Yeni Başlayanlar İçin Futbolda Flip Throw Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Takla atma, futbolda kullanılan ve topu ellerinizin altından geçirerek öne doğru bir sıçrama yaparak uzak bir mesafeye fırlatmayı içeren bir atış türüdür. Takla atışları etkileyici görünür, ancak kalabalığı memnun etmekten daha fazlasıdır. Takla atışı rakibinize sayı kazandırmak için harika bir araç olabilir. Takla atmak için, önden sıçrama ve amuda kalkma gibi temel hareketleri uygulayarak başlayın. Ardından, bir futbol topunu fırlatmaya kadar ilerleyin. Bir maçta takla atışının ne zaman kullanılacağını bilmek de önemlidir.

Bilmeniz Gerekenler

  • Sakatlanmaları önlemeye yardımcı olacağından, takla atma antrenmanına başlamadan önce daima gerinin.
  • Takla atmaya başlamadan önce 3 saniye boyunca amuda kalkabildiğinizden emin olun, çünkü bunlar ünlü numara için çok önemlidir.
  • Takla atmak için sıçrama yaparken ellerinizde bir futbol topunu sıkıca tutun. Ayaklarınız yere değdiğinde topu bırakın.

Adımlar

Çevirerek Atış Yapma

  1. adım 1 futbol topunu iyi kavrayın.1Futbol topunu iyi kavrayın. Takla atma çok fazla güç üretir, bu nedenle bir atış yapmaya başlamadan önce topu iki elinizle güçlü bir şekilde kavradığınızdan emin olmak istersiniz. Zayıf bir tutuş, topun elinizden düşmesine veya hareketin çok erken bir aşamasında serbest kalmasına neden olabilir.
    • Topu kavramanızı artırmak için eldiven giymeyi düşünün.
  2. adım 2 koşarak başlayın.2Koşarak başlayın. Takla atmanın doğru bir şekilde yapılabilmesi için çok fazla momentum gerekir. Takla atışını daha güçlü ve daha kolay gerçekleştirmek için gereken momentumu oluşturmak üzere kendinize yaklaşık 5 adım koşarak başlamak için yeterli alan bırakın.
    • Bir maçta, kenar çizgisinden yaklaşık 5 adım geriye gidin.
    • Takla atma alıştırması yapıyorsanız, sabit bir durma noktası seçin, böylece bir maçta kenar çizgisinde durmaya alışabilirsiniz.
  3. adım 3 futbol topunu başınızın arkasına getirin.3Futbol topunu başınızın arkasına getirin. Takla atışı hala taç atışı kurallarına uymalıdır, bu nedenle topun yasal olması için arkadan ve başınızın üzerinden geçmesi gerekir. Koşu başlangıcınızı yaparken topu iki elinizle başınızın arkasına doğru kaldırın.
    • Takla atışınıza alnınızdan veya başınızın önünden başlarsanız hakem penaltı kararı verebilir.
  4. adım 4 öne doğru...4Önden ön handspring topu tutarken. Topu başınızın arkasına getirdikten ve koşu başlangıcınızı tamamladıktan sonra, topu kollarınız düz olacak şekilde yere koyun. Ardından bacaklarınızı yukarı kaldırın ve her iki ayağınızın üzerine inmek üzere kendinizi ileri fırlatmak için topu itin.
    • Öne doğru dönüşü kolaylaştırmak için sırtınızı hafifçe eğin.
  5. adım 5 ayaklarınız yere temas ederken topu bırakın.5Ayaklarınız yere temas ederken topu serbest bırakın. Her iki ayağınız da yere değdiğinde, tutuşunuzu gevşeterek ve bileklerinize hafifçe vurarak topun ileri doğru fırlamasına izin verin. Topu bıraktıktan sonra her iki ayağınızın üzerine eşit şekilde inin ve dik durun.
    • Yavaşça başlayın ve topu atma konusunda daha rahat hale geldikçe hızınızı artırın.
    • Düz bir zeminde veya futbol sahasında pratik yapın.

    İpucu: Hedefinizi mükemmelleştirmek ve gücünüzü artırmak için topu bırakma zamanlamanız üzerinde çalışın.

