir eliyle başınızın arkasını tutmak için uzandığında, ön kolunu beyzbol tarzı bir tutuşla kavrayın ve bir Rus kol barıyla vücudunuza doğru sarın. Rakibinizin doğal içgüdüsü diğer eliyle sizden uzaklaşmak olacaktır, bu noktada eğilebilir, barajlı kolu diğer kola vurabilir, onları dolaştırabilir ve yoldan çıkarabilirsiniz. Çift bacakla düşürmek için atışınızı yapın.

Uzman Soru-Cevap

Video

İpuçları

  • Dirseklerinizi yanlarınıza doğru sıkıca tutun ve çift bacağınızı almak için 'ateş ederken' gövdenizi dikey olarak hizalayın (omuzlar kalçaların üzerinde, vücut nispeten düz). Bu, rakibin kollarınızı dirseğinizin üzerinden kancalamasını engeller.

Uyarılar

  • Güreşte başınız aşağıda veya yere bakarken atış yapmayın. Başınızı yukarıda tutun.