Yuvarlanarak Geri Sıçrama Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Yuvarlanarak geri sıçrama, temel hareketten gelen momentumu kullanmanızı sağlayan bir jimnastik hareketidir. yuvarlama hızlı ve güçlü bir geri handspring. Bu iki hareketi bir araya getirmeye çalışmadan önce ayrı ayrı nasıl yapılacağını öğrenin. Bunları ayrı ayrı uygulamak ve her adımda ustalaşmak, bunları tek bir hareket halinde birleştirme zamanı geldiğinde daha kolay hale getirecektir.

Adımlar

Temel Yuvarlamayı Mükemmelleştirmek

  1. adım 1 trambolin veya yaylı bir yüzey kullanırken're first learning the roundoff.
    Yuvarlanmayı ilk öğrendiğinizde bir trambolin veya yaylı bir yüzey kullanın. Trambolinler, altlarında yaylar bulunan jimnastik zeminleri gibi üzerinde pratik yapmak için harikadır. Öğrenirken, jimnastik zemininden daha fazla esnekliğe sahip olan ancak normal bir trambolin kadar zıplamayan bir takla pistinde pratik yapmak faydalı olabilir. Bu daha yumuşak yüzeyleri iyi teknik uygulamak ve takla atmayı mükemmelleştirirken kendinize daha fazla güvenmek için kullanın.
    • Jimnastikte ya da yuvarlanma hareketinde yeniyseniz, kendinizi rahat hissedene kadar bir gözcü ile çalışın.
    • Spor salonunda olmadığınız zamanlarda pratik yapmak istiyorsanız evde kullanmak için mat bile satın alabilirsiniz.
  2. adım 2 ayaklarınız bitişik ve kollarınız yanlarda olacak şekilde ayakta durun.
    Ayaklarınız bitişik ve kollarınız yanlarda olacak şekilde durun. Yuvarlanmaya hazırlanırken, kendinizi hareketler boyunca hareket ederken görselleştirmeyi deneyin ve yere inmek istediğiniz yerde veya trambolinde bir nokta seçin. Bu, doğru momentumu yakalamanıza ve yuvarlanmaya başlarken iyi bir formla pratik yapmanıza yardımcı olabilir.
    • Dönme hareketi tıpkı kağnı hareketine benzer ancak her seferinde bir yerine iki ayağınızın üzerine inersiniz. Yuvarlanma için genellikle kağnıdan daha fazla güce ihtiyacınız vardır ve kağnıdan farklı olarak kollarınızla yerden itmeniz gerekir.
    • Hareketin nasıl görünmesi gerektiğinden emin değilseniz, internette bazı videolar izleyin veya bir arkadaşınızdan bir gösteri isteyin.
  3. adım 3 i̇leri doğru hamle yapın veya koşun ve kollarınızı başınızın üzerine kaldırın.
    İleri doğru hamle yapın veya koşun ve kollarınızı başınızın üzerine kaldırın. Hareket için ivme kazanmanız gerekir, bu nedenle birkaç adım ileri koşun. Kollarınızı kulaklarınızın yanında olacak şekilde yukarı kaldırın ve mümkün olduğunca düz tutun. Baskın ayağınızla koşmaya başlamak ve dönüşe geçmeden önce koşunuzu baskın ayağınızla bitirmek yardımcı olabilir.
    • Dönüşe başlamadan önce çok fazla koşmamaya çalışın, çünkü bu size biraz enerji ve momentum kaybettirebilir.
  4. adım 4 i̇leri doğru atılırken kollarınızı yere doğru uzatın.
    İleri atılırken kollarınızı yere doğru uzatın. Bu hareket, vücudunuzun hafifçe yana doğru döndüğü bir takla atmaya benzer. Önce baskın elinizi yere koyacak şekilde hareket edin.
    • Yuvarlanmaya atlamak yerine ellerinizi yere yerleştirmek için ileri doğru hareket edin.
  5. adım 5 elleriniz yere değerken bacaklarınızı vücudunuzun üzerinde yukarı kaldırın.
    Elleriniz yere değerken bacaklarınızı vücudunuzun üzerine getirin. Ellerinizi sıkıca yere koyun ve kendinizi ters çevirirken kısa bir süre amuda kalkın. Vücudunuzu omuzlarınız, kollarınız ve bilekleriniz yere paralel olacak şekilde konumlandırın.
    • Bacaklarınızı mümkün olduğunca düz tutun.
    • Bu kısımda sorun yaşıyorsanız, yuvarlanma için ihtiyaç duyacağınız kol gücünü oluşturmak için tek başına amuda kalkma alıştırması yapın.
  6. adım 6 dizlerinizi bükerek yere inin ve ardından düz durma pozisyonuna atlayın.
    Dizlerinizi bükerek yere inin ve ardından düz durma pozisyonuna atlayın. Bacaklarınızı bir arada tutarken amuda kalkma pozisyonundan çıkın. Dizlerinizi hafifçe bükün ve ardından elleriniz başınızın üzerinde olacak şekilde yukarı doğru sıçrayın.
    • Yere indiğinizde, yuvarlanmanın başında başladığınız yönün tersine bakıyor olmalısınız.
  7. adım 7 yuvarlanmayı yaptıktan sonra yukarı zıplama alıştırması yapın.
    Yuvarlanmayı yaptıktan sonra zıplama alıştırması yapın. Geri handspringe hazırlanmak için, her roundoff yaptığınızda olabildiğince yükseğe zıplama alıştırması yapın. Bu, kendinizi bir sonraki harekete itmek için ihtiyacınız olan gücü ve momentumu kazanmanıza yardımcı olacaktır.
    • Pratik yapmaya devam edin! Bu hareketle gerçekten rahat olmanız gerekir, böylece onu geri handspring ile bir araya getirebilirsiniz. İlk başta zor gelebilir ama pratik yaptıkça daha iyi olacaksınız.

