Önden Anten Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Önden hava hareketi, esasen destek için elleri kullanmayan bir önden yürüme olan gelişmiş bir jimnastik becerisidir. Bu hareketi başarmak için makul miktarda bacak ve karın gücüne ihtiyacınız olacak, ancak aynı zamanda yeterli miktarda bacak ve sırt esnekliğine de ihtiyacınız olacak. Ancak bir kez ustalaştığınızda, amigo rutininizi renklendirmek ve hatta arkadaşlarınızı ve takım arkadaşlarınızı etkilemek için ön hava hareketini kullanabilirsiniz. Yapması harika bir beceridir ve pratik yaparak ve doğru önlemleri alarak kısa sürede güvenle ustalaşacaksınız.

Adımlar

Kendinizi Hareketlere Alıştırma

  1. adım 1 ön koşullarda ustalaşın.
    Ön koşullarda ustalaşın. Jimnastik becerileri birbirinin üzerine inşa edilir ve ön hava hareketini denemeden önce benzer, daha temel becerilerde ustalaşmış olmanız gerekir. Bu beceriler arasında önden yürüme, önden handspring step-out ve yan hava yer alır.
    • Bu beceriler, ön hava hareketiyle karşılaştırılabilir nitelikler ve hareketler içerir ve ustalık, daha iyi uygulama ile sonuçlanacaktır.
  2. adım 2 antrenörünüze aşağıdakileri yapıp yapamayacağınızı sorun're ready.
    Hazır olup olmadığınızı antrenörünüze sorun. Doğru ön koşulları öğrenmediyseniz, uygun ekipman ve gözetim olmadan önden hava yapmak ciddi boyun veya sırt yaralanmalarına neden olabilir. Antrenörünüz beceri seviyenizi en iyi bilen kişidir, bu nedenle ona fikrini ve tavsiyesini sorun.
  3. adım 3 hareketi simüle etmek için hazırlanın.
    Hareketi simüle etmeye hazırlanın. Vücudunuzun ellerinizi kullanmadan öne doğru tam bir dönüş yapmanın tekinsiz hissine alışmasına yardımcı olmak için, hareketi bir köpük çukurunda uygulayacaksınız. Zeminin kenarına, köpük çukurunun yakınına iki panel mat yerleştirin.
    • Spor salonunuzda köpük çukuru yoksa antrenörünüzle konuşun ve yakınlarda pratik yapmak için kullanabileceğiniz bir tane olup olmadığını öğrenin.
  4. adım 4 bacaklarınızı ayırarak ve öne doğru takla atarak hareketi gerçekleştirin.
    Bacaklarınızı ayırarak ve öne doğru takla atarak hareketi gerçekleştirin. Tek ayağınızın üzerinde durun, dizinizi bükerek ve bacağınızı sürerek itin, eğilerek ve bacaklarınızı ayırarak öne doğru takla atın ve son olarak köpük çukuruna düşmenize izin verin. Bu, vücudunuzun desteksiz ve hareket halindeyken baş aşağı olma hissine alışmasına yardımcı olacaktır.
    • Köpük çukuruna olan mesafeniz boyunuza bağlı olacaktır. Takla atarken köpük çukuruna dudağını ve aradaki boşluğu temizleyecek kadar yakın olduğunuzdan emin olun. Genellikle yaklaşık altı inç (15¼ cm) yeterli olacaktır.
    • Bu işlemi rahat hissedene kadar birkaç kez tekrarlayın.
  5. adım 5 bir matı çıkarın ve köpük çukurunda tekrar pratik yapın.
    Bir matı çıkarın ve köpük çukurunda tekrar pratik yapın. Matlardan ne kadar az dikey destek alırsanız, vücudunuzu havaya fırlatmak için bacaklarınızı ve merkez bölgenizi o kadar fazla çalıştırmanız gerekecektir. Ne kadar az mat kullanırsanız, antrenmanınız o kadar gerçeğe benzer hale gelecektir.
  6. adım 6 bir trambolin veya takla pisti üzerinde takla atın.
    Bir trambolin veya takla pistinde takla atın. Takla atma hareketiniz önden takla atma hareketinden farklıdır çünkü önden takla atma hareketi bacaklarınızı uzatmanızı gerektirir ve bu da dönüş hızınızı yavaşlatır. Taklaya koşarak yaklaşın ve ardından uygulayın. Kendinizi rahat hissettiğinizde, bir ön havaya adım atmayı deneyin.
  7. adım 7 yükseklik yardımlarıyla yerde bir ön hava denemesi yapın.
    Yükseklik yardımcılarıyla yerde bir ön hava denemesi yapın. Önceki alıştırmalarda rahatsanız ve ön koşul becerilerinde ustalaştıysanız, antrenörünüzden yükseklik yardımı ile yerde bir ön hava denemeye hazır olup olmadığınızı sorun. Sekiz inçlik bir mat alın ve yumuşak, dolgulu bir jimnastik zemini veya halı üzerine koyun. Ardından üç panel minderi üst üste koyun ve bunların arkasına da üç tane daha koyun.
    • Panel matların üzerinde durun. İtin, takla atın ve sekiz inçlik minderin üzerine inin. İnişinizi sabit tutmaya çalışın!
    • Bu hareketi mükemmelleştirdiğinizde matları kaldırarak yüksekliği düşürün. Sonra bunu iki panel matla, bir panel matla, sonra da hiç panel mat olmadan yapın!
  8. adım 8 öğrenirken kendinizi yaralanmalardan koruyun.
    Öğrenirken kendinizi yaralanmalardan koruyun. Düz zeminde önden hava hareketi yapmaya çalışmadan önce, gerçekten ince bir mat veya bir 'çukur yastığı' alın ve zıplayan zemine veya normal zemine yerleştirin. Yerden başlayın ve ince matın üzerine inmeyi hedefleyin.

