Suda Öne Takla Nasıl Atılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Nasıl yapılacağını bildiğinizde suda öne takla atmak o kadar da zor değildir. Ters takladan biraz daha zordur, ancak ileri takla, tur yüzerken uygun bir takla dönüşü gerçekleştirmek için kullanmayı planlıyorsanız size yardımcı olabilir.

Adımlar

  1. adım 1 yerleştirin.
    Uzanın. Suyun içinde yüzüstü uzanarak başlayın. Bacaklarınızı düz ve mümkün olduğunca suyun dışında tutun (eğer bunu yaparken güzel görünmek istiyorsanız).
  2. adım 2 nefes alın.
    Nefes alın. Başınızı yana çevirin ve öne doğru yuvarlanmaya başlamadan önce derin bir nefes alın.
  3. adım 3 dizlerinizi içeri sokun.
    Dizlerinizi içeri sokun. Dizlerinizi göğsünüze doğru çekin ve başınızı içeri sokun. En arzu edilen yuvarlanma şekli burnunuzun dizlerinize değmesidir. Güzel görünmek istiyorsanız ayak parmaklarınızı gösterin. Yuvarlanmanızın geri kalanı için bu pozisyonu korumayı unutmayın.
  4. adım 4 kollarınızı hareket ettirmeye başlayın.
    Kollarınızı hareket ettirmeye başlayın. Kollarınızı dairesel bir hareketle ileri doğru hareket ettirin. Kendinizi baş aşağı itmek için suyu içinizden ve arkanızdan çekin, tüm bunları yaparken vücudunuzu kıvrık tutun, dizlerinizi burnunuza doğru çekin.
  5. adım 5 kendinizi yukarı kaldırın.
    Kendinizi yukarı kaldırın. Baş aşağı olduğunuzda, sağa doğru dönmek için suyun geri kalanını etrafınızdan yukarı itin. Bir kez daha dikey olana, ancak hala bir topun içine sıkışana kadar tüm yol boyunca devam edin.
  6. adım 6 sıkışmış pozisyonu bırakın.
    Sıkışmış pozisyonu bırakın. Vücudunuzun kıvrımlarını açın, bacaklarınızı düzleştirin ve başınızı düz bir şekilde önünüze bakacak şekilde hareket ettirin.
  7. adım 7 yüzeye doğru tekme atın.
    Yüzeye doğru tekme atın. Çırpınma tekmesini kullanarak kendinizi su yüzeyine geri itin. En iyisi su yüzeyine olabildiğince yakın durmaktır. Daha güzel ve daha etkileyici görünecektir. Eğer yuvarlanmayı daha derinde yapmak isterseniz, bu yine de işe yarayacaktır.
  8. adım 8 sudan çıkın.
    Sudan çıkın. Yukarı çıkın ve yuvarlanma boyunca özlem duymuş olabileceğiniz güzel bir nefesin tadını çıkarın. Çok erken nefes almamaya dikkat edin, yoksa büyük bir yudum su içinize çekebilirsiniz.
  9. adım 9 takla için...
    Takla dönüşü için, bu öne doğru yuvarlanma için kullandığınız yöntemi kullanın, ancak yuvarlanmayı tamamladıktan sonra suyun altında kalın, sırt üstü dönün, ayaklarınızla duvarı itin ve karnınızın üzerine geri dönün.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Sığ bir havuzum var. Takla atabilir miyim?
    Hayır. Muhtemelen kafanızı yere çarparsınız.
  • Soru
    Bu süreçte burnum ve kulaklarım ağrıyor. Tavsiyeniz var mı?
    Burnunuz ağrıyorsa, muhtemelen suya yeterince üflemediğiniz içindir. Kulaklarınız ağrıyorsa panik yapmayın, daha iyi olacaktır, sadece kulağınızdaki sudur.
  • Soru
    Burnumdan çok fazla su solumayı önlemek için ne yapmalıyım?
    Bir burun parçası satın almayı deneyin, bu suyun burnunuza girmesini önlemeye yardımcı olacaktır.

İpuçları

  • Kendinizi ileri doğru itmek için havuzun duvarından iterseniz daha kolay olabilir, ancak vücudunuz duvarı sıyırabileceği için sertçe ittiğinizden emin olun.
  • Burnunuza su kaçmadığından emin olun - burnunuzdan nefes almak zorunda kalabilirsiniz. Suyun altında oldukça güçlü bir şekilde ilerleyeceksiniz ve burnunuza su kaçmasını istemezsiniz çünkü acır.
  • Takla atmadan önce doğrudan önünüzdeki bir şeye odaklanın; geri döndüğünüzde doğrudan aynı şeyin önünde olmalısınız.

Uyarılar

  • Suyun boyun hizasında veya daha yüksek olması gerekir, yoksa yaralanırsınız. Ayrıca, diğerlerinden de uzakta olun.