Geri Sıçramayı Eklemek

  1. adım 1 tek başınıza denemeden önce birisinin sizi geri sıçrama üzerinde görmesini sağlayın.
    Tek başınıza denemeden önce birisinin sizi geri sıçrama hareketinde görmesini sağlayın. Yeni hareketler üzerinde çalışırken her zaman güvenliğinizi ön planda tutun. Bir antrenörden veya deneyimli bir arkadaşınızdan ya da ebeveyninizden sizinle birlikte çalışmasını ve geri sıçramayı öğrenirken veya bunu dönüşünüze eklerken sizi fark etmesine yardımcı olmasını isteyin.
    • Sekizgen bir mat kullanarak geri sıçramayı tek başına çalışın ya da geri sıçramayı yuvarlanmaya ekleyerek çalışın.
    • Dönüşünüzü mattan hemen önce yapın, böylece geriye doğru uzanarak geri sıçrama pratiği yapabilirsiniz.
  2. adım 2 ayak parmaklarınızın arasından itin ve geri sıçramaya başlarken kollarınızı yukarı doğru sallayın.
    Ayak parmaklarınızın arasından itin ve geri sıçramaya başlarken kollarınızı yukarı doğru sallayın. Yuvarlanmadan çıkıp geri sıçramaya geçerken kollarınızı başınızın üzerinde yukarı doğru sallayın. Geri handspringe atlarken vücudunuzu havaya doğru düz bir şekilde kaldırmaktan çok geriye doğru hareket ettirmeyi düşünün.
    • Momentumunuz geriye doğru hareketten gelir. Geri sıçrama için biraz yükseklik aldığınızdan emin olun ama çok fazla değil. Dümdüz yukarı zıplarsanız, hareketi tamamlamak daha zor olacak ve biraz momentum kaybedeceksiniz.
  3. adım 3 kollarınız başınızdan geriye doğru sallanırken geriye doğru dönün.
    Kollarınız başınızdan geriye doğru sallanırken geriye doğru dönün. Sırtınızı aşırı germekten kaçının ve bunun yerine gücünüzü kollarınızdan ve gövdenizden taşıyın. Sizi yukarı ve geriye doğru itmek için bacaklarınızı kullanın ve ayak parmaklarınızı sivri tutun.
    • Geri sıçramayı tamamlarken merkez bölgenizi olabildiğince sıkı tutmaya çalışın. Bu, hareketlerinizi daha hassas hale getirecek ve yuvarlanma geçişinde güç kazanmanıza yardımcı olacaktır.
    • Alıştırma yaparken bir gözcünün size yardımcı olmasını sağlayın. Güvende olduğunuzdan ve iyi bir form kullandığınızdan emin olmak için geri takla atarken ağırlığınızı desteklemeye yardımcı olacaklardır.
    • Yerde denemeden önce pratik yapmanıza yardımcı olması için takla parkurunu veya sekizgen bir haritayı kullanabileceğinizi unutmayın.
  4. adım 4 ellerinizi yere koyun.
    Ellerinizi yere koyun. Geriye doğru takla atarken vücudunuz kavisli kalırken ellerinizin yere değmesine izin verin. Başınızın yere çarpmaması için kollarınızı mümkün olduğunca düz tutun. Parmaklarınız başınızdan uzağa bakacak şekilde avuç içlerinizi yere düz bir şekilde yerleştirin ve bacaklarınızın momentumunun vücudunuzu geriye doğru itmesine izin verin.
    • Başınızı kollarınızın arasında tutun.
    • Bacaklarınızı bir arada tutmaya çalışın ve ayak parmaklarınızı sivri tutun.
  5. adım 5 bacaklarınızı ellerinizin üzerinde sallayarak kısa bir amuda kalkın.
    Bacaklarınızı ellerinizin üzerinde sallayarak kısa bir amuda kalkın. Bu gerçekten hızlı bir andır ve amuda kalkmanıza gerek yoktur, ancak vücudunuzu doğru pozisyona getirmek için bunu görselleştirmek yardımcı olabilir. Ters dönerken bacaklarınız ve omuzlarınız aynı hizada olmalıdır.
    • Geri amuda kalkarken ayak tabanlarınızı tavana paralel tutmaya çalışın.
  6. adım 6 kollarınızla kendinizi yerden itin.
    Kollarınızla kendinizi yerden itin. Kısa amuda kalkıştan sonra kendinizi yerden itmek için hem momentumunuzu hem de kol gücünüzü kullanın. Bu noktada, geri sıçramayı bitirirken bacaklarınız aşağı doğru sallanıyor olmalıdır.
  7. adım 7 yere inerken ayaklarınızı yere basın.
    Yere inerken ayaklarınızı yere basın. Momentumu devam ettirin ve bacaklarınızı ve ayaklarınızı sonuna kadar sallayın. Yere inerken göğsünüzü yukarı kaldırın ve kollarınızın başınızın yanında düz ve sıkı olduğundan emin olun. Yere indiğinizde, düşmemek için bacaklarınızın biraz bükülmesine izin verin.
    • Dengenizi korumanıza yardımcı olması için vücudunuzun üst kısmını mümkün olduğunca düz tutun.
    • Geri sıçrama boyunca bacaklarınızı olabildiğince bir arada tutmaya çalışın.
  8. adım 8 yukarı fırlayarak ve bitiş pozunu yaparak bitirin.
    Yukarı fırlayarak ve bitirme pozunu yaparak bitirin. Yukarı çıkarken kollarınızı düz bir şekilde önünüzde sallayın ve yere indiğinizde kollarınızı başınızın üzerine koyun. Ayaklarınız yan yana olmalı ve birbirinden ayrılmamalıdır.
    • Hareketlerinizi uygulamaya devam edin ve bazı şeyleri öğrenmeniz biraz zaman alırsa endişelenmeyin. Sıkı çalışmaya devam ederseniz, kısa sürede tüm roundoff back handspring hareketini yapabileceksiniz.

