Kaykay Üzerinde Shove it Nasıl Yapılır

Makale Yazarı:Ahmet Yılmaz

'Shove it', 'pop shove it 'in daha az bilinen kuzen numarasıdır. 'Shove it', 'pop shove it' ile aynı hareketi pop olmadan veya 'ollie 'den aldığınız hava olmadan yapar. 'Shove it' eski tarz, serbest stil bir numaradır ve kaykayı 180 derece döndürmek için ayaklarınızı kullanmayı içerir (havaya zıplarken ve aynı yöne doğru tekrar tahtaya inerken). Aynı zamanda eğlenceli ve basittir çünkü nasıl 'ollie' yapılacağını bilmenize gerek yoktur.

Adımlar

Ayak Çalışması Pratiği

  1. adım 1 i̇lk önce destek için bir korkuluğa tutunun.
    İlk başta destek için bir korkuluğa tutunun. Bir numarayı denemeden önce pratik yapmanın en iyi yollarından biri destek için bir şeye tutunmaktır. Çimento üzerinde yuvarlanmadan da bir numaranın hareketlerini yapabilirsiniz. Garaj gibi bir yerde pratik yapın ve tutunmak için bir korkuluk kullanın.
    • Ayrıca oturarak da pratik yapabilirsiniz. Sadece tahtanızın hareket etmek için yeterli alana sahip olduğundan emin olmanız gerekir.
    • Alternatif olarak, önce kaykayı tek başına güverte üzerinde pratik yapmayı deneyin (kamyonlar veya tekerlekler olmadan).
  2. adım 2 duruş pratiği yapın.
    Duruş alıştırması yapın. Ön ayağınızı, parmağınız hafifçe dışarı bakacak şekilde cıvataların üzerine yerleştirin. Ardından, arka ayağınızı, ayak parmağınız kuyruktan hafifçe sarkacak ve yine ayak parmağınız hafifçe dışarı bakacak şekilde tahtanın kenarına yerleştirin. Son olarak, vücut ağırlığınızı tahtanın üzerinde ortalayın.
  3. Hareket alıştırması yapın. İtme hareketi, ayaklarınızın yarattığı sürtünmeye dayanan basit bir numaradır. Buradaki fikir, her bir ayağınızı ters yönde hareket ettirmenizdir. Ayaklarınızdan yeterli güç aldığınızda kaykay 180 derece dönecektir. Doğru yapılırsa, tahta dönmeli ve düz bir çizgiye inmelidir. Bir şeye tutunarak pratik yapmak en iyisidir çünkü kaykay dönerken kaykayınızdan atlarsınız.
    • Dönüşün veya 'itişin' çoğunu arka ayağınızla kontrol edersiniz. Arka ayağınızın ön ayağınızdan daha fazla etkisi vardır.
    • Hareket, arka ayağınızın tahtaya arkanızdan tekme attığı ve ön ayağınızın havaya kalktığı bir tür makas vuruşudur.
    • Döndükten sonra tahtanın üzerine indiğinizde kesinlikle kendinizi yaralama riskiniz vardır.
  4. Tahtanın dönüşünü kontrol edin. Tahta dönmeye başladığında, 180 derecelik bir dönüşten sonra tahtanın üzerine inmek önemlidir. Ayaklarınızın nereye bastığına dikkat edin. Döndükten sonra ayaklarınızı tahtanın üzerinde dengelemezseniz düşebilirsiniz. Tahtanın nasıl döndüğünü izleyin ve tahtanın başladığınız yere yakın bir yere inmesi için pratik yapın.
    • İnişte, her bir ayağınızı tahtanın karşı ucuna yerleştirerek ayaklarınızı dengelemeye çalışın.
    • Arka ayağınızla patlatmayı unutmayın, ancak daha sonra ayağınızı havaya kaldırın, böylece tekrar inmeden önce tahtanın üzerinde kalabilir.
  5. Hareketsizken ama tutunmadan numarayı deneyin. Parmaklıklarla numarayı denediğiniz aynı yeri kullanın, ancak bu sefer hiçbir şeye tutunmayın.
    • Eğer düşerseniz, öğreniyorsunuz demektir. Düşmek kaykay yapmayı öğrenmek için bir gerekliliktir.
    • Destek için hiçbir şeye tutunmadan numarayı yapana kadar pratik yapın.
    • Sonunda yuvarlanırken numarayı uygulamaya geçin. Bu, numarayı yapıp yapamayacağınızın gerçek testi olacaktır. Birçok kaykaycı, hareket halindeyken numaralarınızı uygulamaya ne kadar erken başlarsanız o kadar hızlı iyileşeceğinizi düşünür.

