Amigolukta İğne Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

İğne, amigolukta uçucular/üstler tarafından hareketler sırasında kullanılan bir duruştur. İğne, baledeki 'penche' gibidir. Uçucu tekme atar ve diğer bacağının üzerinde dik dururken uzatılmış, düzleştirilmiş bir bacağını vücudunun arkasında tutar. Bu duruşa girmenin en yaygın yolu geriye doğru hızlı bir tekme atmaktır. Bu duruşu gerçekleştirmek için esneklik, denge ve güç kazanmak zaman alır. Denge anahtardır, çünkü bir uçucu, başının üzerindeki taban(lar)ın ellerinde tuttuğu destekleyici bacakları üzerinde dengede dururken bir iğne gerçekleştirir.

Adımlar

Bir İğne İçin Esneme

  1. adım 1 doğal esnekliğinizi bilin.
    Doğal esnekliğinizi bilin. Herkesin vücudunda sıkı bölgeler ve daha gevşek bölgeler vardır.
    • Erken ve sık sık esnemek esnekliğinizi korumanıza yardımcı olur. Yaşlandıkça daha az esnek olacağınızı unutmayın, bu nedenle erken başlayın.
  2. adım 2 kaslarınızı öğrenin' names.
    Kaslarınızın isimlerini öğrenin. Gluteus Maximus'unuzun nerede olduğunu biliyor musunuz? Muhtemelen! Peki ya Iliopsoas ya da Semitendinosus? Bu kaslar iğneniz için önemlidir!
    • İğne yapmak için sırtınızı, gövdenizi ve bacak kaslarınızı fazla uzatmanız gerekir. Kasların isimlerini ve vücudunuzda nasıl çalıştıklarını öğrenmek, bu pozisyon için esnemeyi kolaylaştıracaktır.
    • Sırt ve gövde çevresinde tipik olarak daha sıkı kaslar bulunur. Bu bölgelerin ekstra esnemeye ihtiyacı olacaktır.
  3. adım 3 sorunlu kasları belirleyin.
    Sorunlu kasları belirleyin. Kasların uzun bir hafızası vardır. Bir kası incittiyseniz, diğerlerinden daha gergin olabilir. Gelecekteki zararları önlemek için ona ekstra sevgi ve ilgi gösterin ve ekstra esneme hareketleri yapın.
    • Kas yırtılmaları meydana gelebilir. Eğer olursa, motor becerilerinizi azaltabilir ve yara dokusu oluşturabilir. Dikkatli olun!
  4. adım 4 esnemeden önce kaslarınızı ısıtın.
    Esneme hareketinden önce kaslarınızı ısıtın. Kaslarınızı ısıtmak için zıplama, tempolu yürüyüş veya koşu yapın.
    • Soğuk kaslarla esneme yapmayın. Soğuk kaslarla bir iğne üzerinde çalışmak duruşunuza ve formunuza zarar verebilir, bu da sakatlanmaya neden olabilir.
  5. adım 5 gerinmek için bir rutin geliştirin.
    Esneme için bir rutin geliştirin. Bir rutin, vücudunuzu efora ve iğne yapmanın içerdiği bükülmelere hazırlamak için önemlidir.
    • Esneme vücudunuzu iğne duruşu için hazırlar. Ayrıca, esneme kas hafızanızı tetikler ve ister inanın ister inanmayın, ne yapacağınızı hatırlayabilirsiniz!
    • Unutmayın, esnemenin kendisi bir ısınma değildir.
    • Büyük kas gruplarıyla başlayın. Omuzlar, gövde, kalçalar, uyluklar ve sırt.
  6. adım 6 bilinçli ve düzenli nefes alın.
    Bilinçli ve düzenli nefes alın. Nefes almak, zihninizin ve bedeninizin optimum performansının anahtarıdır.
    • Bir rutinin ortasında, tüm enerjinizi sarf ediyorsunuz ve nefes almak çok önemlidir.
    • Zamanla direnç ve gerginlik ortadan kalkacaktır. Nefes almaya devam edin!
  7. adım 7 her iki bacak için splitleri mükemmelleştirin.
    Her iki bacak için splitleri mükemmelleştirin. Yerdeyken splitleri mükemmelleştirmek zaman alabilir. Bunu her iki bacakla yapmak daha da uzun sürebilir! Ancak, iğne duruşu için önemlidir, bu yüzden bu adımı aceleye getirmeyin.