Topluluk Soru-Cevapları

  • Soru
    Neden geriye yaslanmam gerekiyor?
    Geriye yaslanmalısınız çünkü bu, bacaklarınızın güçlenmesine ve handspring yaptığınız yüzeyi itmenize yardımcı olacaktır.
  • Soru
    Nasıl aşağı inerim ve korkularımdan nasıl kurtulurum?
    Bir ipucu, düşme alıştırması yapmak ve düşme korkunuzu yenmek için yumuşak bir şeyin üzerine geri düşmektir. Geri geri yürüme, geri geri sıçrayarak düşmenize yardımcı olabilir.
  • Soru
    Geriye doğru gitme konusunda güveninizi kazanmak için ilk birkaç seferde her zaman bir gözcünüz olduğundan emin olmalı mısınız?
    Herkes böyle başlar. Kendinize daha fazla güvendiğinizde, kendi başınıza atabilirsiniz.

İpuçları

  • Uzuvlarınızın gevşek kalmasına yardımcı olmak ve sizi yaralanmalardan korumak için herhangi bir egzersiz yapmadan önce daima esneyin.
  • Bacaklarınızda, kollarınızda, omuzlarınızda ve merkez bölgenizde güç oluşturmaya odaklanın. Bunlar, sizi geri dönüşlü handspring boyunca itmeye yardımcı olacak temel kaslardır.

Uyarılar

  • Roundoff back handspring hareketini tek başınıza yapabilecek kadar kendinize güvenip deneyim kazanana kadar her zaman bir gözcü ile çalışın ve yanınızda her zaman güvendiğiniz birini bulundurun.