Amigolukta Akrep Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

Akrep, bir ayağınızın üzerinde dururken diğer ayağınızı iki elinizle arkanızda geriye ve yukarı doğru çektiğiniz bir amigo esneklik becerisidir. Bu beceride ustalaşmak çok fazla pratik gerektirse de, kendinizi adarsanız bunu yapabilirsiniz. Esnekliğinizi ve dengenizi geliştirmek için esneme hareketleri yaparak vücudunuzu hazırlayın. Bir kez öğrendikten sonra, akrep hareketinizi yerde tek başınıza ya da bir amigo gösterisi sırasında sergileyebilirsiniz. Bir uçucu olarak, takım arkadaşlarınız sizi tutarken havada dengede durarak akrep hareketini gerçekleştirebilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenler

  • Akrep hareketini öğrenmeden önce splitler, backbend tutuşları ve genel esneklik konusunda uzmanlaşın.
  • Akrep hareketini yapmak için bacağınızı arkanıza kaldırarak ayakta durun, elinizle ayağınızı tutun, ayağınızı yavaşça kaldırın ve bacağınızı iki elinizle başınızın arkasında tutana kadar yukarı doğru hareket etmeye devam edin.
  • Bunu bir uçucu olarak yapmak için, siz havada akrep hareketini yaparken ayak bileklerinizi sabitlemeleri için üç deneyimli amigo kız görevlendirin.

Adımlar

Temel Becerilerin Öğrenilmesi ve Esnekliğin Geliştirilmesi

  1. adım 1 10 dakikalık bir aerobik rutini ile ısının.
    10 dakikalık bir aerobik rutini ile ısının. Germe rutininize başlamadan önce seçtiğiniz aerobik egzersizi tamamlamanız önerilir. Bu, kaslarınızın gevşemesine ve daha fazla esnemesine yardımcı olacaktır. En rahat ettiğiniz herhangi bir egzersizi tamamlayabilirsiniz. Yavaş bir koşu, atlama, lunge veya yan sıçrama hareketlerini deneyin. İsterseniz bu 4 egzersizi bir arada da yapabilirsiniz. En az 10 dakika egzersiz yaptığınızdan emin olun.
    • Bunun sadece kaslarınızı gevşetmek ve sakatlanmayı önlemek için bir ısınma olduğunu unutmayın. Kendinizi bitkin düşene kadar zorlamanıza gerek yok.
  2. adım 2 kollarınızı, omuzlarınızı ve göğsünüzü günde 10 dakika esnetin.
    Kollarınızı, omuzlarınızı ve göğsünüzü günde 10 dakika esnetin. Vücudunuz esnek ve gevşek olana kadar üst vücudunuzu günlük olarak esnetmek önemlidir. Omuz eklemlerinizi gevşetmek için geniş kol çemberleri ile başlayın. Ardından vücudunuzun üst kısmını esnetecek bir dizi esneme hareketini tamamlayın. Akrep hareketini denemeden önce kollarınızı esnetmek önemlidir çünkü hareketin bir kısmı ayağınıza ulaşmak için kollarınızı geriye doğru bükmeyi içerir. Her esneme hareketini en az 25 saniye tutmayı hedefleyin. Bazı popüler kol esneme hareketleri aşağıdakileri içerir:
