Ronaldo Chop Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Adını bu hareketin öncüsü olan futbol yıldızı Cristiano Ronaldo'dan alan Ronaldo Chop, sahada dripling yaparken kullanabileceğiniz basit bir numaradır. Ronaldo Chop, hızlı bir şekilde yön değiştirmenizi sağlayarak savunmacıların yanlış yöne gitmesine neden olur ve atağınızı sürdürmek için size alan sağlar.

Adımlar

Doğrama Yapmak

  1. 1Topun üstünden sıçrayın. Bu büyük bir sıçrama değildir, daha çok ayaklarınızı numara için doğru pozisyona getirmenizi sağlayacak bir sıçrama adımıdır.
    • Bu koşarken yaptığınız bir numaradır, bu nedenle topu yakınınızda tutmak için sıçramadan önce biraz yavaşlamanız gerekebilir. Yavaşlamak için çok fazla zaman harcamayın, belki bir ya da iki adım, aksi takdirde savunma oyuncusu bir şeyin geldiğini anlayacaktır.
    • Çok yükseğe çıkarsanız, savunma oyuncusu avantajı ele geçirecek ve topu uzaklaştıracaktır.
  2. 2Ayaklarınızı doğru şekilde yere basın. Ayaklarınızın her biri burada farklı bir şey yapacaktır, bu nedenle doğru şekilde konumlandırılmaları gerekir. Bu numarayı yapmadan önce hangi ayağınızın baskın ayağınız (pas ve şut için kullandığınız ayak) olduğunu bildiğinizden emin olun.
    • Baskın olmayan ayağınız topun önüne inmelidir. Top ile savunma oyuncusu arasında olduğundan emin olun, böylece topu koruyabilir ve onun topu uzaklaştırmasını engelleyebilirsiniz.
    • Baskın ayağınız yana doğru sallanmalı ve koştuğunuz yönden 45 derecelik bir açıyla inmelidir. Bu, topa vurmak için kullanacağınız ayaktır. Ayağınız öne dönükse topu yana doğru itersiniz ki bu iyi değildir. İleriye, kaleye doğru gitmeye devam etmek istersiniz.
    • Baskın ayağınızı kullanırken kendinize güveniyorsanız, diğer ayağınızla pratik yapmayı deneyebilirsiniz. Bu size sahada daha fazla seçenek sunabilir ve hücumda daha öngörülemez olmanızı sağlayabilir.
  3. 3 Topa baskın ayağınızın iç kısmıyla vurun. Ayağınız diğer bacağınızın arkasında sallanmalıdır. İşlerin hızlı ilerlemesini sağlamak için bu, ayaklarınız yere indiği anda gerçekleşmelidir. Bu, topu ileri doğru itmeli, ancak daha önce hareket ettiğinizden farklı bir açıda olmalıdır.
    • Topla temasınızı hafif tutun, sadece bir dokunuş ve takip etmeyin. Topun sadece yönünü değiştiriyorsunuz, sahada başka bir yere göndermiyorsunuz.
    • Pratik yaptıkça, vuruşunuzun yönü konusunda daha tutarlı olmalısınız. Bu, hareketin ardından vücudunuzu nasıl hareket ettireceğinizi bilmenize yardımcı olacaktır.
    • Biraz daha pratik yaparak, daha da büyük yön değişiklikleri yaratmak için ayağınızın açısını hafifçe değiştirmeye başlayabilirsiniz. Bu, özellikle sahada koşmak istediğiniz ve her zaman aynı yönde olmayacak belirli kısımlar görüyorsanız kullanışlıdır.
  4. 4Şuttan sonra iz bırakın. Hamlenizi yapıp diğer yöne gittiğinizde, savunma oyuncusunun kafası karışacak ve size yetişmesi biraz zaman alacaktır. Hiç zaman kaybetmeyin, boşluk bulmak ve bir sonraki hamlenizi hazırlamak için bu yeni yönde olabildiğince hızlı koşmaya başlayın.

