Güreşte Fireman's Carry Nasıl Yapılır?

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Fireman's Carry rakibinizin momentumunu ona karşı kullanan bir güreş taktiğidir. Bu hareketle rakibinizi sırt üstü yatırır ve mindere çarpmadan önce havada uçmasını sağlarsınız. Hareketin kendisini gerçekleştirmeden önce bu takedown'ı ayarlamanız gerekir.

Adımlar

Alaşağı Etmeyi Ayarlama

  1. adım 1 şaşırtmalı bir güreş duruşu alın.
    Kademeli bir güreş duruşu alın. Ayaklarınız omuz genişliğinden biraz daha geniş olmalı ve bir ayağınız öne doğru yerleştirilmelidir. İtfaiyeci hamlesi gibi bir harekete hazırlanırken, delici bacağınızı önde tutmalısınız. Eğer sağ elinizi kullanıyorsanız, bu sağ bacağınız olacaktır. Ağırlığınızın çoğu ön bacağınızda olmalıdır.
  2. adım 2 rakibinizle kenetlenin ve iç pozisyonu kontrol edin.
    Rakibinizle kenetlenin ve iç pozisyonu kontrol edin. Bu kontrolü elde etmek için elleriniz rakibinizin pazılarının üzerine yerleştirilmelidir, her pazı için bir el. Dirseklerinizi hafifçe bükülü tutmak için rakibinizden yeterince uzakta olmalısınız.
    • Sol başparmağınızın rakibinizin pazusunun dış tarafında olduğundan emin olun. Bu, indirmeyi gerçekleştirirken size daha fazla kontrol sağlayacaktır.
  3. adım 3 rakibinizi kaydırmak için kontrolünüzü kullanın's weight.
    Rakibinizin ağırlığını değiştirmek için kontrolünüzü kullanın. İyi bir yere indirmenin öncüsü, rakibinizi ağırlığını sizin avantajınıza olacak şekilde değiştirmeye zorlamaktır. İtfaiyeci hamlesi için rakibinizin ya size doğru adım atmasını ya da doğrulmasını istersiniz. İşte bunu yapmanın birkaç yolu:
    • Elinizi rakibinizin başının arkasına yerleştirin ve mindere doğru çekin. İlk refleksleri başlarını yukarı kaldırmak olacaktır, bu da size vurma fırsatı verecektir.
    • Ellerinizi rakibinizin pazuları üzerinde tutarak ileri doğru itin. Rakibinizin varsayılan tepkisi, avantaj elde etmenizi engellemek için geri itmek olacaktır. Bu geri itmeyi hissettiğiniz anda itmeyi bırakın. Rakibiniz size doğru gelmeye başlayacak ve size ateş etmek için mükemmel bir fırsat verecektir.