    • Çoğu insanın bir bacağı diğerinden daha esnektir. Ancak, her iki bacağı da eşit şekilde esnetin.
    • Daha esnek olan bacağınız destek bacağınız olabilir. Eğer öyleyse, bu da her iki bacağı eşit şekilde esnetmek için bir başka nedendir.
    • Bölme hareketini yaparken ön bacağınızın ayağını dönüşümlü olarak işaret edin ve esnetin.
    • Arka bacağınızın dizini yere doğru döndürün, yana doğru bükmeyin.
  8. adım 8 bölme hareketindeyken ellerinizi başınızın üzerine koyarak geriye doğru uzanın.
    Bölme hareketindeyken eller başınızın üzerinde olacak şekilde geriye doğru uzanın. Yerde split hareketini yaptıktan sonra göğüs, omuz ve sırt kaslarınızı germeniz gerekir. Bunu yapmak için geriye doğru uzanın ve arka bacağınızı iki elinizle tutun.
    • Bu işlem sırasında sakin ve düzenli nefes alın.
  9. adım 9 her iki bacak için hiperekstansiyon splitleri.
    Her iki bacak için hiperekstansiyon splitleri. Yerdeki splitler konusunda rahat olduğunuzda, splitlerinizi nazikçe hiper-ekstansiyona getirmeye geçmeniz gerekir.
    • Ön bacak bileğinizi ve topuğunuzu birkaç inçlik jimnastik minderine, rulo haline getirilmiş yoga matına, yoga bloğuna veya hatta rulo haline getirilmiş bir havluya yerleştirin ve bölünme pozisyonuna inin.
    • Matın, bloğun veya rulo havlunun yüksekliğini, esnekliğe sahip olana ve hiperekstansiyon sırasında rahatsızlık hissetmeyene kadar kademeli olarak artırın.
  10. adım 10 hiperekstansiyon pozisyonundayken eller başınızın üzerinde olacak şekilde geriye doğru uzanın.
    Hiperekstansiyon pozisyonundayken eller başınızın üzerinde olacak şekilde geriye doğru uzanın. Bu hareket, ayakta dururken iğnede sahip olacağınız duruşla sonuçlanır, ancak burada yerden destek alırsınız.
    • Vücudunuzu kontrol edin ve bu pozisyona yavaşça geçmenin nasıl hissettirdiğine bakın ve kaslarınızda gerginlikle karşılaşırsanız sabırlı olmayı unutmayın.
    • Rahatsızlık duymadan yapabilene kadar geriye doğru eğilmeye devam edin. Bunun bir iğne yapmak için edinmeniz gereken duruş olduğunu unutmayın.
  11. adım 11 kapı çerçevesine karşı ikiye bölünmüş şekilde durun.
    Kapı çerçevesine karşı ikiye bölünmüş şekilde durun. Bu, yerde durduğunuz duruşun aynısıdır, ancak bu sefer dik dururken dengeleniyorsunuz.
    • Kapı çerçevesini üst bacağınız ve vücudunuz için bir payanda olarak kullanın.
    • Ayakta duran bacağınızı nereye yerleştirdiğinize bağlı olarak, esneme ve hiperekstansiyonu artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  12. adım 12 üst bacağınıza ve kapı çerçevesine yaslanın.
    Üst bacağınıza ve kapı çerçevesine yaslanın. Bu hareketi elleriniz başınızın üzerindeyken yapın.
    • Yine, ayakta dururken ve yerde otururken farklı kaslar kullandığınız için burada yavaş olun.
  13. adım 13 kapı çerçevesine karşı dururken hiperekstansiyon splitleri.
    Kapı çerçevesine karşı dururken hiperekstansiyon splitleri yapın. Her iki elinizle üst bacağınızı arkanızda tutarken splite veya hiperekstansiyon splite pozisyonuna geçin.
    • Bu, serbest duran iğneye en çok yaklaşan duruştur, bu nedenle dengenizi ve rahatlığınızı mükemmelleştirmek için zaman ayırın.
    • Acele etmeyin ve sabırlı olun!