Pratik Yapmak & Isınmak

  1. adım 1 i̇yice gerin...1İyice gerin pratik yapmadan önce. Takla atmak çok fazla koordinasyon gerektirir ve gerçekleştirmek için çok fazla kasınızı kullanır, bu nedenle denemeden önce düzgün bir şekilde ısınmanız ve esnemeniz gerekir. Bacaklarınızı, kollarınızı, omuzlarınızı, boynunuzu ve sırtınızı esnetin.
    • Esneme hareketinden önce hafif jimnastik hareketleriyle ısının.
  2. adım 2 handsprings pratiği yapın...2Handsprings pratiği yapın tekniğinizi geliştirmek için. Takla atma aslında futbol topuyla yapılan bir önden sıçramadır, bu nedenle önden sıçrama alıştırması yapmak takla atmaya hazırlanmak için harika bir yoldur. Birkaç adım koşun, kollarınızı düz bir şekilde havaya kaldırın ve ellerinizi yere koyun. Ardından bacaklarınızı yukarı kaldırın ve ayaklarınızın üzerine inmek için kendinizi ileri doğru itin.
    • Düz zeminde pratik yapın.
    • Kontrolü korumak için ayaklarınızın üzerine olabildiğince yumuşak bir şekilde inmeye çalışın.
    • Yavaş başlayın ve öne doğru sıçrama hızınızı artırmaya çalışın.
  3. adım 3 amuda kalkın...3Amuda kalkma Dengenizi geliştirmek için 3 saniye boyunca. Amuda kalkma alıştırması yapmak, iyi bir takla atmak için gereken denge ve kontrolü geliştirmenin harika bir yoludur. Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde dik durmaya başlayın. Baskın bacağınızla öne doğru adım atın, ellerinizi yere koyun, baskın bacağınızı kaldırın, ardından diğer bacağınızı onunla buluşacak şekilde yukarı kaldırın.
    • Kendinizi dik pozisyonda tutmak için bir duvara karşı pratik yapmayı deneyin.
    • Takla atma hareketi, amuda kalkarken kullanılan kasların birçoğunu kullanır.
  4. adım 4 bir futbol topu tutarken amuda kalkma alıştırması yapın.4Futbol topu tutarken amuda kalkma pratiği yapın. Bir futbol topunu iki elinizle iyi bir şekilde kavrayın ve futbol topunu tutarken 1-2 saniye amuda kalkmaya çalışın. Ayaklarınızın yere çarpmaması için amuda kalkarken kendinizi kontrollü bir şekilde indirin.
    • Daha fazla denge için kollarınızı dirseklerinizden kilitli tutun.

Flip Throw'u Bir Maçta Kullanmak

  1. adım 1 bir maçta takla atışını sadece şu durumlarda deneyin're confident you can do it.1Maçta takla atışını yalnızca yapabileceğinizden emin olduğunuzda deneyin. Canlı bir maçta, eğer bu konuda deneyimli değilseniz takla atmayı denememelisiniz çünkü işlerin ters gitmesi kolaydır ve hatalı bir takla atma yüzünden topu rakibinize vermek istemezsiniz.
    • Kötü yapılan bir takla atışı sakatlanmaya da neden olabilir.
  2. adım 2 topu sayı menziline sokmak için bir takla atışı kullanın.2Topu sayı menziline sokmak için takla atışı kullanın. Taç atışı çoğunlukla sahanın hücum eden üçüncü bölgesinde kullanılır ve topu rakibinizin kalesine vuruş menziline sokmanın harika bir yoludur. Takım arkadaşlarınızdan birinin şut çekebilmesi için topu rakip kalenin yakınına yerleştirmeyi hedefleyin.
    • Taç atışının gücü, topu standart bir taç atışından daha uzak bir mesafeye göndermenizi sağlar.
  3. adım 3 taç atışı kullanarak rakibinizi şaşırtın.3Takla atışı kullanarak rakibinizi şaşırtın. Normal bir taç atışı yapıyormuş gibi davranıp son anda taç atışına geçerek diğer takımı kandırabilirsiniz. Ancak takım arkadaşlarınızın takla atacağınızı bildiğinden emin olun!
    • Takla atışınızı yapmadan önce topu başınızın arkasına getirdiğinizden emin olun.

    İpucu: Topu son savunma oyuncusunu geçen bir oyuncuya atmayın, aksi takdirde kolayca ofsayt cezası alabilirsiniz.

Topluluk Soruları

  • SoruBir hakem 13 yaşındaki bir çocuğun oyunda bunu yapmasına izin verir mi? Atış sırasında her iki ayak da yerde kaldığı sürece neden olmasın?
  • SoruTakımımın oyuncularının çoğu yeniyse ve iyi oynamayı bilmiyorlarsa ve yarın benim maçım varsa ne yapmalıyım? Onları cesaretlendirmek için elinizden geleni yapın. Sonuç ne olursa olsun, olumlu ve onaylayıcı olun. Yeni oyuncuların beceri kazanması zaman alır.
  • Soru Bir kaleci topu sahanın herhangi bir yerinde tutabilir mi? Hayır. Kaleciler ellerini sadece 18-yard kutusunda (kalenin etrafındaki en geniş kutu) kullanabilirler.

İpuçları

Uyarılar

  • Amuda kalkma ve öne doğru sıçrama alıştırmaları yaparak takla atmaya kadar ilerleyin, aksi takdirde düşüp kendinizi yaralayabilirsiniz.
  • Futbol topunu iyi kavradığınızdan emin olun, böylece kaymaz ve düşmenize neden olmaz.

Video