    • Modifiye yusufçuk kolları: Kollarınızdan birini vücudunuzun üzerinden köprücük kemiğinize doğru getirin. Düz tutarak serbest kolunuzla çekin ve 10 saniye boyunca gerin. Bu hareketi diğer kolunuzla tekrarlayın.
    • Triseps esnetme: Eliniz karşı kürek kemiğine değecek şekilde kolunuzu başınızın üzerinden sırtınıza doğru uzatın. Dirseğinizi çekmek için diğer kolunuzu kullanın ve güzel bir esneme elde edin.
    • Göğüs esnetme: Kollarınızı düz tutarken avuç içleriniz birleşik olacak şekilde sırtınızın arkasına getirin. İyi bir göğüs esnemesi yapmak için kollarınızı yavaşça kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın.
  3. adım 3 çeşitli splitlerde ustalaşın...
    Çeşitli hareketlerde ustalaşın bölünmeler bacaklarınızdaki esnekliği artırmak için. Bacağınızı tamamen kaldırmanızı gerektirdiği için çeşitli split pozisyonlarında ustalaşmak akrebe hazırlanmanıza yardımcı olacaktır. Tamamla ön bölme Bir bacağınızı vücudunuzun önüne getirerek ve diğer bacağınızı arkanızda gererek vücudunuzu yavaşça alçaltın. Gerçekleştirmek straddle split Dik bir pozisyonda durarak ve altınız yere değene kadar ayaklarınızı yavaşça dışarı doğru iterek. Dizlerinizin tavana baktığından ve ayak parmaklarınızın sivri olduğundan emin olun.
    • Straddle split sırasında ekstra bir esneme için gövdenizi bükerek ve kollarınızı ayak parmaklarınıza değdirerek yana uzanın.
    • Split yapmak, özellikle de yeni başlayan biriyseniz zor olabilir. Kendinizi çok zorlamayın ve kasık kaslarınızı sakatlama riskine girmeyin.
  4. adım 4 backbend tutuşları yapın...
    Yapmak backbend Sırtınızı kavislendirme pratiği yapmak için tutuşlar. Sırt üstü duruşlar yapmak, akrep hareketinin önemli bir özelliği olan sırtınızı kavislendirmenize yardımcı olur. Bir backbend hareketini tamamlamak için bacaklarınız omuz hizasında açık olacak şekilde dik durun. Kollarınızı başınızın üzerine kaldırın ve uyluklarınızı öne doğru iterken yavaşça geriye doğru eğilin. Geriye doğru eğilirken kollarınızı kilitleyin ve yere sıkıca yerleştirin. Bu pozisyondayken sırtınızı eğin, böylece başınız tamamen baş aşağı olur ve kollarınızın arasına bakarsınız.
    • Bu pozu en az 10 saniye tuttuğunuzdan emin olun.
    • Düz bir bacak köprüsü tamamlayarak ve bacaklarınızı mümkün olduğunca başınıza yaklaştırarak sırt bükme hareketlerinize biraz çeşitlilik katabilirsiniz.

