Yuvarlama Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yuvarlanma, jimnastik, amigoluk ve dans gibi sporlarda bulunan ve güç, hafif esneklik, hız ve denge gerektiren standart bir yuvarlanma hareketidir. Genellikle tam bir takla sekansındaki ilk harekettir, bu da taklacıyı geri sıçrama veya geri tuck gibi sonraki bir beceri için hazırlaması gerektiği anlamına gelir. Koşarak bir başlangıç yaparak, beceriyi uygularken bacaklarınızı hızlı bir şekilde bir araya getirerek ve ellerinizden güçlü bir geri sıçrama yaparak bir yuvarlanma yapın.

Adımlar

Yaklaşımınızı Oluşturmak

  1. adım 1 ayaklarınız bitişik ve kollarınız yanlarda olacak şekilde durarak raunt için hazırlanın.
    Ayaklarınız bitişik ve kollarınız yanlarda durarak yuvarlama için hazırlanın. Başlamadan önce beceriyi tamamladığınızı gözünüzde canlandırmak yardımcı olabilir.
  2. Birkaç adım koşun. En rahat ettiğiniz ayağınızla başlayarak birkaç koşu adımı atın. Çoğu jimnastikçi en zayıf bacağıyla hızlı bir sıçrama yapmayı ve daha güçlü bacağıyla ilk koşu adımını atmayı en kolay yol olarak görür. Dönüşü tamamlamak için gereken hıza ulaşmaya yetecek kadar adım atın ve ileri rutininizi tamamlamak için ihtiyacınız olan alanı aklınızda tutarak kendinizi bir sonraki harekete itin.
    • En iyi sonucu elde etmek için, her pratik yaptığınızda ve bir yuvarlama gerçekleştirdiğinizde aynı sayıda adım kullanmalısınız.
  3. Koşunuzun sonuna doğru kollarınızı kaldırın. Dönüş için ellerinizi yere koymaya hazırlanıyorsunuz.
  4. Hamle yaparak sıçrayın. A engel Ellerinizi yere koymadan önce son adımınıza geçtiğinizde tamamlanır.
    • Jimnastikte engel, bir koşu ile bir beceriye hazırlanma arasındaki geçiş hareketidir.
    • Yukarı değil, dışarı doğru atlamayı unutmayın.
    • Hamleye adım atmak için kullanacağınız dizinizi bükün ve kendinizi yuvarlanmaya doğru itin.
  5. Dönüşe doğru hamle yapın. Güçlü bacağınızı bükün, böylece hareketsiz dursaydınız kollarınız başınızın üzerinde olacak şekilde hamle pozisyonunda duracaktınız. Ardından bükülü bacağınızla vücudunuzu ileri doğru itin.
    • Jimnastikte hamle, bir takla veya kontrol becerisini başlatmak için kullanılan pozisyondur. Hamle, ön bacak bükülü ve arka bacak düz olduğu için tanınabilir.
    • Ayak parmaklarınız düz bir şekilde ileriyi göstersin. Ayak parmaklarınız sola veya sağa dönükse, yuvarlanmanız ters yönde olacaktır.
  6. Ellerinizi yere koymadan önce vücudunuzu uzatın. Bu, dönüşünüzü daha iyi ve daha güçlü yapmanıza yardımcı olacaktır.
  7. adım 7 başınızı kollarınızın arasında tutun.
    Başınızı kollarınızın arasında tutun. Başınızı kaldırmak dengenizi ve momentumunuzu bozacak ve vücudunuza çok yakın tutmanız, dönüşünüzü aşırı döndürmenize neden olacaktır.