Shove It'i Gerçekleştirmek

  1. Rahat bir hızda yuvarlanmaya başlayın. Pürüzsüz bir beton parçası bulmaya çalışın. Bu numarayı yapmanın en iyi yolu, ilk başta, yavaş bir hızda yapmaktır. İki itme ile başlayın ve ardından numarayı yapmaya hazırlanın.
    • Kaykayınıza atlamaktan ve kaykayınızdan inmekten korkuyorsanız bir kask takın.
  2. adım 2 ayaklarınızı konumlandırın.
    Ayaklarınızı konumlandırın. Ön ayağınızı ön cıvataların üzerine veya hatta biraz daha ileriye yerleştirin. Arka ayağınız arka cıvatalar ile kuyruk arasında olsun. Bir numaradan önce çömelmeniz ve dizlerinizi bükmeniz yardımcı olur. Bu numara için almanız gereken tek bir pozisyon yoktur. Tüm patenciler numaraları kendi tarzlarında gerçekleştirir.
    • Eğer ayak hareketiniz önerilen düzenekten farklıysa, o zaman deneyin. Rahatlık için çabalamalısınız.
    • Buna alıştıktan sonra, ön ayağınızı tahtanızın ortasına daha yakın ve daha yakın yerleştirmeye başlayın.
  3. İtme hareketini başlatın. Kuyruğa basmadan, kuyruğu topuk tarafınıza doğru itmek için arka ayağınızı kullanın. Tahtanın dönmesine yardımcı olmak için ön ayağınızı kullanın. Tahta dönmeye başladığında havaya zıplayın. Kuyruğun döndüğünü gördüğünüzde (yani tahta 180 derece döndüğünde) bacaklarınızı uzatın ve tahtanın üzerine inin.
    • Her iki ayağınızı da tahtanın bir tarafına koymamaya çalışın yoksa düşersiniz.
    • Havadayken her bir ayağınızı tahtanın farklı taraflarına yerleştirmek için bilinçli bir çaba gösterin.
  4. Mükemmelleştirene kadar pratik yapın. Kaykay yapmak sıkı çalışma ve kararlılık gerektirir. Muhtemelen 10 veya daha fazla kez denedikten sonra numarayı yapamayacaksınız. Sonunda numarayı yapmak için tekniğinizi değiştirmenin bir yolunu bulacaksınız. Hedef, 5 denemeden 4'ünde numarayı indirmektir. Yeni bir numara denerken düşmeyi beklemelisiniz.
    • İnişin etkisini dengelemek için ağırlığınızı kullanın.
    • Dizlik, dirseklik ve ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz diğer koruyucu ekipmanları kullanın.

Video

Uzman Soru-Cevap

  • Soru
    Yeni başlayanlar için pop shove nasıl yapılır?
    Bu hareketi öğreniyorsanız, ön ayağınız havaya kalkarken arka ayağınızın tahtaya arkadan tekme attığı bir tür makas vuruşu olduğunu unutmayın. Gördüğüm en yaygın hata, insanların bu hareketi yaparken ön ayaklarını doğrudan yere koymaları. Hareketi ilk önce sadece güverte ile çalışmanızı öneririm, böylece tekerleklerin ekstra karmaşıklığına sahip olmazsınız.
  • Soru
    Neden arka tekerleklerim çıkmıyor?
    Arka tekerlekleriniz tekmelemiyorsa, muhtemelen tahtadan daha erken atlamanız gerekir, böylece tahtayı ayaklarınızla aşağıda tutmazsınız.
  • Soru
    Arka ayağımı tahta ile nasıl hareket ettirebilirim?
    Arka ayağınızı itmeden önce zıplamanız gerekir. İttiğiniz yön topuk tarafıdır. Tahta ayağınızla birlikte hareket etmiyorsa, bunun nedeni muhtemelen yeterince erken zıplamamış olmanızdır. Geç zıplamak tahtaya fazladan ağırlık yüklemenize ve ayağınızın tekerlekleri geri itmesine izin vermemenize neden olacaktır.

İpuçları

Uyarılar

  • Yanlış iniş yaparsanız düşebilirsiniz.