Akrep Hareketinde Ustalaşmak

  1. adım 1 dik durun ve bacağınızı arkanıza doğru kaldırın.
    Dik durun ve bacağınızı arkanıza doğru kaldırın. Kollarınız yanlarınızda olacak şekilde başlayın ve dümdüz karşıya bakın. Arka bacağınız olarak kullanacağınız bacağınızın dizini bükün. Tipik olarak, ayakta duran bacağınız baskın bacağınız olacaktır, bu nedenle sağ elinizi kullanıyorsanız, sağ bacağınız sizi tutan ve sol bacağınız kaldırdığınız bacak olacaktır.
    • Çok sert olmayan rahat bir yüzey üzerinde durduğunuzdan emin olun. Sert bir zemin ayaklarınıza zarar verir ve hareketi daha zor hale getirebilir.
    • Akrep hareketini ilk kez yapıyorsanız, bu hareketi bir gözcü ile denemelisiniz; bu gözcü ideal olarak takım arkadaşlarınızdan biri ya da antrenörünüz olmalıdır.
  2. adım 2 aynı taraftaki elinizle arka ayağınızın dış tarafını kavrayın.
    Aynı taraftaki elinizle arka ayağınızın dış tarafını kavrayın. Arka ayağınız sol bacağınızsa, sol elinizle tutun. Bunu elinizi ve kolunuzu dışa ve sonra arkanıza doğru çevirerek yapabilirsiniz, böylece elinizin arkası uyluğunuza bakar.
    • Avuç içinizin ayağınızın iç kısmına baktığından emin olun.
    • Sırtınız hafifçe geriye doğru bükülmeli ve ayakta duran bacağınız düz ve sıkıca kilitlenmiş olmalıdır, böylece bükülmezsiniz.
    • Daha iyi denge için serbest elinizi yanınızda veya kalçanızda tutun. Geçici olarak duvara da tutunabilirsiniz.
  3. adım 3 arka ayağınızı tavana doğru itin.
    Arka ayağınızı tavana doğru itin. Bacağınızı yukarı çekmek için elinizi kullanmayın. Bunun yerine, kendi başına yukarı itmek için bacak gücünüzü kullanmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Bu noktada elinizin yapması gereken tek şey bacağınızın yönünü yönlendirmek ve onu yerinde tutmaktır.
  4. adım 4 dirseğinizi dışa doğru çevirirken bacağınızı kolunuzla daha yükseğe itin.
    Dirseğinizi dışa doğru çevirirken bacağınızı kolunuzla daha yukarı itin. Kolunuzla sıkıca kavrarken bacağınızı gidebildiği kadar yükseğe itin. Ayağınız kulağınızın hizasına geldiğinde dirseğinizi dışa doğru çevirerek başınızın önünde öne doğru bakmasını sağlayın. Bunu yaparken ayakta duran bacağınızı kilitli tutmayı unutmayın, yoksa bükülürsünüz.
    • Bacağınızı her zaman yukarı itin, geriye değil. Bacağınızı yukarı itmek diğer elinizle tutmanızı kolaylaştıracaktır. Bacağınızı çok fazla geriye iterseniz, diğer elinizle ona ulaşmak zor olacaktır.
  5. adım 5 diğer elinizle arka bacağınızı kavrayın.
    Diğer elinizle arka bacağınızı kavrayın. Bacağınızı yukarı itmeye devam ederken, arka bacağınızı tutmaya hazırlanmak için diğer elinizi kaldırmaya başlayın. Diğer elinizle olabildiğince arkanıza uzanın ve kaldırdığınız bacağınızı arkanızdan kavrayın.
    • Bacağa ulaşmakta sorun yaşıyorsanız, ayağınızı tutan elin bileğini kavrayarak başlayabilir, ardından bacağınıza doğru ilerleyebilirsiniz.
  6. adım 6 esnekliğinizi ve duruşunuzu geliştirmek için bir dublör kayışı kullanın.
    Esnekliğinizi ve duruşunuzu geliştirmek için bir dublör kayışı kullanın. Dublör kayışı, çeşitli amigoluk hareketlerine yardımcı olmak için kullanılabilen uzun ve dayanıklı bir kayıştır. Akrep hareketinde ustalaşmakta zorlanıyorsanız dublör kayışı kullanmak harika bir araçtır. Kayışı kullanmak için, halkayı ayağınızın etrafına sarın, ardından bacağınızı geri ve yukarı getirmek için yukarıdaki adımları uygulayın. Kayışın diğer ucunu iki elinizle tutun ve hareket tamamlanana kadar başınızın üzerine getirin.