Rakibi Alaşağı Etmek

  1. adım 1 ön bacağınızı olabildiğince ileri doğru fırlatın.
    Ön bacağınızı yapabildiğiniz kadar ileri atın. Diziniz rakibinizin bacaklarının arasında, topuklarını biraz geçecek şekilde yere değmelidir. Tüm gücünüzü ve enerjinizi bu ileri harekete harcayarak olabildiğince dinamik bir şekilde atış yapmanız önemlidir. Sol bacağınız arkanızda uzanmış halde kalmalıdır.
  2. adım 2 rakibinizi çekin's triceps as you place your knee to the ground.
    Dizinizi yere koyarken rakibinizin trisepslerini çekin. Bu, yukarıdaki pozisyona geçmenin alternatif bir yoludur ve özellikle rakibinizi güçlü bir şekilde kavradıysanız kullanışlıdır. Rakibiniz size doğru gelirken arka bacağınızı dairesel bir hareketle süpürün ve vücudunuzu 90 derece döndürün. Rakibiniz omzunuza çarpacak ve bir sonraki adım için hazır olacaktır.
  3. 3. adım rakibinizi kullanın's momentum against them.
    Rakibinizin momentumunu ona karşı kullanın. Size doğru itiyorlarsa, rakibinizi yakalarken sağ omzunuzu öne doğru koyarak iki dizinizin üzerine çökün. Bu, omuzlarınızı onlarınkine dik tutacak ve indirmeyi daha etkili hale getirecektir.
    • Alternatif olarak, bu pozisyonu elde etmek için poponuzun üzerine düşebilirsiniz. Arka bacağınızla öne doğru büyük bir adım atın ve rakibinizin momentumunun sizi oturur pozisyona düşürmesine izin verin. Sırtınızın üzerine düşecekler ve onları takedown için hazırlayacaklar.
  4. 4. adım rakibi kavradığınızdan emin olun's arm and leg.
    Rakibin kolunu ve bacağını sıkıca kavrayın. Sağ diziniz yere değdiğinde, sağ eliniz rakibin bacakları arasına girmeli ve karşı bacağı kavramalıdır. Kolunuz rakibin bacağının etrafında dolanmalı ve eliniz rakibin dizinin dışını kavramalıdır. Sol elinizle rakibin kolunun kontrolünü trisepsin etrafında tutun.
    • Tutuşunuzu sağlamlaştırırken dizlerinizin üzerinde döndüğünüzden emin olun; omuzlarınızın çizgisi rakibinizinkine dik olmalı ve her iki dizinizin üzerinde olmalısınız.
  5. adım 5 rakibi çekin's arm in tight, and send them over your left side.
    Rakibin kolunu sıkıca çekin ve sol tarafınıza doğru gönderin. Sol elinizle çekerken sağ omzunuz yukarı çıkmalı ve rakibinizi yukarı göndermelidir. Yan tarafınızı kasarak sol dirseğinizi sol kalçanıza doğru getirin. Sol omzunuzu mindere koyduğunuzu düşünün. Bu momentum rakibinizi havaya, omuzlarınızın üzerinden mindere doğru gönderecektir.
    • Bu adım amatör güreşte itfaiyeci hamlesi yapmaya özgüdür. Profesyonel güreşte, rakibiniz onu yan tarafınıza göndermenize ve 'çarpmanıza' (düşüşün etkisini emmenize) yardımcı olacaktır. Profesyonel güreşçiler bu hareketi ayakta da yapabilirler ancak doğru eğitimi almadan buna kalkışmayın.
  6. adım 6 baskın bir pozisyonu koruyun.
    Baskın pozisyonunuzu koruyun. Rakibiniz mindere inerken omzunuzu vücuduna bastırarak onu mindere kadar takip edin. Olası bir kaçışı önlemek için ağırlığınızı rakibinizin üzerinde tutun. Sağ omzunuz rakibi sabitleyene kadar sol omzunuzu yukarı ve etrafına getirerek dönerken kolunu sıkıca kavrayın. Bu size daha iyi kontrol sağlamanın yanı sıra pin gibi diğer tekniklere geçmenize de olanak tanıyacaktır.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    İtfaiyeci taşıması, 13 yaşındaki bir çocuğun rakibini antrenman amacıyla bir spor salonu boyunca taşıması için uygun bir egzersiz midir?
    Duruşları berbat değilse ve taşıdıkları rakipleri/takım arkadaşları onlara kıyasla gülünç derecede ağır değilse, muhtemelen sorun olmaz. Kendi vücudunuzu/vücudunuzun direncini kullanmak bana göre daha iyidir ve genellikle sakatlanma/gerilme riskini azaltarak işleri dengede tutar.

Video

İpuçları

  • Rakibinizin doğal tepkisi siz vurdukça yayılmak olacaktır. Kalçalarınızı omuzlarınızın altında tuttuğunuz ve gerilmediğiniz sürece, kolunu aşağı çekebilir ve omzunu mindere yerleştirebilirsiniz. Bu senaryoda kontrolü elde etmek için saat yönünün tersine bir hareketle daire çizmeniz gerekecektir.
  • Bu adımlar sağ elini kullanan bir güreşçi olduğunuzu varsaymaktadır. Solak bir güreşçinin bu adımlardan bazılarını karşı tarafa değiştirmesi gerekecektir.
  • Bu hareket için rakibinizin kolunu kontrol altında tutmak çok önemlidir. Eğer kolunuzu kaybederseniz, Fireman's Carry hareketini de kaybedersiniz.

Uyarılar

  • Güreş, fiziksel olarak son derece zorlayıcı bir spordur ve ciddi şekilde tehlikeli olabilir. Bu hareketleri kalifiye gözetim altında uygun ekipmanla uyguladığınızdan emin olun.