Bir İğneyi Tekmelemek

  1. adım 1 omuzlar ve kalçalar aynı hizada, öne bakacak şekilde tamamen düz durun.
    Omuzlar ve kalçalar aynı hizada, öne bakacak şekilde tamamen dik durun. Bu, iğneye vurmak için doğru duruştur ve yaralanmayı en aza indirecektir.
    • İğne pozisyonuna girmenin yolu olarak bir akrebi iğneye dönüştürmeyin.
    • Gerinmek için daha kolay olsa da, akrepten iğneye geçmek duruşunuzu ve dengenizi bozacak ve sakatlanma olasılığını artıracaktır.
    • Akrepten iğneye geçmek de daha uzun sürer ve dengenizi değiştirir. Havadayken bu hiç iyi değildir!
  2. adım 2 ağırlığınızı destek bacağınız üzerinde dengeleyin ve merkez kaslarınızı çalıştırın.
    Ağırlığınızı destek bacağınızın üzerinde dengeleyin ve merkez kaslarınızı çalıştırın. Omuzlarınızı ve kalçalarınızı hizalamak, iğnede zarif ve enerjik bir duruş için çok önemlidir.
  3. adım 3 yerden kalkar kalkmaz diğer bacağınızla, ayağınızla ve parmağınızla yerden tekme atın.
    Diğer bacak, ayak ve ayak parmağı yerden ayrılır ayrılmaz işaret ederek yerden tekme atın. Güçlü bir yumrukla yerden tekme atmak bacağınızı başınızın arkasına doğru süpürür.
    • Başlangıçta bu hareketi yapmak zor olabilir. Eğer öyleyse, bacağınızı kırk beş derecelik bir açıyla önünüzde tutmayı deneyin ve yer çekiminin bacağınızı daha yükseğe tekmelemek için yeterli ivmeyi kazanmanıza yardımcı olmasına izin verin.
  4. adım 4 düzleştirilmiş bacağı iki elinizle yakalayın.
    Doğrulmuş bacağınızı iki elinizle yakalayın. Bacağınızı yakaladıktan sonra ayağınızı ve parmağınızı yeniden doğrultun ve gülümseyin!
    • Neyse ki bu vahşi bacağı yakalamak için iki eliniz var, bu yüzden ilk dokunuşta sıkı tutunun, göğsünüzü genişletin ve omuzlarınızı düşürün ve onlara gülümsemenizi gösterin!
  5. adım 5 kendinizi dengeleyin, nefes alın ve pozisyonunuzu derinleştirin.
    Kendinizi dengeleyin, nefes alın ve pozisyonunuzu derinleştirin. İğneyi tutmanız gereken bir milisaniyeden daha uzun bir süre varsa, kendinizi dengeleyin, nefes alın ve pozisyonda rahatlayın.

İğneyi Tutma ve Dengeleme (Yerde ve Havada)

  1. adım 1 i̇ğnenin içindeyken derin nefes alın.
    İğnenin içindeyken derin nefes alın. Derin nefes almak sizi bu zor duruşta sakin ve merkezlenmiş tutar ve gösteri sırasında en iyi şekilde çalışmanızı sağlar.
  2. adım 2 göz hizanızın biraz üzerindeki bir duvarda uzaktaki bir noktaya odaklanın.
    Göz hizanızın biraz üzerindeki bir duvarda uzaktaki bir noktaya odaklanın. Bu, bale dünyasında 'spotting' olarak adlandırılan ve dönerken veya havadayken merkezinizi harekete geçirip ağırlık merkezinize yeniden odaklanmanızı sağlayan denenmiş ve doğru bir ipucudur.
    • 'Spotting' denge kaybını önler ve duruşunuzu ortalar.
  3. adım 3 çeşitli yüzeyler üzerinde durun, iğneyi tekrarlayın.
    Çeşitli yüzeyler üzerinde durun, iğneyi tekrarlayın. Öngörülemeyen durumlarda iğnenin içinde olacağınızı unutmayın: belki yanlara doğru hareket edecek veya bir bükülme ile ineceksiniz.
  4. adım 4 farklı ayakkabılar giyin, iğneyi tekrarlayın.
    Farklı ayakkabılar giyin, iğneyi tekrarlayın. Amigo ayakkabılarınız dışındaki ayakkabılar da dahil olmak üzere farklı ayakkabılar giymek, ayak parmaklarınızın, ayak topunuzun ve topuğunuzun yerleşimini değiştirir, bu da ayağınızın tabanlarınızın elindeyken hareketini taklit eder.
    • Her türlü koşulla başa çıkabilmek için önceden pratik yapmak daha iyidir.