Dönüşü Gerçekleştirmek

  1. adım 1 ellerinizi birbirine dik olacak şekilde yere koyun.
    Ellerinizi birbirine dik olacak şekilde yere koyun. Bir yuvarlama yaparken, ilk el tıpkı bir yuvarlamada olduğu gibi aşağı iner. cartwheelAncak ikinci el, vücudunuzu 180 derece itebilmesi için neredeyse birinciye dik olacak şekilde aşağıya yerleştirilir.
    • Ellerinizi yere koyarken yana doğru bir 'T' düşünün. Bu 'T 'yi elde etmek için yere koyduğunuz ilk el yatay, ikinci el ise dikey olmalıdır.
    • Yuvarlak içine sıçramadığınızdan emin olun. İlk eliniz yere temas etmeden önce ikinci ayağınız yerden kalkmamalıdır.
  2. Bacaklarınızı yuvarlamanın orta noktasından hemen sonra bir araya getirin. Vücudunuz bir saati temsil ediyorsa, bacaklarınızı saat 1 pozisyonunda bir araya getirirsiniz.
    • Bacaklarınızı olabildiğince hızlı bir şekilde birleştirin, ancak topuklarınızı birbirine vurmayın. Topuklarınızı birbirine vurmak yarışmada puan kaybına neden olabilir.
  3. Ellerinizle yerden itin. İyi bir koşu başlangıcı yaptıysanız ve dönüşten aşağı inmeye başlarken bacaklarınızı bir araya getirdiyseniz, yerden itmek için gerekli momentuma sahip olacaksınız.
  4. Ellerinizle iterken vücudunuzun içini boşaltın. Bu, belinizden büküleceğiniz ve ayaklarınızın kalçalarınızdan biraz daha aşağıda olacağı anlamına gelir.
    • Birçok kişi bacaklarını bükme veya eğme ve elleri hala yerdeyken ayaklarının yere değmesine izin verme hatasını yapar. Ellerinizle sertçe itin, ayaklarınız yere değmeden önce vücudunuzu muz şeklinde tutun ve ayaklarınız kalçalarınızdan önce olsun.
  5. Dizleriniz bükülü, kollarınız yukarıda ve vücudunuz hala hareket halindeyken yere inin. Bu, sizi dönüşünüzle birleştirmek istediğiniz yuvarlanma becerilerine hazırlayacaktır.
    • Her iki bacak da aynı anda bitmeli, ayaklarınız başlangıç pozisyonundan geriye doğru bakacak şekilde birlikte konumlanmalıdır.

Ribaund ve İniş

  1. Dönüşü yaptıktan sonra kollarınızı kaldırarak havaya zıplayın. Bu geri tepmedir ve ulaştığınız yükseklik, dönüşünüzdeki güçten kaynaklanacaktır.
    • Başka bir harekete geçiş yapıyorsanız, geri tepme sizi o harekete itecektir.
  2. Sırtınızı düz ve başınızı öne dönük tutun. Yuvarlanma genellikle doğrudan bir geri handspring veya geri tuck'a geçiş yapacaktır.
  3. Yuvarlanma son hareketinizse dizleriniz hafifçe bükülü şekilde yere inin. Geriye doğru birden fazla adım atmanız gerekiyorsa dengenizi kaybetmişsinizdir ve kontrolünüz üzerinde çalışmanız gerekir.
    • Geriye doğru çok büyük bir adım atarak çok derine inmeyin, ancak küçük bir adım inişi absorbe etmenize yardımcı olabilir, böylece aşırı uzanmaz ve dizlerinize zarar vermezsiniz.
    • Maksimum puan için, inişinizi dizleriniz bükülü, kollarınız kulaklarınızı kapatacak şekilde yapın ve göğsünüz yukarıda ve poponuz içeride olacak şekilde sırtınızı kavislendirin.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Yuvarlanmayı öğrenmek ne kadar sürer ve önce takla atmayı öğrenmem gerekir mi?
    Evet, takla atmayı zaten öğrenmişseniz daha kolaydır ve herkes için farklıdır, bazıları birkaç gün içinde öğrenirken, diğerleri haftalar veya aylar sürer.
  • Soru
    Yuvarlama yaparken ellerimi hareket ettirmek zorunda mıyım?
    Hayır, aslında ellerinizi yerleştirdikten sonra hareket ettirirseniz, yanlışlıkla başınızın üzerine düşebilirsiniz.
  • Soru
    Ayaklarımı birleştirerek inemiyorum. Ne yapabilirim?
    İlk olarak, ayaklarınız aynı anda yere değecek şekilde inmeye çalışın. Ardından, ayaklarınızın yan yana inmesini sağlamaya odaklanmalısınız. İlk olarak takla atmayı denemeniz de yardımcı olabilir.

İpuçları

  • Pratik yapmak mükemmelleştirir. İlk denemenizde bir turu tamamlamanız pek olası değildir, bu yüzden kendinize kızmayın ve tekrar tekrar deneyin.
  • Ellerinizin üzerindeyken yerden dirseklerinizle değil omuzlarınızla itin.
  • Kendi başınıza rahat bir şekilde tamamlayana kadar bir gözcü veya antrenörle çalışın.

Uyarılar

  • Sert yüzeyler sakatlanma riskini artırır. Yeni başlayanlar her zaman daha yaylı ve daha yumuşak bir yüzeyde performans sergilemelidir.
  • Her jimnastik hareketinde olduğu gibi, sakatlanmaları önlemek için başlamadan önce iyice gerinin.
  • Yeni başlayan biri olarak gürültülü bir ortamda round off çalışmayın. Etrafınızda olup bitenler dikkatinizi dağıtırsa kendinizi yaralayabilirsiniz. Dikkatli olun ve odaklanın!