Akrebi Uçucu Olarak Yapmak

  1. adım 1 bu gösteride size yardımcı olmaları için 3 deneyimli amigo kız bulun.
    Bu gösteride size yardımcı olmaları için 3 deneyimli amigo kız toplayın. Bir uçucu olarak havada bir akrep gerçekleştirmek için size yardımcı olacak en az 3 kişiye daha ihtiyacınız olacak. 'Üs' adı verilen yardımcılarınızdan ikisi sizi yukarı kaldırmak ve bacağınızı tutmak için her iki yanınızda dururken, üçüncü kişi gözcünüz olarak arkanızda duracaktır. Gözcünüze güvendiğinizden emin olun. Bu önemli bir tezahürat pozisyonudur ve düşerseniz sizi yakalayacaklardır.
    • Güvenliğiniz bir önceliktir. Siz ve yardımcılarınız bu hareketi havada denemeden önce amigoluk kaldırışları ve hareketleri konusunda deneyimli olmalısınız.
  2. adım 2 kaldırmaya hazırlanmak için iki yardımcınızın ayağınızı tutmasını sağlayın.
    Kaldırmaya hazırlanmak için iki yardımcınızın ayağınızı tutmasını sağlayın. Basamaklarınız her iki yanınızda dururken, baskın bacağınızı dizden bükülecek şekilde kaldırın. Bu, gösteri sırasında ayakta duran bacağınız olacaktır. Destek oyuncuları bir elleriyle ayağınızın altını, diğer elleriyle de ayak bileğinizi tutacaktır.
    • Gözcünüz arkanızda durmalı ve ekstra destek için belinizi tutmalıdır.
    • Dengeyi korumak için ellerinizi baselerin omuzlarına koyun.
  3. adım 3 kendinizi havaya kaldırmak için yere çökün ve dizleriniz ve kollarınızla yukarı itin.
    Kendinizi havaya kaldırmak için yere çökün ve dizleriniz ve kollarınızla yukarı itin. Uçucu olarak, kendinizi yukarı itmeye yardımcı olmak sizin görevinizdir. Dizlerinizi bükün, aşağı doğru eğilin ve ardından kendinizi dikkatlice yukarı doğru itin. Kollarınızı kullanarak da kendinizi uçucularınızın omuzlarından yukarı itebilirsiniz.
    • Destekleriniz ayağınızı tutacak ve sizi yukarı taşımak için kollarını yukarı itecek ve siz havadayken destek ve denge sağlayacaktır.
  4. adım 4 bacaklarınızı kilitleyin ve vücudunuzu sıkı tutun.
    Bacaklarınızı kilitleyin ve vücudunuzu sıkı tutun. Yukarı itilirken bacaklarınızı düz olacak şekilde kilitlediğinizden emin olun. Hiç bükülmemelidirler. Vücudunuzun üst kısmı da düz ve sıkı olmalıdır. Öne veya arkaya doğru eğilirseniz düşme riskiniz vardır.
    • Yardımcılarınızın dublör boyunca dengenizi korumanıza yardımcı olmak için hem ayaklarınızın altını hem de ayak bileklerinizi tuttuğundan emin olun.
  5. Akrep hareketini tamamlamak için serbest bacağınızı geri getirin. Havada dengenizi sağladıktan sonra dublörünüzü yapmaya başlayabilirsiniz. Akrep hareketini yapmak için serbest bacağınızı geri ve yukarı getirmek için kolunuzu kullanın.
    • Hareketi yaparken dengede kalmak için bacağınızı kilitli tutmaya devam etmeniz gerekir.

Topluluk Soru-Cevap

  • Soru
    Bir tezahürat iğnesi nasıl alınır?
    Bir akrebi çözdüğünüzde, iğneyi almak için bacağınızı düz bir şekilde yukarı çekmeniz ve başınızı geriye doğru eğmeniz yeterlidir. Ancak esnemediyseniz veya takım arkadaşlarınız ya da antrenörleriniz tarafından denetlenmiyorsanız bunu denemeyin.
  • Soru
    Sırtım gerektiği gibi bükülmezse akrebi nasıl uygulayabilirim?
    Esnekliğinizi artırmak için esnemeye devam edin ve akrebi tamamlayın.
  • Soru
    İki ay gibi bir sürede bir üsden uçucuya geçmemin bir yolu var mı?
    Evet, kesinlikle. YouTube'da uçuş temelleri üzerine videolar arayın ve her gün pratik yapmaya devam edin. Ayrıca, bu bacak pozisyonlarını almak için esnemeyi unutmayın!

Video

İpuçları

  • İlk başladığınızda bir gözcüye sahip olmak size yardımcı olabilir. Akrebi öğrenmek için bir gözcü kullanırken, gözcünün bir elini yukarı çektiğiniz bacağın uyluğunun altına, diğer elini de karnınızın alt kısmına koymasını sağlayın. Gözcü her iki bölgeyi de sertçe itmeli ve dengenizi sağlamanıza yardımcı olmalıdır.
  • Esnerken ve akrep hareketini denerken rahat, bol giysiler giyin. Kıyafetleriniz çok sıkı veya sert olduğu için vücudunuzu esnetemiyorsanız, hareketi düzgün bir şekilde tamamlayamazsınız.
  • Hareketlerinizi geniş ve açık bir alanda yaptığınızdan emin olun. Sert bir nesnenin üzerine düşüp kendinizi incitme riskini almak istemezsiniz.