Asist Olmadan Önden Anten Çalışması

  1. adım 1 bir yer bulun.
    Bir yer bulun. Antrenörünüz, iki nedenden dolayı yardımsız ön hava hareketindeki ilk birkaç denemenizde yanınızda olmalıdır. Birincisi, hareketi öğrenirken kendinizi sakatlamanızı önlemek için siz ustalaşırken onun sizi görmesini isteyeceksiniz. İkincisi, ön hava hareketinizi geliştirmeniz ve daha kolay uygulamanız için size ipuçları verebilecektir.
  2. adım 2 başlangıç pozisyonunuzu alın ve ileri hareketinize başlayın.
    Başlangıç pozisyonunuzu alın ve ileri hareketinize başlayın. Kollarınızı kulaklarınıza kadar kaldırmalı ve öne doğru adım atmak için öndeki bacağınızı kaldırmalısınız. Atlamaya hazırlanmak için ön bacağınızı bükerek bir hamle hareketi yapın. Omuzlarınızı öndeki bacağınızın diz hizasına kadar indirin ve geriye doğru gitmek için kollarınızı hazırlayın.
  3. adım 3 alt vücudunuzla geri gidin.
    Alt vücudunuzla geri gidin. Arka bacağınızın topuğunu tavana doğru sürmelisiniz. Hareket boyunca itmeye başladığınızda, temel bacağınızı düzeltin ve kollarınızla geri savurun.
  4. adım 4 üst vücudunuzu kaldırın.
    Üst vücudunuzu kaldırın. Arka topuğunuz ve kollarınız sürüşünüzün mümkün olan en yüksek/en uzak noktasına ulaşırken, kalçanız ve göğsünüzle de kaldırmalısınız. Hareketi, temel bacağınızı ayağınız boyunca iterek ve zıplayarak bitirin.
  5. adım 5 öndeki bacağınızın üzerine inin.
    Öndeki bacağınızın üzerine inin. Öndeki topuğunuzu ve kollarınızı hareket boyunca sürerken sıkı durmanız ve zeminle göz kontağı kurmanız gerekir. Öndeki bacağınız yere ulaşmaya başlarken başınızı geride tutun.
    • Öndeki ayağınız zemini bulduğunda, arkadaki bacağınız onu takip edecektir.
    • Formunuzu sıkı tutun ve takip eden bacağınızı gövdenizi dik tutmak için bir karşı ağırlık olarak kullanın.
    • Başınızı geride tutun.
  6. adım 6 nötr pozisyona dönün ve öne doğru adım atın.
    Nötr pozisyona dönün ve öne doğru adım atın. Dik pozisyona yaklaşırken tekrar dengenizi bulacaksınız. Arka bacağınız alçalırken kollarınız kulaklarınızın yanında dönmeyi bitirmelidir. Ardından, beceriyi tamamlamak için kontrollü bir şekilde arka bacağınızın üzerine doğru adım atın.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Kendimi sürekli yere bakar halde nasıl tutabilirim?
    Yere bir parça bant koyun ve ön havanızı yaparken banda bakın. Sırtınızın kavisli kalmasını sağlayacak ve inişiniz daha kolay olacaktır.
  • Soru
    Önden havalanırken bacaklarımı nasıl düz tutabilirim?
    Bacaklarınızı kilitleyin, ayak parmaklarınızı gösterin ve kollarınızı yan tarafınıza doğru kaldırın. Gözlerinizi yerde tutmak yardımcı olur.
  • Soru
    Bunu yapma korkusunu nasıl yenebilirim?
    Korku normaldir. Alıştırma yaparken yanınızda bir eğitmen veya güvendiğiniz başka bir kişi olsun. Hareketi yapmadan önce iyice düşünün. Ne kadar çok pratik yaparsanız, yapma korkusunu o kadar çabuk yenersiniz.

İpuçları

  • Bu beceride ustalaşırken sabırlı olun ve bu beceride rahat olmaya başladığınız sürece bir gözcü kullanın.
  • Tayt, esnek şort, eşofman, mayo veya tayt gibi rahat kıyafetler giyin. Bu giysiler en fazla esnekliği sağlar.
  • Yukarı bakma dürtüsüne direnin; yere bakın ve çenenizi düz, başınızı geride tutun.

Uyarılar

  • Ayak bileği, hamstring, uyluk, bilek veya diz sakatlığınız varsa bu beceriyi denemekten kaçının.
  • Özellikle bu becerinin mekaniğini öğrenirken tehlikeli olabilir. Deneyimli bir gözcü olmadan denemeyin, çünkü başınızın veya boynunuzun üzerine düşme olasılığı vardır, bu da ciddi yaralanmalara neden olabilir.
  • Bu hareketi öğrenmeden önce antrenörünüzün onayını alın.
  • Yumuşak matlarınız ve matların altında halınız yoksa bu numarayı evde yapmayın!