İğnenizi Geliştirmek

  1. adım 1 kendinizi bir aynada gözlemleyin veya videoya çekin.
    Kendinizi bir aynada gözlemleyin veya videoya çekin. Ya da ikisini aynı anda yapın ve tekniğinizi videoya çekmesi için bir arkadaşınızı alın.
    • Neyin iyi göründüğünü, neyin görünmediğini görmek için görüntüleri birlikte inceleyin ve iğnenizin güçlü, zarif ve kusursuz görünmesi için performansınızı değiştirin.
  2. adım 2 hareketleri kolaylaştırmak için daha fazla esneyin.
    Hareketleri kolaylaştırmak için daha fazla esneyin. Vücudunuza bağlı olarak, bu duruş sizi zorlamaya devam edecektir, bu nedenle esneme yaparken kendinizi zorlamayı bırakmayın.
  3. adım 3 i̇ğnenizi mükemmelleştirmek için duruşunuzu, yaklaşımınızı ve uygulamanızı ayarlayın.
    İğnenizi mükemmelleştirmek için duruşunuzu, yaklaşımınızı ve uygulamanızı ayarlayın. Pratik yapın, pratik yapın, pratik yapın ve gerektiği kadar çok adımı tekrarlayın.

Bir İğneyi Serbest Bırakma

  1. adım 1 ayak parmağınızı gösterin ve gülümseyin.
    Ayak parmağınızı gösterin ve gülümseyin. Bu, etkileyici iğnenize bir ünlem işareti (!) koyar ve vücudunuza serbest bırakma ve inme için enerji verir.
  2. adım 2 bacağınızı ellerinizden kurtarın.
    Bacağınızı ellerinizden kurtarın. Bunu zaten olacağından daha güçlü yapmaya gerek yok.
    • Unutmayın, size yardımcı olacak gerginlik ve yerçekimi var, bu yüzden inişinizi zarif yapmaya çalışın.
  3. adım 3 bırakın.
    Bırakın. Dik durun, ellerinizi yanınıza indirin ve inerken bacağınızı uzatıp düzeltin.
  4. adım 4 dik durarak her iki ayağınızı bir araya getirin.
    Dik durarak her iki ayağınızı bir araya getirin. Atlama yapan jimnastikçilerin inişte her zaman nasıl zorlandıklarını hatırlıyor musunuz? İğneyi kontrollü ve kesin bir şekilde bırakarak, her iki ayağınızı bir araya getirerek ve tabii ki gülümseyerek dik durarak performansınızı bir üst seviyeye taşıyın!

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Akrep yapmak için bilmem gerekenler var mı?
    Akrebin nasıl yapılacağını bilmek iğnenin nasıl yapılacağını öğrenmenize yardımcı olabilir. Her ikisi de benzer teknikler kullanır. Akrep sadece iğnedir, ancak bükülmüş bir bacağı vardır.
  • Soru
    Tek bacakla iğne yapabilir miyim?
    Evet, ancak her iki bacağınızı da açmanız daha iyidir - bu esnekliğinizi artıracak ve iğnenizi yapmanızı kolaylaştıracaktır.
  • Soru
    Bölmeleri nasıl yapacağımı bilmek zorunda mıyım?
    Evet. İğne ve akrebin önemli bir parçasıdır. Ayrıca aşırı bölmelere sahip olmak da faydalıdır.

Video

İpuçları

  • Her ay, her gün, günde en az bir saat esneyin. Unutmayın, bu zaman alır. Uygulama pratiği yapın!
  • Duruşu gerçekleştirmek için gerekli bulduğunuz esneme hareketlerini veya diğer hazırlık adımlarını atlamayın.
  • Acele etmeyin. Bir kez iğne yaptığınızda, onu korumak ve mükemmelleştirmek önemlidir. Bu sürekli pratik ve esneme gerektirir!!!

Uyarılar

  • Uygun hazırlık yapmadan bu duruşu yapmaya çalışırsanız kaslarınıza ve omurganıza ciddi zarar verebilirsiniz. Unutmayın, bu vücudunuzu aşırı uzatma, güçlü hareket ve sonunda tek ayak üzerinde havada tutulmanın bir kombinasyonudur.
  • Amigoluk rekabetçi bir spordur, ancak kendinizi çok hızlı bir şekilde yeteneğinizin ötesine itmeyin. Vücudunuzda ani ve uzun vadeli yaralanmaları önlemek için önce mükemmel form ve esneklik geliştirmek için zaman ayırın.
  • Yerden gösteriye geçtiğinizde, düştüğünüz zaman (düşerseniz değil) için ek gözcüleriniz ve matlarınız olduğundan emin olun.