Chop'u Ne Zaman Kullanacağınızı Bilme

  1. 1Sahanın aşağısına doğru dripling yapın. Bu, yön değiştirmek için hızlı bir harekettir ve yalnızca zaten tek yönlü koşuyorsanız etkilidir. Hareketsiz durmak sürpriz unsurunu ortadan kaldırır.
  2. adım 2 saldırıya geçin.2Saldırıya geçin. Bu, kendi savunma alanınızda denemeniz gereken bir numara değildir. Geriye doğru hareket eden ya da en azından önünüzü kesmeye çalışan bir savunma oyuncusuyla karşı karşıya olmak istersiniz. Bu, Chop'un onu dengesiz hale getirmesini kolaylaştıracaktır.
  3. 3Kanatta Chop. Bu kanat oyuncuları için popüler bir hamledir, çünkü hücum ettiğinizde muhtemelen tek bir savunmacıya karşı izole olacaksınız ve geri kestiğinizde hareket alanınız olacak. Sahanın ortası çok daha kalabalıktır ve yön değiştirerek başka bir savunma oyuncusuna çarpabilirsiniz.
  4. 4Savunmacının hareket ettiğinden emin olun. Bu hareket işe yarar çünkü çok hızlı gerçekleşir. Size doğru koşan bir savunma oyuncusu momentumunu değiştiremez, bu da yanlış yöne gideceği anlamına gelir. Eğer savunma oyuncusu hareketsiz duruyorsa, hareketinizi takip edebilir ve sizi daha hızlı takip edebilir.

Uzman Soru-Cevap

  • SoruNasıl top sürüyorsunuz? Top sürme tekniğinizi geliştirmek için bu ipuçlarını deneyin. Başınızı yukarıda tutun. Top sürme de dahil olmak üzere herhangi bir futbol tekniği üzerinde çalışırken, başınız yukarıda olacak şekilde çalışmanız gerekir. Bu şekilde, bir oyun sırasında, takım arkadaşlarınızı tespit etmek veya bir savunmacının yaklaşıp yaklaşmadığını görmek için sahaya bakarken top sürebilirsiniz. Gerçek bir oyunu taklit edecek alıştırmalar deneyin. Konilerle pratik yaparken, gerçekten herhangi bir karar vermeniz gerekmez, bu yüzden gerçekçi bir egzersiz değildir. Bunun yerine, başka biriyle pratik yapmayı deneyin, böylece top sürmeye, pas vermeye, yön değiştirmeye vb. karar vermeniz gerekecektir. Tekniği anlayın. Uzun mesafe top sürüyorsanız, ayaklarınızın dışıyla uzun dokunuşlar yapın. Eğer kısa bir mesafe ise, kısa dokunuşlar kullanın. Ancak, yön değiştirmek için sadece ayaklarınızın iç kısmını kullanın ve rakiplerin geldiği yerin ters ayağını kullanın.
  • SoruHızımı nasıl artırabilirim? Artan hız kondisyondan gelir. Sprint koşmak ve direnç oluşturmak için bungee kordonları kullanmak çok yardımcı olur. Ayrıca ayak hareketlerinizi hızınıza dahil etmeniz de önemlidir. Birbirine yakın birkaç koni koyun ve topla aralarından olabildiğince hızlı geçin. Bunu yaparken zaman tutun ve her geçişinizde süreyi kısaltmaya çalışın. Merdivenlerle çalışmak da doğru egzersizleri yapmanıza yardımcı olur. Merdivenin yan tarafına doğru 2'de 2 dışarı yapmayı deneyin.
  • SoruÇıplak ayak yerine spor ayakkabı giyersem daha iyi performans gösterir miyim? Evet. Ayakkabı giymek ayaklarınıza daha fazla güç verecektir.

Video

İpuçları

  • Koşarken hareketi mükemmel hale getirdikten sonra, bir arkadaşınızın gelip defans oyuncusu olmasını sağlayın. Bu hareketi onlar üzerinde uygulayın ve topu onlardan geçirip geçiremeyeceğinize bakın.
  • Bu, ileri doğru top sürerken yaptığınız bir hareket olsa da, hareketi önce yerinde dururken uygulamak isteyeceksiniz. Bu şekilde, koşmaya başladığınızda bacaklarınız hareket konusunda rahat olacak ve böylece hızlı hareket edebileceksiniz.
  • Chop hareketini yaparken topun sahanın yukarısına doğru gittiğinden emin olun. Vuruşunuz topu yana doğru gönderiyorsa, doğru açıda olduğundan emin olmak için baskın ayak pozisyonunuzu kontrol edin.